Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Apple iPhone 3G i kæmpetest

Apple iPhone 3G i kæmpetest

Vi tager dig tæt på iPhone 3G. Læs den omfattende produkttest.

<strong>Se også:<br /></strong> - <a href=Webvideo om iphone 3G" />

Kæmpeskærm og næsten ingen fysiske knapper - iPhone er go´dav til en anderledes betjeningsform. Det vigtigste er, at knappen på forsiden altid åbner... forsiden!


Husk:
Har du meninger om denne artikel, kan du tilføje din kommentar og oplevelse i bunden

Menu og brugerinterface

Forsideskærmen (homescreen) er opdelt i to hovedsektioner; Øverst ikoner til programmer og tjenester, nederst en hurtigstart programlinie med fire punkter; hvor de mest brugte funktioner placeres.

Ikon-rækkefølgen kan ændres efter ønske, ligesom hurtigstart. Iphone giver mulighed for flere homescreens, hvis ikke der er plads til alle programgenveje på forsiden.

Iphone gemmer ikke genveje i undermapper, som f.eks. Nokia. Derimod er alt direkte tilgængeligt. Selvom det lyder som en rodet affære, bliver man hurtig fortrolig med det. Årsagen er nok, at de mange tilpasningsmuligheder betyder brugeren kan placere alt efter eget ønske, og dermed er designet den mest optimale opsætning.

Den berøringsfølsomme skærmoverflade reagerer overraskende effektivt uden nævneværdigt tryk på overfladen. Iphone er fingerbetjent og KUN det - hverken betjeningspind (stylus) eller kuglepensspids kan anvendes. Brugere med store fingre kan godt bruge mobilen, men især omkring SMS- og mailskrivning kræves der ekstra koncentration.

Oplevelsen af interfacet er unikt! Hastigheden er i den grad i top, og alt flyder perfekt. Man undres virkelig over, at ingen anden mobilproducent nogensinde har formået, at lave noget tilsvarende.

Vurdering: 6 af 6.

SMS og mail

Alle SMS-beskeder organiseres i tråde/samtaler, der konstant holder styr på korrespondancen. I indbakken vises den seneste samtale øverst, mens den nyeste besked i en samtale er placeret nederst.

Skrivningen sker på et onscreen QWERTY-tastatur og her er tilvænning og øvelse påkrævet. Tasternes størrelse er rimelige, men jeg savner en mulighed for, at vende mobilen horisontalt ved skrivning, da det ville give mere afstand mellem bogstaverne. Adgangen til æ ø og å er "gemt". For at skrive "æ" holdes "a" holdes nede, hvorefter en genvejsliste med specialtegn åbner. Lidt bøvlet, men noget der efter et stykke tid sidder i fingrene.

Den indbyggede ordbog er virkelig intelligent. Iphone regner selv ud, at "prove" betyder "prøve" og "trst" nok er "test". Efter kort tid lærer man, at stole på ordbogen hvilket forøger skrivehastigheden.

Iphone 3G kan have flere mailkonti oprettet på én gang. De mest gængse som Gmail, Yahoo og Mobile Me kan oprettes ved ganske få klik. Det er også muligt, at konfigurere andre standard pop3 eller imap-konti. Samspil med Microsoft Exchange er ligeledes en mulighed. Læsning af mails fungerer lige så nemt som af SMS, dog vises alle mails enkeltvist og ikke i samtaler. Systemet kan automatisk hente mails i angivne tidsintervaller.

I øvrigt kan iPhone 3G ikke sende MMS.

Vurdering: 5 af 6.

Opkald

Der ringes fra iPhone via kontaktlisten eller ved nummerindtastning, præcist som på andre telefoner. Er et billede tilføjet kontakten vises dette når kontakten ringer. Udfra et indtastet nummer kan der oprettes eller opdateres en kontakt. Ved igangværende opkald er det muligt at gøre mikrofonen lydløs, aktivere højtaler eller parkere et opkald.

Lydkvaliteten er god og ganske høj, og ciffertasterne på skærmen er så store, at de nærmest kan rammes med handsker på.

Opkaldsdelen er godkendt til topkarakter. Vi tvivler på, det kan gøres meget bedre.

Vurdering: 6 af 6

Kalender og kontakter

Der kan oprettes flere kalendere som synkroniserer, ligesom kontakter med Outlook eller Exchange, og den store skærm giver et godt overblik. Hvis kontakterne i Outlook er opdelt i grupper, overføres disse også til iPhone.

Synkroniseringsdelen en af iPhones kæmpe forcer, især hvis man benytter mailprogrammer fra Apple eller Microsoft. Andre systemer giver derimod noget større kvaler. F.eks. er synkronisering via standarden SyncML ikke, som standard en del af produktet, og et tredjepartsprogram er endnu ikke understøttet.

Den samlede vurdering af kalender, kontakter og sync ender på 4 af 6 point. Det trækker kraftigt ned, at man nærmest er tvunget til, at benytte Apple eller Microsoft programmer.

På nettet...

Safaribrowseren er en cool oplevelse.

Websites kan ses "som de er" og med to fingre zoomes der let ind på det ønskede område. Læsbarheden er virkelig høj, og indholdet følger automatisk med, alt efter hvordan enheden holdes.

Umiddelbart bliver zoom-indholdet ikke automatisk skaleres til skærmstørrelsen - det betyder, man manuelt skal scrolle sidelæns, for f.eks. at læse en artikel. Efter et stykke tid lærer man, at dobbeltklikke på indholdet, hvorefter iPhone selv tilpasser/skalerer til skærmen.

Vurdering: 6 af 6

Kamera og fotos

Kameraet på to-megapixels er noget af det bedste, i den opløsning, vi til dato har set. Optikken gør, at der kan tages nogle helt fantastiske billeder især i god belysning (set i forhold til, at det er en mobiltelefon).

Kameraet i iPhonen tager billeder, som kvalitetsmæssigt er på højde med konkurrerende produkter, som måske endda har flere megapixels tilrådighed. Du mister sjældent et "Kodak moment" fordi iPhone er utrolig hurtig til, at tage og gemme fotos. Selvom kvaliteten er virkelig god, er der stadig langt op til f.eks. en Nokia N82 med Xenon blitz.

Billederne fra computeren synkroniseres automatisk via iTunes, telefonens fotos fra kameraet kommer ikke helt, så let over på computeren. Lidt underligt, det ikke bare kører uden spørgsmål.

Den store skærm er lækker, at se billeder på! Små svirps med fingeren, bladrer let mellem fotos og der kan zoomes ved, man med to fingre, markerer og trækker det valgte område.

Ved hjælp af GPS-antennen kan positionsinfo (GEO-tagging) sættes på billederne umiddelbart efter de er taget. I vores test, virkede features rigtig dårligt. Alle billederne er tilsyneladende taget ud for Irlands kyst og ikke i Danmark.

Iphone ikke kan optage videoklips.

Vurdering: 4 af 6.

Musik

Iphone er også en iPod Touch. Når du først har 'vist' iTunes, hvor musikken er, flyttes det hele, når enheden tilsluttes.
Det medfølgende headset er Apples standard, og der kan tilsluttes eget headset via standard Jackstik i toppen af telefonen.

Lydkvaliteten er okay, rimelig - men den slår dig på ingen måde bagover. Alligevel vil den opfylde, langt de fleste brugeres behov for musik og afspilleren er let at betjene. Når skærmen er slukket på mobilen, kan to tryk på menuknappen bringe en afspillergenvej frem, så lydstyrken kan justeres og sange springes over.

En irriterende detalje er, at lydjustering via equalizer, ikke kan ske direkte fra afspilleren.

Musikken på iPhones kan vises som albumcovers. Det ser rigtig fedt ud. I iTunes markeres hele biblioteket hvorefter 'hent albumcovers' vælges ved højreklik. Efter kort tid, er musikbiblioteket opdateret med hovedparten af covers.

FM-radio er desværre en rigtig kedelig mangel på iPhone 3G.

Vurdering: 5 af 6.

GPS og navigation

Den indbyggede GPS-antenne gør at positionen kan fastslås. Out of the box er Google Maps Mobile installeret, men desværre ikke med kort. Den interne hukommelse ville ellers have plads nok til hele Europa. Det betyder, at kortdata downloades via telefonens dataforbindelse.

Positionen fastslås lynende hurtigt, og mobilen kombinerer data fra mobilmasterne og GPS.

Google Maps egner sig primært til simpel ruteplanlægning, og søgning på interesseområder - altså et slags interaktivt Krak-kort. Systemet erstatter ikke en dedikeret navigationssoftware.

Generelt er GPS-delen skuffende - specielt fordi rigtig navigationssoftware ikke er en mulighed. Dertil kommer, at strømforbruget er ganske højt.

Vurdering: 4 af 6.

Andre muligheder

Valutakurser, vejrudsigter, videoer fra Youtube, lommeregner, alarm, noter osv. Ved leveringen har iPhone mange gode muligheder. Er dette ikke nok, kan du via "Application Store" hente en mængde småprogrammer - både med og uden licens. Både Myspace og Facebook programmet er gratis, at hente og installere. App Store betjenes direkte fra telefonen, og det kræver ingen forhåndskundskaber, at installere programmer.

Programmerne i Application Store er alle godkendt af Apple og du kan derfor uden risiko installere dem. Det er en stor fordel for produktets stabilitet, at Apple har en godkendelsesprocedure omkring programmer til iPhone. Samtidigt er det også en ulempe, da det sætter en del begrænsninger i, hvad du kan installere.

Omkring Bluetooth rettes opmærksomheden på, at ikke alle headsets kan parres med iPhone og det er ikke muligt at overføre filer via Bluetooth.

Vurdering: 5 af 6.

Strømforbrug og batteri

Iphone 3G bruger strøm, rigtig meget strøm. Maksimalt én arbejdsdag skal du forvente strøm, hvis enheden benyttes. Derfor anbefaler vi, at opladeren medbringes i tasken - eller USB-kablet så du kan oplade via computeren.

Batteriet er indbygget i iPhone og kan ikke tages ud. Det betyder, at du må forbi et autoriseret værksted, hvis dette skal skiftes. En klar ulempe, da et batteri typisk kun vil fungere optimalt i ét max to år.

Et skift af batteriet, vil koste 800 kroner inkl. moms, hvis det er uden for garantiperioden.

Vurdering: 3 af 6.

Telia og iPhone 3G

En iPhone kræver netforbindelser - helst hurtige. Men Telias 3G-dækning er temmelig sparsommelig. Det betyder, at det kun er i bykernen i det helt store byer, der skal forvente 3G på iPhone.

Vores begejstring af Telias 3G-net er til at overse, dertil er dækningen alt alt for ringe. Alternativet er EDGE eller GPRS, men det yder ikke rigtigt iPhone retfærdighed. Der er ingen tvivl om, at brugeroplevelsen vil være meget højere hos en anden udbyder.

Prisen er altid til diskussion. Godt 6.000 kroner over bindingsperioden er mange penge for en mobil, men til historien hører også, at SMS og MMS er inkluderet sammen med en række minutter og 300 MB data pr. måned. Vores vurdering er, at 300 MB er en pæn datamængde - vi har brugt telefonen en lille måned, og har ikke sparet på noget som helst, alligevel er der kun brugt 22 MB.

Samlet vurdering af iPhone 3G

Du skal købe en iPhone 3G, hvis du synes Apples produkter er verdensklasse eller hvis du bare synes, at denne telefon er for fed, og naturligvis kan leve med de begrænsninger Apple sætter. Derimod skal du ikke investere i produktet, hvis du har behov for installation af mange forskellige tredjepartsprogrammer.

Ingen tvivl om, at iPhone virkelig er et cool produkt. Der er ting, som andre mobilproducenter VIRKELIG kan lære meget af. F.eks. smidigheden i brugerinterfacet og en touchskærm, der reagerer ekstremt følsomt.

Det hører også med til historien, at iPhone sagtens kan gå ned, bruger en masse strøm og slutbrugerens muligheder er relativt begrænsede. Det er også træls der via en diode på produktet, ingen indikation er af modtagne beskeder eller mistede opkald. Du skal også forberede dig på, at bagsiden af produktet bliver forholdvis hurtigt ridset (selv om du passer godt på den) - især Apple-logoet er udsat.

Så alt i alt, er iPhone 3G et produkt på linie med alle andre; Nogle ting er overdrevet fede, og andre trænger til justeringer.

I vores anmeldelse her, ender gennemsnittet på 4,8. Vi runder på til fem rent fordi iPhone 3G *er* rigtig god - men så er den altså heller ikke bedre.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Anders W. Jensen 08-04-2009 00:39:14

Hej Mobilsiden.dk.

Til sommer bør denne anmeldelse skrives om, i det der udkommer en opdatering til mobilen som gør at flg. funktioner bliver forbedret:

* MMS - Der kommer mulighed for at modtage og sende MMS beskeder med billeder, video og lydklip som indhold. Desuden modtagelse af Vcard m.m.

* Bluetooth - Der kommer understøttelse for at modtage og sende filer via Bluetooth, desuden vil man kunne spille spil med hinanden på bluetooth osv. Desuden mulighed for at streame musik via Bluetooth til f.eks et bluetooth stereo headset.

* SMS og Email i landskab - Det bliver muligt at vende skærmen og få sms samt email i landskab, som det kendes fra Safari (webbrowseren)

* Klip/Kopier/Sæt ind - Det bliver muligt at kopiere tekst fra ét sted til et andet. F.eks fra en webside til en email.

* GPS - Der bliver åbnet op for "turn-by-turn" GPS funktionalitet. Dvs. der kommer programmer i App store som har indbygget kort og stemme navigation. Disse vil fungere i stil med en almindelig GPS.

0 0
Mobilsiden.dk 08-04-2009 09:33:43

Hej Anders!. Tak for beskeden. Mon ikke vi laver en helt ny :)

0 0
Jesper 03-02-2009 13:21:44

Ang. bluethooth. Tror de har begrænste meget af den del, på grund af sikkerheden ikke er for god, når det gælder BT. /r/n/r/nMen jeg er virkelig også lidt træt af, at den understøtter A2DP med hardware, men den undrestøtter ikke det i softwaren??? Vil bare så gerne jeg kan få min BT headset til at virke. Æv for den.

0 0
Allan Nyhus 08-09-2008 14:29:15

Kan det passe? Skal man virkelig have iphonen 'kablet' til computeren når der overføres/synkroniseres musik/film/dokumentfiler m.v.? Det kan ikke klares via bluetooth?

0 0
Mobilsiden.dk 08-09-2008 15:16:23

Hej Allan. Du har ret... Iphone kan kun benytte Bluetooth til headset.

0 0
Allan Nyhus 08-09-2008 15:40:11

Hmmmm, hvor lamt. N95 jeg pt. parrer med Mac kan sagtens overføre filer m.v. Apple ligger nogle gange nogle sjove begrænsninger for deres produkters udbredelse.

:-)

0 0
Allan Nyhus 08-09-2008 14:29:14

Kan det passe? Skal man virkelig have iphonen 'kablet' til computeren når der overføres/synkroniseres musik/film/dokumentfiler m.v.? Det kan ikke klares via bluetooth?

0 0
Mobilsiden.dk 25-08-2008 09:38:32

Tekst omkring Bluetooth tilføjet.

0 0
Mobilsiden.dk 18-08-2008 08:26:18

Teksten i anmeldelsen er opdateret med et par smårettelser, inkl. notat om den manglende FM-radio.

0 0
Mobilsiden.dk 06-08-2008 21:12:24

Hej iPhone venner. Jeg har nu efterprøvet nogle af jeres kritikpunkter og justeret i teksten. Helt præcist er det geo-tagging, albumcovers og internetbrowseren der er kommet med i denne opdatering. Tak for jeres inputs.

0 0
peter@schaufuss.dk 07-08-2008 08:37:01

Fint John, rart at se i lytter til konstruktiv kritik.

Du skal dog lige huske at opdatere facit:

Det er ikke 4.4 (som der står i artiklen) - men 4.8 der rundes op til 5

Detalje, ja - men ret skal være ret :-)

0 0
Søren 05-08-2008 12:29:15

På en HTC Touch Diamond kan du også bare double-tap på det område du vil zoome ind på. Ingen grund til at bruge hjulet. Så kom igen med din HTC vs Iphone sammenligning når du ikke har prøvet det andet produkt ordentlig.

0 0
Claus 05-08-2008 13:49:51

ingen grund til at blive fornærmet :-)

Jeg skrev ikke noget om htc, og mente ikke zoom funktionen, men at man kan gemme billeder fra nettet.

Tror faktisk htc er en udemærket telefon. Desværre kører den windows. Glæder mig til at se den med android.

0 0
Søren 05-08-2008 18:55:56

Det var nu ikke dig jeg kommenterede. ;-)
Deraf min overskrift.
Anyway hvad mener du med at gemme billeder fra nettet?
Med Opera på f.eks HTC kan du gemme billeder ved at holde trykket på billedet i ca 2 sek. Så dukker en menu som bla giver mulighed for at gemme billedet eller sende det via mms.
Er det links kan du åbne i faneblade som du kender fra IE7 og firefox osv.
Double-tab zoomer ind og tilpasser siden til telefonen automatisk.

0 0
Claus 05-08-2008 20:55:02

hehe..ok

Ja det var det med at holde fingeren inde på et billede, hvorefter det kan gemmes, men kan hører at opera også kan dette. iPhone kan ikke åbne links som en ny side (har ikke faneblade), hvilket jeg mener er en stor mangel på iPhone.

Uden at have prøvet HTC, men en del andre touch mobiler, er jeg bare kommet frem til at det som gør iPhonen bedre (for mig) er den behagelige glasplade, hvor manøvreringen foregår noget lettere end på de normale touch screens, især i browseren.

Jeg mener dog at iPhonen kan forbedres på mange områder. f.eks.
- Bedre foto software med flere funktioner.
- Flere funktioner i browseren.
- Copy/paste funktion.
- Rigtig multitasking (dog ikke på windows måden!)
- En rigtig udbyder, så jeg ikke behøves nøjes med EDGE ;-)
- Aktuelle kalender noter ude på pause skærmen (som på Nokia)
- Ordbogen er cool, jeg vil bare gerne have flere ord at vælge imellem i stedet for kun et.
- Vil have mulighed for at få åæø direkte på skærmen.
- Mulighed for at kunne vende alle applikationer + hjemmeskærmen horizentalt.

Stadig vil jeg ikke vælge en anden telefon (er jo blevet Apple fan nu :-) )

0 0
Søren 05-08-2008 21:58:20

Har selv en Touch Diamond men vil da ikke afvise at jeg kunne finde på at købe en Iphone.
Er hverken Windows eller Apple fan.
Er mest til linux. ;-) Men da de ikke har nogle ordentlige mobiler på markedet endnu så....
Og Iphone kom med et Abb jeg absolut ikke kunne forene mig med. :-(

Jeg forsvarer dog HTC, da jeg mener mange Apple fans gør den utroligt meget ringere end den rent faktisk er fordi de ikke sætter sig ind i tingene. Bla omkring browseren som det fremgår i trådene her. Det samme gør Windows mobile fans iøvrigt også. ;-)
Der hvor jeg tror Safari vinder er på hastigheden som jeg finder en anelse bedre. Gælder det funktioner mener jeg den står 1-1. Jeg har ikke set noget i Safari som Opera ikke kan.

Det jeg mener er Windows mobile største force er at den er konfigurerbar i hoved og røv. Stort set ingen restriktioner.
Noget jeg også gerne så på Iphone, før den kom i min varetægt.

En mangel i Iphone er iøvrigt også Flash og Java. En internet telefon uden disse essentielle dele?
MMS?? Ja det kan jo tilføjes som 3. part. Så det går nok.
Og hvor tit bruger man det egentlig?

Men jeg giver dig ret vedr touchfladen. Den er suveræn.
Dejlig at røre ved og reagere lækkert samt multitouch.

Anyway så synes jeg det er fedt med TomTom 7 til min HTC. ;-)

0 0
Peter 05-08-2008 23:29:35

Hvilken telefon der er hurtigst kommer hvist helt på nettet man er på. Jeg har i hvert fald observeret at min Diamond er hurtigere end en 3G iPhone (som rent faktisk fangede telias 3G net :) ), pga. jeg har 3 som har op til 7.2 mbit. I kbh ligger jeg således på godt 5 mbit i snit, hvilket er mere end hvad en iPhone kan klare. Nærmere betegnet hentede jeg en hjemmeside på 15 sec. som det tog en iPhone 3G 20 sec at hente.

Jeg tror dog iPhonen ville være lidt hurtigere hvis man begrænser telefonerne eller nettet til kun at kunne køre 3.6 mbit, pga Safari er en lille smule hurtigere end Opera (som du skrev).

Personligt valgte jeg Diamond fordi jeg gerne vil have et åbent og fleksibelt system, og det syntes jeg ikke Apples er. Efter min mening har Apple verdens bedst designede telefon, i ydre og i UI, men på alle andre punkter er den slået af andre telefoner!
Derudover mener jeg at man får meget mere value i en Diamond. iPhone er ca. dobbelt så dyr, og jeg ville få tæt på intet ud af det abb. man bliver tvunget til.

0 0
Claus 04-08-2008 22:05:23

Jeg må jo tilslutte mig nogle af de andre.

- GEO tagin virker. Den spørger om det første gang man benytter kameraet (Bare mærkeligt man ikke kan ændre dette i opsætningen).

- Browseren er verdensklasse og burde få 6/6. dobbeltklik på det område du vil læse og området tilpasser sig præcist til teksten eller billeder. Dobbeltklik igen på skærmen og den viser full screen igen. En detalje andre sikkert ikke har -> hold fingeren inde på et billede og gem billedet på telefonen (virker også i mail). Skærmen kan ligges horizontalt.

- Kameraet er alt alt for dårligt (og jeg er en slags Apple fan). 2 MP er mere end rigeligt for den normale bruger, men det er meget langsomt og dårligere end andre middelmådige mobilkameraer. Dårlige billeder hvis folk bevæger sig og indendørs billeder bliver grynet og ingen mulighed for redigering af billeder som på selv billige mobiltelefoner...det er en om'er til Apple herfra :-(

- Der er PT over 1000 3.part programmer, og der kommer hele tiden flere til. Hvis man er interesseret i uofficielle apps kan telefonen jailbreakes og alt kan installeres, og telefonen bliver lige så ustabil som HTC windows mobiler.

Jeg giver John G. ret i at:

- Telia's dækninger er super ringe eller bare monster ustabil (Bor selv i KBH)

- Batt. tiden er dårlig. Men igen, der findes ingen tilsvarende produkter med samme funktioner og samme store skærm der holder batteri tiden bedre, så jeg er tilfreds.

- Æv med Google Maps, men husk, TomTom har annonceret at der kommer rigtig navigation.

- Æv ingen MMS når de nu er med i Telia ab. :-( (Findes hvis man jailbreaker). Kommer sikkert snart i Apple App Store.

- Videokamera...tja, ved ikke om kameraet er godt nok til at filme noget med, men findes hvis man jailbreaker den. Kommer sikkert snart i Apple App Store.

Ellers en god test. Mener den var så objektiv som sådan en nu kan være.

Venlig hilsen en kritisk Apple fan

0 0
peter@schaufuss.dk 04-08-2008 20:16:05

Fint at i lytter til kommentarer - for lige at lave lidt balance til mine rettelser ovenfor vil jeg sige at i måske tilgengæld var "lidt" for flinke ved kameraet.

Bevares det tager gode billeder af et 2Mpix og er klart i den bedre ende af den type kameraer - men, gode billeder ved dårlig belysning har jeg endnu ikke set et mobilkamera der kan klare (uden zenon blitz) og iPhone er ingen undtagelse.

Er der godt lys (sollys) tager kameraet gode billeder, men det lyder næsten på jer som om det er lige så godt som f.eks. Nokia N95 - og DET er det ikke.

Men det er klart blandt de bedste 2Mpix kameraer uden autofokus - blot for at gøre det klart hvad man skal sammenligne med.

0 0
Mobilsiden.dk 04-08-2008 20:39:40

Hehe - nej den når nu ikke en N95 el. f.eks. N82 med Xenon blitz, langt fra. Netop derfor skriver jeg også

Det to-megapixels kamera er noget af det bedste, i den opløsning vi til dato har set

0 0
Mobilsiden.dk 04-08-2008 19:30:07

Hej til jer alle og tak for inputs. Som det bemærkes er anmeldelser meget subjektive. Det gode ved nettet er netop, at I brugere kan komme med jeres kommentarer til det skrevne. Jeg vil bestemt ikke afvise vi justerer teksten undervejs, alt efter om vi vurderer at jeres inputs ændrer grundlaget for vurderingen...

0 0
Louie McPherson 04-08-2008 18:53:21

Synes det er en meget uprofessionel anmeldelse. Den er spækket med fejl, og anmelderen undervurderer mange programmer. Det er selvfølgelig, langt hen af vejen en objektiv vurdering, men når jeg læser anmeldelsen af iPhone i forhold til HTC Diamond.

F.eks. kan jeg ikke lade være med at studse over vurderingen af internetbrowseren. I gir iPhone 5/6 og HTC 6/6. Mine forældre har en HTC Diamond og jeg prøvede den igennem. Hverken med fingrene eller stylus (badr) gik det særlig godt eller nemt. Nogle gange begyndte den at zoome ind, uden nogen åbenlys grund. Den er svær at zoome med, den runde knap virker dårligt, i forhold til iPhones double-tap eller squeeze-pinch funktionen. Det virker uprofessionelt.

Derudover er der Geo-Tagger, som virker upåklageligt, hvis bare man sætter det til.

Kunne blive ved længe endnu.

0 0
04-08-2008 17:03:52

Det er en fin anmeldelse men der er nu alligevel nogle fejl som der tidligere er blevet nævnt...

- 3G Dækning: 3G dækning jo ikke ens over alt. Jeg bor f.eks i Slagelse og jeg har stort set hele tiden 3 streger på min iPhone 3G.

- Ridser: Jeg har haft min iPhone siden d. 11 hvor den udkom og jeg har endnu ikke fået en eneste ridse hvilket jeg heller ikke havde på min gamle iPhone som jeg havde i lidt over et halvt år. Så det kommer meget an på hvem man er ;)

- Begrænsninger: Hvad er det for nogle begrænsninger i snakker om ang. App Store? Jeg vil da netop mene at vil man have 3. parts programmer er iPhone perfekt da der pt. er over 1000 3. parts programmer og der kommer flere til hver dag...

- Batteri: Det med batteriet er vist også meget forskelligt fra person til person... Jeg bruger min iPhone en del hver dag hvor jeg tjekker mails, hjemmesider, skriver omkring 100-150 sms'er, ringer og spiller... Der går da typisk 2-3 dage før min iPhone løber tør for strøm.

- Lydkvalitet: Hvis i prøver at tage et par gode høretelefoner eller In-Ear vil i opleve at musikken på en iPhone er langt bedre end de fleste andre mobiler og MP3 afspillere :) Det er ihvertfald hvad jeg har oplevet.

- iTunes Cover billeder: Som det allerede er nævnt er det muligt at få billeder i både iTunes og på iPhone... I skal blot finde dem i iTunes og så dukker de op på iPhone... Vælg evt. de sange uden cover i iTunes og vælg "Hent Albumcover billeder" (eller hvad den nu hedder)

Så der er altså et par ting i ikke lige har undersøgt ordenligt inden i smed jeres anmeldelse på nettet ;) Kom igen Mobilsiden ;)

0 0
John Nielsen 04-08-2008 15:58:18

Super fed anmeldelse, men under musikskriver I "Musikken på iPhones kan vises som albumcovers. Det ser rigtig fedt ud, men det er ikke lykkedes os, at få covers på musik, købt uden om iTunes musikbutik."
Har selv leget lidt med funktionen og det er er spørgsmål om at lære hvordan Itunes behandler album information. Hvis musikken er "tagget" rigtigt med id3 tags bliver albumcovers også præsenteret både i Itunes og på Iphone

0 0
peter@schaufuss.dk 04-08-2008 14:23:14

Udemærket test, dog har der indsneget sig et par faktuelle fejl.

1. Kameraet geo-tagger faktisk billederne ved hjælp af GPS'en (hvis man ønsker det).

2. Man kan skalere enhver kolonne eller lignende på en hjemmeside ved blot at dobbeltklikke på det område der skal skaleres - så tilpasses det skærmens bredde, så man ikke behøver at scrolle sidelæns. Et ekstra dobbeltklik zoomer ud igen.

0 0

Om brug af cookies