Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Desire S - endnu en Desire-succes (mobiltest)

HTC Desire S - endnu en Desire-succes (mobiltest)

Størrelsen er blevet mindre, vægten lavere, men ydelsen ganske meget bedre. En mobil-succes har fået et løft.

Når man kikker på de rå specifikationer virker der umiddelbart ikke til at være SÅ stor forskel på den gamle HTC Desire og den helt nye Desire S.

Men virkeligheden er en anden. Jeg synes designet er løftet enormt - man kan sige, at det er gået fra “nørd” til “design-perle”.

Både på grund af, at den ingen knapper har på fronten, men også fordi hovedparten af mobilen er udført i aluminium. Faktisk er rammen og en del af bagsiden skåret ud af ét stykke metal. Dette løfter udtrykket ganske markant.

Bedre menu - lettere betjening og nye genveje

Styresystemet i Desire S er den helt nye Android 2.3.3 Gingerbread, som i forhold til tidligere versioner, er en tand mere stabil, og ikke mindst hurtigere.

Brugeroplevelsen er nu mere flydende og flottere. Ja, det hele virker en smule mere “færdigt”. Dertil kommer en lang række forbedringer i brugerfladen HTC Sense.

F.eks. er programmenuen nu delt op i “alle”, “ofte” og "hentede programmer”. Dette giver et MEGET bedre overblik end på de tidligere HTC-telefoner.

Programmenuen har også fået “sider”. Det vil sige, at når man scroller op/ned i listen, scolles én hel side pr. gang. Men HTC mangler her at gøre det synligt, hvilken side man egentlig er på.

Gardinet i toppen har nu genveje til de senest anvendte programmer - samt den nye fane “Hurtigindstillinger”, hvor trådløst netværk, Bluetooth, GPS m.v. kan aktiveres og deaktiveres... Genialt!

HTC Desire S har også adgang til onlinetjenesten HTCSense.com. Her kan mobilen fjernlåses, spores, og der laves backup af SMS’er, kontaktpersoner m.v. Også flere baggrunde og temaer kan downloades den vej igennem.

Autoopdatering af indhold

En række af HTC’s egne applikationer, f.eks. vejrudsigten og FriendStream, opdaterer på denne mobil indholdet automatisk, når de åbnes.

Det betyder, at man ikke længere skal vente til vejret opdaterer en gang i timen, men at indholdet opleves som mere aktuelt, da de nye data hentes, når der er brug for dem.

Derudover er en række af HTC’s widgets, rent grafisk, blevet noget flottere. Det ses blandt andet i “personer”, “SMS” og “kalender”.

Hænger på SMS

I forhold til den oprindelige Desire, er der på Desire S dansk tastatur med æøå i SMS- og beskeddelen - hvilket klart er en kæmpe fordel.

Det er også muligt at skifte til T9-tastatur layout, som det kendes fra gamle tast-telefoner, og når mobilen lægges ned, kommer fuldskærmstastaturet frem.

Jeg oplever dog, at mobilen ikke altid er helt præcis på SMS-skrivning. Det er som om, at den hænger og ikke kan følge med, når det går stærkt. En genstart af mobilen løser tildels problemet.

Desire S har smartdial i opkaldsdelen og mulighed for at sende en SMS med en standard tekst, når et opkald skal afvises. Desuden er lydkvalitet under samtale ganske fin.

Hurtig internet-adgang

Browseren, der i øvrigt også understøtter Adobe Flash, er ganske hurtig i vendingen. Selv store hjemmesider med meget indhold indlæses forholdsvist hurtigt. Men som det er tilfældet på konkurrerende mobiler, så bliver oplevelsen af nettet hurtigere og bedre, ved at deaktivere Flash.

Zoom på sider sker ved multi-touch, og tekst-indholdet skaleres fint til skærmens bredde, så man undgår at scrolle fra side til side. Men det er lidt ærgerligt, at det ikke er muligt at flytte websiden, mens man zoomer, sådan som det kendes fra f.eks. Google Nexus S og iPhone.

HTC har også på Desire S en markeringsfunktion, hvor det er let at skære en tekstdel ud fra en hjemmeside og enten kopiere den til senere brug, eller dele indholdet via mail eller Facebook.

HTC Desire S kan også fungere som trådløst hotspot, så computere kan komme på internettet via netforbindelsen på Desire S.

Opdateret musikafspiller

På mange områder ligner musikafspilleren sig selv i forhold til HTC’s tidligere modeller. Men også her, er der et par nyskabelser.

Det er f.eks. muligt at søge musikvideoer på YouTube direkte fra musikafspilleren - en funktion som Sony Ericsson introducerede med Xperia X10 for cirka et år siden. Men det er nu stadig meget smart.

Når mobilen holdes horisontalt skiftes til et lækkert coverflow, hvor ens albums præsenteres på en mere fancy måde. Jeg savner dog muligheden for at hente albumcovers ned til de albums og sange, hvor det mangler. I øvrigt en funktion HTC havde i HTC HD2 modellen.

Lydkvaliteten er godkendt og det er lækkert, at man via equliazeren kan justere lydoplevelsen til ens personlige smag.

Forbedret videooptager og kamera

Kameraet i Desire S er kun på fem megapixels, men alligevel tager den nogle fine billeder - og fotolampen kan hjælpe en lille smule, hvis der er dårligt lys.

Kameraet byder også på en række muligheder for kreativ fotografering. F.eks. sort/hvid billeder, sepia osv. Desuden sætter den GPS-position på billederne, så man senere kan se, hvor det er taget (GEO-tagging).

Men den største nyhed findes nok i videokameraet. Udover at det ENDELIG er lykkedes HTC gengive en fornuftig lydkvalitet, så er der også indført touchfokus i videooptageren.

Det betyder, at man kan ændre afstanden til motivet, og med bare ét tryk på skærmen, stille skarpt igen. Dejligt endelig at få denne funktion, der hidtil kun har kunne findes i iPhone.

Men billedegalleriet er desværre stadig ikke godt nok. Har du mange billeder på SD-kortet, så tager det virkelig lang tid, at få dem indlæst - og når der bladres opleves der irriterende grå bokse.

Billeder taget med HTC Desire S

Batteri-sulten

Ind i mellem virker det som om, at mobilen går i selvsving og bliver rigtig glad for at “spise” batteri. Ved det samme brug fra dag til dag oplever jeg nemlig store udsving i, hvor lang tids driftstid mobilen kan give.

Nogle dage kører den fra tidlig morgen til sen aften. Andre dage skal den have power tilført omkring først på aftenen.

Jeg er egentlig ikke blevet klog på, hvad der præcist sker - men jeg håber da på, at HTC får set på problemet inden for kort tid, og udsendt en opdatering.

Hvad sker der i Android Marked?

HTC har i Desire S været inde og pille i applikations butikken Android Marked.

Nu er adgangen til de programmer man selv har hentet forsvundet. I stedet står der nu “HTC”. Denne genvej åbner listen “HTC Recommends”, hvor 99 procent af indholdet er betalingsprogrammer - og hvor programmerne i øvrigt ikke er særligt gode.

Ens egne programmer findes nu i Android Marked under “menu” + “Programmer”.

Konklusion: En værdig opfølger

HTC Desire S er bestemt en værdig opfølger til HTC Desire - selvom den har nogle småproblemer hist og her.

Men HTC viste med den originale Desire, at de tager opdateringer seriøst og gerne retter fejl undervejs. Derfor er jeg helt overbevist om, at Desire S, bliver virkelig fin, når de første fejlrettelser begynder at rulle ud.

Som altid vil disse kunne hentes og installeres direkte på mobilen.

Karakteren for HTC Desire S ender lige nu på fem ud af seks stjerner.

Plus / minus listen

+ God størrelse og lækkert kvalitets-design
+ Let menuopbygning og betjening
+ Godt foto- og videokamera

- Batteritid ikke god nok
- Upræcist SMS-tastatur


- billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Frederik A. H. 11-01-2012 12:59:15

Hej John. Jeg går og overvejer at købe en Desire S, men det er den ''gamle'' version af HTC Sense der er på som standard. Hvis jeg vælger at købe Desire S, hvor lang tid vil der så gå før telefonen kan opdateres til Sense 3.0 og det nye Android?

MVH. Frederik.

0 0
05-09-2011 17:44:06

jeg står her med en krise, jeg aner ikke hvilken mobil jeg har tænkt mig at købe da jeg både er begejstret for HTC Desire S og LG Optimus Black..

min veninde har en htc desire s, og jeg oplever at den er virkelig langsom på nettet og irriterende at sms på. Jeg har dog set John G's anmeldelse på youtube og den ser okay ud og ser til at fungere fint

men jeg kunne dog godt tænke mig at se en LG Optimus Black anmeldelse på youtube så jeg ved hvad han syns om den

0 0
Tapeworm1 16-06-2011 20:48:36

Hvad bruger man af covers eller etui til dette dyr? Nogen der har en der har overlevet et drop fra hovedhøjde?

0 0
Alexander 17-05-2011 10:52:15

Nu har jeg, til trods for kritikken af og bekymringerne omkring det frygtede dæææææth græææææp, valgt at købe HTC Desire S alligevel. Og det er jeg glad for at jeg gjorde. Jeg har nu været på Wi-Fi både i 3 butikken og hjemme hos en studiekammerat, og jeg har ikke oplevet noget som helst, som skulle indikere, at Wi-Fi mister signal ved brug af telefonen i landscape-mode, altså vandret holdning. Og jeg krammede godt rundt om antennen i 3 butikken. Så jeg ville ikke være bekymret for dette. Lækker telefon. Glæder mig til at lære den at kende!

0 0
Jakob Toft 08-05-2011 22:32:37

Jeg havde den første Desire i 8 måneder, og jeg var enormt glad for den.
Det eneste minus synes jeg var designet. Det må man sige er rettet på S-udgaven.
Jeg har den sorte version. Den ser ikke fantastisk ud, men den er da blevet markant mere lækker. Aluchassis er lækkert, men jeg synes det er som om der designmæssigt mangler lidt krom for neden på fronten.

Ellers synes jeg ikke jeg kan mærke nogen forskel på Desire og Desire S, udover kameraet, det lille frontkamera og så en markant ringere batterilevetid.
Ud fra specifikationerne havde jeg heller ikke forventet den helt store forbedring, men jeg havde forventet mere end resultatet.

Alt i alt, synes jeg Desire var en bedre oplevelse end Desire S. Ligeså hurtig, ligger bedre i hånden, nemmere knapper i bunden, meget bedre batterilevetid og designmæssigt kan den hvide udgave nu godt gå.

0 0
Jakob Toft 08-05-2011 22:32:30

Jeg havde den første Desire i 8 måneder, og jeg var enormt glad for den.
Det eneste minus synes jeg var designet. Det må man sige er rettet på S-udgaven.
Jeg har den sorte version. Den ser ikke fantastisk ud, men den er da blevet markant mere lækker. Aluchassis er lækkert, men jeg synes det er som om der designmæssigt mangler lidt krom for neden på fronten.

Ellers synes jeg ikke jeg kan mærke nogen forskel på Desire og Desire S, udover kameraet, det lille frontkamera og så en markant ringere batterilevetid.
Ud fra specifikationerne havde jeg heller ikke forventet den helt store forbedring, men jeg havde forventet mere end resultatet.

Alt i alt, synes jeg Desire var en bedre oplevelse end Desire S. Ligeså hurtig, ligger bedre i hånden, nemmere knapper i bunden, meget bedre batterilevetid og designmæssigt kan den hvide udgave nu godt gå.

0 0
Jakob Toft 08-05-2011 20:39:05

Jeg har en rød diode der lyser ca en cm til venstre for HTC-mærket på fronten (og nej det er ikke batteriindikatoren på højre side). Den lyser ikke konstant, men tæt på. HTC kundesupport har ingen forklaring.

Er der nogen der har samme problem, eller nogen der ved hvad det er?

0 0
Mads 08-05-2011 21:24:20

Nej, det kan jeg sgu godt nok ikke lige svare dig på. Den eneste diode, som lyser på min Desire S, er batteriindikatoren (som du nævner) til højre for HTC mærket i toppen :S Håber du finder et svar - også så jeg ved hvad det er hvis min skulle finde på det en dag :P

0 0
Frank Rasmussen 19-04-2011 20:22:21

Er skærmen på denne model også lavet med "Gorilla Glass" lige som den nye HTC sensation/HTC Desire incredeble S er lavet af?? Som skulle være meget stærkt og ekstra holdbart??

0 0
Rudik 15-04-2011 14:52:59

Jeg er den lykkelige ejer af en Desire S siden i mandags. Jeg har oplevet at når jeg har været inde i FM radioen og hiver høretelefonerne ud af telefonen, så er jeg vant til at redio programmet lukker. Det gør programmet ikke, istedet for når jeg forsøger at lukke fm radioen så skriver den at høretelefonerne ikke sidder i. Så den eneste løsning er at sætte dem i igen og lukke ned, eller at genstarte ;-)

Jeg har ikke oplevet nogle Wifi problemer, hverken her hjemme eller på arbejdet.

Jeg er utrolig tilfreds med sms delen også, og lækkert at den kan kører flash, så jeg foreksempel kan se live tv gennem dr´s hjemmeside blandt andet.

Telefonen arbejder sammen med htcsense.com dog kan jeg ikke få adgang til kontakter og sms beskeder ind og hjemmesiden som man har set på nogle review rundt omkring på youtube. Men jeg har mulighed for at låse telefonen, sender placeringer og få den til at ringe højt mm.

Jeg er rigtig tilfreds med telefonen, og fortryder ikke at jeg købte den! :-)

0 0
Mads 19-04-2011 11:53:05

Sammer her, jeg er også den lykkelige ejer af en Desire S, og har heller ikke oplevet wifi-problemer. Synes det er en fantastisk dejlig telefon og har ikke ét sekund fortrudt, at jeg købte den fremfor en iPhone 4, som var alternativet. Jeg kan virkelig ikke se fordelen i at give så mange flere penge for en iPhone 4, som kan så meget mindre end Desire S :D :D

0 0
Benny Lund 15-04-2011 09:43:20

Jeg har ikke oplevet alvorlige problemer med wifi på desire. Jeg er bare noget bekymret for wifi-problemer med desire s som techradar beskriver er meget massive. Kan I lave en test af wifi set f.eks. i forhold til en gammel desire.

0 0
Frank Rasmussen 14-04-2011 20:43:47

Kan man logge på alle netbanker på Desire S.

0 0
Shawn S. Ø 15-04-2011 09:34:00

Svaret er meget klart ;) Nej

0 0
Frank Rasmussen 15-04-2011 11:07:20

Det undre mig lidt,fordi på Galaxy S kan man nemlig godt logge på sydbanks netbank ved jeg. Men jeg ved ikke om det er individuelt fra bank til bank.

0 0
Thomas Kjeldsen 13-04-2011 21:43:23

Der står desværre ikke så meget om Android 2.3.3.
Jeg ville gerne vide hvad forskellen er på den nye Android 2.3.3 i forhold til 2.2.
Jeg er klar over at man nok ikke kan få en Desire S med 2.2 til sammenligning, men det kunne dog alligevel være interresant at få ridset forskellene op og en lille udredning om oplevelsen med det.

Er der noget nyt om hvornår 2.3.3 bliver frigivet til andre HTC modeller..? Nu har jeg lige købt en Incredible S og venter med længsel... :-)

0 0
Shawn S. Ø 15-04-2011 09:32:50

Den kommer til Desire og Incredible S i løbet af de næste måneder.

Med hensyn til forskellene så er Gooogle din ven.

0 0
Thomas jørgensen 12-04-2011 08:06:33

Når jeg finder tiden (måske først i weekenden), så skal jeg hvert fald ind i HTC butikken her i kbh og prøve de ting, som er dårlige. Altså de ting som de forskellige anmeldelser siger er dårligt. Dog kan jeg ikke teste batteri, som jeg finder sjovt at forskelligt fra anmeldelse til anmeldelse.

Nu har jeg haft min vivaz i 1 år og ca en måned og det er en moodkiller efterhånden, og har længe kigget på en HTC, så blev glad da de annoncerede HTC desire S hvor forgængeren blev kåret af jer brugere af mobilsiden.

0 0
Rasmus Duerlund 12-04-2011 07:22:37

jeg synes det er for dårligt at man ikke kan bruge HTCSense på normal Desire! det burde man kunne...

0 0
Shawn S. Ø 13-04-2011 09:33:28

Hvis den nyeste Sense er med i den opdatering som kommer her i 2 kvartal så kan du

0 0
Mads 12-04-2011 11:05:34

Du giver jo ikke dine gamle produkter alle forbedringerne fra dine nye produkter. Så er der jo ingen der gider købe nyt.

0 0
Strider 11-04-2011 21:34:04

Vil lige høre om man kan sætte en låsekode på den og ikke kun en skærm lås ?

0 0
Mobilsiden.dk 11-04-2011 23:26:31

Hej Strider.... Det kan man sagtens. Det er under "sikkerhed" (så vidt jeg husker)

0 0
Sven Krebs 11-04-2011 14:57:55

Ja, det er jo alt sammen meget godt, men hvad med den interne hukommelse? Det største irritationsmoment for mig, har været den meget begrænsede interne hukommelse, der gør at man altid står og mangler plads til sine nye apps. Ja, jeg ved at der er muligheden for at "move to SD", men den har alle udviklerne bestemt ikke taget til sig. Jeg er f.eks. blevet nødt til at "ofre" min elskede flash for at få plads til facebook og maps. Det er noget der burde være styr på. Det er også en af de mange grunde til at jeg skifter til Samsung Galaxy SII, når den en gang udkommer.. Kan ikke vente til den store SuperAmoled+ skærm (4.3") :D

0 0
Lecter 11-04-2011 17:08:29

Den har 1.1 gb, så man har vel 800-850mb fri til apps.

0 0
rasmus bach 11-04-2011 14:55:54

Hej jeg har en HTC desire HD og den kan godt fokusere på andre ting mens den filmer bare ved at røre ved skærmen. Så det er ikke den første mobil udover iphone.

0 0
Kevin Bach Gravesen 11-04-2011 14:53:56

Nu skriver du at internet oplevelsen bliver hurtigere når man slå Flash fra. Men så er mit spørgsmål bare kan man det på Desire S??

Hver sød og skriv hvis i ved det

0 0
Lindberg 11-04-2011 16:30:40

Ja det kan man.

0 0
mathias 11-04-2011 14:14:09

Sådan en skal jeg da ud at købe lige nu, nu skal min to år gamle HTC Hero udskiftes!

0 0
Rudik 11-04-2011 14:06:59

Ja så er den købt hos 3 her i Odense, efter en længere søgen rundt i gå gaden. :-)

- Jeg kom jo til at bricke min x10mini i går, så er det meget belejligt at desire s´en er udkommet.. :-)

Nu skal der leges :-)

0 0
Lindberg 11-04-2011 13:47:16

John G har allerede uploadet videoanmeldelsen til youtube. http://www.youtube.com/watch?v=24XYr0DtctA&feature=channel_video_title

0 0
vonGoldschmidt 11-04-2011 13:04:51

Synes det er rart, at der endelig er endnu en telefon i lækre materialer (så er vi vist op på Legend, Iphone 4, Desire HD og S?)

Mht. gardinet, så er det da en gammel feature med genveje og aktivering/deaktivering af divs., har HD ikke også det? (ved hvertfald at Galaxy S har det), men ikke desto mindre er det skidegenialt. Savner det fanme.

0 0
Mikkel Andersen 11-04-2011 12:14:08

I Techradar's anmeldelse skriver de om et wifi deathgrip. Wifi-signalet falder/forsvinder, når man holder hånden ved delen omkring kameraret. Er det noget i har oplevet?

0 0
Mads 12-04-2011 10:58:57

Det kan jeg i hvert fald med den originale Desire hvis jeg holder de rigtige steder.

Men jeg kan nu heller ikke se hvordan det skal kunne undgås...

0 0
Mikkel Andersen 12-04-2011 11:06:06

Du har ganske ret i at det ikke kan undgås fuldstændigt, men Techradar gik meget op i det. Så det var et forsøg på, at få klarlagt om det er et reelt problem.

0 0
Jesper 11-04-2011 11:42:00

Nu har i ikke givet nogen pris på mobilen, men ifølge Mobilpriser ligger den omkring samme pris som Sony Ericsson Xperia Arc, hvilket giver en vejledende udsalgspris på 4000 kr. Er det ikke lidt dyrt?

Hvis man ser på en direkte konkurrerende telefoner, Xperia Neo, så er Desire S tusind kroner dyrere. Du får så lidt flere ram, og en alu-kasse. Til gengæld mister man så "det bedste kamera til Android telefoner" og Bravia billed-magi.

Jeg fisker lidt efter en subjektiv vurdering fra anmelderen, for umiddelbart virker Desire S som om den er prissat lidt for højt.

0 0
Mads 11-04-2011 11:37:50

Sjovt så forskelige oplevelser der er af batteritiden. Engadget er meget positive i deres review.

0 0
Simon Mossing Thomsen 19-04-2011 02:25:28

Hvordan er batterilevetiden for i forhold til den normale Desire?

0 0
Jakob Toft 08-05-2011 22:24:40

Den er noget der minder om halvt så lang/dobbelt så ringe, har haft begge. Og der er en yderst mærkbar forskel. Var generelt noget mere imponeret af desire end desire s

0 0
Madsvegas 11-04-2011 10:56:12

Fin anmeldelse,
men er i gået helt i stå med mobiltest af Sony Ericsson xperia play?

0 0
Mobilsiden 11-04-2011 11:29:32

Hej Madsvegas

Det er vi bestemt ikke - der har bare været mange andre topmodeller og vi har testet en forskellige spil til Xperia Play.

Den kommer enten online i dag eller i morgen :-)

0 0

Om brug af cookies