Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Google Nexus 7 - din næste tablet? (produkttest)

Google Nexus 7 - din næste tablet? (produkttest)

TEST: Nexus 7 fra Asus og Google, er en virkelig god Android tablet, men den lider af mangel på gode applikationer.

Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).

Jeg har efterhånden testet bunkevis af Android-tablets, og kun meget få af dem, er reelt værd at bruge penge på. Samsung har stået for mange interessante forsøg, og her må Galaxy Note 10.1 siges at være deres hidtil bedste.

- Test: Samsung Galaxy Note 10.1

- Web-TV: Mere om Samsung Galaxy Note 10.1


Nu har Asus og Google så lanceret Nexus 7, der som Motorola Xoom i sommeren 2011, kommer med Googles rene Android-oplevelse, i dette tilfælde er der tale om Android 4.1.1 (Jelly Bean).

Brugeroplevelsen på Nexus 7 er væsentligt bedre, end på de tablets med Android der florerer rundt i markedet. Og når det nu stadig er et problem for Android-systemet, at tablet-baserede applikationer er en mangelvare, på linje med rent drikkevand i u-lande, så er det yderst fornuftigt at holde skærmstørrelsen nede på syv tommer.

Med denne størrelse, og en opløsning på 1280 x 800 pixels, fremstilles problemet mindre tydeligt, end når skærmen er 10 tommer stor. Desuden giver det en fordel for Asus/Google, at komme med en tablet, der ikke umiddelbart ligner en iPad på størrelsen. En ny målgruppe er altså i sigte.

Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).

Meget effektiv

Da Google lancerede Android Jelly Bean bekendtgjorde de, at nu skal Android være flydende, hvilket de bestemt har opnået på de enheder, der indtil nu er tilgængelige med denne version.

 - Gingerbread stadig i front på Android

Nexus 7 er ingen undtagelse. Brugerinterfacet er lækkert, blødt og smooooth, både når der skiftes mellem skærmene på forsiden, samt når man tilgår applikationer der senest har været åbne.

Det tunge og trælse der har præget Android-tablets, er væk på Nexus 7. Dette gælder også i galleriet hvor oplevelsen af fotos er virkelig god.

I øvrigt har Nexus 7 kun kamera på fronten (til videosamtaler). Så billeder skal komme andre steder fra, end enheden selv. Kameraets opløsning er på 1,2 megapixels, og videosamtaler via Skype ser rigtigt godt ud.

Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).

Små problemer på nettet

Desværre har Google stadig lidt udviklingsarbejde at gøre i internetdelen. Chrome er nu den browser som Android er født med, og det er på de fleste punkter, et fremragende valg – særligt hvis man benytter Chrome på computeren. Væk er Adobe Flash og de problemer at dette skabte for brugeroplevelsen.

 - I dag dør Adobe Flash på Android

Åbne faner kan med få tryk overføres til enheden, så det er muligt, at forsætte læsning på sin tablet, hvis man er nødt til at forlade computeren.

Desværre er resultatet på Nexus 7 ikke nær så overbevisende og lækkert, som tilfældet er i den generelle brugerflade. I det daglige bliver det en vane, at grafikken hopper lidt når der scrolles på sites, men det er synd Google og Asus ikke har været mere opmærksomme her, da det trækker oplevelsen af et ellers godt produkt ned.

Til gengæld er skærmtastaturet virkelig godt både i landscape og portrait mode. Det reagerer præcist og har de danske karakterer æøå.

Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).

Flot skærm - men ikke overvældende

Der sidder ikke en Super AMOLED-altmuligt skærm i Nexus 7 med et syv-tommer IPS TFT display. Skærmen er ikke overvældende, men bestemt flot og fornuftig. Betragtningsvinklen på 178 grader er også helt godkendt.

Jeg synes ikke det er en skærm, man bliver træt af at kigge på, og man skuffes heller ikke fælt, som på de helt billige supermarkeds Android-tablets.

 - Advarsel: Pas på de falske Android-tablets

En af årsager til, at der er sparet på skærmtypen, er naturligvis hensynet til produktets samlede pris.

Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).

Godt kompakt design

Nexus 7 er på ingen måde designet i premium materialer, men det er bestemt set værre, meget værre.

Bagsiden er ikke spejl blank, hvilket betyder et godt greb om enheden, der vejer 340 gram og måler 198,5 x 120 x 10,45 mm., og med lidt god vilje passer den i inderlommen på en blazerjakke, om end man bliver noget tung i den ene side.

Jeg synes, også designerne her har ramt et fint kompromis mellem materialer og produktets pris.

Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).

Den har kræfter nok

Det er en Nvidia Tegra 3 processor på 1,3 GHz (quad-core) og en 12-kerners Nvidia grafikprocessor, der trækker Nexus 7.

Alt i alt betyder det at man, som bruger, ikke oplever mangel på kræfter.

Så uanset om du vil spille store spil, se video eller være på nettet, er der overskud i maskinen, til opgaverne den bliver stillet.

Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nexus 7. (Foto: Mobilsiden.dk).

Konklusion: Værd at købe?

Ja. Det er den bestemt. Hvis man vil have en Android-baseret tabletcomputer, og kan nøjes med syv tommer skærm, bør Google Nexus 7 by ASUS være førstevalget, set i forhold til udvalget på markedet netop nu.

Samsung Galaxy Tab 2 fås også i en syv-tommer version, men denne er slet ikke på niveau med Asus og Googles produkt.

Battertiden er vanskelig at fastsætte, da man ikke benytter en tablet på samme måde som en mobil, men efter min opfattelse, er Nexus 7 ganske strømøkonomisk.

Nexus 7 er prissat aggressivt og 16 GB versionen, der desuden ikke kan udvides med mere hukommelse, kan ifølge Mobilpriser.dk købes til omkring 2.000 kroner, hvilket er en skarp pris, som konkurrenterne bør lære af.

 - TDC: iPad-konkurrenterne skal overveje deres priser

Det er ikke en tablet til topkarakter, eller en ”iPad-killer”. Årsagen er, efter min mening, den sædvanlige mangel på tablet-baserede applikationer, der betyder, at Android-tablets, blot ender med at være forstørrede smartphones.

Du skal også være opmærksom på, at Nexus 7 er en ren WiFi-enhed, der ikke har mulighed for at gå på det mobile internet.

Nexus 7 ender på fire ud af seks stjerner. Det er dog en Android-tablet, jeg godt kan anbefale dig at købe, hvis du ved hvad du køber.

Det er særligt økosystemet der trækker karakteren ned.

- Web-TV: Se testen af Nexus 7

PLUS

+ God størrelse og fin skærm
+ Hurtig og virkelig flydende
+ Fin strømtid og god pris


MINUS

- Der mangler applikationer
- Ikke første klasses materialevalg
- Ingen hukommelsesudvidelse


Google Nexus 7 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Lars Hansen 13-10-2012 17:04:13

Jeg mener at når prisen er så lav som den nu en gang er så er det vel klart det ikke er en lækker alu(eller andet) bagside der er på. Skærmen er jeg dog enig i, den er ikke bedårende smuk, men dog bedre end i min gamle org. Transformer.

Jeg forstår ikke de kun 4 stjerner.
Der er nogle VILDT fede spil på tegrazone, nettet kører(for mig) som en drøm. Google+ appen og youtube er virkelig dejlige applikationer. Jeg bruger nu ikke facebook og twitter mm. Så ved ikke lige hvordan de er. Ellers har de vel en hjemmeside;-)

Plus man kan bare ikke sammenligne med iPad da den kun koster det halve.
Normalt sammenigner man heller ikke en lavpris telefon til 2000 med en topmodel til 4000 - 5000kr.

Bare min mening.

Vh Lars.
Skrevet fra min nexus 7:-)

0 0
Primus 12-10-2012 17:57:49

For alle de tusindvis af familier som har købt Ipads, er fede spil, som udnytter skærmens størrelse vigtig. Jeg kunne godt bruge en ekstra tablet og Nexus 7 er dejlig let, men hvis jeg ikke kan få de samme spil som til Ipaden bliver det måske en ipad mini

0 0
Martin 11-10-2012 20:17:25

Som flere andre kunne jeg godt tænke mig at vide hvilke apps der mangler. Jeg har haft min Samsung galaxy tab 7.7 i et par måneder og har været overrasket over hvor mange apps der er som udnytter tabletformatet.

Er John G. klar over at man ikke behøver separate apps til tablets i android? Samme apps kan klare flere formater, hvilke faktisk er en stor fordel ved købeapps da man så ikke behøver at købe dem to gange - en til mobilen og en til tabletten.

0 0
Lecter 11-10-2012 17:35:01

Først og fremmest er Android ikke født med Chrome. Det er muligt at Nexus 7 bliver leveret med denne som standard.

Hvorfor mener du at flash ødelægger brugeroplevelsen? Er det ikke mere ødelæggende ikke at have muligheden, på sites som benytter det.

0 0
Andreas 11-10-2012 16:34:03

Forstår simpelthen ikke hvordan et så godt produkt til små 2.000 kr., kun kan opnå 4 stjerner. Helt forkert vurdering efter min mening. Man får altså virkelig meget for pengene ved en Nexus 7.

Jeg forstår heller ikke, hvorfor kritik af økosystemet skal blandes så meget ind i vurderingen af produktet. Hvorfor kan man ikke bare anmelde og vurdere et produkt på dets egne præmisser?

Hvis økosystemet skal vægte så meget ved vurderingen af et produkt, så vil en Windows Phone vel kun kunne opnå 2 stjerner.

Når man læser andre anmeldelser her på siden, så synes i lægger meget vægt på pris kontra kvalitet.

F.eks ved billige Huawei telefoner, som jeg personligt synes er noget skrammel. Her roser i produktet til skyerne, fordi det er så billigt, og giver dem top karakterer.

Derfor forstår jeg slet ikke denne "lunkne" vurdering af Nexus 7. Den er ikke perfekt, slet ikke. Men nøj hvor får man meget for 2.000 kr.

0 0
hellas7 11-10-2012 20:59:14

Mht. økosystemet er jeg meget enig med anmelderen - men jeg fatter overhovedet heller ikke, at han ikke tager det med, at man kan få 2,5 nexus 7 for en iPad, hvilket i min bog burde ende med min. 5 store stjerner

0 0
Allan 11-10-2012 12:59:08

Jeg er ikke ekspert på området, men indenfor computerskærme står et IPS panel normalt for bedre kvalitet end de billige TN (TFT?) paneler. Det er muligt at IPS ikke ser "imponerende" ud med det skulle gengive et mere korrekt billede rent farvemæssigt omend opdateringshastigheden ikke er så hurtig.

Bliver IPS afskrevet i denne test fordi det ikke ser "imponerende" ud og ikke her en hel masse bogstaver efter navnet eller er andre tablets rent faktisk udstyret med bedre skærme (objektivt set)?

0 0
Bjarke 11-10-2012 18:47:46

Jeg tror man skal se det i forhold til en OLED skærm som der var i Samsung Galaxy Tab 7.7 hvor prisen var markant højere.

0 0
Kim Harder 11-10-2012 12:08:20

Hvad skal man bruge disse Tablet til?

Tidsfordriv?

Hovedparten af det software, som brugeres rundt omkring er til Windows.

Så er den ikke stærk nok, til at køre programmer!

Så er det kun visse spil man kan spille på nettet.

Det er kommentare jeg har hørt fra tabletbrugere. Det høre man da ikke i samme udstrækning fra dem, som benytter bærbare computere.

0 0
Cebastian 11-10-2012 13:07:39

Jeg har for nyligt anskaffet mig en Note 10.1, og jeg tænder sjældent for min computer. Jeg bruger S Note, Google Drive og Chrome til mit produktive arbejde, selvfølgelig i sammenhæng med andre apps, men de tre er de vigtigste på min tablet, som kan bære mit computerforbrug :) Som det er nu skal jeg ikke bruge en computer til noget specielt. Også er det altså ren luksus, at en tablet altid er klar og hurtig at arbejde med. Og ingen blæser har. Eller er tung. Det er perfekt til let arbejde og stort forbrug ;)

0 0
OliverB95 11-10-2012 12:13:36

Ja, det er vel mest til tidsfordriv, men tablets kan da sagtens bruges til meget andet. Der er jo heldigvis internetbrowser indbygget i de fleste (ALLE!) tablets, så det er muligt at lave noget.

Jeg har f. eks. installeret Google Drev (Drive) på min Nexus 7, som jeg kan bruge til skolearbejde, fordi der er indbygget Google Docs. Det betyder, at jeg kan redigere i alle mine dokumenter, og oprette nye. Det kommer jeg i hvert fald til at bruge den til, de dage jeg ikke har behov for, at have Football Manager med på min computer :D

0 0
Daniel Jørgensen 11-10-2012 13:05:25

Redigere dokumenter på en tablet? Jøses..

0 0
Søren D 12-10-2012 12:27:35

Hørt om BT keyboards?

0 0
Kim Harder 12-10-2012 15:30:23

Hvad hjælper et BT keyboards, når programmerne enten ikke laves til tablet, eller tablen ikke er stærk nok til, at trække programmet. Jeg bruger ikke kun min pc til, at surfe med. Optager også film, redigerere og kompirmere film. Det kan en tablet ikke klare. Skal vi spille de tunge grafiske spil med div. 3D, ja så kan tablet heller ikke længere, den er længe sunket i knæ.

Kan kun se ganske få formål:
Lettere surfning, tage små noter, og se lidt film på farten, og det finder jeg er for få ting, at invistere 3000 - 5.000 kr.. Der ville jeg ganske klart vælge en af de nye netbooks med en kraftig cpu.

0 0
Søren D 12-10-2012 16:33:22

Ja du kan sikkert finde 1000 ting som man ikke kan på en tablet..Nu kommenterede jeg også kun på dokumentredigering og med Google docs og et BT tastatur kan du snildt redigere og skrive ret lange dokumenter. OfficeSuit Pro æder MS Office formaterne og udvekling kører fx via dropbox eller Google Drev. Har din virksomhed en Citrix-løsning har du desuden adgang til ERP, CRM, Mail osv, den fungerer fortræffeligt som tynd client.

0 0
Kim Harder 12-10-2012 19:22:21

Ok i den retning :-)

0 0
Zeb 11-10-2012 11:46:45

Det er efterhånden fundstændig standard at økosystemet trækker ned for Android - specielt med Tablets. Jeg synes dog det er problematisk da de fleste apps er 3. parts applikationer, og man ikke kan tvinge udviklere til at lave dem tablet-venlige. Desuden er det klart at så længe diverse anmeldere hagler Android tablets ned, så vælger folk iPad istedet hvorved man får en selvforstærkende effekt da udviklerne så laver iOS tablet apps istedet for Android apps.

Anmeld nu produktet frem for økosystemet. Hvis tabletten er FØDT med apps der ikke er tablet-optimerede er det helt fint at påpege. Men det er altså ikke fair at trække ned fordi at en tilfældig 3. parts app som de fleste mennesker aldrig har hørt om ikke understøtter tablets på android.

0 0
hellas7 11-10-2012 20:54:54

det er da bestemt heller ikke fordi det er alle de ukendte tablet-apps, man kan finde på ipad, som ikke findes på android. Det ville du vide, hvis du havde prøvet begge økosystemer (det går jeg ud fra ikke er tilfældet)
iPad apps er:
- Meget bedre organiseret (Play vs. AppStore)
- Har meget større udvalg
- Ikke omfattet af samme fragmenteringsproblem
- Kører oftest bedre end tilsvarende Android-apps

P.S. Det bliver eksempelvis også påpeget for WP-mobiler at deres Marketplace kun har ~20 % af de apps, Android og iOS har, så det er ikke en diskrimination af Android-tablets generelt.

0 0
11-10-2012 10:22:45

Hvordan kan manglende hukommelses udvidelse trække ned? Det mener jeg bestemt ikke er pointeret ved andre anmeldelser? Og så gad jeg godt se som Mark, hvad er det der mangler i Google play til tablet? Hvad bruger John G af apps på hans ipad, som ikke findes i Google play?

0 0
labodilsen 11-10-2012 12:45:16

Tror der menes App's der er optimeret til Tablets, så de bedre udnytter skærmens areal/opløsning, istedet for bare at være Phone app's, der er større.

0 0
Mark Gjøl 11-10-2012 09:53:26

Kan I ikke lave en sammenligning på tablet apps mellem Android og iOS? Jeg kender ikke iOS, og er nysgerrig omkring hvad de har at byde på på tablet-området som Android mangler.

0 0
Kim Harder 11-10-2012 12:03:35

Hvad med lige, at vente med OS sammenligninger, til vi har Windows 8 på banen?

0 0
Mark Gjøl 11-10-2012 12:20:22

Det er jo ikke så meget O/S-sammenligninger, som det er app-sammenligninger. Pt. bruger Mobilsiden iOS som målestok for apps, så det ville ikke give så meget mening at sammenligne Windows Phone apps med Android apps.

Android vs. iOS nu, og WP vs. iOS når WP er på plads. Synes jeg. :)

0 0
Bjarke 11-10-2012 18:49:50

Ja det kunne være rart med en sammenligning af apps. F.eks. med konkrete eksempler på hvordan iOS-versionen er bedre end den tilsvarende Android version.

0 0
hellas7 11-10-2012 20:48:23

jeg synes nettet bugner med app-sammenligninger (typisk mellem ipad og transformer), hvor selv "nvidia-optimized" apps kører mærkbart dårligere på android end den tilsvarende ipad app. Jeg tror efterhånden godt, at man kan finde android apps til tablets, der på papiret kan gøre det samme som mange af de fremragende ipad apps, men i brug er oplevelsen bare ikke den samme.
Ydermere er det en stor fordel for ipad at der er en speciel ipad AppStore, hvor android-tablets må nøjes med en sektion "medarbejdernes foretrukne til tablets" - de resterende tablet-apps skal man finde selv.

0 0
hellas7 11-10-2012 20:48:23

jeg synes nettet bugner med app-sammenligninger (typisk mellem ipad og transformer), hvor selv "nvidia-optimized" apps kører mærkbart dårligere på android end den tilsvarende ipad app. Jeg tror efterhånden godt, at man kan finde android apps til tablets, der på papiret kan gøre det samme som mange af de fremragende ipad apps, men i brug er oplevelsen bare ikke den samme.
Ydermere er det en stor fordel for ipad at der er en speciel ipad AppStore, hvor android-tablets må nøjes med en sektion "medarbejdernes foretrukne til tablets" - de resterende tablet-apps skal man finde selv.

0 0
Søren D 12-10-2012 13:37:27

Kan du så ikke lige smide et par links?

0 0

Om brug af cookies