Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Apple iPhone 6 Plus: Større end nogensinde - del 1 [TEST]

Apple iPhone 6 Plus: Større end nogensinde - del 1 [TEST]

Anmeldelse: iPhone 6 Plus - større end nogensinde, kraftigere end nogensinde og muligvis den bedste nogensinde.

Har du allerede læst Del 1 så finder du resten af anmeldelsen her: Del 2 af anmeldelsen finder du lige her.

’Ej, den er stor’ - den reaktion skal nybagte iPhone 6 Plus ejere vænne sig til. For den er stor, Apples første plus-size telefon. For iPhone-brugere, som danskerne oftest er, er endnu ikke fortrolige med phablet-genren.

Men lad os glemme størrelser og målebånd for en stund, og se på hvad iPhone 6 Plus rent faktisk er. Det er nemlig første gang, Apple begiver sig ud i et radikalt nyt format siden iPad’en blev til, og dermed også første reelle syretest af Apple som tech-industriens drivkraft, siden Tim Cook overtog driften.

Se også: Apple iPhone 6 Plus: Første kig [WEB-TV]

Modsat hvad mange skulle mene, er Apple sjældent først med det nye. Apples styrke, og succes, hviler især på en intuitiv evne til at ramme plet, når de debuterer i en genre. En unik evne til at forstå kunders behov, endda før de kan formulere dem - for derefter at udfylde dem med en højteknologisk perle i børstet aluminium. Det er nøglen til Apples succes.

Derfor er Apples iPhone 6 Plus yderst interessant at anmelde, både fordi den er Apples nyeste og dyreste, men også fordi den giver et fingerpeg om Apples evne til at ramme plet under Tim Cooks ledelse.

Det er en stor telefon, med en spritny iOS-version og nytænkning på flere områder. Der er meget at afdække, derfor vil denne anmeldelse deles op i to dele.

Specifikationer iPhone 6 Plus

Mål: 158x78x7,1mm, 172 gram
Display: 5,5” display, 1920x1080 opløsning, 401 PPI
Kamera: 8 MP f/2.2, optisk billedstabilisering, 1,2 MP frontkamera, Full HD video 60 fps, 240 fps slow-motion
Ydelse: Apple A8 dual-core 1,4 GHz, PowerVR grafik, 1GB RAM
Lagerplads: 16/64/128GB
Software: iOS 8
Batteri: 2920 mAh
Netværk: 2G, 3G, 4G/LTE cat. 4, op til 150 mbps
Øvrigt: Touch-ID, Apple Pay, NFC, fås i sølv, champagne-guld eller space gray
Pris: 5.999,- kr. for 16GB, 6.799,- kr. for 64GB og 7.599,- kr. for 128GB

iPhone 6 Plus er stor. Faktisk alt for stor, absurd stor. En iPhone 5 brugers fingre skal nu række over et 88% større areal. Håbløst.

Som nybagt iPhone 6 Plus ejer forstærkes tvivlen i dagligdagen. Reaktioner fra omverdenen er delte, nogle er nysgerrige, for til sidst høfligt at sige nej tak til supersize. Andre synes splittede mellem det komiske eller det vantro: Hvordan kunne Apple dog udgive sådan en størrelse?

Men det giver mening.

Først, nogle tal på bordet: dimensionerne er blæst op til 158 x 78 mm - 2½ cm højere og 2 cm bredere end iPhone 5s. Vægten er øget fra 112 gram til 172 gram, men føles tungere, for det høje slanke design har det med at kippe fremover.

iPhone 6 Plus er klodset og bred. Medmindre dine klør fem er større end normalens, vil almen navigation i apps og interface kræve at ty til Apples reachability: et dobbelt-tap på hjemknappen som bringer alle apps eller Meddelelsescentret i øjenhøjde og inden for tommeltottens rækkevide. En nødvendig, men ikke altid lige hurtig feature.

Alt bliver generelt sværere med en hånd. At svirpe fra venstre kant for at stryge tilbage kræver en omrokering af hånden. Frustrationen kommer snigende, lige indtil man drister sig til *ikke* at anvende 6 Plus som en iPhone.

Løsningen er enkel: få den anden hånd op ad lommen - og brug den!

Med begge hænder i spil, lærer man langsomt, men sikkert, at se ud over størrelsen, hænderne retter ind og man kan endeligt forføres af 6 Plus’ andre kvaliteter.

Man skal altså lade iPhone 6 Plus modne, før man får en glimrende oplevelse – og det er uvant for et Apple produkt. Apples satser traditionelt på at tilpasse sig brugernes behov, men for første gang foregår det den anden vej rundt: du skal tilpasse dig til iPhone 6 Plus.

Læs også: iPhone 6 og iPhone 6 Plus: Her er de billigst

Aluminium og glas i første klasse

Med tohåndsbetjeningen på plads, kan der nu sættes pris på iPhonens udsøgte konstruktion. Her er, vanen tro når vi taler Apple-produkter, et studie i glas og metal.

Se også: iPhone 6 Plus: Alle vores billeder

Det børstede aluminium er nænsomt afrundet og går i et med iPhones frontparti. Glasset foran skærmen buer samtidigt ved mødepunktet, og det afgiver et formfuldendt indtryk. Eneste lille brud med det minimalistiske, er en slids til det uundværlige nano-SIM kort, plastriller til antennerne og et kamera der rager ud med en enkel millimeter.

Bagsiden har den ulempe, at den er glat og enten kræver et skridsikkert cover eller tohåndsgreb, for at undgå dyre tab med baldrede skærme og tårer til følge. Apples nye silikone-cover er her en glimrende investering, for det sikrer både investeringen og et fast greb om den fine mobil – uden at føles som tarveligt plast.

Designet på iPhone og 6 Plus fjerner sig markant fra 5’erens fine, men sarte og kantede look. 6 Plus er ikke længere noget smykke, men rettere en minimalistisk fortolkning af iPad-seriens design.

Der er skrevet en del om bendgate. En viral-video med en bøjet iPhone, såede tvivl om holdbarheden og valget af aluminium i 6 Plus. Siden er flere mere eller mindre videnskabelige bøje-tests udført, og de bekræftede at ja, mobilen kan bøje - ligesom alle andre telefoner når de udsættes for hårdt pres.

Problemet synes at stamme fra en svaghed under volumenknapperne, hvor 6 Plus typisk vil folde. At bukke den kræver bare ekstraordinært mange kræfter, endda flere kræfter end hos en anden populær metalmobil: HTC One (m8). Der er derfor ikke noget at frygte for Apples nye darling, udover dårlige vittigheder fra inkarnerede Android-fans.

Power-knappen er flyttet til siden for at forblive inden for tommeltottens aktionsradius, mens volumenknapper nu er aflange, ligesom (på/hos) iPads. Knappernes respons er perfekt afstemt, med en resolut klik-lyd og følelse ved hvert et tryk.

Hjem-knappen huser, som hos forgængeren, en touch-ID scanner. Apples sikkerhedsløsning forbliver den enkleste og hurtigste til dato. Et klik og du er videre, fri for passwords, talkombinationer eller andre løsninger fra sidste årti.

Nederst finder man højtaleren som skaber et heftigt lydtryk med glimrende lyd – for en telefon. Det er dog ikke samme gode stereo-lydbillede som lydspecialisten HTC One (M8) leverer, for her spilles der mindre højt, men også mindre mudret bas.

Det medfølgende headset er uændret i forhold til forgængeren, den leveres i samme smarte æske og bidrager med funktionel lyd, dog uden at hæve sig over rivalerne medfølgende løsninger. Investerer du derimod i et sæt high-end hørebøffer forvandles 6 Plus til en fremragende medieplatform.

Perfekt skærm

Til den labre lyd, hører nemlig også et imponerende billede. Displayet breder næsten 3 gange flere pixels over et 88% større areal. Full HD over 5,5 tommer giver en pixeltæthed på 401 PPI, hvilket svarer til skarp tekst og detaljerede billeder under alle forhold.

En ting er specifikationer, noget andet er hvordan skærmen tilpasses fra Apples hånd. Apple bedyrer, at særlig fokus er blevet lagt på de enkelte subpixels udformning.

Traditionelle pixels består af mikroskopiske ruder i rød, grøn og blå, bagbelyst af en hvid flade, hos Apple buler de pyramide-formede pixelruder udad. Det sikrer bredere betragtningsvinkler end i konventionelle displays. Og det virker. Ikoner, tekst, og især fotos og film, ser ud, som var de malede på skærmen.

Udendørs virker de bulede pixels også glimrende, og parret sammen med en lynende intelligent automatisk lysindstilling, er skærmen altid tydelig og nem at læse.

Film, spil, internet - alt vælter derfor ud af skærmen og forkæler øjnene. Efter en uge med iPhone 6 Plus er der ingen vej tilbage, og man kan kun rynke på næsen af de mikroskopiske forgængere.

Apples nye display sikrer desuden en ensartet oplevelse. Displayet er kalibreret efter sRGB-standarden, en verdensomspændende standard som inkluderer virtuelt al indhold på internettet – og på andre Mac-enheder. I praksis betyder det at dine fotos og film, vil have præcis de samme klare og naturlige farver uanset hvilken apple-enhed de betragtes på.

Uendeligt kraftoverskud

Bag 6 Plus’ polerede ydre gemmer der sig bestialske kræfter.

En dual-core processor der tikker ved 1,4 GHz lyder ellers ikke af meget, når konkurrenter kan bryste sig af dobbelt så mange kerner, ved den dobbelte frekvens. Du skal dog ikke lade sig narre af det, på papiret, svage mekanik. Alle processorer er ikke født lige – nogle kerner er som knallertmotorer, andre er termonukleare kraftværker.

Hvor konkurrenterne bygger på en arkitektur, der er født ud fra mobile processor, læner arkitekturen inde i Apples A8-chip sig mere op ad den man finder i laptops. Det slår derfor også ud i benchmarks hvor 6 Plus udkonkurrerer alle rivaler, uanset hvorvidt de disker op med 2, 4 eller 8 kerner.

Faktisk skal man op i ultrabooks udrustede med Intels Core-processorer for at overgå Apple A8 processoren.

Læs også: Apple udgiver iOS 8.0.2 efter fejl med tidligere opdatering

Det må betyde at alt flyver afsted i iPhone 6 Plus, ikke? Ironisk nok, optræder der faktisk ventetider. Ikke fordi den hakker, eller løber tør for arbejdshukommelse, men fordi Apple værdsætter flydende animationer højere end blinkende hurtigt interface. Det er en smagssag, men det ærgrer mig nu lidt at eksempelvis browsing i Safari ikke kan speedes op når der scrolles op og ned i en side.

Når det kommer til tunge opgaver som grafisk krævende spil flekser 6 Plus med sine A8-muskler. Spil som Asphalt 8 kommer til live, ikke kun i kraft af den lækre skærm, men fordi grafikken aldrig tøver bare et splitsekund.

Fremtidssikret ydelse

På sigt, vil Apple stå med ekstra stærke kort på hånden med udviklings-værktøjet ’Metal’. Idéen er at give spiludviklere direkte adgang til grafik-processorens ressourcer, en øvelse der byder på mange muligheder for at optimere og fintune ydelsen i spil – ligesom i dedikerede konsoller som Xbox eller PlayStation.

Denne protokol er lovende, for under Apples WWDC udviklermesse lovede den californiske tech-gigant at optimeringer kunne give op til 10 gange højere ydelse. Dermed kan drages paralleller til konsol-verdenen, hvor selv ældre konsoller kan byde på storartet grafik, fordi udviklerne kan hente ekstra kræfter i optimeringer.

Mere om lidt

Batteriet byder på 2920 mAh, næsten det dobbelte end hos forgængeren. Driftstiden er derfor også i en klasse over – for at få det fulde overblik over driftstiden vil mobilsiden.dk vende tilbage i starten af næste uge med del to i Apples iPhone 6 Plus-føljeton.

Der vil vi også nærstudere de nye iOS-features som Apple har dedikeret til 6 Plus og se nærmere på hvad der allerede nu tegner sig til at blive det bedste mobilkamera nogensinde.

Indtil videre er dog ingen tvivl – iPhone 6 Plus kan blive den største, og det er ikke kun målt på størrelsen. Men den er også krævende og forventer tålmodig tilvænning.

Del 2 af anmeldelsen samt konklusion finder du her!

Læs også: iPhone 6 eller 6 Plus - hvilken type er du?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Morten 06-10-2014 14:24:06

Herlig gennemgang af Apples første mobil i phablet-serien!

Der pointeres netop, at Apple på ingen måde er first-moover og at det heller aldrig nogensinde har været nøglen til deres succes. Se bare Apple Watch!
Apple er langt bagud med smarturet, men mener tilsyneladende at de har den rigtige løsning til betjeningen med "Digital Crown" og det må tiden jo vise ;)

iPhone 6 Plus kaldes istedet både klodset, bred og med en tiltider langsomopfattende "Reachability" feature. De anklagelser kan jeg kun være enig i.

Derudover er det skønt at Mobilsiden fejer den tåbelige "bendgate problematik" af vejen. Fat nu, at det kun er interessant fordi at det er Apple!

En anden ros skal lyde til opmærksomheden på Apples priotering af flydende animationer fremfor blinkende hurtigt interface. Det har altid været Apples fokus.
Jeg personligt foretrækker netop, at det der sker under fingeren er så naturligt og virkelighedstro som overhovedet muligt.
Derfor er det SKØNT at browsing i Safari sker med præcis samme hastighed, som fingeren bevæger sig og ikke med en uvirkelig fart, der leder tankerne hen mod de legetøjsbiler man kan trække op inden de sættes afsted gennem stuen :)

17 2
Peter Lyck 07-10-2014 06:57:06

@Morten, det er helt korrekt at Apple ikke er first-movers, men det har taget lang tid før det er begyndt at skinne igennem anmeldelserne. Problemet er at nu hvor anmelderne generelt er ved at anerkende at apple er bagud, så kommer det til at lyde som om de kommer med en revolution, men nej. Med iPhone6 og 6 plus rykker de ind på et allerede stort marked og på samme klumpede måde som stort set alle andre der forsøgt at kopiere Galaxy Note,de andre gjorde for nogle år siden dog. De har bare forstørret en iPhone 5, ændret lidt ved designet og opgraderet hardwaren. Der er ingen gang flere ikoner på skærmen, de udnytter størrelsen meget ringe.

Jeg holder fast i at Apple med iPhone6/6plus er som de fleste andre, de har ikke lært af Samsung i forhold til at udnytte en større skærm. Faktisk har de gjort det modsatte, funktionen som gør at ikonerne kan hoppe ned i bunden virker som et bevis på at de har gjort størrelsen til et problem, ikke en fordel. Dertil kommer at telefonerne er absurd store fordi de end ikke kunne finde ud af at tilpasse designet til den store størrelse.

iPhone6/6plus er visuelt flotte, men de viser som samtidigt at Apple er ved at være last-movers, det er trist de ikke kan mere med den pengetank de har.

7 10
TF 07-10-2014 22:14:44

Der er da flere ikoner på skærmen på 6+ end 5'eren, iphone 5 har 6*4 ikoner og 6+ har 7*4, check lige op på tingene før du brokker dig.

0 0
07-10-2014 22:24:25

Så 1,5" ekstra medfører 2 rækker ekstra ikoner. Og det var Så det...... Omfg det er sq innovation på højeste plan ;-)

2 7
TF 08-10-2014 00:34:20

Og en anden gang så læs lige ordenligt før du skriver, check lige tallene igen og hvor mange rækker ikoner får du det til at blive extra ;-)

3 3
08-10-2014 08:47:51

Sorry, kiggede ikke på dine tal, men så forkert på de billeder jeg checkede op på. Men det bliver jo ikke ligefrem bedre af at det kun er en række. Så har de brugt 1,5", 88% større areal på EN række ikoner. Så hvis du fluekneppede bare 10% mindre og læste det Peter mente med hans kommentar, så ville du også finde ud af at det var det han mente. Hvilket næsten alle anmeldere også har kommenteret på det. Hvorfor lave en stor mobil, bare for at lave en der er stor? Det er især underligt for apple, der har så mange brugere der ikke vil have en så stor mobil.

2 4
TF 08-10-2014 14:01:46

Peter gjorde sig klog på noget han ikke havde undersøgt eller havde nogen viden om, ligsom alle de andre fanboys herinde der har så travlt med at svine apple men i bund og grund ikke ved hvad de snakker om.

1 5
TF 07-10-2014 23:34:07

Påstanden han kom med var det der ikke var kommet flere ikoner og det er der og så er den vist ikke længre.

3 1
Morten 07-10-2014 10:28:20

@Peter Lyck

Du får ingen surt Apple-opstød fra mig her på siden. Ville bare give min mening til kende og rose mobilsiden for et godt og omfattende arbejde med anmeldelsen af den nye iPhone.

Dog har jeg lige et spørgsmål..
Du siger at Apples "Reachability" funktion virker som bevis for at de har gjort størrelsen til et problem. Altså at de kort bringer toppen ned, for så hurtigt at springe op på plads igen.

Hvilket signal sender det så, når Samsung forstørrer hele indholdet ned til den ene side af skærmen?!? Bare lige for at høre.. ;)

9 0
Peter Lyck 08-10-2014 13:38:21

Apple har bare lavet en større version af den brugerflade de har haft tidligere. Reachability og alle lignende funktioner beviser jo netop udfordringen ved alle store telefoner. Opfindsomme Apple(ironisk) har jo netop kun gjort det til en udfordring at lave en større telefon, fordi de kun har forsøgt at løse det problem der opstår. Modsat Samsung, så har Apple valgt at stoppe udviklingen lige præcis der. Samsung gjorde fra starten af en indsats for at udnytte en stor skærm til nye funktioner og nye muligheder, det har apple ikke.

Apple sidder med mobilverdenens største pengetank, det er bare svært at se på deres produkter, derfor er jeg kritisk overfor apple. De bruger enormt meget tid på at føre retssager om småting andre kopierer hos dem, resten af tiden bruger de på at være second-movere(eller third=kopister) og leverer ikke noget og har ikke gjort det siden iPhone 3gs.

Nu har mobilsiden givet karakter( i anden del), jeg havde nok trukket karakteren en tand længere ned på grund af priserne, men modsat hvad du nok tror, så mener jeg ikke at nogle iphones fortjener lave karakterer, jeg kan se kvaliteterne, men på den anden side er der heller ingen iPhone siden 3gs der har fortjent topkarakter, fordi de stort set intet nyt leverer og koster alt for meget.

Det vil nok også overraske dig at jeg endnu ikke er stødt på en Android telefon som jeg har lyst til at give topkarakter, måske bortset fra Z3 og Z3 compact. Samsungs overforbrug af plastic og kedeligt design, samt mængden af bloatware udelukker at nogle af deres smartphones fortjener egentlig topkarakter.

2 3
TF 08-10-2014 14:08:42

Hvad med bare at sige det som det er, i din iver efter at kritisere apple fik du ikke lige undesøgt tingene ordenligt og har nu sagt en masse der ikke holder i byretten.

1 4
Peter Lyck 08-10-2014 14:33:13

Hvad var det jeg skulle undersøge? At Samsung har samme udfordring som Apple lige har fået, ændrer ikke ved at Apple også har problemet. Om du eller Morten så finder tusind mobiltelefoner med en lignende løsning, så ændrer det ikke ved at Apple også har en og at de ikke har fundet simpel og god løsning som tillader enhåndsbtjening. Og det kombineret med at de ikke bringer noget nyt viser akkurat at verden endnu engang går i selvsving over at Apple ikke har leveret noget nyt, måske bortset fra adskillige mia til til en voksne pengetank.

Læs min og N's tidligere kommentar igen, hvorfor har Apple lavet en større mobil, nå de ikke vil noget med den. Igen husk på at Apple har absurd mange ressourcer som de kan bruge på innovation.

Du nævner også tidligere noget om fanboys, er det dem der kun kan finde ud af at bruge tommelfingene(rød/grønne), men som ikke evner at argumentere for hvorfor det er så forkert at kritisere apples nye vidunder?

3 2
TF 08-10-2014 15:32:26

Dig og N er sku et fint makkerpar :-D N ved oftest heller ikke hvad han ævler om han hader også bare apple.

1 5
Peter Lyck 09-10-2014 06:11:46

Og det kommer fra en som intet har tilført tråden, tag og læs dine indlæg igennem. Det eneste du er kommet med er en rettelse om at der er lidt flere ikoner på skærmen. Det er en tynd omgang, men passer meget godt til fanboys. Det eneste du får ud af det er at fremstille fanboys som højtråbende og fantasiløse akkurat som lanceringen af en ny iphone.

5 2
TF 09-10-2014 16:37:20

Du har ret jeg bidrager med fakta og du "bidrager" med fiktion og det er en tynd omgang, men passer meget godt til fanboys. Det eneste du får ud af det er at fremstille fanboys som er højtråbende og fantasiløse akkurat som dine android venner der skriver som dig.

1 6
Thomas Larsen 06-10-2014 19:26:29

Selvfølgelig er det interessant når det er apple, det er det jo netop fordi man både prismæssigt og egomæssigt ligger op til noget der bare er SÅ gennemtænkt, men det viser sig jo åbenbart ikke at være tilfældet.

Men som sædvanligvis skyder man helt forbi hvad dette handler om, dette handler om at Apple har en fejl i deres design, ligesom var tilfældet med antenne problematikken, og i stedet for det så rækker man dybt i lommerne for at finde andre telefoner man kan replikere resultatet med, fint nok, men det ændrer stadigvæk ikke på at konstruktionen ved volumeknapperne ikke er stærk nok, hvor man i testen kun kigger på best case scenariet, hvilket i forvejen er ret slemt.

Derudover må Niels vist mene "ned I ultrabook", da ultrabooks performance mæssigt ligger under standarden da portabilitet og batteritid ligger i fokus, det er i øvrigt også svært at sammenligne og også svært at se som sandt, dog kan man hurtigt se intel celeron rivalisere dem bare ved hurtigt at google sig frem til benchmarks, og det er til trods for at denne processor også har til opgave at have et underliggende operativsystem som er den del mere komplekst end iOS. Jeg gad vide hvilke benchmarks der åbenbart giver skribenten et andet synspunkt.

Generelt kan man kun undre sig over hvorfor der er dette behov for at opklassificere den allerede bedst ydende ARM/x86 processor i en telefon jeg kender til, og hvorfor man bringer knallertmotorer ind i billedet. Men havde det ikke været fint nok bare at sige at netop den var den hidtil bedste processor i en mobil? (Hvertfald indtil vi begynder at se Qualcomm's eller Nvidia's highend 64-bit tiltag komme i telefonerne)

4 14
Niels de Boissezon 06-10-2014 21:41:04

Hej Thomas.

Jeg kørte en række benches med min arbejds-PC (Sony Vaio Pro 13 med Intel core i5-4200U). I browserbenches (sunspider, krakken) ydede den omtrent 20% lavere, i grafiske benchmarks (GFXBench 3.0 offscreen) ydede den 20% højere(!)

Sammenligningen med ultrabooks er altså ikke helt hen i skoven. Selvsamme sammenligning med desktop, gjorde Apple tilbage i sin tid med A7 som de omtalte som 'desktop-class' performance. Og nu har de altså noget at have det i.

Venligste hilsener,
Niels /mobilsiden.dk

15 0
Thomas Larsen 07-10-2014 10:17:14

Ultrabooks er ikke desktop, det er processorer der skal i et produkt med fokus på batteritid og portabilitet, og selvfølgelig også performance taget de to ting i betragtning. Du får det nærmest til at lyde som om at Ultrabook processorer er nogle af de bedste, hvorimod det nærmest er det stik modsatte.

Men nej, Apple A8 er ikke selvfølgelig ikke kraftigere end selv en processor til en ultrabook, det siger lidt sig selv, at køre sunspider på arbejdspc'en er ikke lige umiddelbart særligt videnskabenligt, da du sandsynligvis har en masse bras, og/eller en manglende teknisk viden til at sikre dig det testes under mest fair forhold.

Udover at der selvfølgelig ikke er noget fair i at teste en processor der kører samme benchmark på et fuldblodsoperativ system.

Kig eventuelt seriøse reviews igennem før du tager dine egne numre for gode varer, fx. http://www.anandtech.com/show/7440/microsoft-surface-pro-2-review/3 viser at den uden problemer nakker den på performance.

Spil performance og gpu performance er lidt to forskellige ting, igen der er ingen tvivl om at Intel har den stærkeste grafikprocessor, men hvor Apple måske har fokuseret på et design der gør det ekstremt brugbart til at spil, har Intel nok bare fokuseret på simpel og rå performance, noget man måske ville se når man bruger software med 3d-acceleration som fx Photoshop, så det kan godt være den slår den i en ren spil benchmark, men det er også det.

3 9
Niels de Boissezon 07-10-2014 15:00:18

Jeg skriver heller ikke at den er hurtigere, faktisk skrev jeg at du skal op Intel Core-klassen for at *overgå* Apples A8.

Som du selv nævner er en 1-til-1 sammenligning svær. Forskellige styresystemer, arkitekturer og opgaver gør det nærmest umuligt at opstille en fair test.

Men selv når man tager talene med et gran salt, synes jeg nu, at det er bemærkelsesværdigt at Apple formår at levere ydelse, der bider ultrabooks i haserne. En A8's TDP er jo omtrent 5 gange lavere.

Venligste hilsener
Niels /mobilsiden.dk

8 0
Thomas Larsen 07-10-2014 15:36:07

Det passer bare ikke da både Celeroner, Pentiumer, og sandsynligvist sågar Atom'er nemt kan overgå den, hvilket en Intel Core-klasse processor også kan, selv i benchmarks.

Men benchmarks != rå performance, så at tage sunspider benchmarks m.m. som tegn på dette, især taget forskellen i platform i betragtning er misvisende så det basker og forhøjer processor fra at være en af de bedste (hvis ikke bedste) processorer der ligger i en telefon til gudestatus.

Intel har dog altid haft et problem med at have stærkt ydende chips på de TDP-grænser som fx en telefon lever under, men sådan har det været selv før Apple's A8 kom til, men Intel er så også godt på vej til at levere nogle chips der faktisk kan rivalisere ARM nede i TDP-størrelser med CPU'er som Broadwell-Y, men igen stadigvæk intet med deres processor specifikt at gøre.

2 9
serpent 06-10-2014 12:11:28

En tam anmeldelse. Kan ikke undre mobilsiden går død.

0 31
Peter Lyck 06-10-2014 09:19:20

iPhone 6/6plus har et pænt design, det har Nokia, Sonys xperia-serie og HTC One m8 også. iPhone 6/6plus har en stor skærm eller kæmpeskærm som alle andre topmodeller. iPhone 6/6 plus kan for de fleste ikke betjenes med en hånd, som de andre topmodeller. iPhone 6/6plus har en rigtig god skærm, som de andre topmodeller. iPhone 6/6 plus har et batterie på ca 3000 mAh som de andre topmodeller. iOS kan stadig mindre end Android og WP, men bliver mere og mere som konkurrenterne(ikke omvendt). iPhone 6/6 plus har indtil videre ikke vist sig at være så meget hurtigere end konkurrenterne end man kunne forvente af en ny topmodel. Nyheder inden for mobilbranchen i den nye iPhone ser ud til at være begrænset til de sædvanlige småopdateringer, så intet nyt her.

Med andre ord, hvornår går det op for Danmarks mobilanmeldere og journalister at iPhone bare er en smartphone som alle de andre. Og nu hvor iPhone kun findes i stor og kæmpe stor, så er det mere sandt end nogensinde før. Resten er smag og behag.

12 25
TF 06-10-2014 11:44:33

Der er vist en der ikke har brugt meget tid på tværs af platforme :-)

Du fokusere på de store ligheder istedet for at prøve den og så opleve de "små" forskelle der skiller den/dem ud.

17 12

Om brug af cookies