Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Legend - test - del 3

HTC Legend - test - del 3

Billederne du har taget med mobilens fem megapixels kamera, kan sendes over Bluetooth. Men virker det? Hvor gode er billederne og duer Legend til SMS? Her er den tredje del af vores omfattende mobiltest.

Links: HTC Legend-test - del 1 - del 2

En mangelvare i både HTC Magic, Tattoo og Hero, er muligheden for at sende/modtage billeder til/fra andre mobiltelefoner via Bluetooth-forbindelsen. I Legend er det anderledes - "Bluetooth File Transfer" er nu indbygget som standard.

I fotoalbummet findes afsendelse via Bluetooth under funktionen "del", der desuden også tilbyder deling via Flickr, mail, Picasa, Twitter, Facebook osv. Når en fil er modtaget, gemmes den i Bluetooth-mappen, som der kan tilføjes en genvej til på forsideskærmen.

Omkring Bluetooth er det dejligt, at man endelig på Android-systemet har fået denne funktion med. Trods alt har det eksisteret på andre mobiltelefoner siden 2000/2001.

Overraskende god video- og kamerakvalitet

Fem megapixels er kameraets opløsning. Hertil kommer en lille forkølet lysdiode, der skal gøre det ud for blitz.

Forventningerne til kameraets formåen var bestemt på lavpunktet da testen af Legend gik i gang, men undervejs har vi måtte revidere vores opfattelse.

Kameraet er hurtig klar til fotografering og selv objekter i bevægelse formår mobilen at fange, uden at lave "fartstriber".

Som en ekstra bonus tilføjes længde/breddegrader på billederne når GPS'en er aktiveret. Efterfølgende kan man se, hvor de er taget, ved at bruge "vis på kort"-funktionen.

Fotokvaliteten er godkendt - omend der som på andre telefoner, stadig er en udfordring ved dårlige lysforhold.

Helt overraskende optager HTC Legend video i en rigtig fornuftig kvalitet. For de teknisk interesserede kan vi oplyse, at opløsningen er 640x480 pixels (VGA) med 28 billeder pr. sekund i en datastrøm på 1,6 Mbps.

Resultatet er virkelig godt for en mobiltelefon i den prisklasse. Ja faktisk så godt, at ordet "overraskende" kan tages i anvendelse.

Se billeder taget med HTC Legend

SMS'erne staves rigtigt

På Legend kan der både skrives SMS-beskeder på et QWERTY-tastatur, hvor alle tasterne er fremme, eller på T9-tastaturet. I begge tilfælde er der dansk ordbog.

Danske ord som f.eks. "færdig" og "spændende" gættes af mobilen, hvis der blot skrives "fardig" og "spandende".

SMS-delen er også god til at gætte fejlskrivninger. Med andre ord kan man i en kæmpe brandert få ordene stavet rigtigt - også selvom de rigtige taster langtfra rammes.

Beskederne samles i indbakken som 'samtaler' under kontaktpersonens navn. Samtidtig kan korrespondensen med en bestemt person, læses under vedkommendes "kontaktkort" hvor også de seneste Facebook-opdateringer, mails og øvrige informationer er samlet.

MMS kan både sendes og modtages og de såkaldte "wap push"-beskeder som f.eks. nyhedsopdateringer fra TV 2, er også en del af SMS-systemet på Legend.

Den samlede dom er på vej

I tre dele har vi nu gennemgået en lang række af funktionerne og oplevelserne i HTC Legend. Spørgsmålet er, hvad vi mangler at sætte fokus på? Kom gerne med din kommentar herunder.

Nu lægger vi hovedet i blød og går i tænkeboks for at finde karakteren.

Det vigtige for os nu er, at finde frem til, om HTC Legend er pengene værd.

Links: HTC Legend-test - del 1 - del 2

Læs også
 - Mobiltest: HTC Legend - den samlede bedømmelse


HTC Legend - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Sten Elvekjær 07-05-2010 19:44:03

Har en Nokia BH-216 Bluetooth, men kan ikke få den til at virke, er det mig der laver en fejl..

0 0
Jon Bach 03-04-2010 22:23:36

Hej

Kan i uddybe testen i forhold til hinanden.

0 0
Mobilsiden.dk 25-03-2010 12:36:08

Dommen over HTC Legend:
http://www.mobilsiden.dk/?aId=11129

0 0
Torben 25-03-2010 11:22:05

Hej John.
Min Magic har ingen problemer med "modtagesignalet", men min Touch diamond havde elendig antenne. Har læst at nogle Hero modeller har samme problem. Har Legend arvet den "dårlige antenne"?? Jeg spørger fordi mange af testbillederne af den, som ligger rundt omkring,kun viser få pinde i modtagestyrke. Har du mulighed for at sammenligne?
Mvh Torben

0 0
bo 07-07-2010 22:04:11

Hej har selv en diamond 2 og fra diamond 1 til 2eren må jeg indrømme der er rettet op på det problem. Så hvis de har fikset det på 2eren tror jeg ikke det er der på legend ;)

0 0
Knudsen 27-02-2011 10:17:51

Hej " bo " (Din forespørsel fra juli '10)
Jeg tror ikke, Du fik svar på Dit Q?
Har selv haft en Legend siden efteråret, fede smartPhone features - men at bruge den som TELEFON?!
a: WLAN er nogenlunde, b: Alm tlf-dækning generelt noget ringe og c: Bluetooth er fuldstændig dårlig (og det er IKKE headsettet, det fungerer fremragende med alle andre tilslutninger).
Det virker som at antennerne generelt er RINGE (måske netop fordi alt er indkapslet i metal?)
Jeg har muligvis en/to fejl på min Legend? - men hvad Hvad var Din fortsatte oplevelse?

0 0
Mobilsiden.dk 25-03-2010 12:35:51

Hej Torben... Jeg har personligt ikke oplevet problemer med antennen i Legend. Heller ikke i forbindelse med opkald osv.

0 0
Søren 25-03-2010 12:09:55

Det ville ikke kræve særligt meget at teste det men han virker ikke særligt motiveret. Men det finder vi vel ud af i del 4.
Det er også underligt at han som mobil anmelder ikke har hørt om multi touch problemet med Nexus One. Det tyder heller ikke på at han overhovedet gider checke det Youtube link jeg postede.

0 0
Søren 24-03-2010 16:31:38

Var det ikke en idé at teste nogen mere nyttige ting som f.eks. om den har arvet multi touch problemet fra Nexus og problemet med at miste 3G forbindelsen når man holder den i hånden?
Hvis jeg ville vide hvordan den er at holde i hånden, sms'e osv ville jeg gå ned i TDC butikken og prøve den.

Video om Multi Touch problemet:
http://www.youtube.com/watch?v=qzhUzq6bTPg
Video om 3G Connection Drop:
http://www.youtube.com/watch?v=x2g5J4qPp54

0 0
Mobilsiden.dk 25-03-2010 08:37:02

Hej Søren. Jeg ved ikke præcis hvad Nexus One skulle have af touchproblemer. Men ud fra hvad jeg har oplevet med Legend, har den overhovedet ingen problemer i den retning - ej heller med 3G.

0 0
Søren 25-03-2010 09:09:16

Hvis du checker det link jeg postede vil du få det forklaret og hvordan du kan teste det.

0 0
MGApcPro 24-03-2010 19:27:24

Nexus One var den første telefon til at køre android, nu er der gået et stykke tid og der er kommer HTC egen version af android(HTC sense). nexus one havde også en trykfølsom, i stedet for berøringsfølsom(som legend,desire og hero).

0 0
Daniel Jørgensen 25-03-2010 07:23:48

Det er jo så helt HELT hen i vejret alt det du siger der. Der var faktisk ikke noget af det du skrev der, som gav mening/passede.

1. Nexus One er slet ikke den første telefon til at køre Android, nok nærmere den tiende eller femtende! Hero kom laang tid før og Magic kom endnu længere tid før den.

2. HTC har ikke deres egen version af Android. De har lagt HTC Sense oven på Android som en anden brugerflade.

3. Nexus One har kapasitiv tryk følsom skærm, præcis som legend.

0 0
Søren 24-03-2010 20:56:39

Ok, hvad med 3G forbindelses problemet?
Jeg tror godt jeg kunne leve med multitouch problemet men ikke hvis den mister forbindelsen bare fordi jeg holder telefonen i hånden.

0 0
MGApcPro 24-03-2010 23:51:31

jeg regner med at de ville have skrevet det i testen hvis det var 3g problemer, desuden sagde de at internet oplevelsen var rigtig god.

0 0
Nickell 24-03-2010 11:38:50

Hej John,
rygterne talte sandt, HTC har Evo 4G (Supersonic)på vej med Android i bagagen.

0 0
Visky83 24-03-2010 08:21:16

Hej,
Fik vi slået fast hvad der følger med i kassen? Tænker her især på hvor stor gb hukommelseskort

0 0
Mobilsiden.dk 24-03-2010 09:04:11

Der er 2 GB microSD-kort med i salgspakken.

0 0
Raz 24-03-2010 00:04:37

Hej John- ros for gode artikler og anmeldelser! Hvad er de mest markante forskellige på Legend og IPhone? Hvis du selv skulle vælge en af disse to mobiler, hvad villle du så vælge?

0 0
Mobilsiden.dk 24-03-2010 09:03:46

Hej Raz. Der er mange forskelle på iPhone og Legend. Personligt synes jeg størrelse og design p Legend er bedre. Desuden er Android en rigtig god og åben platform, som ikke har en masse begrænsninger som det ses på iPhone. Men er man Mac-bruger skal man dog vælge en iPhone. Jeg foretrækker selv Legend over iPhone - men igen, det er en meget individuel vurdering.

0 0
Visky83 25-03-2010 09:22:55

Jeg har mac men overvejer alligevel kraftigt Legend over iPhone. Er der nogen som vil uddele erfaringer med sådan en sammensætning? Giver det problemer i dagligdagen?

0 0
Jakob 23-03-2010 13:25:49

Hvad mener I om at processorhastigheden kun er 600 MHz og skærmopløsningen kun 320x480 når nu fx N1, Desire og SE X10 har bedre specs på disse punkter. Vil fremtidige Android apps køre på Legend eller vil app udviklere fokusere på apps til større mobiler?

0 0
22-03-2010 21:02:39

Findes på http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/htc-legend-675421/review?artc_pg=1

Den er på 14 lange sider.

0 0
lasse 22-03-2010 20:23:04

jeg har meget længe gået og ikke kunne bestemme mig til om det skal være htc eller iphone. det som jeg har lægt mærke til er at når mine venner har købt en iphone så skrive de ikke så mange sms'er mere simpelthen fordi at det ikke er så memt med en hånd. så mit spøgsmål er hvordan den bruges? som en 2 hånds mobil eller kan du nøjes med en hånd når du skal skrive på den.

venlig hilsen
lasse

0 0
Mobilsiden.dk 22-03-2010 21:20:58

Hej Lasse... Jeg skriver selv SMS'er med én hånd på Legend. Jeg bruger det fulde tastatur. Alternativt kan T9-udgaven anvendes - hvilket gør sms med én hånd endnu lettere.

0 0
Palle 22-03-2010 18:47:19

Jeg har haft den i hånden i dag og skal have den

0 0
kim 22-03-2010 18:06:41

hej
en sammenligning af x10 og Legend
hvad for en i ville købe i forhold til pris og brugervenlighed og hvad den ene er bedre til end den anden som musik, kamera, nettet, sms og video kunne være godt så jeg kan se hvad jeg skal ha få en

v.h. kim christensen

0 0
Mobilsiden.dk 22-03-2010 21:17:59

Hej Kim. Jeg synes enhederne er meget forskellige. Både i pris og størrelse.

Umiddelbart vil jeg anbefale dig, at følge vores Xperia X10-test, for at danne dig et indtryk af den: http://www.mobilsiden.dk/?aId=11069

0 0
Joey 22-03-2010 17:30:03

indlæg. Jeg har Hero og den forstår ikke at lukke programmer ned som til sidst ender med at jeg har 5-6 kørende samtidig og så bliver den laggy. Derfor er jeg afhængig af en 'app killer' aplikation - er det nødvendigt på legend?

0 0
Mobilsiden.dk 22-03-2010 21:15:27

Hej Joey. Hvis du oplever mobilen er "laggy" så vil jeg tro, det er fordi den enten har en defekt eller du ikke kører nyeste ROM.

Efter min opfattelse er det en udbredt misforståelse at det er nødvendigt at lukke apps. Android er designet til at have seks applikationer kørende i baggrunden - nogle aktivt, andre i dvale.

Jeg har dog tidligere set, at folk har fået ustabile Android-mobiler når de har anvendt "app killers".

Som svar på spørgsmålet kan jeg sige: Nej - det betyder intet at have flere ting kørende. Systemet er designet til det.

0 0
Joey 24-03-2010 17:40:07

Okay det lyder underligt for jeg har smidt den nyeste ROM fra HTC på. Men det kan være det bare er indbildning :)
Jeg prøver lige at droppe 'app kill' et stykke tid for at se om det giver en ændring.
Tak for tippet!

0 0
MGApcPro 22-03-2010 15:34:27

hvad med batteri'et hvor lang tid holder det i forhold til Iphone eller ligende...

0 0
Mobilsiden.dk 22-03-2010 21:24:48

Hej MGApcPro. Batteriet holder rimelig godt. Jeg holder mig ikke tilbage i brugen - alt med mails, sync, net osv kører hele tiden. Desuden har jeg mange samtaler. Alligevel har jeg mellem 20-30 % strøm når jeg går i seng. En typisk dag er fra 6.30 til ca. 23.

0 0
David 22-03-2010 15:26:08

Hej John
Jeg nyder at læse dine anmeldelser, da de er objektive og saglige. Men et punkt jeg synes du/i aldrig kommer ind på - er multitasking og belastning derunder.
Et af de aller vigtigste punkter for mig er multitasking da jeg, som på en computer, altid har gang i mange ting.
Lige pt har jeg en Nokia N900 - og som bekendt er den jo konge af multitasking med sin "alt+tab" funktion.
Så hvad jeg godt kunne tænke mig i den afsluttende del af anmeldelsen - er hvor smooth den stadig kører under belastning.
Jeg taler her om eks 2-3 åbne chat/sms samtaler, 1-2 hjemmesider åbne, internet radio kørende. Alt ialt en 5-6 ting den skal kunne klare samtidig og med smooth overgang imellem dem :)

0 0
nickolass 22-03-2010 15:19:53

den fungere som andre htc android tlf'er og det er rigtig nemt, jeg satte min op til hotmail.. tog ca 5 sek. email adresse, adgangskode og om det pop3 m.m. resten finder den selv ud af ... sååååå nemt.
der er google maps på den som koster lidt penge da den henter kortet via nettet.
men ellers laver Copilot og navigon + nogle andre rigtig navigations program til den som ikke koster noget at bruge udover engangs beløb for at købe og liger fra ca 449-799,- skandinavien-EU
jeg har det til min og det fungere bare.... garmin go home haha....

0 0
MGApcPro 22-03-2010 15:04:12

er det gratis at bruge GPS'en til at navigere med, eller skal den hente oplysninger fra nettet til det?

0 0
lappydk 24-03-2010 08:34:14

Du kan købe f.eks. CoPilot, så skal man downloade kortet en gang til telefonen, og så virker den fremragende som GPS.

0 0
Mobilsiden.dk 22-03-2010 21:27:42

Der er ikke noget navigationsprogram med på mobilen. Der er Google Maps hvor du kan lave en manual rute - uden "drej til højre/venstre/ osv.". Google Maps henter data fra nettet løbende mens det benyttes.

0 0
Lars 22-03-2010 14:55:31

Hvor nem er den at sætte op til andre mails end Google?

0 0
lappydk 24-03-2010 08:32:26

Hvis det bare er lidt lige som hero, så er det super nemt, hvis du kender lidt til det (kender din mailadresse, samt de servere du bruger)

0 0
nickolass 22-03-2010 14:36:12

jamen kan godt forstå alt er positivt for det jeg har prøvet ved den der er den virkelig et hit.. slår alt på marked og til den pris...
kvaliteten er helt i top.
den er meget nem at bruge for folk der ikke har prøvet det før jo det htc sense også hjælper med.

den er temmelig hold bar, den kan klare lidt tab osv. det har htc demonstreret inde til htc event.
de bankede den temmelig hårdt ned i bordet og tabte den...
mod ridser altså selve coveret er lavet i et stykke alu og alu kan få mærker og ridser men kan det meste jo..

selvom jeg har hero nu så bliver den udskiftet med legend ingen tvivl den er så flot den tlf.

0 0
Bjørn Clemensen 22-03-2010 13:07:43

Hvordan er telefonen i den daglige brug, som mange af os jo vil komme til at bruge den? Hvordan er dens generelle oplevelse sammenlignet med andre telefoner på markedet?

0 0
Brian Hansen 22-03-2010 12:44:37

Ville da gerne høre om hvor modstands dygtig er den over for ridser og slag, er linsen på kameraet meget udsat osv.

0 0
lfruergaard 22-03-2010 12:19:37

Jeg må sige at jeg er lidt forvirret over denne test i flere dele. I disse 3 dele, omhandlende legend, skal man efter min mening lede meget længe efter noget negativt. Legend er i forhold til de telefoner den konkurerer med, en lavpris telefon. Så mit spørgsmål er: Når en test i 3 dele næsten udelukkende er positiv, og i visse tilfælde overraskende positiv. Plus at telefonen er forholdsvis billig, er der så nogen tvivl hvorvidt den er pengene værd?

i mine øjne, og det er udelukkende ud fra jeres tests, er den i høj grad pengende værd i hvert fald.

0 0
22-03-2010 11:50:10

Legend er mest speciel ved sin knækkede form. Især i forhold til Desire, men også helt generelt. Skærmen er ikke så stor, og pladsen på telefonen er dårligt udnyttet, hvis en stor skærm ønskes. Opløsningen er dog den samme som på Iphone. Er skærmen for lille? og til hvilke formål? Er det nogen gange fedt, at der er et stort stykke for neden uden skærm, f.eks. så man kan holde ordenligt fast på krabaten (måske når man cykler, løber, eller er på vej ind i S-toget). Har knækket en god funktion?

0 0

Om brug af cookies