Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Google Nexus S - den bedste Android-mobil (mobiltest)

Google Nexus S - den bedste Android-mobil (mobiltest)

TEST: Google Nexus S er uden tvivl, den bedste Android-smartphone på markedet. Når Google selv har kontrollen, kan Android for alvor konkurrere med iPhone.

Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk
Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk

Googles egen telefon, som er produceret i et samarbejde med Samsung, er landet i Danmark.

Som sådan er Google ikke en mobilproducent, så Nexus S skal mere ses som en reference-telefon, som har til formål at præsentere Googles styresystem Android, samt Googles mange tjenester.

Arbejdsfordelingen mellem Google og Samsung er den, at Google står for softwaren, mens Samsung producerer hardwaren. Markedsføringen sker primært fra Samsungs side.

Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk
Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk

Kvaliteten er for dårlig

Det største anke imod Nexus S er indpakningen, som er “plastik overalt”. Og selvom plastik er et let materiale, der reducerer vægten af produktet, er det bare ikke det samme, som f. eks. aluminium eller glas.

Jeg siger ikke, at Samsung bare skal producere en kopi af iPhone. Men netop i et topprodukt, forventes der lidt mere af alle elementer omkring produktet.

Efter at have vænnet sig til plastik-oplevelsen er det dog dejligt, at produktions-kvaliteten er høj, og at intet knager og knirker.

Desværre bliver coveret meget let temmelig ridset - men skærmen ser ud til at holde stand.

Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk
Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk

God skærm - men!

I USA kommer Google Nexus S med højkvalitets-skærmen Super AMOLED, men i Europa skal vi nøjes med den lidt ringere type S-LCD (Super LCD).

Årsagen skulle være, at der ikke kan produceres nok Super AMOLED skærme, til at mætte efterspørgslen på markedet.

I dagligdagen betyder det måske ikke så meget, da man ikke har produkterne lige ved siden af hinanden. Men jeg synes, det er total træls at vide, at mit produkt faktisk er lidt dårligere, end det burde have været.

Selvom skarpheden og farvegengivelsen er en smule ringere på den danske Nexus S, er fordelen dog, at farverne er mere naturlige, end tilfældet er på en Super AMOLED skærm.

Betragtningsvinklen er i øvrigt ganske fin på Googles telefon. Det er altså ikke sådan, at alt bliver udvisket, når det ses fra siden.

Web-TV: Super LCD mod Super AMOLED

Intet HTC Sense eller TouchWiz

Du skal ikke forvente integreret ur med vejrudsigt, specialtilpassede menuer, FriendStream eller andre af de tilpasninger, som vi lige siden HTC Hero kom på markedet, har været vandt til, når det drejede sig om Android-telefoner.

På Nexus S er forside-skærmene (fem stk) nærmest helt “rene”, og antallet af widgets er yderst begrænset. Du skal altså selv i gang med at finde dine favorit-widgets og programmer i Android Marked. Så på den måde, er Nexus S ikke en ud-af-pakken-oplevelse, da du selv skal gøre en del af arbejdet.

Fordelen er så tilgengæld, at mobilen ikke fra starten er smasket ind i alle mulige brugelige og ubrugelige features; Det man skal bruge installerer man selv. Efter min mening er Android nu så langt fremme i udviklingen, at det reelt ikke er et problem, at den f.eks. ikke har HTC Sense eller tilsvarende.

Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk
Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk

Det kører bare - HELT smooth

Indrømmet! Jeg ER hysterisk... når det kommer til oplevelsen af en brugerflade på smartphones - specielt på de dyre, som ofte skal konkurrere med den berømte iPhone, som er nummer ét i smidighed.

Jeg kan finde problemer i alle Android-mobiler! Der er ALTID liiige et eller flere steder, hvor tingene ikke er helt optimale, og ikke helt så fede som på iPhone (nej - jeg bruger ikke selv iPhone til dagligt). Men med Nexus S er det anderledes.

Alle overgange (transisions/animationer) mellem programmer og menuer er HELT flydende, og der er intet, som hakker (lagger). Og på INTET tidspunkt har jeg skulle genstarte mobilen eller benytte taskkiller-programmer, for at få processer stoppet, som er i gang med at dræbe telefonen.

Også applikationerne kører lige den tand bedre, end på andre Android-mobiler.

Dermed ikke sagt, at f.eks. LG Optimus 2X eller Samsung Galaxy S er dårlige - Nexus S er sådan set bare en tand skarpere. Måske fordi, at INGEN andre end Googles folk, har fået lov til at pille i softwaren.

Smartdial mangler

Nexus S lider af samme “sygdom” som iPhone; I opkaldstastaturet findes kun tal - og altså ikke smartdial.

Man kan altså ikke begynde at skrive et kontaktnavn, f.eks. “L A R S”, og så få opkaldsforslag frem på kontakter hvor “LARS” indgår. Dette er stærkt irriterende. Specielt fordi funktionen findes på hovedparten af de andre Android-mobiler, der findes på markedet.

Løsningen er i stedet at trykke på “søge” ikonet, som søger i hele telefonen.

Smartdial er bare et must i en telefon, og selvom søgning er fin, så ER det bare langsommere at anvende, når det skal gå stærkt.

Dansk SMS-ordbog findes ikke

Helt ærligt. Nexus S kommer med dansk tastatur til SMS, men leveres ikke med dansk ordbog. Og i øvrigt er tasterne på skærmen lige en tand for små, til at være en god oplevelse.

Hvad tænker Google på, når man sender en telefon ud på det danske marked, men fravælger den danske ordbog?

Jeg havde intet andet valg, end at installere Smart Keyboard Pro (Dexilog, LLC), plus dansk ordbog (Danish for Smart Keyboard) via Android Marked.

Samlet bliver resultatet dog, at SMS-delen ikke er godkendt.

Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk
Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk

Ingen Facebook i kontakter

I disse Facebook-tider virker det unaturligt, at Facebook ikke er en del af Nexus S. Eller rettere “ikke længere”.

Google har nemlig fjernet muligheden for at synkronisere Facebook-kontakterne med telefonens adressekartotek. Årsagen er vist noget rent politisk fnidder hos Google.

For dig som bruger betyder manglen, at kontakterne ikke linkes med Facebook-profilen - og der mangler altså billede på kontakten. Men hvad der er endnu værre er, at der ikke kan ringes og SMS’es til numre, som kun fremgår af en kontaktpersons Facebook-profil.

Øv, hvor er det træls. Jeg er som bruger ligeglad med, hvad årsagen er, til at funktionen er fjernet - jeg konstaterer bare, at Google har taget noget fra mig, som jeg har haft tidligere.

Middelmådigt video- og fotokamera

Både kamera- og videoapplikationen er dejligt lette og enkle at betjene.

Fotos med kameraet på fem megapixels bliver rimeligt pæne, og også makrobilleder står ganske skarpt. Men når der tages billeder med fotolyset bliver billederne grimme og overbelyste - hvilket gør denne foto-lysdiode fuldkommen overflødig.

Videokameaet kan optage i HD-kvaliteten 720p, og gør det okay. Selv lyden er ganske god. Men der er ikke mulighed for at re-fokusere, når man f.eks. går tæt på et motiv under optagelsen - hvilket klart er en manglevare.

Både billeder og video kan fra galleriet, som i øvrigt er fantastisk lækkert, deles på fx Facebook, mail og YouTube - et kæmpe plus.

Billeder taget med Google Nexus S

God batteritid god lyd

Batteriet i Nexus S er på 1500 mAh, hvilket faktisk er en okay størrelse for sådan en telefon. Ved meget aktive dage, inklusive fuld push-mail synkronisering, er det intet problem at holde strøm fra tidlig morgen til sen aften.

Det er faktisk en af de Android-smartphones jeg har prøvet, som har den bedste batteritid (når man ser bort fra LG Optimus 2X med Dual-Core). 

Også lydkvaliteten er god - det vil sige høj, klar og tydelig.

Endvidere kan jeg konstatere, at Bluetooth kører perfekt og GPS-delen er ganske præcis.

Ligeledes skal lydkvaliteten i musikafspilleren have pæne ord med på vej. Ikke mindst fordi der medfølger et ret godt in-ear headset i salgspakken.

Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk
Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk

Internet kører stærkt

Synkroniserig af kontakter, kalender og mails via både Google Apps, Gmail eller Microsoft Exchange virker glimrende på Nexus S. Men selve internettet er også en lækker oplevelse.

Indlæsningen af selv tunge hjemmesider sker hurtigt, og Adobe Flash er endda understøttet.

Zoom sker ved hjælp af to fingre (pinch to zoom / multitouch), og det er endda muligt at flytte på websiten, mens der zoomes enten ind eller ud.

Jeg synes internetoplevelsen klart er blandt de bedste på smartphone-markedet.

Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk
Google Nexus S. Foto: Mobilsiden.dk

Den totale Google-oplevelse

I denne test af Google Nexus S har jeg påpeget en række af de mangler, som telefonen besidder. Og som du kan læse, er der huller i osten - præcis som iPhone også har mangler.

Det ændrer dog ikke ved, at når man er kommet sig over disse problemer, så er Nexus S en absolut fantastisk oplevelse - den totale Google-oplevelse, kan man sige.

Nexus S har i øvrigt NFC-chip indbygget - men det er mere en gimmik på nuværende tidspunkt, da teknikken ikke rigtigt er udbredt. Den manglende FM-radio eller at der ikke er mulighed for at benytte SD-kort til hukommelse (16 GB indbygget), har heller ikke generet mig synderligt.

Noget af det vigtigste for mig har været oplevelsen af høj hastighed og stabilitet. Det betyder også, at manglerne ikke trækker nævneværdigt ned, da mange af dem kan løses med applikationer fra Android Marked.

Det er med Nexus S, som med iPhone - dét den kan, kan den nærmest perfekt. Men Nexus S er ikke mobilen til førstegangs-købere.

Derfor ender vi på fem ud af seks stjerner. De fleste producenter af Android-mobiler har meget at lære af Nexus S.

Læs også:
 - Web-TV: Se testen af Google Nexus S

Web-TV: Oplev Google Nexus S

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Christian 11-06-2011 14:49:25

Hej...
Overvejer at købe en Nexus s, da det er ved at være tid til en ny mobil(min nuværende er en HTC HERO)
Men jeg er lidt i tvivl, da nexus s ikke har ret mange gode widgets som fx Hero. Så er der nogen der kender en god app med nogle gode widgets?

Hvis jeg køber nexus s, betyder det så at google opdatere mobilen med fx icecreamsandwich??

0 0
Christoffer 29-05-2011 18:57:33

LG Optimus 2X, Sony Ericsson Xperia Arc, Samsung Galaxy S2 og den kommende HTC Sensation er 100 gange bedre end den her skod telefon =)

0 0
R.A. 29-05-2011 20:54:04

Omg.. Prøv at kigge på dato for anmeldelsen før du poster.. Denne anmeldelse blev skrevet d. 15/3-11, idag er det den 29/5...
Mobilmarkedet rykker sig en hel del på 2-3 måneder, så da Nexus S kom ud, var det sikkert den bedste android mobil på det tidspunkt.

Tænk før du taler -> tænk før du skriver..

0 0
Christoffer 29-05-2011 22:24:14

Der dukkede allerede billeder op af Optimus 2X og Xperia Arc i november måned mens Nexus S blev præsenteret i december samt billeder af Galaxy S2 og Sensation i december/januar måned så en alders til forskel er der godt nok ikke plus så var Optimus 2X i butikkerne før Nexus S og Xperia Arc var i butikkerne godt 2 uger efter så der er ikke noget om 2, 3 måneders forskel som du så smukt udtrykker

Derfor tænk før du taler, tænk før du skriver.

0 0
R.A. 30-05-2011 01:53:26

Vidste ikke at den kom så sent ud, men det ændre stadig ikke på at da den kom ud, var det den bedste android mobil på markedet. Du siger at Optimus 2X var ude før den, men efter hvad jeg har læst og hørt skulle den ikke være særlig god( her tænker jeg på de problemer der har været med den, manglende opdateringer osv). Desuden har Nexus S en bedre skærm imo, og så det at den er fra google selv er en væsentlig plusfaktor.
Derfor vil jeg vove påstanden og sige at Nexus S > Optimus 2X.. Kender ikke så meget til Xperia Arc (er ikke så meget til SE mobiler mere..), så det kan sagtens være den er bedre end Nexus S, men tvivler..

Galaxy S2 og Sensation kommer først ud her omkring nu, så de er ude af billedet.

0 0
Christoffer 30-05-2011 14:01:24

det er klart der er mange der hader Optimus 2X ligeså snart de ser LG logoet bliver den kaldt for dårlig og de problemer med Optimus 2X er ikke på en særlig stor del af telefonerne jeg har ingen problemer med Optimus 2X det er bare LG haters der rigtig skal hakke ned på telefonen og går tilbage til deres iPhone 4 og HTC Desire og nej Nexus S er hellere ikke bedre end Xperi Arc uanset om du er til SE eller ej kan man ikke sætte fingeren på Xperia Arc og kalde den dårlig den er mere stabil end Nexus S nogensinde vil blive og smidigheden er på højde med Nexus S.

Den største fordel ved Nexus S er at den bliver opdateret flere år frem, men hvor godt er det egentlig når folk alligevel skifter telefon hvert halve, hele, halvanden år deraf bliver Nexus S fordele fuldstændige overflødige og smidigheden i Nexus S lægger man ikke mærke til hvis man er ejer af Optimus 2X.

så jeg vil stadig fastholde at de 4 nævnte telefoner er bedre i software og hardware end Nexus S.

0 0
v0lapyk 30-03-2011 18:35:49

Gingerbread tastatur med dansk ordbog kan hentes via Android Market og hvis ikke det er godt nok, er der jo altid HTC_IME Mod.

For Facebook link af kontakter, kan man, hvis jeg husker korrekt, installere "SyncMyPics".

0 0
v0lapyk 30-03-2011 18:37:45

Rettelse: SyncMyPix.

0 0
Anders 28-03-2011 19:20:30

Mht. speed dial, så er det altså ikke noget problem. Der findes flere apps til det. Jeg bruger selv SpeedIAL:
https://market.android.com/details?id=com.xoopsoft.apps.speedial.free
Der er simpelt og så slipper jeg for at lede gennem 200 kontakter for at ringe. Sværere er det altså heller ikke!!!

0 0
Rakette 22-03-2011 22:41:11

Jeg har fundet et sted hvor jeg kan købe denne telefon noget billigere, men det er en iflg. hjemmesiden en
"EU model - Vi kan ikke garantere at menu sprog er på dansk" nogen der ved hvad det har at sige i daglig brug. Jeg kan nok leve med en engelsk version, men tyske, franske m.m. Men der er alligevel en god sjat at spare.
/Henriette

0 0
Rakette 22-03-2011 22:42:20

der skulle stå at jeg IKKE kan leve med tysk, fransk m.m

0 0
Kenni 22-03-2011 01:39:43

I har vel testet Nexus S med Android v.2.3.3, ik? I så fald er hele skærmtesten/skærmanmeldelsen ugyldig. Google Nexus S fik nedtonet temperatuen af farverne i opdatering v2.3.3 til styresystemet - at den har mindre kraftfulde farver har intet med manglende AMOLED-skærm at gøre. Søg på Google efter "I just updated Nexus S to Android 2.3.3 and, now I the colors looks muted and washed out".

0 0
Onkel_Per 20-03-2011 14:41:14

Hvis man har skyklapper på og kun ser på spec's er Nexus S sikkert ikke den bedste Android-mobil.

Men efterhånden som vennerne og jeg selv har fået købt nye mobiler, så har jeg også fået prøvet nogle af de forskellige (DHD, SGS, X2 og NS). Og jeg er tilbøjelig til at give John G. Pedersen[/] ret.

Lige i øjeblikket er Nexus S den bedste Android-mobil.

0 0
Kristoffer 19-03-2011 15:03:12

Design og materialevalg er ting som der bliver lagt meget forskellig vægt på alt efter hvilken person du er. Nogen kommer til at elske denne telefon fordi den nu en gang er så smooth som den er og fordi at den giver dig muligheden for at eje en Android telefon der er din helt egen telefon, ikke en HTC Android eller anden form for forudbestemt Android platform. Når det er sagt, er der jo også andre der kommer til at hade Nexus S, simpelthen fordi når de holder telefonen vil de ikke synes at den giver den eksklusive følelse en telefon til den pris skal give. Man må bare acceptere at folks fokus ligger forskelligt - Jeg ligger f.eks. nok i den sidste kategori da jeg simpelthen bliver skuffet af at holde et så dyrt produkt og så ligner det og føles som en Samsung Corby der er blevet trukket i, men det er bare min helt personlige mening.

0 0
Ivan Kristensen 18-03-2011 11:07:39

Dialer One - Hent den i Marked, så er det problem løst ;)

Der er også et keyboard på marked som ligner Nexus S keyboard, og der er DK ordbog til, og ganske gratis. Det hedder MultiLing Gingerbread Keyboard.

Så det kan løses ganske let ;)

0 0
Lowkey 18-03-2011 01:41:52

Man behøver altså ikke at købe noget som helst for at få dansk keyboard på.
Scandinavian Keyboard er stadig gratis og der kan man også helt gratis hente dansk ordbog til.
https://market.android.com/details?id=com.android.inputmethod.norwegian
Problem solved.

Hvis man VIL købe et keyboard, så kan jeg på det varmeste anbefale Swiftkey.
https://market.android.com/details?id=com.touchtype.swiftkey
Det er genialt til at forudsige hvilke ord man vil skrive, da den kan lære af de sms'er man i forvejen har skrevet.
Der er keyboard layouts til dansk og de andre nordiske sprog samt engelsk.
Desuden kan den sættes til at bruge flere ordbøger på en gang, hvilket er super for folk (som jeg selv), der ikke kun skriver sms'er på dansk.
Det er endda billigere en Smart Keyboard Pro.

Smart Dial kan du få hvis du installerer Dialer One.
Come on, du skriver selv om hvordan man selv kan sætte sin telefon op præcis som man vil have den fordi det er Android, men du magter alligevel ikke at gøre det?

0 0
Fenn3 09-08-2011 15:48:30

Er helt enig i din pointe. Jeg ejer en Nexus S, og er ufatteligt glad for den, netop fordi at jeg selv kan bestemme hvilke funktioner og programmer jeg vil have på den. Og til 10 kr er swiftkey ufatteligt godt.

Anmeldelsen kokluderer netop at dette er mobilen for den øvede bruger. Derfor bør det ikke være en anke at man selv skal hente forskellige apps. Jeg nyder at jeg ikke er tvunget til at kigge på en vejr-widget eller noget andet åndssvagt. Derudover synkroniserer telefonen med skype, hvor de fleste af de mennesker jeg ringer til ligger - ikke på facebook.

Oplevelsen af Nexus S er en flydende telefon, som kun kører de ting jeg vil have den til, og som altid er opdateret - ikke noget iTunes-synkronisering her. Derudover er jeg ligeglad med om min telefon er i aluminium eller plastik, bare det holder - Nexus S holder fint :). Og en iPhone 4 vejer 4 gange så meget.

0 0
Andreas 16-03-2011 19:02:40

Jeg er en glad ejer af Nexus S, og det er min første rigtige smartphone.

Jeg kan bare ikke rigtig finde ud af om batteritiden er god? Når jeg laver en masse på telefonen, som at surfe på nettet, ringer og streame musik over nettet, så bruger den ca 20% af batteriet på en time, vil jeg tro. Er de meget normalt?

Når telefonen er på standby og bare modtager nogle mails engang imellem, så holder den dog rigtig længe.

Ellers er jeg virkelig glad for at vælge den "rigtige" google telefon, hvor jeg kan regne med opdateringer i mange år frem. Desuden er det lækkert at der ikke ligger et eller andet åndsvagt tungt skin oven på. Rent Android 2.3 er lækkert nok.

0 0
Christoffer 16-03-2011 09:15:04

de andre fabrikanter har noget at lære af Google? wrong! det er vist lige omvendt husk sidste år hvordan Nexus One hurtigt blev overhalet af HTC Desire, Samsung Galaxy S og Sony Ericsson Xperia X10 det samme bliver Nexus S bare af: LG Optimus 2X og 3D, Samsung Galaxy S2, Sony Ericsson Xperia Arc og HTC Incredible S. Nexus S er ikke den bedste Android telefon til dato det er Optimus 2X så Google har noget at lære af de andre fabrikanter som gør et 10 gange bedre arbejde end Google og så forlanger de ikke en helvedes masse penge som Google forlanger 5000 kroner for en Nexus S så vil jeg hellere købe en top model fra en af de andre fabrikanter der forlanger 1000 kroner mindre og alt det man ikke får med Nexus S og 5000 kroner trækker det kun ned 4 stjerner fordi pris, kvalitet, ydelse og indhold ikke rigtig hænger sammen.

0 0
Andreas 16-03-2011 18:55:28

Hvad er der galt med dig. Forstår du bare ingenting? Hvor er det bare forkert det du skriver.

Google er jo ikke nogen fabrikant, men det er jo Samsung der diktere prisen på Nexus S. Det er deres hardware. Google har bare fået lov til at styre den software og de opdateringer der kører derpå. Samsung er dog mere interesserende i at vi køber deres helt egen Galaxy S og S2, så derfor må man punge op for at får den ægte google oplevelse. Sæt dig ind i tingene.

Og jo, fabrikanterne kan lære noget af Google. Når det handler om performance og strømligne en brugerflade, så viser de vejen med Android 2.3.
Ingen tvivl om at fabrikanterne har udviklet nogle nyttige features til deres modeller de sidste år, men ofte er det pakket ind et alt for tungt og ringe kodet lag oven på android.

fabrikanter som gør et 10 gange bedre arbejde end Google


Hvad er det for noget vrøvl. Fabrikanterne er afhængige af det rigtige gode arbejde som Google laver med Androd. De bygger da bare deres klamme skin oven på det, og tilføjer nogle småting. Det er da intet i forhold til det arbejde Google laver med Android.
Hvis fabrikanterne nu også frigav nogle af de gode features som de nulaver, og udgav det til stock android, så flere kunne få glæde af det, så ville det være prisværdigt.

0 0
Jonas_a 16-03-2011 20:56:04

hold da op..hvor personligt kan man tage en debat..det var som at man har angrebet jer som person ved at kritisere google-telefonen.
tager vi f.eks HTC, har de fået enorme succes netop pga det du kalder "klamme skin"!! så hvad med at du sætter dig i tingene før du angriber andre for deres mening?
når det handler om performance, spiller hardwaren en stor rolle..det kan man ikke komme udenom.

0 0
Andreas 16-03-2011 22:13:27

Det er da helt iorden ar kritisere Nexus S. Men det skal være begrundet kritik. F.eks at kammeraet ikke er så godt, eller man ikke bryder sig om designet. Hardware mæssigt er det heller ikke nogen monster mobil, når man tænker på hvad den koster. Fair nok at kritisere dette.

Men stort set alt det Christoffer skriver om er jo vrøvl. Han beskylder jo Google for at telefonens hardware ikke er god nok, og for dyr. Hvilket jo intet har med Google at gøre, da det er Samsung der har lavet den. Det eneste Google har stået for er Softwaren. Tror gerne Google ville have haft noget bedre hardware til deres telefon hvis de kunne have fået dette.

0 0
Jonas_a 16-03-2011 22:57:28

jeg mener prisen i for højt ift det man får for pengene..jeg synes ikke at det "rene android-oplevelse" retfærdiggør den høje pris.
det er mig uforståeligt at Google ikke skulle have nogen som helst indflydelse på hvilken specs. "deres tlf" skal ha.

0 0
Andreas 16-03-2011 23:48:32

Det er en reference telefon fra Google. De har lavet en aftale med Samsung om at de må lave telefonen, bare Google selv har fuld kontrol over software. Det er også Samsung der sælger den og i sidste ende bestemmer prisen. Google er jo ikke et hardware firma.

Samsung har så løst opgaven, ved stort set at kopiere Galaxy S, og så kræve en 1000 kr mere for den for den rene Googel oplevelse. Måske er de ekstra 1000 kr det beløb, som Google skal have. Hvem ved? Men i sidste ende fastsætter Samsung selv prisen.

Samsung er dog ikke interesseret i at Nexus S konkurrere alt for meget med deres helt egen Galaxy S, og S2 som kommer snart.
Dem vil Samsung hellere sælge nogle flere stykker af, også for at styrke deres eget brand. Folk der køber en Galaxy telefon køber måske også den næste Galaxy telefon og måske også en Galaxy tab.

Samtidig siger man heller ikke nej til Google, når de spørger om man vil lave deres næste reference telefon. Sidste gang var det jo HTC der fik lov til det. Det er jo et slags kvalitets stempel, når Google vælger en som hardware leverandør.

Selvfølgelig har Google haft en form for indflydelse på specs, men det har nok mere været baseret på de features som de har ønsket at vise med Android 2.3. Og så har Samsung altså lavet den billigst mulige hardware til at imødekomme disse feature krav. Og det var så ved bare at kopiere Galaxy.

0 0
17-03-2011 13:38:10

Google lægger stadigt navn til hele telefonen, ergo lægger de også navn til den billige plastikindpakning. Nexus S sælges pga. prisen som et eksklusivt produkt, men er det ikke.

Og når vi snakker prisen, når jeg køber en HTC, så får jeg bedre hardware, Android 2.2/2.3 og HTC sense, alt sammen typisk til en lavere pris end Nexus S. Når jeg køber en Nexus S så får jeg en telefon der på bagsiden ligner emballage, som kun bliver leveret med Android 2.3. Ergo får jeg mindre men betaler mere.

Hvis Nexus S var blevet solgt 1000kr billigere så ville alt give mere mening.

0 0
Christoffer 18-03-2011 10:42:42

@ Andreas hold kæft hvor tager du det personligt bare fordi jeg har min egen mening omkring Nexus S du er fandme en loyal Google fanboy. Hvis det virkelig er Samsung der står for det hele med Nexus S det giver jo ingen mening for Google de tjener jo så ingen penge for Nexus S det er dem der markedsfører lortet ergo er det dem der er med til at bestemme prisen sammen med Samsung og det der mobilsiden så smukt udtrykker om små hak på de andre fabrikanters mobiltelefoner er en første klasses omgang pis jeg er tilfældigvis ejer af en HTC Desire og Samsung Galaxy S og de eneste gange jeg oplever hak er når der kører mange programmer. Jeg kan ikke rigtig se fidussen i at købe Nexus S/One når man får fra de andre fabrikanter: bedre design, hardware, styresystem, og hastighed. Og ja de andre fabrikanter gør et 10 gange bedre job end Google små hak nej det er der nemlig ikke og så vejer Nexus S hele 129 gram i forhold til Galaxy S2 og Xperia Arc der kommer til at veje 12 gram mindre plus er de tyndere og føles mere stabile mens Nexus S føles fuldstændig som en klods og har intet at byde på som de andre fabrikanter har ergo Google har noget at lærer fra de andre fabrikanter med widgets, hastigheder og ydelse spild du bare 5000 kroner på Nexus S bare husk Optimus 2X f.eks koster 1000 kroner mindre og har bedre design, hardware og hastighed og holder endda strøm længere tid end Nexus S så lad være med at være sådan en Google fanboy og prøv at være realistisk!!!

0 0
Jonas Miller 16-03-2011 19:13:50

@ Andreas

Amen to that!

0 0
Hydra 16-03-2011 19:42:27

Kunne ikke være mere enig!

0 0
16-03-2011 10:55:57

Jeg er helt enig. En plastictelefon(andre har opdaget materialer så som aluminium) til 5000kr. er bare for meget.

Med Nexus S cementerer Google det absolut største problem ved producenter der benytter android, plastic.

Det du får med en Nexus S er den rene Andoid oplevelse og en NFC-chip. Jeg kan simpelthen ikke se at den har andre unikke features.

Med LG 2XO som både er bedre og, baseret på hvad jeg har set, et mere lækkert design(men ikke fantastisk), potentielt langt højere hastighed med Android 2.3 og en væsentligt lavere pris, så vil jeg give Christoffer ret og mene at den burde ryge ned på 4 stjerner, prisen er ganske simpelt ude af proportioner for et produkt som ganske simpelt ikke er eksklusivt.

0 0
Anders W 15-03-2011 22:52:16

... og har ikke planer om at købe den.

Informativ produkttest, og dejligt at se at de går fremad for Android platformen og styresystemet, som jeg er stor tilhænger af.

Men der er altså intet der p.t. kan få mig til at skifte fra Nexus One til Nexus S.

Det bliver dog rigigt spændende at se hvad modding-folket kan gøre med Nexus S i de kommende måneder.

Ang. dem der brokker sig over manglende widgets, så er hele ideen jo med Googles telefoner at du SELV kan vælge hvilke widgets du ønsker. Det er jo bare at hente dem fra Markets. Der er rigtigt mange gode, der også er gratis, og dem der skal købes kan som regel fås for en håndfuld kroner.

Ang. Nexus S, så bryder jeg mig ikke om plastik ... sådan er det bare. Hvis jeg skulle have en, så ville jeg købe den fra USA så jeg kan få den gode skærm. Manglen på udvidelseskort er lidt sær vil jeg mene. Hvorfor skal Google/Samsung bestemme om 16Gb er nok for mig??

Derudover savner jeg en knap på fronten. Jeg forstår ikke hvorfor det pludseligt er blevet et modefænomen at den ikke skal være der. Jeg bruger min trackball til at vække telefonen fra sleep og lås ... og før jeg fik det via en modded ROM var jeg ved at gå amok over at skulle bruge powerknappen i toppen til den slags.

Så jeg tror jeg klarer mig med min N1 og en 2.3 modded ROM :)

0 0
pb 15-03-2011 21:15:21

Nu har jeg været den heldige ejer af en Nexus s med den gode skærm og selvom det var en fed telefon har jeg en række anker der trækker ned
1. Ingen mulighed for udvidelse
2. Plastik design
3. Mangler FM radio.....vi er jo nogen der ikke altid er på 3G nettet
4. Middelmådigt kamera
5. Manglende sync med facebook kontakter
6. Lidt kedelig brugerflade med få widgets
Det eneste jeg kan sige der er rigtig godt er at den har den nyeste android version

Lige nu har jeg så en optimus 2x som jeg må indrømme er betydeligt bedre
Bl.a. Kan nævnes
1. Super hurtig......mere end nexus s
2. Flot design
3. FM radio
4. Godt kamera og endnu bedre video optager
5. Kan sync med facebook kontakter.....endnu
6. Mange gode og spændende widgets

Begge disse telefoner får 5 ud af 6 stjerner i testen, det forstår jeg bare ikke set udfra ovennævnte punkter......meeeen det er måske bare mig (-:

0 0
Benjamin 27-03-2011 11:31:30

Jeg har så sent som i går byttet min LG optimus 2X til en Nexus s, og det hele kører MEGET bedre på nexus s. og er der noget der har et lækkert desing er det da Nexus s frem for LG.

Min pointe er LG optimus 2X er hurtig på papiret (og Benchmark) men ikke en optimal brugeroplevelse.

0 0
Jan Christensen 16-03-2011 07:19:15

Står selv og vakler mellem Optimus 2 og Nexus.
Du siger det er FM Radio i Optimus 2, ifølge spec er der ikke FM Radio?

Og du nævner kamera er godt, i følgelig diverse anmeldelser er det skidt.

Der er måske kommet en update der har løst kamera problemerne?

0 0
pb 16-03-2011 08:58:32

Der er radio i og vedr kamera så er jeg ikke prof fotograf men synes den skyder bedre billeder end eksempelvis nexus s, dog er det ikke på højde med feks nokias og SE's bedste kamera telefoner men helt klart godkendt og tro mig når først opdatering til 2.3 kommer så sparker den endnu mere bagdel....

0 0
Jan Christensen 16-03-2011 18:07:25

Så bliver det en Optimus jeg vælger:-)

0 0
Jonas_a 15-03-2011 21:09:06

mon ikke det vil hurtig ændrer sig når optimus 2x får 2.3 og Galaxy II kommer på markedet?
Nexus One fik det samme omtale lige i starten, men endte som en fiasko.

0 0
Onkel_Per 16-03-2011 22:50:01

Tror nærmere det var "salgskanalen" der fejlede med Nexus One.
Selve mobilen var faktisk mere end i orden da den kom frem. Og den er jo heller ikke faldet helt bagud af dansen endnu.

Nexus S bliver derimod solgt via de almindelige salgskanaler, og vil sikkert derfor opleve et bedre salg.

0 0
Nygaard 15-03-2011 20:30:22

Det bliver et nej tak fra mig.
Der er simpelthen for mange fejl og særligt mangler, til at den er den forlangte pris værd.

0 0
Ejnar Jepsen 15-03-2011 19:43:04

Synes det lyder rigtigt spændende, men ikke nok til at jeg vil skifte min Samsung Galaxy S ud med en Nexus.
Det eneste anke jeg har imod artiklen er den evindelige nedgørelse af plast kontra alu og glas. Alu er et ok materiale, men det ridses altså også. Glas hører ikke hjemme på en mobil,vi kender garantet allesammen nogen som løber rundt med en Iphone med et revnet glas på fronten.
Fordelen ved plasten er at telefonen kan tåles at tabes, uden det er ensbetydende med en dyr reperation pga. af et revnet glas.
Så stor ros til Nexus for at have fravalgt glas.

0 0
jessie 15-03-2011 17:25:40

Hej John G Jeg bruger ogsaa android dov paa en rootede htc desire men taenkte paa hvilken launcher du synes android 2.3 kore hurtigst med (Jeg skriver paa et engelsk tastatur)

0 0
Mobilsiden.dk 16-03-2011 08:35:37

Hej Jessie. Det er faktisk en af de ting her i verden, som jeg ikke har en mening om.

0 0
Tejs 15-03-2011 17:03:56

Som jeg ser det, er en anmeldelse af Nexus S ligeså meget en anmeldelse af android 2.3.

Nexus S er uden tvivl en kraftig telefon, men eksempelvis Optimus 2x har kraftigere hardware.

Den vurdering at Nexus S alligevel er den mobil med den mest smooth android-oplevelse tyder jo på pæne hastighedsforbedringer i android 2.3, som andre mobiler forhåbentlig også vil nyde godt af.

0 0
Hydra 15-03-2011 17:26:39

Det har ikke særlig meget med Android 2.3 at gøre. Forbedreringerne i det nye system er mest kosmetiske.

Det er meget hurtigere fordi det er den "RENE" Google oplevelse der er tale om. Ingen HTC Sense eller TouchWiz til at sløve systemet unødigt!

Har brugt min Nexus S i 2 uger nu og har aldrig oplevet Android for nu.

Har tidligere haft HTC Hero, HTC Legend, HTC Desire HD og INTET slår Nexus S!!!

0 0
Jonas_a 15-03-2011 21:19:19

Hydra: der tager du fejl. Optimus 2x kører med 2.2 som IKKE understøtter dual-core. det gør 2.3, så det betyder altså en hel del.
lad os nu vente til den opdateres til 2.3, og så se om Nexus S kan hamle op med kraftværket.

0 0
Hydra 15-03-2011 21:42:03

Optimus 2X er stadig smittet af LG's egen UI-overlay, hvilket ødelægger hele Google's vision med deres styresystem!

Android har tidligere ikke været nok i sig selv, hvorfor mange producenter lagde deres egen software ovenpå. Men efter 2.3 må den tid siges meget tæt på at være ophørt!

Det handler ikke kun om hastidhed og andre (tit overfladiske) specs, men om istedet om den samlede brugeroplevelse. Og det har jeg i Androidverdenen ikke set bedre end Nexus S.

0 0
Jim Flower 16-03-2011 16:57:11

Du har misforstået noget.

For det første har Google selv lagt fokus på det at kunne skifte launcher og tilmed gjort det nemt for udviklere. Altså er det en del af Android, at hele brugeroverfladen er utrolig fleksibel. Så nej, dette strider ikke imod "googles vision for Android" (lol).

Dit næste punkt omhandler det at producenternes eget "overlay UI" skulle sløve Android. Nej, dette er heller ikke tilfældet, med mindre at producenten har smudset koderne til og lavet en masse ekstra-fis, og dette ser man selvfølgelig, i form af overflødige programmer, mv. :-) Men ellers, så er svaret altså nej.

Du skriver også at ændringerne fra 2.2 til 2.3 mest er kosmetiske. Her kunne du ikke tage mere fejl. Det er stik modsat. Der er nemlig IKKE de større kosmetiske ændringer, ud over nogle transision-effects og sådan, hist og pist. Derimod er hele filsystemet ændret til EXT4, som er optimeret til dual-cores. Det og så nogle andre ændringer (ej kosmetiske heller).

Få styr på dit shit, før du spiller pisse klog.

0 0
Hydra 16-03-2011 19:36:13

Kom ud over teori og prøv nogle af de ting du tror du ved af i praksis!!!!

Der er sindsygt mange kosmetiske ændringer, alle sammen enten for at gøre Android til en mere hel oplevelse, som fx iOS eller for at ændre en hvid pixel til en sort udelukkende for at forlænge batteri-levetiden!

Har haft utallige Android mobiler og har aldrig følt mig så befriet som efter jeg fik Nexus S i hånden!

0 0
Jonas_a 16-03-2011 21:09:00

hvor meget ved du af i praksis? du har haft 3 htc telefoner og nu nexus s, betyder det så at du ved alt om samtlige telefoner på markedet og at du kender dem alle i praksis?!
netop din påstand om forkellen mellem 2.2 og 2.3 viser hvor meget du ved...prøv igen når du har sat dig ind i tingene. :)

0 0
Hydra 16-03-2011 21:25:17

Jeg har min egen smartphone repairshop, så har haft de mest gængse smartphones på det danske marked i hånden og afprøvet, for det meste ret grundigt!

0 0
Jonas_a 16-03-2011 22:10:57

og lidt interessent at høre hvor mange optimus 2x eller galaxy s2 har været forbi dit værksted, siden du holder så fast på nexus s.

0 0
Hydra 16-03-2011 22:21:00

Tror dog stadig Microsoft sparker for vildt røv den dag Mango updaten kommer til Windows Phone 7.

Jeg står helt sikkert forest i køen ;-)

0 0
Jonas_a 16-03-2011 21:46:38

no offence, men udfra dine indlæg ser det ikke ud til at du ved ret meget. f.eks det at du siger at forkellen mellem 2.2 er 2.3 er kosmetisk!!!
du har åbenbart ikke været særlig grundigt..sorry.

0 0
Hydra 16-03-2011 22:15:51

Jeg har været nørd så langt jeg kan huske tilbage og har fulgt godt med.

Sammenligner brugervenlighed og OS smidighed med den bedste spiller på netop dét marked, nemlig Apple. Er på ingen måde tilhænger men er nødt til at tænke objektivt!

Det her er første gang jeg ser en Android enhed hvor jeg tænker: hold kæft det her er fedt mand!

Personligt glæder jeg mig mest til Honeycomb.

Desuden fremtidssikrer man sig i langt højere grad ved at styre udenom UI-overlays. HTC er de hurtigst med deres software updates(men tager stadig 2-3 mdr.), så Samsung og til sidst LG og SE.

Det er bare en "lækker" fornemmelse altid at have den nye Android version uden at skulle tænke på at roote den!

0 0
Jim Flower 17-03-2011 16:23:08

Du virker som en flink fyr, men jeg er altså ked af at sige det... du har misforstået ét eller andet omkring Android. Du kan heller ikke sammenligne Android med iOS - det er to forskellige verdener og Android har slet ikke interesse i at ligne iOS, da det har helt andre værdier!

Jeg forstår STADIG ikke hvordan det kan være første gang at du har set en Android mobil hvor du har tænkt "HOLD KÆFT MAND". Jeg har siden min første Android telefon, haft custom themes på, som gav mig et AOSP-look (ren Android). Enten det, eller også har jeg haft CyanogenMod (AOSP - ren android).

Selv med AOSP Froyo og Gingerbread, bruger jeg en anden Launcher, så om jeg havde haft Sense, Touchwiz eller AOSP havde ikke givet mig en anden oplevelse af Android. Så jeg må altså tilstå at jeg virkelig ikke ved hvad dælen du snakker om. Når launcheren er ude af billedet, er der kun ikonerne i statusbaren samt farverne, som producenterne ændrer - disse kan nemt ændres vha. lidt teknisk snilde og viden - og du er jo nørd, ikke?

HTC er faktisk ikke hurtigst med deres updates. Jeg så et sheet for nogle uger siden, hvor Samsung havde været hurtigst i snit (HTC lå næst efter).

Man rooter ikke kun sin tlf. for at flashe en ny ROM. Man rooter sin tlf. for at få adgang til rodfilerne i telefonen - altså fuld kontrol. Der er masser af applikationer der kræver dette plus at du kan fjerne de system applikationer som du ikke bruger, når du er rooted.

God torsdag.

0 0
Jonas_a 16-03-2011 22:43:21

det med med eller uden UI, er smag og behag. jeg mener ikke at man kan fremtidssikrer sig bare ved at køre udenom UI, hardwaren skal også følge med.
min kritik af Nexus S var mest mht hardware, godt nok er det samsung der har bygget tlf, men har google ingen indflydelse på hvordan "deres tlf" skal se ud, og hvad der skal bruges af hardware? tror du ikke at Nexus S ville sælge bedre hvis de smed en dual-core processor ind og valgte en bedre design, så den ikke lignede en gammel plastik nokia? den skulle trods alt være en "ægte google tlf".
du vil sammenligne 2.3 uden UI med iPhone som netop sælger pga sin lækker "skin" og dermed brugsvenlighed og ikke mindst ydre design. hvilken tror du alm.brugere vælger.

0 0
Jonas_a 16-03-2011 21:46:35

no offence, men udfra dine indlæg ser det ikke ud til at du ved ret meget. f.eks det at du siger at forkellen mellem 2.2 er 2.3 er kosmetisk!!!
du har åbenbart ikke været særlig grundigt..sorry.

0 0
Jim Flower 16-03-2011 20:20:46

Jeg har prøvet både Sense, Touchwiz og Sony Ericssons fis. Hvad er det helt præcist der har holdt dig fanget? Launcheren kan du jo ændre til den du foretrækker - de færreste bruger den launcher telefonen kommer med. Er det statusbaren, ikonerne i den? Disse kan ændres ved at modificere framework-jar'en lidt (i diverse kitchens). Men det er da selvfølgelig rarere at være på AOSP! Jeg synes bare at du har misforstået en hel del omkring Android. Gingerbread minder meget om 2.2 rent kosmetisk. Det er det der gemmer sig under hjelmen, som har fået et makeover!

0 0
Hydra 16-03-2011 21:19:53

Den bedste launcher jeg stødte på er Launcher Pro, hvilken jeg kørte med noget tid, men synes den slugte for meget strøm til det kunne svare sig.
Har også forsøgt mig på at roote, men det kan godt gå hen og ende meget galt. Min Legend er i dag helt fucked.

Generelt synes jeg bare det har unødvendige konsekvenser at modde sin smartphone for meget.

Kan godt lide man kan mærke der er tænkt over de forskellige aspekter i softwaren og at der ikke bare er smidt så mange funktioner ind der var plads til. Synes det er langt vigtigere de ting der er der virker og at de arbejder godt sammen!

Det handler om den komplette brugeroplevelse. Jeg har ikke misforstået noget, deler bare ikke dit fokus, idet jeg synes der er andre ting der er vigtigere end hvor stor en ARM-processor der sidder i den og hvor mange kerner den indeholder!!

Synes generelt folk ser sig blinde i specs...

0 0
Tejs 15-03-2011 17:02:01

Som jeg ser det, er en anmeldelse af Nexus S ligeså meget en anmeldelse af android 2.3.
Nexus S er uden tvivl en kraftig telefon, men eksempelvos Optimus 2x har kraftigere hardware.

Den vurdering at Nexus S alligdvel er den mobil med deneat smooth android-oplevelse tyder jo på pæne. hastighedsforbedringer i android 2.3 som andre mobiler forhåbentlig også vil nyde godt af.

0 0
Jonas Miller 15-03-2011 16:51:50

Har lige et spørgsmål. Mener du, at den relativt gode batterilevetid er et resultat af en Super LCD skærm fremfor en Nexus S med Super Amoled?

0 0
Mobilsiden.dk 16-03-2011 08:20:23

@Jonas. Nej, det tror jeg umiddelbart ikke har en sammenhæng. Det er nok mere, at der ikke ligger en masse små-apps og suger strøm ud... :) Nej seriøst. Jeg ved ikke præcist hvad det er, som har haft positiv indvirkning på batterilevetiden.

0 0
R.A. 15-03-2011 16:48:29

Men udover det, rigtig lækker anmeldelse :)

0 0
R.A. 15-03-2011 16:47:39

Hvorfor skal de nedgradere vores Nexus S!?
Havde 100% købt den, hvis det ikke var fordi vi får en lorte LCD (så er jeg ligeglad hvor meget Super den så er!)...

Er meget skuffet!!!

0 0
GK^ 15-03-2011 16:15:46

Lækkert at se en velskrevet test:)
Spændende telefon.

0 0
Jim Flower 15-03-2011 15:39:57

Er det ikke et stort minus med den manglende mulighed for sd-kort og hd-optagelser med videokameraet, samt fm-radio? :)

0 0

Om brug af cookies