Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Incredible S - næsten incredible men for dyr (mobiltest)

HTC Incredible S - næsten incredible men for dyr (mobiltest)

TEST: Incredible S er absolut en god smartphone, men prisen er lige i overkanten. Vent i stedet på Desire S.

I april 2010 kom HTC Incredible på markedet i USA og her et år efter får vi så i Europa glæde af produktet.

Den amerikanske og europæiske version ligger meget tæt på hinanden. Det mest bemærkelsesværdige er skærmen, der i USA er 3,7 tommer mens vi har fået 4 tommer i vores udgave.

Desværre har HTC valgt kun at udstyre HTC Incredible S med S-LCD skærm, mens amerikanerne fik den noget bedre AMOLED-type.

Den hurtige konklusion bliver, at set i lyset af, at når produktet i princippet var klar for et år siden, så er prisen sat for højt, da mobilen ikke på nogen måde repræsenterer nyudvikling.

Den gode nyhed er, at Incredible S faktisk er en ret god smartphone.

HTC Incredibe S (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC Incredibe S (Foto: Mobilsiden.dk)

Godt design

Designet på HTC Incredible S er et af de bedre vi har set på mobiler udført i plastik.

Der er tale om en virkelig god byggekvalitet, hvor der ikke er noget som gaber i kanterne - og uden man har en følelse af “legetøj”, når den holdes i hånden.

HTC’s designere fortjener også ros for den “bulede” bagside, der trods alt er med til at gøre Incredible S til noget særligt, i forhold til HTC’s andre smartphone, der ofte ligner hinanden lidt for meget. Materialet gør også, at den ligger godt og behageligt i hånden.

Desværre må vi konstatere at særligt den matte / bløde bagside - samt skærmen, er ualmindeligt modtagelig for fedtede fingre.

HTC Incredibe S (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC Incredibe S (Foto: Mobilsiden.dk)

Meget som ‘HTC plejer’

Grundlæggende står overraskelserne ikke lige frem i kø når man tager Incredible S i brug.

Det er brugerfladen HTC Sense som du kender den. Det vil sige, der er både ur med vejrudsigt, FriendStream til Facebook og Twitter, special-tilpassede menuer, SMS-applikation m.v. 

I forhold til den Sense der findes på f.eks. HTC Desire, så er der sket mange tilpasninger og fremskridt i Sense på de nyere mobiler som Incredible S.

Der er også adgang til onlinetjenesten HTCSense.com, hvor der automatisk tages backup af SMS’er, gives adgange til nye temaer og baggrunde - og ikke mindst, muligheden for at spore telefonen hvis den bliver stjålet.

Opkald og SMS-beskeder og også viderestilles via HTCSense.com.

Desværre virker HTCSense.com temmeligt langsomt og fejlfyldt, både hvad angår selve brugervenligheden samt de vejledninger man møder på skærmen.

Efter synkroniseringen med HTCSense.com er det efterfølgende ikke lykkedes mig at finde de data som der er taget backup, ligesom anbefalede applikationer, baggrunde m.v. ikke fremgår af webinterfacet.

Selvom det kan være kedeligt når ting ligner sig selv, har det dog den fordel, at der let kan skiftes fra gamle HTC-telefoner til de nye, uden at man først skal lære en masse nye ting.

HTC Incredibe S (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC Incredibe S (Foto: Mobilsiden.dk)

Svingende opkaldskvalitet men let SMS

I testperioden har vi bemærket, at lydkvaliteten ved samtaler langt fra altid er optimal.

F.eks. kan lyden nogle gange ikke skrues op/ned mens der tales og den man ringer til rapporterer, at lyden ofte svinger meget op og ned - og er i det hele taget ikke er af en særlig god kvalitet.

Til gengæld fungerer SMS-delen fint og der er både dansk tastatur og ordbog. Og hvis ikke man ønsker at bruge det fulde skærmtastatur, findes der også et klassisk T9-tastatur.

I samtaletråden gemmer telefonen nu automatisk en kladde i tråden der skrives i, hvis den forlades. Dette er en klar forbedring fra f.eks. HTC Desire som gemte kladder i en særskilt mappe.

HTC Incredibe S (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC Incredibe S (Foto: Mobilsiden.dk)

Genstart i ny og næ

Noget af det mest irriterende ved en telefon er, hvis den skal genstartes hele tiden. Og det er præcis det, som er tilfældet med Incredibe S.

Som nævnt i det foregående afsnit, så kan opkaldskvaliteten være udfordret - og dette betyder genstart hvis problemet skal løses. Men vi har også oplevet forskellige processer og programmer, som pludselig lukker ved med en fejlmelding til følge.

Uanset hvad forklaringen måtte være, så er denne smartphone bestemt ikke blandt de mest stabile. På den front har HTC gjort det bedre i tidligere produkter.

Batteritiden er heller ikke optimal, og om natten kan mobilen nå at bruge halvdelen af batteriet, til trods for, at den bare ligger og sover. Incredible S slæber sig kun med nød og næppe igennem en arbejdsdag, uden opladning.

HTC’s bedste kamera

Kameraet på otte megapixels tager nogle absolut forrygende billeder - ja vel nok de bedste billeder som vi til dato har set fra en HTC-telefon.

I mørke er kvaliteten også rimelig, men fotos af personer ved brug af fotolys bliver ikke særligt gode.

Kameraet har en masse gode indstillingsmuligheder blandt andet touchfokus, hvor der trykkes et bestemt sted på skærmen, for at fokusere.

Også videooptageren (op til HD 720p 1280 x 720) gør det ganske godt - og har den nok bedste lyd vi har hørt fra en HTC videooptager. Og så kan der i øvrigt refokuseres mens der optages.

Billederne kan deles via beskeder, mail, Facebook m.v. Men galleri-programmet er en kedelig oplevelse, når det ses i forhold til Googles galleri-applikation der findes i fx Sony Ericsson Xperia Arc.

Når først der kommer mange billeder på SD-kortet bliver galleriet langsomt og irriterede at bruge.

Billeder taget med HTC Incredible S

God internet-oplevelse

Internetadgangen på Incredible S, både via trådløst netværk og 3G-mobilnettet, fungerer ganske glimrende, omend indlæsningen af tunge websites, ikke er den hurtigste på markedet.

En smart feature er muligheden for at markere et stykke tekst på en webside, og dele indholdet via fx mail, eller blot kopiere teksten.

Markeringen sker ved, at teksten under ens finger forstørres, så det er let at få det ønskede udsnit.

Zoom via multitouch er understøttet men der kan ikke flyttes på indholdet mens man zoomer.

HTC Incredibe S i rød (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC Incredibe S i rød (Foto: Mobilsiden.dk)

Konklusion: For dyr og ikke incredible

HTC Incredible S er baseret på Googles Android-system version 2.2.1 men bliver senere opdateret til version 2.3.

Selvom denne opdatering er planlagt fra HTC’s side ændrer det dog ikke ved, at mobilen kommer lidt for sent på markedet - særligt set i forhold til, at den første version kom i USA for et år siden.

Du skal overveje at købe Incredible S hvis du synes om designet - bemærk i den forbindelse, at der også kommer en rød version. Men overvej den også, hvis du har brug for en smartphone med et godt foto- og videokamera.

Min samlede vurdering bliver dog, at prisen er for høj - simpelthen fordi den spritnye version af succeen HTC Desire (med navnet HTC Desire S) også snart rammer butikkerne, der prismæssigt ligger sig i nærheden af Incredible S.

Så personligt vil jeg vente på Desire S.

Fire ud af seks stjerner.

Læs mere:
 - HTC Desire skulle have været Incredible S
 - HTC Incredible S eller HTC Desire S - hvad skal du vælge?
 - Første kig på Desire S
 - HTC Incredible S - de første indtryk (web-tv)

Web-TV: Første indtryk af Incredible S


- billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Stenali 16-12-2011 12:49:10

Jeg købte en HTC Incredible S igår og jeg er ret ny når det gælder android da jeg brugte iPhone før. På en iPhone kunne man lukke aktive programmer ved at trykke på hjem knappen to gange og så det let resten, men jeg har ingen ide om hvordan det gøres på en HTC Incredible S og jeg synes batteriet går hurtigt, er der nogen der kan fortælle mig hvordan aktive programmer lukkes?
På forhånd tak.

0 0
Ture 16-12-2011 15:59:50

Først og fremmest hjælper det kraftigt at opdatere til den seneste android version. Det gøres under indstillinger - om telefon - softwareopdateringer. Med den nyeste opdatering kan du lukke programmer hvis du trækker den øverste bjælke ned i en af startskærmene og vælger hurtigindstillinger... Nederst hvor der står samlet hukommelse... kan du lukke programmer ned. Synes nu ikke det er så nødvendigt efter den seneste opdatering.Android skulle selv lukke programmer efter lidt tid. Derudover kan programmet juice defender hjælpe en del på batteritiden. Prøv først gratis versionen, hvis det virker godt for dig kan du opdatere til betalingsappen.

0 0
Simon 18-10-2011 11:06:32

Hej allesammen. Jeg står og skal vælge imellem HTC Incredible s og Sony Ericsson xperia arc. Er der nogle der kan hjælpe mig med hvad for en der er bedst?

0 0
olfking 06-07-2011 00:31:07

Jeg sidder her og har lige købt en HTC Incredible S, og ifølge jeres anmeldelse skulle der være flere ting der ikke fungerer, så er det jo at jeg sidder her og spekulerer over, om alt det der med de der nye smartphones, med styresystem dit og dat, ikke er lidt det samme som med computer styresystemer. Hvergang der bliver udgivet et nyt computer styresystem, som f.eks. Windows XP, som var fyldt med irriterende fejl i starten, men som efterhånden kom til at køre helt fint efter nogle år på banen, ved hjælp af service opdateringer og pakker undervejs. Min Pointe er, at er det ikke lidt det samme med de nye smartphones? som jo også i f.eks. tilfældet HTC Incredible S hen ad vejen vil blive opgraderet til Android 2.4, hvor man så skulle syntes, at så kunne det jo være at de fejl der er for nuværende, vil blive rettet, forhåbentligt, ellers syntes jeg da at det er lidt kedeligt at en har læst pågældende anmeldelse af HTC Incredible S, efter at have købt den selvsamme model, hædr hædr hædr hædr shit.

0 0
Mobilsiden 06-07-2011 11:34:18

Jo serviceopdateringer og generelle opdateringer gør selvfølgelig at flere fejl rettes.

Vi er dog nødt til at anmelde en telefon udfra salgspakken når den kommer på markedet. Sker der store ændringer opdaterer vi også anmeldelsen, hvilket bl.a. er sket på Samsung Galaxy S efter en større opdatering.

Vi kan dog ikke gøre det på alle telefoner ved små ændringer :( (eller hvis producenten ikke sender telefonen igen)...

0 0
Mikkel 11-05-2011 09:37:16

Så er der officiel HTC-udgave af Android 2.3.3 på min Incredible S. Det spiller :)

0 0
Morten 02-04-2011 15:11:49

har lige købt incredible s selv men fandt ud af at den mangler trackballl (eller også er der noget jeg ikke har fattet).
det er lidt nederen når man plejer at bruge gmote til mediecenter osv.

0 0
Signe 31-03-2011 18:17:37

Jeg står klar og er på udkig efter en ny super god smartphone. Jeg har hørt mange fortælle om Samsung Galaxy s, og omtale den som en rigtig god telefon, det samme med HTC's telefoner.
Så nu er spørgsmålet. Hvilken telefon synes i er den bedste, og kan i anbefale?

0 0
Mads 20-04-2011 20:51:32

Vent hellere på HTC Sensation. Den kommer i løbet af de sidste to uger af maj :)

0 0
gert 28-03-2011 17:40:58

når man læser folks indlæg lyder det som om at mobilsiden har dummet sig ret meget i denne test af telefon og sammenligning.... hvis det er sandt mener jeg lav en ny anmeldelse!!!!

0 0
28-03-2011 12:38:57

Jeg kan sagtens foretage videoopkald over 3g :o) Jeg bruger pt. Tango men det fungerer også med andre apps.

0 0
Ture 28-03-2011 13:00:06

Tak for det!:-)

0 0
28-03-2011 10:58:28

Jeg er fuldstændig uforstående overfor mange af de ting der står i denne anmeldelse.

Det primære jeg studser over er det I skriver ang. batteritiden. Nu har jeg både haft HTC Legend og HTC Desire. Nu er jeg blevet ejer af Incredible S og har været det i snart 2 uger. Batteritiden er MARKANT bedre end på de to førnævnte. Jeg kan snildt få 24 timers brug ud af en fuld opladning, både med lidt Angry Birds, opkald, masser af sms'er og surfing både på WiFi og datanetværk. Og den aflader overhovedet ikke i løbet af natten. Jeg har testet det 2 gange nu. 100% batteri tilbage inden natten, 99% tilbage om morgenen.

Næste ting der springer mig i øjnene er jeres indlæg om dårlig samtalekvalitet. Det har jeg heller ikke på nogen måde oplevet!

Endelig skriver I at I har måttet genstarte telefonen tit pga. ting der crasher mv. Heller ikke her kan jeg konstatere at jeg har oplevet noget lignende. Jeg har genstartet min telefon én gang i den tid jeg har haft den - og det var en helt frivillig sluk / tænd.

Så jeg må sige at jeg på ingen måde er enige med jer i jeres kritik af Incredible S. Den er både fedt designet, lynhurtig i brug og holder batteritiden helt superbt. Så jeg vil klart anbefale den.

0 0
Ture 28-03-2011 11:57:39

Fint med lidt forskellige vinkler på det!... Lyder næsten som om at mobilsiden har testet en defekt telefon!... Eller har haft applikationer til at køre i baggrunden om natten!?

0 0
28-03-2011 12:16:28

Ja, jeg tænkte også umiddelbart at det lyder som om de har haft en telefon med børnesygdomme :o)
Jeg er i hvert fald superglad for min og synes der er en verden til forskel i forhold til både Legend og Desire.

0 0
Christian bp 27-03-2011 11:19:59

Hvis i mener den er for dyr hvad skulle prisen så være ? efter hvad jeg kan se er den eneste forskel på desire s & incredible s, skærm str. og dårligere cam. på desire s ?

Den er vel bedre end Desire HD og ligger til samme pris ca?

0 0
Jesper 25-03-2011 11:36:55

...stået med hhv. Desire S og Incredible S i hånden, og det eneste der adskiller dem, i mine øjne, er størrelsen. Begge to kører fint og glidende, og der var intet at udsætte på dem.
Hvis man syntes at UI'et er for kedeligt, kan man jo bare lave det om. Dette er jo en af de helt oplagt muligheder i Android.
Jeg har også en iPhone, og dens UI hænger mig langt ud af halsen...men jeg kan ikke lave det om! Nederen!
Mht. skærmen skal man være opmærksom på, at skærmtypen som regel er en salgsparameter.
Jeg har en Desire med AMOLED og en Desire Z med S-LCD. Det er meget svært at se forskel på de to, og i hverdagsbrug tænker man ikke engang over det!
John G. Pedersen udtaler i sin test af Incredible S, at han som udgangspunkt foretrækker smartphones, der ikke er lavet af plastik. Dette er, i mine øjne, et udtryk for snobberi! Et cover i plast er mindre modtagelig for ridser ift. et i aluminium, og plastik er (markant) mindre sårbart end et i glas.
Flere producenter har bevist, at man sagtens kan lave et kabinet i super kvalitet i plastik...men på den anden side, så har de jo ikke et afgnasket æble bag på, og dét er jo den udslagsgivende faktor... for nogen! ;o)

0 0
Martin Kamp Jensen 25-03-2011 12:02:51

Dit heldige asen! :) Hvordan har du fået en Desire S i hånden? Ved du, om det er en SLCD eller en LCD skærm? Der står SLCD nogle steder (inkl. her), men på HTCs website er der kun nævnt SLCD for Incredible S.

Jeg regner med at vælge en Desire S frem for Incredible S netop pga. størrelsen. En Desire S er marginalt større end min nuværende Hero - men jeg får en 3,7" skærm i stedet for en 3,2".

0 0
Lindberg 24-03-2011 13:43:02

Hvorfor bliver skal man vente på Desire S? Hvorfor er den bedre end Incredible?

Lidt mere kød på tak!

0 0
Mobilsiden.dk 24-03-2011 15:18:47

Jeg synes Desire S får en bedre størrelse (3,7) - plus den er lavet i aluminium og repræsenterer en lidt større udvikling end Incredible S - og så følger den op på en tidligere storsucces.

Men produkterne ligger MEGET op af hinanden - så det kan være svært at vælge.

Læs evt: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/htc-incredible-s-eller-htc-desire-s-hvad-skal-du-vaelge,lid.14795/

0 0
Ture 24-03-2011 23:46:25

Hej John
Tak for anmeldelsen!

Jeg synes ikke helt argumentationen holder! Kan ikke se hvorfor at Incredible S er mere en "1 år gammel telefon" end Desire S. Incredible S er efterfølgeren til incredible, på samme vis som Desire S er efterfølger til Desire... Der er ca lige mange forskelle mellem Desire og Desire S, som mellem Incredible og Incredible S!?
Derudover...Hvis prisen er ca, den samme, så bør man vel vælge Incredible S!? Man får et bedre kamera og en større skærm, til de samme penge.
Alligevel vil jeg sige at jeg overvejer Desire S, men kun fordi at batteritiden måske er bedre p.g.a. den mindre skærm. Kan egenylig bedre lide Incredible S designet.

0 0
Kristoffer 24-03-2011 10:46:59

Det er en smule forvirrende når i nu har to forholdsvis nye artikler oppe omkring HTC Incredible hvor den ene mener at telefonen er "ret incredible" mens den her siger "for dyr og ikke incredible" - Kunne i ikke komme med en fælles udsagn i stedet for at smide delte meninger i hovedet på os.

0 0
Nygaard 24-03-2011 11:07:52

Læs evt. den anden "nyhed" omkring Incredible S.
Kritikken lader til at gå på, at Incredible S er rigtig god, men der er bedre alternativer lige om hjørnet. Desire S er dog IMO rettet mod et lidt andet segment, skærmstørrelsen taget i betragtning. Men Pyramid skulle jo også ligge på lur i busken - pt. top-kandidat til mit næste mobil-køb.

0 0
Mobilsiden 24-03-2011 11:30:15

Kort sagt så var/er indtrykkene af Incredible gode - og de første indtryk var rigtig gode. Den testmodel vi har på redaktionen, har dog haft problemer (som John skriver) med forbindelsen osv. i samtaler - dette må stadigvæk være noget af det vigtigste i en telefon.

Sammenholdt med det, så kom en nærmest identisk telefon for omkring et år siden i USA, derfor er den prismæssigt bare for dyr.

0 0
Kristoffer 24-03-2011 12:50:22

Helt berettiget, blev bare en smule forvirret over de forskellige toner i indlæggene, men så er det jo bare vigtigt at holde sig for øje at det er forskellige personer der har skrevet dem.
En anden lille note til dette indlæg dog - angående kritikken af at Europa har fået S-LCD mens USA fik AMOLED skærmtype i sin tid, men i anledning af udgivelsen af Incredible S i Europa har Engadget også lavet et nyt review - og ser skiftet i skærmtype som en positiv ting (http://www.engadget.com/2011/03/21/htc-incredible-s-review/)
Citat: moving from 3.7 to 4 inches and from an imperfect AMOLED panel to a crisp and clear Super LCD, have earned our eyes' approbation
Det forstår jeg ikke helt?

0 0
Martin Kamp Jensen 24-03-2011 14:13:51

AMOLED og Super AMOLED benytter en anden subpixel-inddeling end standarden. Det har nogen meget svært ved at acceptere - og det er sådan set fair nok. Super AMOLED Plus retter det.

Se f.eks. http://www.anandtech.com/show/4165/the-motorola-atrix-4g-preview/4

0 0
Martin Kamp Jensen 24-03-2011 14:15:00

Bemærk, at linket ikke handler om en AMOLED-skærm. Det væsentlige er forskellen på PenTile (AMOLED og Super AMOLED) og RGB (standard).

0 0

Om brug af cookies