HTC Desire 816 – God oplevelse i dårlig indpakning [TEST]

Det er ufamiliære farvande for HTC, der gerne vil surfe med på phablet bølgen med HTC Desire 816 og dens store skærm.

HTC Desire 816 – God oplevelse i dårlig indpakning [TEST]

HTC Desire 816 er forvirrende. Det er ikke softwaren, der ikke giver mening, og det er heller ikke fordi knapperne gør noget mærkeligt, det er fordi, HTC Desire 816 på nogle punkter bare ikke hænger sammen.

Selvom HTC traditionelt ikke har lavet mange telefoner med så store skærme, så har de dog noget ekspertise og erfaring, som man skulle tro, de ville bygge på, men det lader ikke til at være tilfældet med HTC Desire 816. Og det hele starter, fra første gang man tager telefonen i hånden.

Der er noget galt med konstruktionen af telefonen. Noget galt er måske så meget sagt, men der er i hvert fald nogle tanker, der ikke er blevet tænkt igennem, og det handler om det fysiske ved telefonen, for softwaren er virkelig god.

Min pegefinger er strakt ud, men jeg kan stadig ikke nå power-knappen, der flugter med toppen af skærmen

Uforståelige irritationsmomenter

Bagsiden på HTC Desire 816 er i et blankt plastikmateriale, og det er der som sådan ikke noget galt i, men sætter man fingeren på bagsiden, behøver politiet ikke alt muligt fancy udstyr til at tage fingeraftryk. De står umådeligt tydelige frem fra bagsiden, så efter to minutter med telefonen i hånden har man et fint mønster af fedtede fingre. Og de er meget tydelige.

Læs også: HTC One (M8) anmeldelse: Velkommen til første klasse [MOBILTEST]

Derudover er knapperne på telefonen irriterende på to måder. Den første er meget simpel. Jeg er højrehåndet, ligesom størstedelen af verdens befolkning er det, men power-knappen er i øverste venstre hjørne af telefonen. Det er det sværeste hjørne af skærmen at nå, når man bruger så stor en telefon med en hånd, og at HTC så har lagt knappen helt ude på siden af telefonen er uforståeligt.

Knapperne sidder løst, og man kan blive bange for, at de vil falde af

Det er bestemt muligt at bruge en 5,5” skærm med en hånd, det gør jeg til daglig, men når knappen, der tænder skærmen er så langt væk, og HTC Desire 816 ikke kan vækkes ved hjælp af at trykke eller stryge hen ad skærmen, som man ellers kan med HTC One (M8), så bliver det en træg oplevelse.

Den anden grund til knapperne irriterer mig er, at de sidder løst. De rokker meget let, både når man med vilje prøver at trykke lidt til dem, men også når man bare bruger dem i dagligdagen. Det har betydet, at knapperne har føltes leddeløse og givet anledning til frygten om, at de måske vil falde ud, når de har været brugt længe.

Der skal ikke meget til, før bagsiden ser herrens ud

Længde er godt og skidt

HTC Desire 816 er en lang telefon, det giver delvist sig selv, når skærmen nu er 5,5”. Men det er ikke kun skærmen, der gør telefonen til en lang en af slagsen. Det er der både gode og knapt så gode grunde til. HTC er firmaet bag BoomSound, og det har de pakket ned i HTC Desire 816, hvilket er et kæmpe plus. God og høj lyd i en ganske elegant løsning og det er efter min mening helt sikkert nogle millimeter værd.

Til gengæld er der også en kæmpe, sort ramme om skærmen på HTC Desire 816, og det gælder faktisk hele vejen rundt på telefonen, ikke kun i siderne. Disse rammer, også kaldet bezel, bliver tyndere og tyndere, men på HTC Desire 816 fylder de altså stadig ret meget, og telefonen bliver efter min mening unødvendigt stor.

Effektiv indeni, men med begrænsninger

HTC Sense 6.0 er en fornøjelse at bevæge sig rundt i. Selvom det er en Snapdragon 400 quad-core 1,6GHz processor og beskedne 1,5GB RAM, der får hjulene til at dreje rundt i HTC Desire 816, så er der ingen problemer med hakkende software, og hele vejen igennem har jeg oplevet et blødt og glidende interface.

Læs også: HTC Desire 816 – Første kig [WEB-TV] 

Der har heller ikke været nogen problemer med at spille 3D-spil som Real Racing 3, som er en god test af netop dette, hvor grafikken kører upåklageligt, selvom det er lidt af en batteridræber. Batteriet på 2600mAh holder generelt en dags tid ved normalt brug inklusiv diverse musikafspilninger og navigeringsopgaver.

HTC Desire kan udvide sin lagerplads med op til 128GB via microSD, og det er en god, men desværre også nødvendig ting. Den 8GB-store indbyggede lagerplads rækker ikke langt, når først styresystemet er på plads.

Stor telefon, stort kamera

En fotoelskers drøm er måden HTC selv beskriver Desire 816 på på deres hjemmeside, og med telefonen får man 13MP i hovedkameraet og 5MP i frontkameraet, så der er pixels nok at tage af til at lave glimrende billeder.

Herunder er en videosample fra HTC Desire 816.

Inde i kameraet har man også en masse indstillinger, man kan lege med. Ud over de klassiske filtre, er der en del forskellige indstillinger, der kan optimere billedet til lige præcis den situation, du befinder dig i.

Kameraet gør det også fint, selvom de helt store flagskibsmodeller har føringen. HTC Desire 816 er heller ikke tænkt som et flagskib, det er en såkaldt mid-range telefon, der lægger sig i et punkt, hvor der er søgt en balance mellem præstation og en pris, der er til at overkomme. Kameraet er godt for telefoner i prisklassen, men ikke helt på højde med Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 eller HTC One (M8).

Herunder kan I se nogle eksempler på billeder taget med HTC Desire 816. Det første er auto, resten er for at vise, at der kan pilles ved indstillingerne.

HTC Desire 816 har også Zoe, så det er muligt at bede telefonen om at lave små foto/videomontager, der er klar til at blive vist frem for vennerne. Er man ikke bekendt med Zoe, kan man se en lille sample herunder, dog taget med HTC One (M8).

Et godt forsøg, men ikke helt i mål

Det er en paradoksal telefon, den der HTC Desire 816. HTC kan lave telefoner, der virkelig er kram, det så vi med HTC One (M7) og (M8), de kan lave fantastisk lyd med BoomSound, og de har en dejlig oplevelse med deres HTC Sense 6,0. Så hvorfor er det kun to ud af de tre ting, der er med i HTC Desire 816?

Læs også: HTC One (M7) får Sense 6.0 

Det vigtigste er, hvordan telefonen opfører sig og præsterer, men når det er sagt, så er det jo nødvendigt at tænde skærmen for at kunne bruge den, og det er ikke en behagelig oplevelse. Det sammenholdt med en pris på cirka 3500 kroner, hvor man eksempelvis kan få en LG Nexus 5, LG G2 eller HTC One (M7), betyder, at det er for mange penge for en telefon, der bliver kluntet og føles dårligt konstrueret på trods af en god oplevelse på skærmen.

Det betyder mobilsiden.dks karakterer

Fordele:

  • BoomSound giver god lyd
  • HTC Sense 6,0 ser godt ud
  • Alt kører glidende og let

Ulemper:

  • Føles som dårligt håndværk
  • Modarbejder sin egen størrelse
 

HTC Desire 816 får 4 ud af 6 stjerner.