Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Anmelder: Nokia Lumia 800 er et godt comeback

Anmelder: Nokia Lumia 800 er et godt comeback

En af de første tests af Nokia Lumia 800 ender positivt. Anmelderen byder Nokia velkommen tilbage.

Nokia Lumia 800.
Nokia Lumia 800.

Nokias første Windows Phone enhed, Lumia 800, der skal konkurrere med de nuværende platforme og modeller som iPhone, iOS og Android, er et godt bud på et rigtigt comeback for Nokia.

Infomobile.com har testet Lumia 800 og roser fra starten designet og størrelsen. Mobilen ligger godt i hånden og der er en god sammenhæng mellem design og vægt.

Der er også roser til AMOLED-skærmen på 3,7 tommer der er klar, flot og meget responsiv. Skærmen kurver en smule og indholdet ser nærmest ud til, at ligge helt oppe mod toppen af glasset fra undersiden.

Lækker oplevelse

I den daglige brug fremstår Nokia Lumia 800 som meget flydende i brugerflade og menuer, og det er ikke et problem at skifte mellem programmer og spil der er startet op.

Anmelderen bemærker manglen på microSD-hukommelseskort, og at man ikke som bruger kan komme ind til batteriet, men han betragter det samlet set, ikke som et problem i det daglige.

Derimod irriteres han over, at man absolut skal have Lumia 800 sat til computeren, for at få indhold som musik, billeder m.v. over på den. Adgangen til SkyDrive roses dog.

Navigationstjenesten Nokia Drive, gratis GPS-navigation lige ud af pakken, er en god tilføjelse til Windows Phone, i forhold til konkurrenterne på det marked. Men kortmaterialet optager plads i hukommelsen, der som tidligere nævnt ikke kan udvides.

Kameraet er ikke godt nok

På papiret er kameraet i Lumia 800 ret godt. Optik fra Carl Zeiss og 8 megapixels skulle umiddelbart indikere kvalitet, men resultatet er ikke derefter.

Billederne bliver kun rigtigt gode hvis mobilen holdes meget stille, men man er hurtigt i gang med at tage billeder, da opstarten af kameradelen, der i øvrigt betegnes som rigtig god, sker ret med god fart.

Heller ikke videokvaliteten på 720p HD får anmelderen hos Intomobile.com til at blive imponeret.

Konklusion: En solid smartphone

I anmeldelsen roses samtalekvaliteten. Det samme gælder lydkvaliteten når mobilen benyttes som speakerphone via den indbyggede højtaler.

Batteritiden er også godkendt, og man kommer uden problemer gennem en hel dag, uden opladning.

- ”Nokia Luma 800 er en solid enhed. Velkommen tilbage Nokia, vi har savnet jer,” konkluderer anmelderen hos Intomobile.com.

Eksternt link:
- Læs hele anmeldelsen af Nokia Lumia 800

Web-TV: Mobilsiden.dks første kig på Lumia 800

Læs også:
- Specifikationer på Nokia Lumia 800
- Vi har prøvet Nokia Lumia 800
- Lumia 800 kan købes i udlandet uden problemer


Nokia Lumia 800 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 18-11-2011 12:18:57

Jeg vil ikke sætte min lid til SkyDrive alene. Når man ser hvor mange ting der ikke køre, som det skal af nye ting, hvorfor skulle man så tro, at dette, at lægge ting i skyen skulle være så stabilt, som et hukommeleskort. Nej det er for tidelig, at satse hele butikken, på sky lager. Vores teleselskabers dækning er i Danmark er for dårlig. Vores data abonnementer er for dyre og restrektive, der skal være frit forburg, ikke noget med max antal GB. Hvis man virkelig skal bruge mobilen, som Microsoft forestiller sig, så er et fast lager på 16GB ikke nok i det lange løb, så skal man op i 64GB eller 128GB. I dag taler vi om 1TB eller 2TB på computer, også taler man stadig kun om 8 - 16 GB på en mobiltelefon, så har man brug for mulighed, for udskiftning af hukommeleskort.

0 0
Katron 21-11-2011 23:52:57

LOL. Det er hip som hap, om man stiller sin lid til skyen eller til hardware. Bag skyen er der jo også kun hardware.
For et halvt år siden, mistede jeg nogle og 30 gb fra min 4shared konto, grundet en fejl i deres system. Heldigvis havde jeg det hele liggende hjemme på min NAS, så skulle blot uploade det hele igen. Og heldigt nok jeg gjorde det, for 2 måneder senere brændte harddisken af.

Hvis man har virkeligt vigtige ting liggende på sin telefon, er det jo et fedt, om man bruger skyen eller sin PC. Så må man formode at man har filerne liggende sikkert på 2 uafhængige lokationer.

Efter min 4shared oplevelse, stiller jeg ikke længere min lid til kun at bruge en online service. Dropbox er på sin vis genial, men jeg har det bedst med at uploade direkte hjem til min NAS server, som automatisk syncroniserer med 4shared.

0 0
David 23-11-2011 20:33:49

Jeg er enig med dig i at virkelig vigtige ting skal ligge mere end ét sted, og det er rigtigt at der selvfølgelig er hardware bag alt. Men større firmaer som google, microsoft, dropbox osv, bruger rigtigt mange penge på at gøre brugernes data så godt som sikker, det er meget sjældent nogen mister noget, dropbox har aldrig haft data tab de ikke kunne finde frem igen. Nu kender jeg ikke 4shared, men hvis de har haft en dårlig sikkerhed, er det jo nok derfor :) Et hukommelseskort kan miste data ved en tur i toilettet eller en magnet, eller man kan tabe sin telefon.

0 0
David 18-11-2011 16:32:41

Du mener ikke at skyen er sikker nok i forhold til et hukommelses kort? :-/ Jeg har haft 100GB Dropbox i årevis og i den periode har jeg haft flere defekte hukommelseskort. Skyen er da vejen frem.

0 0
Mohamad 17-11-2011 14:08:43

Hej.

Er der nogle som har købt Nokia Lumia 800 i udlandet? hvis ja, hvor er den købt og hvad gav du for den?

0 0
Thomas 17-11-2011 12:32:41

"Derimod irriteres han over, at man absolut skal have Lumia 800 sat til computeren, for at få indhold som musik, billeder m.v. over på den. Adgangen til SkyDrive roses dog."

Man kan sætte den til at synkronisere trådløst med ens PC, hvis man har Wifi derhjemme..

0 0
Kim 17-11-2011 12:37:19

Hmm... er det ikke også den forkerte vej? Det er da i alle fald sjældent, at jeg ligger billeder over på min tlf. Og igen vil det da give meget mere mening at ligge dem på SkyDrive, uanset hvilken vej trafikken går.

0 0
Thomas 17-11-2011 13:22:11

Synkroniseringen går begge veje. :) De billeder jeg har taget med min tlf. kommer automatisk over på min pc, når jeg smider min tlf. i opladeren om aftenen.

Men ellers enig, SkyDrive er fint til det formål, da man kan autouploade der til.

0 0
Kim 17-11-2011 14:01:32

Hehe, min pointe var bare at det var yderst sjældent at jeg har behov for at overfører billeder TIL min mobil ;)

0 0
Thomas 17-11-2011 15:33:27

Det er sandt :) Men det kunne jo være musik eller film f.eks.

0 0
Henrik 17-11-2011 13:14:55

Sådan er det når Elop klaphatten insisterer på at Nokia skal lave Windows Phone telefoner. Mit råd: Køb en Meego eller Symbian Nokia istedet - så er man frit stillet til at gøre som man vil.

0 0
Thomas 17-11-2011 13:21:12

Ahh, så fik du bekendt kulør. Så ved man da, at det er spild af tid at diskutere med dig.

0 0
David 17-11-2011 13:19:41

Jeg tror det er rigtigt set af Nokia at alliere sig med Microsoft, og jeg tror Lumia 800 kommer til at sælge godt. Personligt er jeg en del af mindretallet der gerne så Meego fortsat, og jeg er overordnet glad for min N9 der dog har en række problemer der er totalt hen i vejret hvor min gamle iPhone er bedre. Og desværre bliver disse ting jo nok ikke løst nu når Nokia ikke satser på platformen længere.

0 0
Henrik 17-11-2011 14:33:50

Nokia supporter stadig deres andre platforme, og N9 vil få updates ligesom deres Symbian platform også stadig får masser af updates (Belle, Carla og dual-core Donna).

0 0
Kim 17-11-2011 14:00:30

Hvilke problemer er det du ikke mener bliver løst?
Du ved godt der er 100 mb update undervejs, og at Nokia fortsat arbejder med MeeGo (som så ikke er MeeGo men Meamo6/Harmatten)?

0 0
David 17-11-2011 15:07:17

Jeg tager lige et par stykker:

Største problem jeg her pt, Nokia har valgt at dele de 64GB op sådan at man kun har 4GB til Apps. Jeg har lynhurtigt brugt disse 4GB bla. på et par store EA spil. Det betyder at jeg ikke kan installere mere, jeg kan ikke en gang opgradere mine apps pga manglende plads, selvom jeg har 40gb tilbage på telefonen... fedt... På iPhone var de 32Gb delt til apps og data.

Jeg har mangler muligheden for at låse skærmens rotation.

Jeg mangler helt vildt en hardware knap til mute.

Ville være godt med små ikoner på multitasking viewet, da hvis skærm med tekst er svært at skelne den ene app fra den anden.

Stabilt hotspot program, hvor man ikke mister forbindelsen efter 5 minutter.

Galleri appen STINKER!

jeg kunne sagtens blive ved, det her er et OS med potentialle, men der er lang ved endnu før det er på højde med Android og iOS.

0 0
Peter 18-11-2011 16:02:51

Så skal du prøve en windows phone, der støder man hele tiden ind i irritationsmomenter, som f.eks når et eller andet hænger på grund af netværket, så har ikke nogen mulighed for hurtig se det manglende netværk eller om den bare hænger.

0 0
Kim 17-11-2011 15:45:18

Memory management er en del af N9 PR1.1 Updaten, ligesom der er et nyt galleri-system.
Der er også kommet nogle controls til musikafspiller på lock-screen, men jeg er ikke sikker på om det inkluderer en muteknap. Det ville give mening.

Desuden er Nokia i fuld gang med at arbejde på PR1.2 updaten, så du skulle måske henvende dig til dem med dine forslag? :)

0 0
David 17-11-2011 15:52:30

i øvrigt..

Så stinker galleri appen præcist lige så meget i PR1.1

0 0
David 17-11-2011 15:51:28

Jeg snakker ikke memory management, det er fint i PR1.1, jeg snakker om den måde "disken" er partitioneret, 4gb til apps er latterligt lidt efter min mening, det kan de ikke lige lave om på. Mht til lige at mute telefonen til et møde, så skal du låse skærmen op og trykke på skrue ned gentagne gange, og du kan ikke undgå at telefon siger bip hver gang du trykker. Hvor der er en dedikeret fysisk knap til at mute på iPhonen, nøj hvor jeg savner den.

0 0
27-11-2011 08:37:42

@david e
Vedr. Dit problem med lydløs
Du kan låse telefon op og trykke på skru ned tast så lydindikatoren kommer frem derefter kan du på skræmen trykke på lydløs.. Så er den klaret

0 0
David 27-11-2011 09:19:58

Det løser desværre ikke helt problemet, jeg får stadig en lyd når jeg trykker på skru ned.. Det jeg gør nu, er at jeg dobbelt tapper, swiper for at låse telefonen op, og trykker på topbaren, og så lydløs. Det er meget halv besværligt.

Derudover har jeg problemer med at N9 har dårlig bluetooth, dem jeg snakker med brokker sig over at lyden hakker, så jeg er nødt til at skifte fra headset til enhed. Det selvsamme headseat er klippe stabilt på iPhone og Nokia N8.

Derudover har jeg problemer med Swype tastaturet, der nogen gange dublerer det jeg har skrevet når jeg trykker på backspace efter cursoren.

Og jeg har problemer med at telefonen ikke kan opretholde en forbindelse når jeg bruger N9 som hotspot, jeg skal trykke reload af og til.

GPS delen er ikke så præcis som jeg har været vant til med iPhonen, nogen gange er den helt hen i vejret.

0 0
Kim 17-11-2011 15:52:37

hehe, ja det kan jeg godt følge. Mærkelig fejl...

0 0
David 17-11-2011 16:00:04

Det jeg mener er bare at man skal være opmærksom på at N9 er en koncepttelefon. Der mangler rigtigt meget. Men den er god når man tænker på det er første release af N9-MeeGo :)

0 0
Bo 17-11-2011 12:25:41

Det lyder som om problemet med kameraet er at det prioriterer lav ISO fremfor hurtig lukketid. Det burde Nokia kunne løse let med en softwareopdatering.

0 0
Villiam 17-11-2011 10:59:32

med cam kan sikkert fixes med lidt root :) nokia satte også kvaliteten ned på n8, som så blev lidt bedre efter updates. hvorfor nokia vælger at sætte en blokering på deres cam, ja det forbliver så et mysterie.

0 0
Henrik 17-11-2011 12:26:02

Tror mere det er Windows Phone's basale kamera håndtering der bare er dårligere end Symbian og Meego.

0 0
Thomas 17-11-2011 12:33:01

Mig bekendt skriver producenterne selv driverne til kameraet, så det tror jeg ikke på.

0 0

Om brug af cookies