Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Desire - mobiltest - del 1

HTC Desire - mobiltest - del 1

Testen af HTC Desire er i fuld gang. Her er vores første indtryk.

HTC Desire er på alle områder større end HTC Legend. Øget vægt, hurtigere processor og større skærm samt en indpakning, der er ændret fra aluminium til blød plastik.

Det er naturligvis en smagssag, hvilket design man foretrækker. Personligt er jeg mest til Legend, der fremstår mere stilsikker, og ikke får helt de samme grimme fedtfingre-mærker på bagsiden, som nu præger testmodellen af Desire.

Det første vi så til denne mobiltelefon var, da Google lancerede Nexus One. Desire og Nexus er nemlig på den tekniske side, i meget store træk, ens. Alligevel mener jeg ikke, der er tale om en "Google-mobil" - Desire fremstår som en selvstændig mobil, og ikke bare en kopi.

HTC Desire
HTC Desire

Baggrunden bevæger sig

En sjov gimmik i mobilen er de animerede baggrundstapeter, og der medfølger en række forskellige.

F.eks. et vandtapet hvor ens fingre kan lave ringe i vandet eller musikbaggrunden, der bevæger sig i takt til musikken, der spiller.

Funktionen er underholdende, men bruger også strøm. Efter syv timers brug af mobilen, rapporterer strømoversigten at de "levende tapeter", har taget 2 procent af kapaciteten på batteriet.

Stor skærm til internet

Den store skærm er ideel til internetbrug, og her skuffer HTC Desire ikke.

Store hjemmesider åbner lynhurtigt, og med et hurtigt dobbeltklik zoomes teksten op, og bliver læsbar. Vil du tættere på, trækkes blot med to fingre, hvorefter teksten forstørres.

Det ganske særlige er, at teksten tilpasses skærmens bredde automatisk. Det betyder, at websiden ikke skal trækkes fra side til side, for at det hele kan læses.

Som yderligere bonus er det intet problem at trække sidens indhold rundt på skærmen. Her er hverken hak eller pauser. Alt følger med i 1:1.

Bogmærkerne til internettet organiseres i øvrigt, som screenshots af siden man har besøgt.

HTC Desire
HTC Desire

Afspil videoer

Fra tid til anden møder man YouTube-videoer på hjemmesiderne - som f.eks. her på Mobilsiden.dk. Det håndterer Desire ved blot at afspille videoen, når der trykkes play.

Videoen kan zoomes til fuld skærm ved at dobbeltklikke, og den kan gøres endnu større ved at trække i billedet med to fingre - præcis som med hjemmesiderne generelt.

HTC Desire er desuden kraftfuld nok til, at afspiller-universet på DR Update kan benyttes.

Desværre er videoklips ikke helt flydende, ligesom mundbevægelserne heller ikke altid følger billedet.

Oversæt, SMS og Wikipedia

Internetoplevelsen er på HTC Legend og Desire meget ens. Således er det også her muligt, at sende et uddrag af en tekst på en website som SMS eller til Twitter.

Hold blot fingeren på teksten i et lille sekund, hvorefter der let og ubesværet i et zoomvindue kan foretages en præcis markering.

Den markerede tekst kan ligeledes med ét klik oversættes i Google Translate, samt benyttes til et Wikipedia opslag.

HTC Desire
HTC Desire

Testen af Desire fortsætter

Generelt har jeg stadig ikke oplevet den store forskel i hastigheden mellem Legend og Desire.

Som det står lige nu, føler jeg blot at skærmen og mobilen er større, uden jeg præcist ved, hvad det skal bruges til, andet end at fylde mere i lommen.

Her kan du læse del 2 af HTC Desire testen....

Læs også:
 - Del 2 - HTC Desire
 - HTC Legend (test) - en sikker vinder
 - Web-TV om HTC Legend


HTC Desire - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

CB 23-09-2010 11:43:46

HTC Desire kan fås ret billigt lige nu på http://etilbudsavis.dk/tilbud/88456/htc-desire

0 0
thecartman 26-06-2010 20:32:03

Hey jeg tænkte på om den er brun foran men sort bagved?

0 0
Guffilas 28-05-2010 00:18:34

Jeg ved ikke om det er almindeligt kendt, men for mig var det en overraskelse, at Android telefoner, det være sig fra HTC elle SE. IKKE kan bruges på trådløs intranet, f.eks. på skoler eller firmaer, der som oftest kører med proxy!!!
Det synes jeg var en væsentlig oplysning, at tage med i en test af mobilens internetformåen!

0 0
Mobilsiden.dk 28-05-2010 09:44:11

Hej Guffilas.

Tak for beskeden.
Jeg har selv prøvet at logge på et skole-netværk, uden problemer med en HTC Desire.

Kan du prøve at beskrive mere indgående, hvad det er, som ikke fungerer?

0 0
Guffilas 01-06-2010 11:31:29

Hej John

Det jeg mener er, at Android 2.1 og tidligere versioner, ikke har opsætninger for Proxy. Dvs. hvis du sidder bag en Proxy-server der kræver user ID og PW, kan du ikke komme ud på Internettet men må pænt holde dig på indersiden af firmaets/skolens Intranet.
Jeg håber du forstår hvad jeg mener, ellers vil jeg gerne uddybe det yderligere.

Mange hilsner og tak for nogle fine anmeldelse :-)

Guffilas

0 0
Christian S. 10-04-2010 23:48:14

Hvordan er det mht. QuickOffice på HTC Desire? Kan det redigere i word/excel/powerpoint filerne? TechRadar nævnte kort at det var installeret på telefonen til at starte med, men jeg har ikke kunne finde tests af det på Youtube el.lign. og jeg er meget interesseret i at kunne tilgå word/excel/powerpoint filer fra min HTC Desire ift. studiet. Er det evt. noget i kunne overveje at tage med i den næste test? Jeg tror nemlig bestemt ikke jeg er den eneste der ville sætte pris på denne funktion samt kvaliteten af den. Tak for en fin 1. del af anmeldelsen i øvrigt :-)

0 0
nikki jensen 10-04-2010 23:16:38

ku godt tænke mig at høre om kamerakvaliteten kontra legends kvalitet, og om den fremtidige mulighed for HD video ved opdatering

0 0
noob2 10-04-2010 22:57:55

Hej. Jeg overvejer en legend eller desire til at afløse en iphone 3g. Men jeg er temmelig optaget af den fysiske kvalitet. Jeg startede med en iphone 2g. Og den er SUPER. 3g'eren er IMHO temmelig plastik agtig.

Jeg synes at kunne læse at Legend er super kvalitet. Men hvordan er desiren, er den plastikagtig og "sqeaky" som en billig bærbar?

En lille side note. Det kunne være rigtig fedt hvis I beskæftigede jeg lidt med exchange sync i anmeldelserne.

0 0
arnstar 10-04-2010 20:12:20

Hvordan er skærmen på Desire er den plastik eller hærdet glas ligesom iphone.
Nu tænker jeg på om den er nem at ridse og nej jeg har IKKE tænkt at bruge invisible shield eller lign.

Har brugt en iphone som hånværkerertelefon i 1.5 år.
Den har fået rigtigt meget tæsk men den vil bare ikke gå i stykker bortset fra lidt ridser på skærmen.

0 0
Oliver 10-04-2010 21:03:50

Skærmen r lavet af glas.

0 0
Oliver 10-04-2010 15:02:39

Har lige stået med desire i hånden nede i Telenor. Den er bare ALT for NICE....

0 0
Ronni 10-04-2010 12:39:00

Jeg vil som "tdboisen" også gerne vide om man kan oprette mapper til billeder og om der er mulighed for at Skjule mapperne/billederne.

Vennerne skal jo helst ikke finde de hemmelige billeder af Damen, når de roder med min mobil.

0 0
nikki jensen 10-04-2010 11:34:13

følger der et sleeve med til HTC desire i originalpakken? Synes det ville være godt at have så man kan beskytte mobilen imod støv og snavs.

0 0
tdboisen 10-04-2010 11:23:49

Hej John. Rigtig god anmeldelse indtil videre. Som flere allerede har skrevet, så kunne det være rigtig fedt, at få mere klarhed omkring brugen af Desire, som WiFi hotspot / modem. Kan det lade sig gøre, og hvis, hvordan? Noget jeg bestemt ville elske, at have i min telefon ;)
Noget andet, jeg gerne ville vide er, om det er muligt at lave en form for 'mapper' under fx ens fotos / videoer? Glæder mig til at læse videre på anmeldelsen...

0 0
Mobilsiden.dk 10-04-2010 10:49:56

Hvad skal vi lægge vægt på i del 2 af HTC Desire-anmeldelsen? Kom med dine bud - eller på vores Facebook: http://www.facebook.com/mobilsiden

0 0
Rtorp 10-04-2010 16:09:45

Jeg har læst at HTC Legend har problemer med Exchange, såfremt der er password til(hvad der jo altid er). Jeg har ligeledes læst at Legend har en hærdet overflade på skærmen, således at den er modstandsdygtig overfor ridser.

Er disse forhold det samme på Desire?

0 0
Ove Andersen 10-04-2010 10:25:30

Er der en del 2 på vej? Det kribler jo i folks fingre, nu hvor en del efterhånden ved deres er på vej ;)

Al den Desire opmærksomhed når jo næsten op på højde med iPhone hype :D

0 0
CWN 09-04-2010 17:12:39

Hvad menes der med "blød plastik" - er den lavet af latex?

...og hvad er den blevet brugt til, siden batteriet ikke holder længere. -I andre test (bla. TechRadars) er der enighed om at den holder bedre på strømmen end Legend.
-Denne test er tilsyneladende også den eneste, der konluderer at skærmen er ringere end på Legend'en ...??

...og at skrive at den større skærm blot kan bruges til at fylde i lommen, er vel lige så sagligt som at påstå at en stationcar kun kan bruges til at optage mere plads i garagen end en sedan.

0 0
Mobilsiden.dk 10-04-2010 10:38:11

Hej CWN.

Den plastik der er brugt på bagsiden føles blød når man holder mobilen i hånden. Men det er næppe latex. Blødheden gør dog også, at mobilen ikke så let glider ud af hånden.

Omkring batteriet, så har den nu fået en bedre levetid. De ti timers drift er nu blevet til 17 timer - og så er der stadig 30 procent tilbage. PS. Jeg bruger mobilen MEGET intensivt.

0 0
CWN 10-04-2010 20:50:57

ok. tak for svar

0 0
Jannik 09-04-2010 15:34:34

Jeg har set nogle billeder på forskellige hjemmeside hvor HTC Desire er i sølv.
Jeg syntes selv det er langt flotter i Sølv. Men er det bare en joke eller blir den producerede i sølv?
Og hvis den gør kommer den så til Danmark?

0 0
Anna 09-04-2010 19:34:29

Jeg tror det er seriøst nok med sølv, men pt er det kun den grå/brune/sorte der bliver lanceret i dk. Har dog også set et billede af en rigtig sort (altså ikke den brune), som det også kunne være spændende at se om kom ud.

0 0
Sommerhøj 11-04-2010 14:16:42

Hej. Telmore får den også i anden farve end den brune. De skrev sådan d. 26/3 på Deres facebook service: TELMORE Hej med jer. Den kommer i en mørk grå (den, der hedder graphite). Senere får vi den muligvis i andre farver, men det kan vi ikke sige så meget om lige nu.

0 0
Anna 09-04-2010 15:20:12

Jeg har haft lejlighed til at kigge lidt på Legend. Fin tlf! Jeg har dog valgt at købe Desire i stedet, da den kan mere, har en væsentlig større skærm uden at være mere end en god ½ cm længere og bredere og kun koster 200 kr mere. Da jeg kiggede på Legend, var jeg meget imponeret over skærmen og tænkte, at den da ikke kunne have højere opløsning - ikke noget man ville lægge mærke til i hvert fald, men så gik jeg på YouTube med den, for lige at tjekke videokvaliteten. Dér syntes jeg, at kunne se forbedringspotentiale og kunne derfor godt tænke mig, om I ville være rare at lave en sammenligning af videokvaliteten på skærmen.

0 0
Risager 09-04-2010 12:01:37

Rigtig fin test indtil videre:) Kan nærmest ikke vente til 2. del - men hvornår regner i med at have den klar? I snakker også om at HTC Legend hurtigt kan få ridser efter tab pga. aluminium bagsiden, men er Desire ligeså modtagelig?

0 0
NJ 09-04-2010 12:33:20

Hehe, lige min tanker Risager, glæder mig vildt til del2 - men endnu mere til en webtv anmeldelse som på Vivaz'en :)
(måske Desire vs. Legend)

Og forhåbenlig en gennemgang af Hotspot funktionen i Desiren :)

0 0
Bo 08-04-2010 16:25:33

i HTC legden snakker i om at at man afslutte opkald ved at vende mobil med skærmen ned af...
kan Desire også dette?

0 0
Mobilsiden.dk 08-04-2010 17:04:51

Hej Bo. Vi skriver at man kan afvise et indgående opkald ved at vende mobilen når den ringer... Og jo - det kan Desire også.

0 0
Bo 08-04-2010 19:34:57

fedt... det var også det mente:)

0 0
08-04-2010 12:50:37

Hej John. Du synes tilsyneladende ikke at du har glæde af den lidt større skærm og meget større opløsning på Desire. Man skal naturligvis tættere på skærmen for at udnytte den højere opløsning, så personligt får jeg brug for lidt stærkere læsebriller. Har du prøvet at lade en af de unge sammenligne de to skærme? ;-) Synes du ikke også at DR.DK og TV2.DK er lidt nemmere at overskue på den lidt større skærm? Skærmstørrelse en vel egentligt den størse forskel på de to, ikke?

0 0
Mobilsiden.dk 08-04-2010 17:04:17

Hej Jesper. Du har ret i, at særligt internetoplevelsen er et argument for en større skærm. Jo, naturligvis er det lettere at overskue på en stor skærm.

Men du har ret - umiddelbart er skærmen den største forskel.

0 0
08-04-2010 12:44:23

Alle synes at glemme at Desire har 2½ gange så mange pixels der skal beregnes, og kun 50% hurtigere processor, og tilsvarende mere RAM. John G har nævnt det tidligere og andre med ham, de to mobiler forekommer at være lige hurtige, en enkelt har bemærket at Legend virkede hurtigere, se kommentarerne til Legend testen. Men der kan selvfølgelig være særlige funktioner hvor der kan iagttages en forskel.

0 0
NJ 08-04-2010 09:34:00

Mon ikke John G kommer med enten et svar her i comment delen, eller et helt afsnit i anmeldelsen, Hotspot delen er nok noget der vægter ret meget for mange af os som overvejer Desire seriøst. Men der er naturligvis flere faktorer, valg af 3G leverandør, geografiske placering, men lige så væsentligt, hvor god er Desiren til at sende signalet ud(eks. vs. en wifirouter med 3G)

0 0
Daniel Jørgensen 08-04-2010 07:36:46

God anmeldelse! Sådan skal det bare være. Ser frem til at læse resten :)

En ting jeg rigtig godt kunne tænke mig i lavede, var en sammenligning mellem desire og legend, når denne test er færdig. Altså en kort sammenligning hvor i fremstiller højdepunkterne på desire frem for legend og hvad desire gør bedre end legend (og måske endda hvad legend gør bedre end desire?!). Evt. hvor man kan mærke den større cpu og hvor man ikke kan.

Og jeg tror godt jeg kan tale på de fleste andre brugers vejne! :) Det lader til at der er rigtig mange, der netop er i tvivl om hvilken af disse to mobiler de skal vælge.

0 0
Kalleren 08-04-2010 09:07:13

Du taler i hvert fald på mine vejne... Netop sådan en sammenligning ser jeg også frem til.

0 0
J-mand 08-04-2010 21:12:52

Lige præcis!! :)

0 0
Thomas 08-04-2010 00:24:27

Har læst et sted at man kan benytte Desire som trådløs hotspot og tilkoble op til 5 enheder til dens 3G forbindelse... Kan dette gøres som standard eller skal der en root til?!?

0 0
Exactlyme 15-08-2010 18:53:36

det kommer!..

0 0
M-kirke 09-04-2010 19:31:44

hvor har du læst det? vil det så fungere som med htc HD mini? kunne være rigtig fedt hvis den kan :)

0 0
Norupz 07-04-2010 22:36:33

Endelig. Så fik i startet anmeldelsen af Desire. Noget som jeg har ventet på, siden jeg hørte om den første gang.

Nu er min bøn så bare til jer (mobilsiden), at i får smidt hele anmeldelsen + video ud til os andre dødelige i denne uge. Så vi kan fordøje den, inden den danske lancering i næste uge!

Jeg står nemlig med valget imellem Legend og Desire, og det kan meget vel blive denne anmeldelse der afgør det hele...!

0 0
Oliver 07-04-2010 21:58:26

Hjælp miiiig.... Jeg er i tvivl om hvad farve mobilen er på dette billede: https://www.callme.dk/media/478/htc-desire-darkbrown-front_258x397.png Er den brun eller er den sort???

0 0
Norupz 07-04-2010 22:02:06

Den er brun ;)

0 0
Peder 07-04-2010 19:58:08

Hvordan er flash-afspilning i forhold til Legend? Kan både legend og desire følge med til at afspille flash fra f.eks. bbc, cnn, tv2?

0 0
Mobilsiden.dk 07-04-2010 21:28:07

Hej Peder.

CNN's videoer er i shockwave flash og ikke Adobe Flash, så det kan ingen af mobilerne spille.

Derimod går det bedre på BBC og TV 2.

Men som beskrevet i teksten er videoerne ikke flydende på HTC Desire - på Legend er de naturligvis endnu mindre flydende pga. den mindre processorkraft.

Derimod er YouTube klienten på begge mobiler fantastisk. Det ser bare SÅ fedt ud :-)

0 0
Nick 07-04-2010 18:13:12

Hej
Den version som bliver testet her, er det den brune?
Og hvor finder man ordentlige billeder af Desire i sort, som 3 og Callme er begyndt at sælge, eller er det også den brune de sælger?

0 0
Christian S. 07-04-2010 18:40:32

Den findes ikke i "sort" så vidt jeg kan orientere mig. Callme og 3 sælger en version de kalder sort, men som er den brune ovenfor.

0 0
Nick 07-04-2010 19:20:33

Okay, syntes bare jeg kan læse mig frem til at teleselskabet Orange i UK, vil tilbyde en sort edition, så derfor kunne det jo være den Callme og 3 har fået fingre i, men tror det nu heller ikke...

0 0
Mobilsiden.dk 07-04-2010 22:03:04

Vores test-eksemplar er også brun.

0 0
Ditlev 07-04-2010 18:12:33

Hvor lang tid holder batteriet. Når den bliver brugt meget og når den bliver brugt lidt?

0 0
Mobilsiden.dk 07-04-2010 21:09:03

Hej Ditlev. Lad mig lige det sådan... I dag gik der kun 10 timer inden opladeren var MEGET vigtig at have i nærheden.

0 0
PKP 08-04-2010 20:13:32

Hvor meget har du så brugt telefonen i løbet af de 10 timer?

0 0
Ditlev 07-04-2010 22:57:08

okay tak det er godt at vide :)

0 0
DannyP 07-04-2010 18:21:54

Det spekulerede jeg også på. Man kunne godt frygte, at den 1GHz store processor, kunne dræne batteriet hurtigt.
Men jeg kunne ikke forestille mig andet, end svaret kommer senere i testforløbet.

Iøvrigt en super test af mobilen, indtil videre :)

0 0
Mikkel 07-04-2010 17:48:25

Måske der ikke der den store forskel at spotte nu, men kunne man ikke foranledes til at tro der kommer opdateringer på sigt... Og når der så kommer opdateringer, kunne man godt forestille sig at Desire vil kunne række til lidt mere end Legend...

0 0
Christian S. 07-04-2010 18:22:21

Det kan man kun forestille sig! Desire har 400 Mhz processorkraft og næsten 200MB RAM mere at give af, og det gør det bestemt til en lidt mere fremtidssikker investering. Ikke fordi Legend'en ikke har en del at give af (600Mhz/384MB RAM), Desire'en har bare en væsentlig del mere. Især hvis det bliver aktuelt med større Android updates, vil Desire'en nok kunne følge med et godt stykke ad vejen, hvis det skulle stille større krav til ydevne.

0 0
Gabriel 07-04-2010 17:34:57

Ros til dette test-forum.
Står også overfor enten X10, Legend/Desire.
X10 er gudesmuk men anmeldelsen...., så alt afhænger af testen på denne side.
Noget jeg ikke helt forstår - er den langsommelige opdatering fra HTC - måske fordi jeg kommer fra en Nokia verden, plz. explain - tx.

0 0
kjaerulff4 07-04-2010 17:20:49

Hej..
Jeg har et spørgsmål angående internet oplevelsen. i skriver i anmeldelsen om Desire: "Det ganske særlige er, at teksten tilpasses skærmens bredde automatisk. Det betyder, at websiden ikke skal trækkes fra side til side, for at det hele kan læses." Så er mit spørgsmål om dette også er gældende for Legend?

0 0
Mobilsiden.dk 07-04-2010 17:31:23

Hej Kjaerulff.

Denne form for tilpasning findes i de fleste nyere (hvis ikke alle) HTC-produkter. Faktisk er det sådan at uanset hvor stor teksten zommes, så passer den med skærmen.

0 0
Bjørn A 07-04-2010 16:07:29

Se det er en ordenlig anmeldelse af en mobil.
X10 anmeldelsen har været fuld af fejl og mangler, og minder mest af alt om noget der er lavet af en person der ikke aner noget om mobiler og teknik...

Jeg er ked af det Mobilsiden, men i forhold til dette i skriver her, er anmeldelsen af X10 en om'er, som mange bruger faktisk har gjort jer opmærksom på.

Men fedt af en Desire anmeldelse, glæder mig til at prøve den!

0 0

Om brug af cookies