Asus MeMO Pad 7: stilfuld, hurtig og ubehagelig tablet [TEST]

Anmeldelse: Asus seneste tablet rammer plet på de fleste områder, men et kantet design giver dog grund til at genoverveje købet.

Asus MeMO Pad 7: stilfuld, hurtig og ubehagelig tablet [TEST]

Asus tilbyder tablets i alle størrelse og til alle budgetter. Den taiwanesiske elektronikgigant byder på løsninger med både Android, Windows og smarte hybridløsninger der kombinerer både telefonfordele eller laptop-design med tabletten.

Læs også test af Memopad 8: Fyrig 4G i fleksibel tablet [TEST]

Dagens forsøgskanin udemærker sig ved ikke at være nogen af delene, men holder sig til at være en enkel begyndertablet til en pris alle kan forstå. Dagsprisen lyder på omkring 1700 kr. og for de penge leverer MeMO Pad 7 (ME572C) et teknikblad der ikke behøver at blegne mod selv langt dyrere tablets.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)

Mål: 200 x 114 x 8,3 mm, 269 gram
Skærm: 7,0” 1920×1200 (323 PPI), TFT IPS-teknologi
Ydelse: Intel Atom Z3560 1,83 GHz Quad-core, 2GB RAM, PowerVR G6430 grafik
Kamera: 5 megapixels f/2,4 optik, 720p optagelse, 2MP front
Lager: 16GB + micro-SD op til 128GB. + 16GB Asus Webstorage.
Batteri: 3950 mAh
Netværk: 2G, 3G, 4G Cat 4, micro-SIM (kun ME572CL)
Software: Android 4.4.2 KitKat
Øvrigt: NFC. Fås i bourgogne-rød, rosenguld eller sort.
Pris: fra 1.699,- kroner (16GB)

Selvom man er billig, behøver man ikke at være tarvelig – det er den nye MeMO Pad 7 et bevis på. Asus’ designhold har utvivlsomt haft de kvindelige brugere for øje under udviklingen, og med stilfulde farver som bourgognerød og rosaguld, samt et slankt, kompakt kabinet vil MeMO Pad 7 finde indpas i de fleste dametasker. Er du til et mere afdæmpet udtryk fås tabletten i klassisk sort, med en præget bagside.

Hvad Asus i mellemtiden har overset er selve betjeningskomforten. Hvert hjørne på tabletten er skarp, og selvom vægten på 269 gram er uhyre let for en tablet, vil den uvægerligt skære sig ned i håndfalden når den holdes med en hånd. Hvilket nærmer sig det pinefulde under lange spil- eller læseseancer.

Læs også: Asus MemoPad 7 (2013) : Billig, hurtig, god [TEST]

Vil du undgå selvpineriet, og i stedet vælger at holde tabletten i landskabsformat giver to bredde flader øverst og nederst på tabletten et godt greb. Igen er designet dog ikke gennemtænkt, for dine håndflader vil nemt komme til at forstumme de stereohøjtalerne der skyder lyd ud til hver side.

Som i storebror MeMO Pad 8 afgiver de et glimrende lydtryk og en hæderlig kvalitet. Noget man sjældent møder i denne prisklasse, og stereolyd er altid en fornøjelse – hvis du ellers holder tabletten rigtigt.

Hemmeligheden bliver derfor at holde MeMO Pad 7 langs med den lange kant. Gør du det, giver plastikbagsiden stadigt et godt greb, men jeg surmuler nu stadigt over, at det er tabletten der skal bestemme hvordan jeg skal holde den.

Læs også: Sony Xperia Z3 Tablet Compact: En vaks vandhund [TEST]

Dejlig, men bette skærm

Siden Apple introducerede iPad i 2010, fik Google siden succes med at koge tablet-formatet ned til den mindre Nexus 7 tablet – og ved at halvere prisen ved samme lejlighed.
Opskriften bag MeMO Pad 7 er den samme, og man møder en skærm som ikke er ulig den som Nexus 7 bød på i 2013 (som Asus også producerede). Det er gældeligt gensyn, for dengang var det en glimrende skærm, og displayet her er lige så strålende.

Her er en 7 tommer skærm med fuld HD opløsning, hvilket svarer til en pixeltæthed på 323 PPI – med skarp tekst, skarpe film og skarpe billeder. Når farver og kontrast samtidig er både naturlige og dybe glædes man yderligere som bruger.

Eneste lille aber dabei ligger i selve formatet på 7 tommer. Siden den fik debut i 2012 er smartphones på over 5 tommer nu krøbet tættere og tættere på tabletternes enemærker, og et display på 7 tommer mangler areal til at sprede sit indholdet ud over.

Se også: Nokia N1 tablet – det finske comeback

Mere vågen end sin storebror

Bag skærmen, inde i tablettens hjerte ligger en quad-core og brummer ved 1,83 GHz. Det er samme avancerede 64-bit quad-core processor fra Intel med 2GB RAM som vi i sin tid anmeldte i MeMO Pad 8, og den præsterer stadigt godt i test og benchmark, men oplever små vanskeligheder i dagligt brug.

Den løser alle opgaver som den skal, men der kan opleves små kunstpauser og en lille hakken, selv ved mondæne opgaver som at bladre i en hjemmeside. Asus MeMO Pad har dog modtaget en softwareopdatering siden den første test og hakkeriet er ikke nær så udbredt som tidligere.

Der hvor MeMO Pad 8 haltede, driftstiden, har Asus også rettet skuddet ind. Batteriet er nemlig samme størrelse og har 3950 mAh at give af. Eftersom indmaden er den samme og at skærmen udmønter det sig en forbedret levetid på 4½ time ved intensiv brug eller det dobbelte når MeMO Pad 7 anvendes til mere afslappede formål som websurfen eller læsning.

Se også Asus IFA-nyheder – Vil levere ekstrem valuta for pengene

Asus MeMO Pad 7 ME572C Memopad

Praktisk Android-software

Styresystemet i MeMO Pad 7 er Asus’ tilpasning af Google KitKat 4.4. Det er dermed ikke helt så fremtidssikret og stilrent som i Googles seneste software, Android Lollipop, som nyligt rundede milepæl nummer 5.0.

Asus retter dog ind ved at tilbyde sig eget look: her er et interface der veksler mellem det runde og kvadratiske, mens widgets er tegnet med minimalistisk hvid streg. Det er enkelt og overskueligt.

Overskueligheden gør sig mindre gældende i topbjælken som kan trækkes ned fra venstre side for at vise notifikationer, eller fra højre for at give adgang til kvik-indstillinger. I den sidste menu er mulighederne mange og praktiske. Her får du adgang til læsemodus som værner om øjnene når der er mørkt, en ordbog, lommeregner, kamera, kvikmemo og meget mere.

Den mest interessante funktion fra storebror MeMO Pad 8, splitskærmen, er dog udeladt, sandsynligvis fordi Asus ikke mener at 7 tommer har plads nok til dobbelte vinduer. Jeg er ikke helt enig i Asus’ beslutning her, for det er praktisk, især når tabletten skal anvendes til mere produktive formål som mail- eller noteskrivning.

Syretrippet fortsætter

Asus skal først og fremmest have ros for at integrere et kamera i MeMO Pad 7 som er mere end et alibi-kamera. Derefter skal de dog hives ned på jorden igen, for efterbehandlingen balancerer mellem det flatterende og surrealistiske.

De 5 megapixel som kameraet på bagsiden råder over leverer fornuftige fotos, især i dagslys, men jeg vil holde mig fra HDR-modus som forvrænger motiverne med Van Gogh’ske træk.

Frontkameraet på 2 megapixels byder på en højere opløsning end i den dyrere storebror og er såmænd også godkendt til Skype og selvportrætter – endda selfies som kameraet automatisk retoucherer.

På videofronten markerer Asus sig igen over gennemsnittet med fuld HD optagelser der kan konkurrere med telefoner i samme prisklasse.

En glimrende tablet, men en ergonomisk fadæse

Asus har ramt rigtigt på rigtig mange punkter i MeMO Pad 7. Ydelsen nærmer sig langt dyrere tablets formåen, billedet og højtalerne er glimrende mens prisskiltet er småt.

Alligevel kan Asus MeMO Pad ikke få mere end en lunken anbefaling fra mobilsiden.dk på grund at sit aparte design. Det er stilfuldt og nydeligt, men desværre også en af de få enheder som grænser til det ubehagelige når den holdes i visse positioner. Nu er det ikke alle hænder der er ens, og formatet vil givetvis behage nogle, mit råd er derfor at prøve at holde tabletten før du køber.

Asus MeMO Pad ME572C lander derfor på 4 ud af 6 stjerner.

Læs også: Apple iPad Mini 3: Guldlok skuffer [TEST]

 
 
Asus MeMO Pad 7 ME572C Memopad

Mere til nyheden

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 26/11/2014 gik redaktionen videre med nyheden om Tablet-salget sænker farten med Apple som stor taberKlik her og læs artiklen.. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.