Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Asus Eee Transformer Prime - ultimativ Android-tablet (produkttest)

Asus Eee Transformer Prime - ultimativ Android-tablet (produkttest)

TEST: Asus Transformer Prime er det hidtil bedste bud på en tabletcomputer med Android-systemet.

Asus Eee Pad Transformer Prime. (Foto: Asus).
Asus Eee Pad Transformer Prime. (Foto: Asus).
Foto: Asus

Jeg har testet adskillige tablets i 2011, og mange læsere opfordrede os i slutsommeren til at se nærmere på Asus Eee Pad Transformer, som på én gang var både en almindelig tablet og ”mini bærbar”, da der medfulgte et tastatur, som Eee Pad kunne dockes ned i.

Selvom denne tablet på mange områder er ganske fin, var der på ydelse, design og udvalget af tablet-applikationer, alt for langt op til iPad 2, som er markedslederen på tablet-markedet.

Efterfølgende har Asus sendt en ny version på gaden, kaldet Transformer Prime. Konceptet er det samme som på forgængeren, men på flere punkter, er den nye udgave flere længder bedre.

Processor med power

På specifikationslisten mangler Asus Eee Transformer Prime bestemt ingenting. Processoren er en quad-core 1,3 GHz type (Cortex A9), der er grafikprocessor fra GeForce og skærmen på 10,1 tommer (1280 x 800 pixels) har den brudstærke Gorilla Glass overflade.

Kvaliteten af grafik på skærmen er absolut enestående, hvilket også gælder lysstyrken, der desuden har en særlig outdoor-funktion, så det er lettere at se skærmindholdet i kraftigt lys.

Dertil kommer et 8 megapixels kamera, 32 eller 64 GB indbygget hukommelse, samt en lang række udvidelsesmuligheder f.eks. microSD- såvel som standard SD-hukommelseskort.

Vægten er kun 597 gram, eksklusiv tastaturet, hvilket betyder at Asus er lettere end iPad 2, til trods for de også meget hidsigere specifikationer.

Meget bedre design

Transformer Prime er LANGT bedre designet end den oprindelige Transformer.

Da jeg åbnede æsken fik jeg straks en WOW-effekt ud i hele kroppen. Egentlig ligner den iPad virkelig meget – men hvad gør det, når designet holder.

Coveret på Transformer Prime er i aluminium, og det er lykkedes for Asus at flytte enheden væk fra følelsen af dårlig kvalitet, som tilfældet var på den foregående version.

Om man så kan lide, at have en tablet der ligner iPad på udseendet er en individuel vurdering, men jeg synes, at Asus Prime, er en fornøjelse at holde ved, og se på.

Hurtigt interface

Menu- og brugerinterfacet er dejligt flydende, og ikke mindst hurtigt. Så den irritation jeg ofte har med Android-brugerfladen, er på denne tablet væk, men der er jo så også ret mange kræfter under motorhjelmen.

Android-tablets lider dog fortsat under af manglen på tablet-apps, altså applikationer der udnytter den store skærm, og jeg savner en tablet-kategori i Android Market. Dette er jo trods alt ikke Asus’ skyld, men alligevel vigtigt at vide, hvis man overvejer en tablet baseret på Android-systemet.

Desværre holder Asus ikke hastigheden oppe i hele enheden, der er stadig steder, hvor man irriteres over ting der hænger.

Internettet halter

Den absolut vigtigste funktion i en tabletcomputer, internet-browseren, er desværre ikke i det niveau, som jeg mener, man med rette kan forvente.

Indlæsning af websites sker ofte gabende langsomt, også med Adobe Flash, deaktiveret. Dette gælder danske, såvel som internationale sites – nogle naturligvis både langsommere og hurtigere end andre. Men den generelle oplevelse er, at det går for langsomt.

Vælger man at køre med Adobe Flash plug-in aktiveret, skal man være forberedt på endnu længere indlæsningstider.

Navigationen rundt på siderne, er heller ikke nogen speciel god oplevelse. Hakker, pauser og manglede indhold når der scrolles og rykkes rundt, er en irriterede del af dagligdagen.

Asus burde have gjort meget mere end de har, for at optimere oplevelsen på nettet. Det er dog også efterhånden et kendt problem, at internet-delen på Android-enheder, ikke er på niveau hvad der ellers findes.

Så uanset om man kan lide at høre det eller ej, så er iPad fortsat en sikker vinder, på denne funktion.

Asus skal dog have stort ros for skærmtastaturet, der har ÆØÅ, og som generelt fungerer virkeligt godt og præcist.

Web-TV: Se Asus browser-test

Det eksterne tastatur

Asus Transformer Prime kan sættes på et medfølgende fysisk tastatur, der i den grad speeder hastigheden på indtastning af tekst en hel del op. Som nævnt er skærmtastaturet også godt, men intet slår de rigtige taster.

Tastaturet tilføjer også mere funktionalitet til ens Asus tablet, f.eks. SD-kort læser, og USB-port. Man kan altså sætte SD-kortet fra digitalkameraet direkte i Asus-enheden, og overføre billederne. Via USB porten kan der f.eks. tilsluttes et USB-hukommelses-stick, eller et andet tastatur eller mus.

På tastaturdelen er desuden genveje til forskellige systemfunktioner, såvel som en mousepad. Du får altså en enhed, som på nogle områder, minder om en lille bærbar computer.

Skærmen, selve tabletten, kan lukkes sammen om tastaturet, så det hele passer godt i tasken, og tastaturet har indbygget et ekstra batteri, så man kan opnå relativ lang batteritid på enheden.

I testperioden har Asus et par dage været brugt til radioafspilning via Tunein Radio, med skærmen tændt. Med docken, og altså ekstrabatteriet på, har det været muligt at køre en normal arbejdsdag. Det svarer til, hvad en iPad 2 præsterer i samme situation.

Selvom det lyder smart med et sådan tastatur, betyder det ikke, at Asus så har skabet en tablet, der fuldt ud kan erstatte en bærbar computer. Der er stadig mange steder i dagligdagen, hvor den rigtige computer skal i brug – særligt hvis der skal skrives meget, eller man skal sidde og arbejde i længere tid. I den sammenhæng er tasterne og skærmen stadig størrelsesmæssigt i underkanten.

Tastaturet er et glimrende supplement at få med – men altså ikke et absolut must at have.

Den samlede vægt for tablet og tastatur er 1,13 kg.

Asus Eee Pad Transformer Prime. (Foto: Asus).
Asus Eee Pad Transformer Prime. (Foto: Asus).
Foto: Asus

Er den pengene værd?

Den vejledende udsalgspris lidt under 5.000 kroner for 32 GB versionen. Og jo - det ER mange penge. Spørgsmålet er, om det er for meget.

Når jeg sammenligner med forgængeren fra Asus er Transformer Prime et kæmpe skridt i den rigtige retning. Jeg vil gå så langt og sige, at den tidligere version aldrig burde have set dagens lys, for den nye er mange gange bedre.

Funktions- og mulighedsmæssigt ligger Asus-produktet sig klart over alle andre producenter i tablet-kategorien. Men desværre er internetoplevelsen og udbuddet af applikationer ikke god nok.

Asus har dog kræfter nok til mere krævende apps, som f.eks. større spil.

Du skal købe Asus Transformer Prime hvis du har et behov for fysiske taster, og hvis du generelt synes godt om Android platformen. Men du skal også vide, at der ikke kan sættes SIM-kort i enheden, så du kan komme på nettet, når der ikke er trådløst netværk.

Du kan købe en 32 GB WiFi-udgave af iPad 2 cirka 4.400 kroner – men så har du heller ikke tastatur, og det store udvalg af tilslutningsmuligheder, uden at der skal købes ekstraudstyr.

Apple er stadig kongen af tablet-computere på grund af smidighed, internet og udvalget af tablet-apps. Men Asus har et godt bud, til dem som ikke vil have en iPad.

Asus Transformer Prime er lige nu den bedste og ultimative Android-tablet.

5 ud af 6 stjerner.

Plus / minus

+ Godt design og lav vægt
+ Stor skærm med høj lysstyrke
+ Mange tilslutningsmuligheder og tastatur i salgspakken


- Ikke god nok på internettet
- Android mangler tabletapps der kan matche udvalget på iPad
- Forholdsvis høj pris

Grundspecifikationer på den testede model

- Processor: Nvidia Tegra 3 (1.3 GHz quad-core)
- Skærm: 10,1” HD (1280 x 800 pixels) med Gorilla Glass
- 8 MP kamera på bagsiden – 1.2 kamera til videosamtaler
- 32 GB indbygget hukommelse
- Trådløst netværk, Bluetooth
- 3,5 mm jackstik, micro-HDMI udgang, microSD kortlæser, SD korlæser
- Mål: 263 x 180.8 x 8.3 mm.
- Vægt uden tastatur: 597 gram.
- Vægt med tastatur: 1.13 kg.
- System: Android Honeycomb version 3.2.1.


ASUS Eee Pad Transformer Prime TF201 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

gert 20-02-2012 18:20:15

kig i youtube videoen 2,42 da han indlæser eb.dk det er ikke samme versioner på begge tablet da ipad indlæser mobilversionen og asus indlæser den originale........

0 0
Hassaan Waseem 18-02-2012 13:14:19

Denne tablet er den bedste Android baserede tablet du kan få for penge. Jeg har ingen indevendinger hvad angår den, og den har virkelig et 'premium feel' både uden på, og når du bruger den

Dette indlæg er skrevet på Asus EEE Pad Transformer Prime

0 0
LayZee 18-02-2012 14:04:05

Hassaan, hvor godt fungerer GPS'en så på den?

0 0
KN 03-03-2012 16:41:21

Hej LayZee.

To ting jeg havde hørt om inden jeg fik den, var dårlig wi-fi og dårlig GPS. Efter at have siddet med den et par dage, må jeg konstatere, at wi-fi delen er klart bedre end den bedagede Samsung Galaxy Tab, den afløser. Også ved længere afstand til den trådløse router.

Med hensyn til GPS, så er den også hurtigere til at låse positionen, end Galaxy Tab'en. Bevares den veksler meget mellem antallet af låste satelitter, men den fastholder positionen.

Jeg er temmelig imponeret over den, må jeg sige. Og ligesom Hassaan, skriver, synes jeg også det er den bedste Android tablet jeg har haft fingrene i. Tastaturet gør i øvrigt også et klart plus. Og Hassaan har ret, den føles bare rigtig, når man sidder med den.

Dette indlæg er også skrevet på en Prime...

0 0
LayZee 04-03-2012 14:01:10

Hej KN

Tak for svar! Jeg har også fået en kammerat til at teste GPS-funktionaliteten, og han sagde, at det tog relativt lang tid, før den fik en præcis måling, men at den efterfølgende holdt en præcis placering.

Jeg står med pengene klar til at købe en high-end tablet, men efter at Asus har annonceret Transformer Pad 300, Transformer Pad Infinity og Padfone, så tror jeg, at jeg bidder i det sure æbler og venter på, at de (forhåbentlig) kommer i butikkerne indenfor overskuelig fremtid. Desuden er det stadig stort set umuligt at få fat på Transformer Prime. Øv øv øv.

0 0
KN 04-03-2012 18:12:11

Hej LayZee.

Problemet med at vente er, at der jo hele tiden kommer noget nyt :-)

Jeg har haft kontakt med ComputerCity og fik at vide, at jeg skulle holde øje med deres hjemmeside. Og i fredags, var der bid. Efter tjek igen i dag - til ære for dig - kan jeg se, at de stadig har dem på lager i alle deres afdelinger. Så bor du i nærheden af en, så kan du få den der. Ring eventuelt og reserver en på deres hovednummer, så er du sikker på, at den er der, når du kommer. Ja, nummeret er her; 7015 8000. God aften!

0 0
LayZee 04-03-2012 22:16:08

Tak for hjælpen, KN!

Du har ret i, at der altid kommer noget nyt og bedre, men når nu det har taget så lang tid at få mulighed for at købe Prime, så vil jeg nok hellere vente 1-4 mdr. på efterfølgeren, hvor der er taget højde for den designfejl, som er lavet på Prime. Jeg ville heller ikke gå ud og købe en iPad 2 nu, fordi jeg ved, at 3'eren er lige på trapperne.

Jeg bor ellers i Aalborg, hvor der er en ComputerCity, men de har ikke kunnet sige noget som helst om levering og hjemmesiden havde til sidst heller ingen forventet levering. At de så endelig har fået den på lager, det er da positivt. Det er bare en eller to måneder for sent, hvis du spørger mig :) De burde i hvert fald sætte prisen betydeligt ned.

0 0
LayZee 30-01-2012 23:01:25

GPS'en får meget negativ omtalte rundt omkring på nettet. Er der nogen, der har brugt GPS-funktioner i Danmark og kan udtale sig herom?

Jeg har selv øjnene på TF201, men hvis GPS'en virkelig er nærmest ubrugelig, så må jeg væbne mig med (endnu mere) tålmodighed og vente på TF700T.

0 0
Erik jensen 17-01-2012 13:16:49

Helt enig, lad dog få en rigtig anmeldelse af Prime1 med IceCream Sanwich OS.

Da Mobilsiden støtter Apple, eller er det omvendt..., så skal vi nok ikke forvente at det sker, da det er tydeligt for enhver at Asus nu klart er de førende inden for tablets, og det vil jo ikke se så godt ud..

For at det ikke skal være løgn, er en Prime 2 også på vej, ( bl.a endnu bedre HD skærm) og det kun med til at cementere Asus´s nye totale dominans.

Er du begyndt at spare op? Jeg ER begyndt.. !

0 0
Kenned88 18-01-2012 12:00:38

Den manglende 3g radio er stadig et no go for mig.. Forstår simpelthen ikke hvorfor de ikke har 3g i deres tablets. Det er mig en gåde.

0 0
Kenned88 11-01-2012 12:04:38

Jeg ville sætte pris på hvis der kunne bruges mere end 5minutter på at skrive anmeldelsen generalt. Og så ville jeg mene det ville være på sin plads at anmeldelsen blev opdateret så den er baseret på ICS og ikke Honeycomb. I og med at enheden ikke er til at få fat i endnu og man får ICS med det samme syntes jeg det er ærgeligt hvis man beslutter sig for om man skal eje produktet ud fra en anmeldelse af en tidliger android version.

0 0
Peter Frederiksen 06-01-2012 15:56:03

http://www.facebook.com/ASUS/posts/300815559961849

0 0
Pavil 05-01-2012 15:40:58

Simpelthen herremorsomt, at 'den er af plastic'-brøleren fik lov at stå så længe.Jeg håber, at den er opstået som følge af god gammeldags copy-paste-fejl snarere end at have anmeldt et produkt uden at have det i hænderne. Det ultimativt pinligste er så, at da anmeldelsen røg på JP, havde han IGEN glemt at få rettet plastic til alu... Kære John, du kan godt se, det ser skidt ud, ikke?

0 0
Hydra 04-01-2012 09:21:22

Android 4.0 kommer allerede til Trans Prime den 12. JANUAR.

Det kalder vist på en frisk test!

0 0
Erik jensen 30-12-2011 16:01:02

Få din Transformer standard browser til at være dobbelt så hurtigt på et øjeblik og få surfing til at være langt mere flydende.

MichaelB´s tip til at få en bedre browseroplevelse i vores Transformer fortjener klart sit eget indlæg, så jeg har tilladt mig at lavet denne lille vejledning.

Det er et trick, der fjerner en irriterende fejl/bug fra Asus side, og som endnu ikke er blevet korrigeret i HoneyComb updaten.

IceCream Sandwich(OS 4.0) kommer inden for de næste par måneder og så må man formode at buggen er fjernet op, men indtil den tid, så gør vi bare sådan her:


Åbn din Asus standard browser, skriv derefter; about:debug i adresselinien, gå til menu, indstillinger. Nu er der dukket et ekstra funktion op som hedder "debug" og den vælger du.

Lav derefter hak i:

Enable OpenGL Rendering,
Show Javascript Console,
og Normal Rendering

- alle øvrige skal være uden hak.

FÆRDIG! og nu er der fuld turbo på!

Jeg og mange andre har testet det og det virker upåklageligt!


Se evt mere i dette link:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1411438

0 0
Erik jensen 30-12-2011 15:33:37

Dette link til en ordentlig og troværdig test af Prime kan også tåle en gentagelse som modvægt til ovenstående skriblerier

http://mailpeople.dk/emailmarketer/link.php?M=78389&N=2516&L=9280&F=H

0 0
Erik jensen 30-12-2011 15:29:33

"Ultimativ produkt test" på mobilsiden.! Årets største danske overdrivelse, og selvfølgelig kommer den fra Mobilsiden som ikke har megen troværdighed tilbage efter igen og igen laver kreative test, der hver gang viser sig at værer fuld af fejl, overdrivelser, underdrivelser , udeladelser og subjektive vurderinger der åbenlyst alene har til formål at tilgodese een særlig producent, der åbenbart er en særdeles god indtægtskilde for John G og Mobilsiden

En rimelig objektiv og virkelig ultimativ produkttest finder man i stedet her

http://www.swedroid.se/test-av-asus-eee-pad-transformer-prime/

0 0
KJ 29-12-2011 20:04:40

Kan man lave en test uden at nævne Skroget? næppe her.... for så manglede man jo pludeselig marketingsbidraget til jul ikke?

sådan her skal det laves

http://www.swedroid.se/test-av-asus-eee-pad-transformer-prime/

nuff said : http://www.youtube.com/watch?v=ESzbbLGfiqc&feature=player_embedded

0 0
John 29-12-2011 12:27:32

John G. burde sige op og begynde at grave grøfter. Den er IKKE af plastik, så enten har han ikke set den i "real life" eller også er han bare på svinetogt mod android endnu engang.

0 0
Lasse 29-12-2011 11:44:25

Hvis der er nogle der vil læse en grundig test af denne tablet, så prøv at se på Swedroid.se de har lavet en meget grundig test af den.
Mvh. Lasse

0 0
Krissi 29-12-2011 15:21:04

Yes... det er en test man kan bruge til noget!

Bl.a.
"ASUS Prime spelar upp allt vi matar den med oavsett om det så är divx, xvid eller MKV/h(x)264-filmer med ljudspår i DTS eller AC3-format."

Takker!

0 0
Krissi 29-12-2011 11:39:03

Sød gennemgang af en spændende enhed.

Jeg er sikker på, at min mor, bedstemor og søn på 3 år vil synes det er spændende læsning. Men som MichaelB påpeger... hvor er anmeldelsen af dens RIGTIGE ydelse?!?

Hvad kan den, når man VIRKELIG sætter den på prøve på CPU og GPU siden?!? Hvad sker der, når man prøver at afspille en MKV 1080p film med høj bit-rate? Er det tabletten som man har ventet på og som kan klare mosten?

Det finder vi ikke ud af her :-(

Det er svært at forstå, at man har haft sådan en til test uden, at teste disse ting.

0 0
MichaelB. 29-12-2011 09:47:23

Jeg er ikke heeelt så kritisk som mange af de andre - selv om jeg undre mig over meget af det samme :)

Jeg synes dog anmeldelsen er lidt for hurtig på mange områder. F.eks. nævnes der intet om en af de features der nok er vigtig for rigtig mange, og en grund til at iPad bare ikke er en option: muligheden for afspildning af 1080p film. Specifikt i MKV containeren da dette er den udbredte. Og muligheden for at få dette på fjernsynet.

Og hvordan er kamera kvaliteten?

Man kan læse mange steder at WiFi delen har været tvivlsom. Hvordan var denne i test versionen?

Mht browser, så kan man læse stort set alle steder at default browseren ikke performer godt nok, og at man skal bruge Opera istedet. Men der er faktisk et fix:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1411438
Det er selvfølgelig en stor ommer at Asus ikke har disse indstillinger som standard.

0 0
Runigj 29-12-2011 08:25:20

Hej John G jeg har lige et spørgsmål Angående internet oplevelsen på Asus. Hvordan er den i forhold til de andre tablets/android 3.2? Er den det samme eller er den lidt bedre? Årsagen til at jeg spørger dig, er at du får det til at lyde som oplevelsen er helt håbløs. Men jeg synes ikke det er rimeligt at sammenligne med iPad hver gang, Det giver et helt forkert billede af anmeldelsen/ Karakterer. 5 ud 6 Stjerner. Og som jeg har forstået det med ICS 4.0 Skulle økusystemet blive 40 % bedre

0 0
Mobilsiden.dk 29-12-2011 14:12:55

Årsagen til at jeg spørger dig, er at du får det til at lyde som oplevelsen er helt håbløs.


Oplevelsen er ikke håbløs, men langsom og hakkende. Det betyder ikke, at man ikke kan komme på nettet. Men det betyder, at man, set i forhold til markedslederen, skal forvente ventetid og en tung oplevelse.

Selvom det skulle blive bedre med ICS4, så hjælper det jo ikke noget nu, da det ikke er på basis af den version, at anmeldelsen er skrevet.

0 0
HenrikH 31-12-2011 00:12:44

Det er jo ikke samme side der indlæses. På eb.dk indlæser Transformeren den fulde side mens iPad indlæser en lettere iPad/mobil version.
De to ser i hvert fald ikke ens ud på
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Dnjm7agOIK8#t=167s

0 0
Mazzen 29-12-2011 09:13:43

Du spilder din tid, med at spørge John, han har endnu ikke ville svare på alt det brok over hans anmeldelse.

Så tvivler på du får svar, og hvis du f.eks går ind på http://www.engadget.com/2011/12/01/asus-eee-pad-transformer-prime-review/
så vil du nok få en væsentligt bedre beskrivelse af ATP´s evner end på denne side, hvor de åbenbart ikke engang har haft den i hænderne, men bare laver en anmeldelse ud af den blå luft, og holder alt æble højere end andet.

Sørgeligt at en såkaldt objektiv journalist side som denne er så meget æblets små dengser at de ikke engang kan kritisere deres eget favorrit produkt og giver andre maks trods deres egne holdninger.

0 0
Runigj 29-12-2011 11:28:29

Jeg siger tak til linket:-) Til John G Petersen Jeg synes det er helt i orden at du har en holdning! Men det jeg synes til gengæld er rigtig sørgeligt er at der er kun én måde man kan gøre tingene på! Android er langt fra perfekt, er helt klart plads til forbedringer og det kører ikke lige så smoot som Apples produkter!!! Men man skal også huske på at der er stor forskel på ios og android. Ios Er jo et lukket system og har ikke muligheder for tredjeparts programmer osv. Android open source Så som forbruger har du vel frihed til at hente det du lyst til og gør det du har lyst til og ingen begrænsninger osv:-) Og til en anden gang når du skal lave anmeldelser så lad være med at sammenligne på kryds og tværs igennem systemerne. Det eneste du får ud af det er at du gør forbrugerne helt Forvirrede, Giver en karakterer som man slet ikke kan forstå! Jeg håber at du kan tage min kritik konstruktiv :-)

0 0
Mobilsiden.dk 29-12-2011 14:19:00

Men det jeg synes til gengæld er rigtig sørgeligt er at der er kun én måde man kan gøre tingene på! Android er langt fra perfekt, er helt klart plads til forbedringer og det kører ikke lige så smoot som Apples produkter!!! Men man skal også huske på at der er stor forskel på ios og android. Ios Er jo et lukket system og har ikke muligheder for tredjeparts programmer osv. Android open source Så som forbruger har du vel frihed til at hente det du lyst til og gør det du har lyst til og ingen begrænsninger osv:-) Og til en anden gang når du skal lave anmeldelser så lad være med at sammenligne på kryds og tværs igennem systemerne. Det eneste du får ud af det er at du gør forbrugerne helt Forvirrede, Giver en karakterer som man slet ikke kan forstå! Jeg håber at du kan tage min kritik konstruktiv


Tak for konstruktiv kritik.


Jeg er uenig i, at der ikke skal sammenlignes på kryds og tværs. Det er jo netop det forbrugerne selv er nødt til at gøre, når de skal vælge.

Man kan ikke undskylde Androids, til tider ringe performance, med at det er et åbent system - og at man bare kan installere nye funktioner selv. Jeg tester "out of the box" - og sidder ikke og nørder rundt i benchmark-tests osv.

I stedet ser jeg på, hvordan produktet virker, når man får det i hånden.

Og i øvrigt - selvom jeg holder iPad udenfor, at vil jeg stadig synes, at netoplevelsen er for langsom.

0 0
Runigj 29-12-2011 17:09:36

Jeg takker for svaret. Det med kryds og tværs i systemerne Kan du altid lave efterfølgende af din anmeldelse/dog fight . Så er jeg helt sikker på at du undgår en hel masse billede af forskellige forbruger. Jeg prøver ikke at forsvare android. Mit største ønske er at det kørte lige så smuk og smooth som iPhone, Om det sker kan jeg ikke svare på.

0 0
Casper 29-12-2011 15:12:49

Man kan ikke undskylde Androids, til tider ringe performance, med at det er et åbent system - og at man bare kan installere nye funktioner selv. Jeg tester "out of the box" - og sidder ikke og nørder rundt i benchmark-tests osv.

I stedet ser jeg på, hvordan produktet virker, når man får det i hånden.

Men er det ikke netop i benchmark-test at vi har en mulighed for læser for at forholde os til ydelsen, udover en meget subjektiv vurdering af produktet?

Derudover så vil man jo med samme argumentation jo kunne svine mange ting for dårlig præstationer. "Se hvor elendigt det her spil kører"... jamen, du har ikke installeret directX... "Jeg kan ikke logge på min webbank"... jamen, du har ikke installeret java.

På samme måde så vil jeg jo også kunne sige at alle Apple's computere er dårlige, da den jo kun kan køre en brøkdel af de spil som jeg kan på en windows maskine. Android's styrke ligger netop i muligheden for at modificere den, ligesom fx. en windows maskine. At man bare vælger at se helt bort fra det også sige at det er for dårligt viser syntes jeg virker som en total mangel på forståelse for det produkt man tester

0 0
MGApcPro 28-12-2011 23:15:05

Hvis man kunne få transformer prime til at køre windows 8, ville det så være en tablet med tastatur eller en bærbar med touchscreen? O_O

0 0
Jan Ålund 28-12-2011 23:24:08

Det kommer helt sikkert til Prime ;)

Og for at svare på det andet spørgsmål så må det være en Delbar ;)

0 0
MGApcPro 28-12-2011 21:52:18

Er jeg den eneste her inde som glæder sig til windows 8 tablets xD

0 0
Jesper 29-12-2011 11:31:17

Kører pt. en Asus IconiaTab 500 m. Windows8 Developer Preview, dvs. udgaven før Beta, som forventes i Q1.
Da det er en Developer Preview, er der naturligvis grænser for hvad man kan, men alt det den gør, gør den glidende og uden bøvl. Jeg kan næsten ikke vente på, at Beta kommer, for slet ikke at tale om RC1 og den endelige udgave.

Husk på, at med Win8 kan man det samme, som med Win7, bare på en tablet. Det betyder, at en tablet lige pludselig kommer til at udgøre et reelt alternativ til en PC! Dét er interessant, al den stund, at en tablet i dag, blot er et suplement af den lidt mere overflødige slags!

0 0
Kim Harder 29-12-2011 12:03:33

At en tablet for windows 8 på betyder ikke, at den bliver lige så dygtig, som en almindelig pc. Der mangler stadig kræfter i maskinrummet. Det skulle Intel dog gerne råde bod på hen ad året.

0 0
MGApcPro 29-12-2011 13:43:07

Dog så skulle windows 8 forhåbentlig også kræve en del/lidt mindre at køre.
Men hvis man kan tilslutte tastatur til den kunne den reelt erstatte ens bærbar(så længe man holder sig fra battlefield 3 xD )

0 0
Bo Andersen 28-12-2011 22:16:46

En Prime lignende tablet med Win8.. fy for faen jeg ville gerne have sådan en bandit :)

0 0
Jan Ålund 28-12-2011 22:25:29

Jeg tror det bliver stort ;)

0 0
Anders 29-12-2011 00:04:38

Helt enig, windows 8 ser bare awesome ud

0 0
Jan Ålund 28-12-2011 22:06:26

No det bliver meget spændende ;)

0 0
Rasmus Søstrøm 28-12-2011 21:22:46

Journalistisk integritet er åbenbart ikke eksisterende hos mobilsiden, dette er dråben for mit vedkommende, efter at have set igennem mange fejl,dårlig dækning og ydermere et massivt underskud på analyse. I stedet fokusere Mobilsiden.dk blot videregivelse og ofte direkte oversættelse af større mediere - mere analyse og dansk udsyn på markedet vil løfte hjemmesiden til det professionelle istedet for sådan stunts som ses her. Mobilsidens apple-hengivelse hjælper hellere ikke for jeres Journalistiske integritet, kom ind i kampen og giv os en seriøs dækning af markedet som der brug og efteresprøgelse efter.

I et marked med utallige andre udlandske hjemmesider, syntes det svært at se hvad i kan levere mere, sagligheden er væk, analyse og fordybelse ligeså.

Mvh Rasmus Søstrøm

0 0
Andreas Hein 29-12-2011 09:54:44

Det må du nok spørge om! Det her var dråben for mig. Slut med mobilsiden, jeg kan simpelthen ikke tage deres 'journalistik' seriøst. Desværre er 'jorunalist' ikke noget, man behøver en uddannelse for at kalde sig.

Der findes VÆSENTLIGt bedre alternativer!

0 0
28-12-2011 19:28:55

Jeg ved ikke hvilken version af android market I har kørt på jeres prime. Men på min dårlige TF101, der er der altså et afsnit i market der hedder tablets. Måske en forglemmelse, eller også endnu en test med de MEGET tykke æble briller på, eller et helt tredje, at den bliver testet alt for lidt så i ingen indsigt overhovedet har i produktet ?

0 0
spock123 28-12-2011 18:59:48

Hej John,
- omkring dine kommentarer til softwaren og oplevelsen her - så synes jeg du skylder (måske du ikke ved det, så er du lovligt undskyldt) at fortælle at Asus har lovet at Transformer Prime får Ice Cream Sandwich allerede i januar måned, altså om et par uger.

MEGET vigtig information, specielt fordi du bekymrer dig om browserdelen :)

0 0
Anders 28-12-2011 18:31:49

Der er godt nok mange der er negative, men jeg synes faktisk det er en fin anmeldelse, dog med nogle mangler.
1: det er ikke plastik, men aluminium
2: Hvad er "relativ god batteritid"? Det ville være fint, hvis du satte nogle tal på, sp er det lidt nemmere at vurdere. For kan den holde 12 timer uden dock, og 18 med, for så er det godt nok imponerende
3: savner lidt, at du kommenterer tykkelsen, eller mangle af samme. Asusen er både tyndere end ipad 2 og samsung galaxy tap 10.1, virkelig imponerende !
4: Hvordan er højtaleren i sådan en? Har hørt at det skulle være noget af de bedste på markedet, og det ville være interessant at vide.

Bortset fra det, er det en god anmeldelse, og prøv lige at holde tonen LIDT bedre her. Mon ikke John G ændrer stykket om plastik? Det er der jo ingen grund til at farer i flint over.

0 0
Mobilsiden.dk 29-12-2011 14:27:04

Hvad er "relativ god batteritid"? Det ville være fint, hvis du satte nogle tal


Batteritid er meget afhængig af ens brug. Jeg har tilføjet lidt yderligere tekst, der forhåbentlig beskriver tingene lidt bedre, og giver en fornemmelse af, hvor vi er henne.

0 0
Jan Ålund 28-12-2011 20:16:53

Du kan se batteritiden her på engadget. Den er stort set identisk med iPad 2 uden dock

http://www.engadget.com/2011/12/01/asus-eee-pad-transformer-prime-review/

Det folk er sure over er at det endnu en gang virker som en falsk anmeldelse. Denne gang faldt han bare helt i vandet da den stort set ikke har noget plastik ;)

Det vi mangler her på siden er etik ;) f.eks er alle udnævnt til journalister på trods af at de alle blot er skribenter! overdrivelse fremmer forståelsen.

0 0
Jan Ålund 28-12-2011 18:24:38

ØØ jeg har lige stået med den i hånden da jeg var i london.. ikke der var sgu ikke noget plastik. HVOR I ALVERDEN ER JERES ETIK???

Selv engadget skriver om deres metal. sagt med få ord gud fri mig vel

0 0
Helskov 28-12-2011 18:00:14

Endnu en falsk test fra John G.
Tester du overhovedet noget som helst?

0 0
Nygaard 28-12-2011 17:36:09

Her på siden er der jo aldrig noget der er lige så godt, eller bedre, end tilsvarende dims med et æble på.
Der bruges altid ligegyldige argumenter, eller direkte falske påstande, til at trække ikke-Apple produkter ned.

Overrasket? - Ikke rigtig...

0 0
Søren 28-12-2011 16:50:18

"Asus burde have gjort meget mere end de har, for at optimere oplevelsen på nettet. Det er dog også efterhånden et kendt problem, at internet-delen på Android-enheder, ikke er på niveau hvad der ellers findes."

Et kendt problem? Ja, i æble-mobilside verdenen ;)
På hvilke punkter er en iEnhed bedre end androids, med hensyn til browseren? Flashmuligheden? Tekst-tilpasningsevnen? jeg venter...

0 0
Jan Ålund 28-12-2011 20:19:52

Helt enig Søren.. men når man står bag "ipadsiden" og ikke "tabletsiden" så har man vist meldt klart ud.

0 0
Wuffer 28-12-2011 16:18:45

Hejsa,

Jeg har været passiv bruger af mobilsiden i et stykke tid og synes egentlig (måske i mangel af et dansk alternativ), at siden er ok. Det kræver dog, at man ved, at mobilsiden (IMO) er en smule biased til fordel for Apple og har en kritisk holdning til Android.
Det undre mig, at skribenterne er så langsomme til at svare på spørgsmål i debatten (hvis der overhovedet bliver reageret). Jeg synes ovenstående kommentarer kræver et svar fra den, som har testet produktet..

Hvor finder I plastik?
Hvorfor har I ikke prøvet at hente en anden browser via Market (fair i kritisere den medfølgende, men man kan vel nævne at der findes bedre).


Jeg havde samme indtryk ved deres artikel, hvor de kritiserede Galaxy Nexus og dens browser.

0 0
Timo 28-12-2011 16:04:51

Generelt fin anmeldelse, i springer dog lidt for let over et par ting (batteri) og informere at bagsiden er i plastik, det er den ikke.

En anden ting jeg undrer mig over er i siger den er dyr i forhold til Ipad 2.

Ipad 2 32gb wifi --> 4337 kr
Asus Prime 32gb Wifi med Dock --> 4600

Den har været på EDB priser i over en uge, så går man da ikke ud fra vejledende udsalgspris? Når ja og så er den pris med keyboard docken...

0 0
claus 28-12-2011 16:04:26

Jeg har prøvet den eller prøvet og prøvet fik lov til at prøve den i 5minuter sådan ca...den er lavet af aluminium længer er den ikke. så det er en fake test. er john en ipad2 fan ???
og har ikke haft nogen problemer med langsom internet de minutter jeg prøvet den. Og prøvet da en del sider

(og nej er ikke appel eller google fan) nok nærmer det modsatte :P

0 0
claus 28-12-2011 16:21:25

her er en test som i kan bruge http://faaborgs.blogspot.com/2011/12/asus-transformer-prime-anmeldelse.html

0 0
whpsnp 28-12-2011 15:19:04

Fin velafbalanceret artikel mindst én kæmpestor mangel og en blind anmelder.

Transformer Prime er IKKE lavet af plastik, så jeg er tilbøjelig til at følge ovenstående kommentar og spørge om I virkelig har haft den i hånden.
Og hvordan kan I anmelde en tablet uden at blive lidt mere specifikke omkring batteritid? Hvad er relativt lang tid med dock? Holder den så kun relativt halvlang tid uden?

Og prisen er nok lidt høj, men I sammenligner med en iPad2 til 4400 kr mens Prime har en dock med ekstra batteri, fullsize ports og tastatur med i købet til 5000 kr. Det lyder ikke som et minus i min verden.

Jeg er enig i at Transformer Prime er langt mere lokkende end dens forgænger, men originalen er langt fra så dårlig som artiklen giver udtryk for - den er faktisk ret god.
Og at gå så langt som at sige den aldrig skulle være lavet er en gang vås. Det svarer til at sige at Nokia aldrig skulle have lavet N3210 fordi E95 var langt bedre.
Det siger sig selv at nyere produkter nødvendigvis må være bedre end deres ældre søskende for at have eksistensberettigelse.

Til de der gerne vil læse en rigtig anmeldelse af Transformer Prime kan jeg anbefale denne:

http://www.theverge.com/2011/12/1/2601558/asus-eee-pad-transformer-prime-review

PS: Jeg ejer både Apple, Android og Nokia produkter og er glad for dem alle.

0 0
Michael A 29-12-2011 02:02:34

Godt iagttaget - og jeg er helt enig. Det er endnu engang lykkedes John G. at sætte kikkerten for det blinde øje. Jeg håber snart at redaktionen også får "øjnene" op for det. Hvor må det være pinligt ikke at vide om det er ævler eller pærer man har i hånden... tsk tsk tsk...

0 0
Jan Ålund 28-12-2011 20:23:40

Eller læse http://www.engadget.com/2011/12/01/asus-eee-pad-transformer-prime-review/

Den er i det mindste ægte og med et mere nuanceret objektiv.

0 0
Mr. Hansen 28-12-2011 15:07:12

Det undrer mig godt nok også noget med din udtalelse om at den skulle være lavet af plastik. Jeg har set den live og det er bestemt aluminium.

Der kommenteres på browseren. Hvilken browser er installeret? Har du evet prøvet om andre frit tilgængelige browsere skulle være bedre end den medfølgende?

"Relativ lang batteritid" siger ikke særlig meget. Kom med nogle tal. Specielt når batteritiden efter sigende skulle være 16-18 timer med tastaturet sluttet til, hvilket jeg vil kalde nærmest ekstraordinær god batteritid.

Den kan ikke erstatte en fuld pc, men hvad hvis man har en stationær? Ville den kunne erstatte en bærbar?

0 0
Atomic 28-12-2011 14:50:53

Hvordan kan det være at alle andre test jeg har læst på nettet skriver at cover materialet er støbt aluminium, men du siger det er plastik ?? Er du sikker på du har haft den i hånden ;)

0 0
Mobilsiden.dk 29-12-2011 14:23:26

cover materialet er støbt aluminium, men du siger det er plastik ?? Er du sikker på du har haft den i hånden ;)


Naturligvis har jeg haft den i hånden (se ovenstående web-TV indslag). Beklager det med plastik - det er ikke godt nok. Derfor er teksten rettet - beklager.

0 0
Jan Ålund 29-12-2011 14:31:29

Ikke godt nok ?? hvordan man man se forskel på metal og plastik?

0 0
AllanL 30-12-2011 06:44:40

Den eneste grund til John G. skrev plastik i stedet for alu var for at få folk til at gå amok med kommentarene.. Flere kommentar til en artikel giver flere clicks på siden.. Synes det er ved at være ret tit man oplever det her på denne side.. Det virker som om de laver fejlene med vilje for derefter at undskylde i kommentarfeltet for derefter at rette teksten. mobil.nu bruger en anden metode til flere clicks. De laver bare "flere" sider så denne anmeldelse havde nok fyldt 10 sider på mobil.nu.. Begge metoder er i min optik direkte latterlige, men de skal jo tjene lidt og hvis jeg skulle vælge hvilken metode der er bedst må det være mobil.nu's

0 0

Om brug af cookies