Asus MemoPad 7: Billig, hurtig, god [TEST]

Anmeldelse: Asus vil med deres mindste MemoPad 7 vise hvordan smæk for skillingen ser ud

Asus MemoPad 7: Billig, hurtig, god [TEST]

Den Taiwanesiske elektronik-gigant er efterhånden velbevandret i den elektroniske verden, og er nok mest kendte for sine poplære Ultrabooks.

Ligeså har de også kreeret tablets og telefoner – og telefoner i tablets

I sin tid havde Asus den populære Transformer-linje, der flittigt blev smidt rosende ord efter af Android-entusiaster. Endnu bedre blev det, da de var med til at producere både den første og anden generation af Googles egen Nexus 7. En fantastisk tablet til små penge.

Nu forsøger Asus igen at ryste posen for at diske op med et ikke-banktømmende alternativ, til dem der ønsker deres digitale verden akkompagneret af en tablet i 7”-ligaen.

Plastik-power

Når der skal smedes budgetvenlige tablets skal der spares, når der spares bruges der plastik – også i dette tilfælde. Asus MemoPad 7 er indhyllet i plastik fra top til bund og er solid, men ikke kvalitetsoverbevisende.

Tavle-Pc’en minder på mange måder om sin fætter Nexus 7, både på skærmstørrelse, højtalerudskæring samt den lettere akavede knap-placering, bagerst på den højre afrundede side. Man kan altså ikke vække skærmen til live fra en flad stilling på bordet, og i samspil med den sumpede klikrespons er det ikke ligetil.

Glædeligt velkomment er den lille skuffe til MicroSD-kort på siden, der tillader op til 64 GB at udvide med.

Med sine mål på 189.3 x 113.7 x 9.6 mm og 7” skærm, kan den gribes om med en enkelt hånd, og giver et fysisk indtryk af en mindre bog. Fortil er der drysset 1280 x 800 pixels på IPS-skærmen.

Pixeltætheden siger ikke alt, men er en stor del af det. Med den relativt lave opløsning på 7”, befinder Asus MemoPad 7 sig i grænselandet for en godkendt skarp skærm, men går an. Heldigvis er farvegengivelsen og betragtningsvinklerne godkendt, som bidrager ihærdigt når der ses film eller spilles.

Lysstyrken er intet at prale med. Man ønsker den gerne skruet helt op hele tiden, for ikke at nøjes med et halvmørkt billede.

Alt i alt en udmærket, men ikke imponerende skærm.

Læs også: Samsung Galaxy Tab 4: Snusfornuftig og børnevenlig [TEST]

Under den bagud-vendte højtalerudskæring, gemmer der sig to højtalere med Asus’ egen SonicMaster Technology. Til en tablet af denne kaliber bliver man glædelig overrasket. Der spilles rigeligt højt og tonerne er sprøde med en smule rungen.

På 2 dages standby har det 3950 mAh kun nødigt sippet til 4% af batteriet, og takket være den medierende skærmopløsning, er der mange timers spillen og film-kiggeri i denne lille sag.

Spændende specs

Asus MemoPad 7 tør differentiere sig fra andre tablets på markedet. Oftest ser man Snapdragons Qualcomm-chipset i vor dags Smartphones og tablets, men her finder man Intel.

Intel Inside leverer her en 64-bit Atom, Quad-core processor der snurrer ved 1.86 GHz, i samspil med beskedne 1 GB RAM.

Dette betyder overraskende smidig performance og hurtig navigering. Ved heftigt brug mellem adskillige apps oplever man ingen sløvheder. I grafikkrævende spil som Asphalt 8 er alt som smurt i olie, men dette skyldes højst sandsynligt også de færre pixels der skal skubbes på skærmen.

Læs også: Asus ZenWatch – Smart-ur til mere end fattigrøve

Hvad der i fremtiden bliver interessant er den officielle udgivelse af Android L, hvor de 64-bit kan udnyttes, og i samspil med ART (Android Run Time) over nuværende Dalvik, som kan give et boost i performance. At Asus har fremtidssikret en budgetvenlig tablet som denne er et godt træk fra elektronik-giganten side.

Asus MemoPad 7 fødes med to browsere: deres egen og den obligatoriske populære Chrome-browser. Visuelt minder de to om hinanden, og ligeså performancemæssigt. Asus har dog indsat en smart lille scroller-bar i højre side, når hjemmesiders søges tynd for nyheder og det virker rigtig godt. Al zooming og scrolling fungerer smidigt og hurtigt.

Asus Zen UI – meget bloatware i balance

Det er i dag set ilde på, hvis Android-producenter ikke leverer med nyeste software-version. Heldigvis sørger Asus her for Android 4.4.2 belagt med deres eget Zen UI.

Asus har altid lænet sin software tæt op af Googles egen visuelle præsentation med mindre justeringer – og i dette tilfælde meget velkomne tilføjelser.

Låseskærmen har et minimalistisk, informerende og moderne look. Man kan hurtigt tilgå forskellige applikationer, der selvfølgelig kan skræddersys efter ønske, og man oplyses om den nuværende vejr-situation. Kalender-widgetten der fortæller om nu og her, og de kommende aftaler er enormt funktionel og smart.

Hjemmeskærmene og applikations-skuffen ligner sig selv – hvad man dog bemærker er den heftige mængde af Asus’ egne applikationer. Dette betyder at små 5 GB plads er reserveret til styresystemets og det medfølgende, heldigvis kan MicroSD-kort redde dig når film skal lagres.

Producenters egne applikationer kan ofte være et mareridt for forbrugerne, men Asus formår at sammenstykke en masse anvendelige, flotte og sjove applikationer til folket. Man finder en applikation ved navn ”spejl”, der ikke lader dig gøre andet end at bruge frontkameraet til at se dig selv – måske anvendeligt for nogen.

Ved køb af en Asus-tablet får man smidt lagring i skyen oveni hatten. Man får altid 5GB så længe man bruger tjenesten, og det første år modtager man yderligere 11 GB.

Applikationer er i sig selv ikke nytænkende, men brugbare som f.ek.s notetagning, Todo-app, vejr m.m. En mindre detalje der udmærker sig er det gennemfarvede topgardin, så man altså ikke har en sort streg i toppen af skærm, som er en lækker design-ekstra.

Man kan med Splendid-appen selv justere skærmens mætning, farvetone og temperatur. Med flot design og nem brugerflade kan man skabe skærmbillede som ønsket.

For at holde live i billedalbums har Asus vedlagt ”Story” som lader dig sammenstykke albums fra ferien eller lignende. Med lidt rustikt design er det en hyggelig lille feature, men idéen tager sig nok bedre ud på flere tommer end 7.

Henholdsvis notifikationer og indstillinger kan tilgås ved at trække topgardinet ned i venstre eller højre side af skærmen. Her ser man rigtigt Asus’ adoptering af de flade populære designlinjer.

Man kan også herfra tilgå bestemte apps som en smutvej, og især ”Quick memo”, der lade dig tage hurtige noter, er smart at kunne komme hurtigt til.

Lav pris, skrabet kamera

Som vi alle nok kan blive enige om, er kameraet ikke i fokus når der bygges tablets, ej heller i højsædet for forbrugeren. Alligevel skal det være der i tilfælde af en stund der skal foreviges, eller et dokument der er vigtigt nok.

Det ydmyge kamera fortil med sine 2 MP imponerer ikke, men for en budget-tablet er det fint at have til Skype – eller at spejle sig.

Kameraet der hviler på bagsiden er på 5 MP og ejer ingen blitz. Allerede her må man ikke forvente for meget.

Selv under fornuftige lysforhold rammer kameraet ved siden af 50% af gangene – nogle gange udmærket og andre gange overeksponeret.

Man kan selvfølgelig også filme, hvilket man kan gøre i 1080p. Uden optisk billedstabiliseringen og auto-fokus er det en lettere jævn oplevelse at have med at gøre.
Farverne og kontrasten er dog udmærket ved optimal belysning, og den modtagne lyd er egentlig fin, men har en hul klang til sig.

Ikke helt som fætter Nexus

Asus MemoPad 7 bringer mange gode værdier med sig.

Den smidige performance, 64-bit der rigtigt tages i brug ved næste opdatering, og det sublime batteri, for en lille og billig spiller, er rigtigt positivt.

Det er en fornøjelse at se hvor billigt Android kan pakkes ind og levere varen, samtidigt har Asus ramt pletten hvad angår brugbare applikationer. Ligeså er det rart at høre en anstændig højtaler godt kan befinde sig i budget-klassen.

Læs også: Asus MEMO Pad 8: Solid quad-core power til lavpris [TEST]

Byggekvaliteten indikerer dog hvor vi er på prisskalaen, sammen med den lidt for pixelsparede skærm og skuffende lysstyrke er det en tablet der lige er ”lidt for billig”.

Tabletten kan erhverves fra 1100,- kroner og opefter.

Til husholdningen der skal have en tablet til underholdning af de små og let internetbrug er den optimal.

Asus MemoPad 7 får derfor 4 ud af 6 stjerner.
Dét betyder mobilsiden.dks karakterer

Fordele
– Batteri
– Performance
– Software

Ulemper
– Skærm
– Byggekvalitet

Mere nyt om emnet

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 11/9/2014 samlede vi op på historien og publicerede en artikel der omhandler Nexus 9 forventes senere på månedenKlik her for at åbne artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..