Harman Kardon Go + Play – Veldoseret vellyd [TEST]

Anmeldelse: Harman Kardon Go + Play 2016 er en stor trådløs sag, der vil glæde de fleste

Harman Kardon Go + Play – Veldoseret vellyd [TEST]

Harman Kardon er veteraner når det gælder om at fremstille trådløs og kompakt lyd. Med anden generation af den trådløse Go + Play højtaler tilbyder selskabet noget rigtig stort.

Denne her sag vil nemlig sprede musikalsk glæde både på kontoret, på farten eller på ferien. Og så er prisen rimelig.

Se også:  Harman Kardon Go + Play: Premium, trådløs og bærbar lyd

Harman Kardon Go   Play
Foto: harman kardon

Specifikationer Harman Kardon Go + Play 2016

Størrelse: 41,7 x 181,5 x 211,5 cm
Vægt: 3,433 kg.
Batteri: 8 timers afspilning, 22,2 Wh, 19V/3A oplader
Lyd: 2-vejs, 2 x 20mm tweeter, 2 x 90mm woofer 1x100mm basradiator,
Frekvensrespons: 50-20.000 Hz
Effekt: 4 x 25 watts digital forstærker
Farver: hvid eller sort
Forbindelser: Bluetooth 4.1
Øvrigt: Headset-funktion med to mikrofoner, USB-port, kan opsættes i stereo.
Pris: 2.499 kroner

Harman Kardon Go   Play 2016 test
Foto: Mobilsiden.dk

Designet vil givetvis ikke behage alle, for selvom der tydeligvis er spenderet en del kræfter på udseendet, minder resultatet om en Philippe Strack kreation fra halvfemserne. Nogle vil tænke retrodesign, andre vil mene den ser outdatet ud.

Men det skal ikke tage fra den, at den er yderst praktisk med sit gode greb i aluminium, for den gør det let at transportere Go + Play fra rum til rum – eller endda med ud i haven. Man glemmer helt, at denne her krabat vejer fuldvoksne 3,4 kilo og at den faktisk fylder det samme som en stor håndtaske.

Det gumpetunge udseende har også den fordel, at Go + Play står mægtig stabilt på sin fire gummierede fødder. De øvrige materialer fejler heller intet. Det hele er støbt i robust plast, men er samtidig beklædt med noget grovkornet tekstil der både ser og føles ganske slidstærkt.

Bag tekstilklædet gemmer sig fem højtalerenheder: to små diskanter, to 90mm woofers samt en 100mm stor basradiator. Alle enheder peger fremad, og antyder dermed, at Go + Play er bedst tjent ved at blive placeret nær en væg og mod publikum.

Læs også: Vifa Oslo – Trådløs og fuld af lækkerier [TEST]  

Harman Kardon Go   Play 2016 test
Foto: Mobilsiden.dk

Enkel betjening

Betjeningen foregår igennem et godt designet kontrolpanel på toppen. Her er fem knapper til at styre de vigtigste funktioner, bag de tre vigtigste knapper (power/bluetooth/play) gemmer en hvid LED sig, så Go + Play kan betjenes i mulm og mørke. Fem små hvide lys indikerer batteriets er fyldt er eller tomt.’

Bagsiden er helt blottet for funktioner, men rummer alle ind- og udgange – en til jack-stik, en til servicering, en til strøm samt en USB-port til at lade mobil eller MP3-afspiller op.

Med i pakken følger kun det strengt nødvendige: en 57 watts oplader og intet mere. Ingen bæretaske, ekstra lydkabler eller andre frynsegoder her.

Se også:  B&O PLAY BEOLIT 15: en fryd for sanserne [TEST]

Harman Kardon Go   Play 2016 test
Foto: Mobilsiden.dk

Opsætning uden fryns

Harman Kardon holder sig til det klassiske når det kommer til tilslutning eller opsætning. Her skal du forbi din enheds bluetooth-menu og parre den sammen med G0 + Play. Alternativt kan du forbinde enheder fysisk med hinanden via et jack-stik.

Klassisk opsætning betyder også, at du må undvære Wi-Fi som Google Cast, AirPlay eller Spotify Connect. Den audiofile aptX-standard er heller ikke at finde. Du kan dog parre to styk Go + Play’er sammen og på den måde opnå dobbelt op på lydstyrke og bedre stereolyd.

En fin detalje er dog, at Go + Play har to indbyggede mikrofoner, så den kan fungere som headset hvis et opkald skulle tikke ind under lytteseancerne.

Læs også:  Bose Soundlink III: En ulv i fåreklæder [TEST]

Harman Kardon Go   Play 2016 test
Foto: Mobilsiden.dk

Et godt basrigt drøn

Når mobil og Go + Play er sluttet til hinanden er setupet klart til pumpe rummet fuld af vellyd – og rigelige mængder fyldig bas.

Harman Kardon har øjensynligt valgt at tune Go + Play mod det varme og dansevenlige fremfor det analytisk og klinisk detaljerede. Go + Play er tydeligvis en crowd-pleaser.

Go + Play spiller stadig dog præcist nok til at klæde de flest musikgenrer, men især elektroniske og poppede genrer serveres på fortrinlig vis. Den varme, fyldig lyd har også den fordel, at bassen fortsat er godt til stede når du bruger Go + Play udendørs.

Volumenmæssigt vil Go + Play være i stand til at holde overboen vågen, og gøre det uden at forvrænge væsentligt.

Løjerne stopper heller ikke når du bevæger dig fra stikkontakten. Batteriet holder ifølge producenten til 8 timers, og de leveres skam også og mere til, så længe lydniveauet holdes på kontorniveau. Skruer du op til party-volumen skal du dog regne med det halve.

Se også:  Jabra Solemate Max: Bluetooth højttaler til bas-armen [TEST]

Harman Kardon Go   Play 2016 test
Foto: Mobilsiden.dk

Både til fest og ferie

Er du ude efter kirurgisk præcision i alt hvad du lytter til, vil GO + PLAY måske ikke være sagen – her er alternativer som Vifa Helsinki eller BeoPlay Beolit være værd at overveje i stedet.

Alle andre vil dog opleve Harman Kardon Go + Play som en livsglad sag der lystigt spiller op både i stuen, kollegieværelset, kontoret eller under picnic’en.

Du kan altså erstatte rigtig mange enheder med den ene sag – og da prisen holder sig omkring de to tusinde kroner bliver det en fortjent topkarakter: 5½ stjerner.

Fordele:

  • Pæne materialer
  • Praktisk, robust størrelse
  • Varm, basrig lyd
  • Kan parres op i stereo
  • Headset-funtioner
  • Rimelig pris

Ulemper:

  • Ingen Wi-Fi support
  • Ingen AptX
 

Historiens videre forløb

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. Allerede d. 5/1/2017 fulgte vi historien op med nyheden HTC 10 Evo – klar til førtidspension [TEST] – Artiklen finder du her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.