Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC One X - kæmpetest af Android topmodellen (mobiltest)

HTC One X - kæmpetest af Android topmodellen (mobiltest)

TEST: HTC One X skal være med til at understrege, at HTC stadig kan lave smartphones der er rykker. Men er det kun Beats der rykker eller er helheden også en fryd for øjne og ører? Læs den store test af HTCs nye hero-produkt.

HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Så er den her forårets topmodel fra HTC, One X. Det er toppen af toppen i en serie på tre mobiler (foreløbigt). Den mellemste hedder One S, mens One V, et remake af HTC Legend, ligger nederst i hierarkiet.

Mød HTCs nye Familie – One X, S og V

130 gram, 4,7 tommer skærm (1280 x 720 pixels), og en kraftfuld NVIDIA Tegra 3 quad-core processor på 1,5 GHz er noget af indmaden i One X. Det hele omkranses af et plastikcover i materialet polykarbonat, i et afrundet, blødt og buet design, der ligger godt i hånden – hvis man altså har en stor hånd.

Hvis ikke din hånd er velvoksen, bør du runde den lokale teleforretning, og mærke One X i din egen hånd og lomme. Målene er 134.36 x 69.9 x 8.9 mm. Og selvom denne smartphone fylder en del, får det forholdsvist tynde design, og den buede skærm, den til at føles lidt mindre, end den rent faktisk er.

Nu er tolerancen for størrelser på smartphones meget individuel, men personligt vil jeg nok foretrække den størrelse, at One S kommer i.

One X kan ikke skilles ad, hvilket der heller ikke er nogen grund til. Batteriet på 1.800 mAh sidder godt gemt væk, der er ikke plads til et eksternt hukommelseskort – og det eneste hul, udover ladestik og headset-plug, der reelt er nødvendigt, er pladsen til micro-SIM kortet, der er lokaliseret i toppen af enheden.

Hurra hurra siger jeg bare. Der er mange bonusfordele ved det valg HTC her har truffet. Mere om det senere i testen.

HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Bløde taster

Der er ingen dedikeret kameraknap på One X, men kameraet kan hurtigt aktiveres fra låseskærmen. Og det er ikke mange fysiske knapper, at designerne har sat på mobilen.

Powerknappen er placeret på toppen mens volumen-kontrollen findes på den højre side, disse er dog meget bløde, så det er svært at mærke, hvornår der reelt skrues op eller ned – under samtale kan der desuden ikke ændres lydstyrke, uden først at tage telefonen væk fra øren, så skærmen tænder.

Lige under skærmen sidder nogle touch-følsomme systemtaster, der benyttes til ”tibage”, ”hjem” og ”seneste programmer”. Disse taster fejler dog ikke noget, og virker som en naturlig integration på systemet.

Utallige adgangskoder i opsætningen

HTC har gennem flere år haft markedets bedste opsætningsguide på Android-platformen, og her bliver fanskaren ikke skuffet. Men siden guiden blev introduceret med HTC Legend for to år siden (ja, længere siden er det faktisk ikke), er der kommet et utal af cloud- og socialetjenester.

Du skal derfor være klar med alle dine adgangskoder, hvis alle punkter i guiden skal udfyldes. Jeg skulle personligt være klar med koder til følgende tjenester: Dropbox, Evernote, Exchange, Facebook, Twitter, Gmail og HTC Sense.com. Dertil kom pinkode til SIM-kort og koden til det trådløse netværk oveni.

HTC har naturligvis ikke ansvaret for de mange tjenester, de gør dem blot tilgængelige på mobilen, men det er altså til at blive hel forpustet af.

Opsætningen er godkendt, men mine tanker og bekymringer går til Louise på Nykøbing Mors, der nok sidder og ser på listen, på forhånd opgiver, og trykker ”skip”.  Dermed mistes en del funktionalitet i telefonen.

Så husk – udfyld så meget som muligt fra begyndelsen.

HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Flot skærm i høj opløsning

Hvor har HTC dog bare en trist historie, når det kommer til skærmkvalitet. Jo, den første udsending af HTC Desire med AMOLED-skærm var fantastisk, men da de efterfølgende skiftede til Super LCD på alle topprodukterne, gik oplevelsen bare lodret ned ad bakke.

På den nye One-serie er der heldigvis sket en del. Typen er på One X Super LCD 2 (S-LCD 2) med en opløsning på 720 x 1280 pixels og en PPI på 312. Betragtningsvinklen er god og grafikken udviskes kun en lille procentdel, når skærmen ses fra siden.

Det er individuelt hvor god en skærm opleves, og oftest skal man have skærmene ved siden af hinanden, for at kunne afgøre den reelle forskel. Alligevel tør jeg godt udnævne skærmen i One X til, den bedste skærmoplevelsen nogensinde på et HTC-produkt.

HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Fleksibelt eller hakkende?

Jeg er personligt træt af dårlige undskyldninger fra inkarnerede Android-fans, når det kommer til styresystemets fleksibilitet og smidighed. Det er ikke usædvanligt, at blive mødt af den ene eller anden, mere eller mindre søgte forklaring på, hvorfor det ikke er helt flydende.

Men der er gode nyheder. Nu er Android for første gang på en HTC-mobil blevet HELT flydende – endelig! Tidligere har vi set Android køre virkelige smooth på Google Nexus-mobilerne, der dog ikke har en grafisk brugerflade som HTC Sense, lagt oven på Android-styresystemet.

Jeg ved ikke præcist hvordan HTC er nået frem til målet, men mon ikke at quad-core processoren, har et vist ansvar i den sammenhæng, naturligvis i samspil med Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Retfærdigvis skal det nævnes, at mellemklasse smartphonen Huawei Honor også var ualmindelig flydende, og den kører kun på Android version 2.3 – og er uden quad-core processor.

Hvis jeg tager de hysteriske briller på, er det muligt, at finde steder der ikke er helt fyldende, men jeg tvivler på, at den almindelige slutbruger, vil opleve disse.

Derimod vil de fleste opdage, at de forskellige widgets på forside-skærmene ikke altid indlæses med det samme. Ofte skal der ventes nogle sekunder inden f.eks. musik eller foto opdaterer med det seneste indhold. Det samme gælder for favoritkontakter, der også kan lade vente på sig.

Dette er ikke et kæmpeproblem, men alligevel irriterende.

HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Stor opdatering af SMS-applikationen

HTC har i forhold til tidligere modeller strammet op i SMS-delen, der virker enkel og overskuelig.

Tastaturet har dansk ordbog samt ÆØÅ, og der er vibrationsfeedback mens der skrives på tastaturet. Tasterne har en god størrelse, men det er lidt bøvlet at lave smileys, da de ligger gemt under et menupunkt.

Jeg er ikke blevet helt gode venner med tastaturet. Mange fejltryk, og punktum hvor der skulle være mellemrum er en del af hverdagen. Heldigvis redder ordbogen det meste, men alligevel synes jeg ikke oplevelsen er helt optimal.

Som vi så det på Sony Xperia S, er der også på HTC One X, Swype aktiveret på tastaturet, der således ikke kræver et særligt tastatur, eller plug in installeret.

SMS-app’en byder også på en række finesser, f.eks. muligheden for at konvertere en SMS til en opgave, der gemmes i kalenderen.

For dem der ikke bryder sig om det fulde tastatur, er det muligt at vælge standard T9-tastatur i stedet.

HTC One X med Beats Solo HD headset. Dette medfølger dog ikke, men ska købes ved siden af. (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One X med Beats Solo HD headset. Dette medfølger dog ikke, men ska købes ved siden af. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Musikken lyder godt i One X

Musik er et af HTCs salgspunkter på One-serien, som har understøttelse af Beats Audio. Enkelte tidligere produkter har også haft Beats, men her har lydforbedringen været en ren softwareløsning. I One X sidder derimod en dedikeret lydchip, som står for lydbearbejdningen.

En ny musik-del samler ens egen musik sammen med programmer som Tunein Radio, Spotify m.f. Det giver et godt overblik, ikke at skulle lede flere steder i mobilen, når der skal lyttes.

Selve musikafspilleren er lækkert designet, og det er en fryd for øjet, når albumcovers smidigt kan bladres fra side side. Sange kan let tilføjes en ens personlige afspilningsliste, og der lige så enkelt søges i musiksamlingen, ligesom der også kan skiftes mellem forskellige visninger som ”album”, ”sange”, ”kunstner”, m.v.

En musik-widget på forsiden giver mulighed for at styre afspilningen, skifte sange m.v.

Soundhound er en integreret applikation i musikdelen, der kan finde mere information på nettet om den sang der spilles, inklusive sangtekster, der endda scroller over skærmen mens sangen spiller – på det rigtige sted i sangen. Det er megasmart og virker også når der høres radio fra Tunein Radio-app’en.

Lydkvaliteten er et kapitel for sig selv – den er VIRKELIG god. Der er fuld skrue på de forskellige frekvensområder, men kvaliteten afhænger naturligvis af, om den musik der ligger på mobilen, er gemt i et format, hvor lyden ikke ødelægges alt for meget.

Beat Audio lydforbedringen – giver helt klart lyden et kæmpe boost, der kan udnyttes med standard headsets. Du behøver altså ikke et Beats headset, for at få glæde af lydkvaliteten i One X. Dette er også nødvendigt, da et sådan headset ikke følger med mobilen.

Jeg har afprøvet One X med et Beats Solo HD headset – og det gør bestemt ikke lyden værre.

Alt i alt, er der ingen tvivl om, at HTC scorer topkarakter for hele musikområdet i denne smartphone.

HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Godt kamera?

Kameraet er et andet af de HELT store salgspunkter ved One X og de øvrige modeller i One-serien. Ifølge HTC har mobilen en større linseåbning der lader op imod 30 procent mere lys slippe ind, i forhold til kameraer i normale smartphones.

Derudover har HTC lavet en dedikeret billedchip, som står for efterbehandlingen af billedet, der optages i RAW-format, efterbehandles og til sidst gemmes i jpg-formatet, der i de fleste almindelige kameraer er det filformat, som der benyttes.

Der er en stor bunke forskellige features i kameraet, men også en autofunktion, som nok de fleste vil anvende i dagligdagen.

Hvis der pludselig sker noget, som du bare MÅ have i kassen, kan udløserknappen holdes inde, hvorefter mobilen i løbet af få sekunder, tager en serie på 20 billeder. Nu kan du så bladre rundt mellem billederne, og med ét tryk, udvælge det bedste, og kassere de andre.  Dette er en rigtig smart funktion, specielt når der er hurtig action, lige foran linsen.

Videooptagelser kan laves i en opløsning på op til 1920 x 1080 pixels (Full HD), og undervejs mens der optages, kan der med et tryk på kameraudløseren, tages et stillfoto. Fotokvaliteten er ikke nær så god, som hvis man kun benyttede fotokameraet, alligevel synes jeg godt om denne feature, da man sådan set får det bedste fra begge verdener.

HTC havde ved et pressearrangement i marts inviteret freelance fotograf Simon Ladefoged, der havde testet fotodelen i One X. Overfor Mobilsiden.dk roser fotografen kameraet, og siger, at det klart er bedre end det der sidder i hans iPhone.

Så skulle det udelukkede været baseret på kameradelen, ville han skifte mobil.

Billederne som Simon Ladefoged fremviste, var da også ret imponerende, men der er stor forskel på billeder taget af en professionel fotograf, uanset udstyret, og så os amatører.

De billeder jeg selv har taget i løbet af testen, er bestemt blevet gode, og længder bedre end billederne fra Nokia Lumia 800, der har et kamera med samme opløsning. Og det er en fornøjelse, at billedet rent faktisk tages, når udløserknappen berøres.

Flere gange har jeg dog haft fokuseringsproblemer, hvor mobilen, selvom man med et prik på skærmen fortæller den hvor fokus skal ligge, alligevel formår at fokusere på det forkerte. Ret irriterende når man f.eks. vil lave en billede af en blomst, og det så er baggrunden og ikke forgrunden, der i sidste ende kommer i fokus.

Fotogalleriet er endelig blevet i orden, set i forhold til HTCs tidligere smartphones, hvor jeg altid har kritiseret de grå bokse, der kommer når der bladres hurtigt gennem billederne. Årsagen har været, at mobilerne ikke har indlæst data om billedet hurtigt nok. Stor ros til HTC for at have strammet op, og bragt gallerioplevelsen op på det niveau, man som bruger forventer.

Musikdelen i HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
Musikdelen i HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Billeder taget med HTC One X

Internettet er ikke en topmodel værdig

Internettet er det punkt i HTC One X der skuffer mig! I min test af Sony Xperia S roste jeg internetdelen, som værende temmelig god, hvilket sjældent er tilfældet på Android-telefoner – men her havde Sony altså fået styr på tingene.

Det kan man ikke sige om HTC i deres nye topmodel.

Problemet er som altid på de store tunge websites, hvor ”zoom og flyt”, panorering, scroll m.v. bare ikke sker lækkert og flydende. Jeg har også været ude for at sidde med en helt hvid side, fordi zoom-funktionen havde lagt sig på ryggen.

Når man slår Adobe Flash fra, så bliver resultatet bedre, men stadig ikke godt nok. Jeg bliver irriteret over, at en SÅ vigtig funktion i en smartphone, ikke bare er lækker, smooth og flydende. Specielt fordi, at på platformen Windows Phone (f.eks. Nokia Lumia-modeller) og i iOS (iPhone og iPad), godt kan få internettet til at blive en super oplevelse.

HTC får dog pluspoint for en let adgang til at indlæse den fulde version af en website, hvis man f.eks. er startet på den mobile version. Også Flash kan deaktiveres, uden at skulle rode i flere undermenuer.

”Læs” og ”gem” er en anden nyhed. Med ”læs” får du kun artikelteksten fra en nyhedsside op på skærmen, så man slipper for grafikken. Og ”gem” gør det muligt at gemme artiklen til senere offline læsning. Gemte artikler genfindes under ”gemt” i bogmærker i internetbrowseren.

Brugere af iPhone og iPad vil genkende ”Læs”-funktionen, som også findes på disse produkter, der dog ikke kan åbne siderne, hvis der ikke er adgang til internettet. Så pluspoint til HTC.

Virkelig god til mail

Når det kommer til brug af mail på mobilen, er Android-systemet, og særligt HTC, med helt fremme ved frontlinjen. Gmail-applikationen er ens på alle Android-telefoner, og den er aldeles i orden.

HTC har derimod deres egen mailapp til Microsoft Exchange mail. Og dét virker! Hvis du har prøvet Exchange (eller Office 365) på en Android smartphone, og synes det ikke er optimalt, så er det fordi, du ikke endnu har haft oplevelsen på HTCs nye One-serie.

Der er SÅ mange forbedringer, så det er svært at få dem alle med her. Farveangivelser på nye mails, mails i tråde, hvor tidligere meddelelser er samlet i bunden af en mail, flere mailkonti, fuld understøttelse af e-mail indholdet og meget andet, er blandt mulighederne.

Push-mail, manuel download, tidsskema-synkronisering er som standard med i pakken, men HTC har også lanceren en feature kaldet ”smart sync”, der kan spare på batteriet.

Her lærer systemet brugeren at kende. Og hvis man ofte åbner mailboksen, vil den over tid begynde at synkronisere ofte. Åbner man derimod sjældent mailen, vil smart-sync lære, ikke at hente nye mails så tit.

Jeg synes funktionen er VILDT smart og har slet ikke brugt den almindelige push-sync – og i øvrigt heller ikke savnet den.

Maildelen vil klart være blandt de mest savnede features, når jeg ikke længere har HTC One X til test.

HTC har altid været gode på kalender- og kontaktlister, og i den nye serie skuffes brugerne heller ikke. Multikalender med flere farver, samlet overblik over alt kommunikation med en person i kontaktlisten samt meget andet, er stadig markedets bedste.

I HTC One X er det let at lave mapper. Træk blot ikonerne oven på hinanden. (Foto: Mobilsiden.dk).
I HTC One X er det let at lave mapper. Træk blot ikonerne oven på hinanden. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Quad-core med mange kræfter

Der sidder en 1,5 GHz Tegra 3 quad-core processor fra Nvidia i One X, og den har masser af regnekraft, men uanset hvor kraftig en motor en mobil har, så kommer SMS-beskeder og opkald, altså ikke hurtigere igennem af den grund.

Derfor er det særligt i grafiktunge applikationer og krævende spil, at regnekraften for alvor kan udnyttes.

Nvidia har lavet applikationen Nvidia TegraZone hvor blandt andet spil, der udnytter processoren er samlet, hvilket er meget rart, så man har lidt show-off til vennerne.

Jeg ved ikke om jeg vil være mere eller mindre lykkelig, hvis det var en mindre processor, der sad i dette produkt. På den anden side, er det dog meget rart, at være lidt fremtidssikret.

Her er det værd at bemærke, One X kommer på det amerikanske marked under navnet HTC One XL, hvori der sidder en dual-core 1,5 GHz processor. Derudover er den store forskel, at One XL har understøttelse af 4G LTE nettet i USA, Asien og Australien.

Ingen plads til hukommelseskort

I HTC One X er det ikke muligt at benytte hukommelseskort. Så hvis du har et microSD-kort liggende fra din tidligere mobil, skal indholdet kopieres over på telefonens interne hukommelse, via en computer.

HTC er ikke kommet med nogen god forklaring på, hvorfor hukommelses-kort ikke understøttes, men det er nok noget vi skal vænne os til fremover. Hverken Nexus S, Galaxy Nexus, iPhone / iPad, Nokias Lumia-modeller, og flere andre modeller levner plads til ekstra hukommelse andet end den indbyggede.

Selvom der er ulemper, så er der også fordele. Den væsentligste er helt klart, at den interne hukommelse er meget hurtigere at tilgå, end en brugers micro-SD kort, der fås i mange forskellige kvaliteter og hastigheder. Det betyder hurtigere indlæsning af billeder i et galleri, hurtigere adgang til lange musiklister og ikke mindst, så er det langt hurtigere at kopiere indhold fra computeren over på den interne hukommelse.

Jeg flyttede med lynets hast, en relativt stor musiksamling over på One X, der har 32 GB intern hukommelse.

HTC har lavet en aftale med onlinetjenesten Dropbox, der giver dig adgang til at have 25 GB data liggende i skyen. F.eks. kan billeder du tager, automatisk uploades til Dropbox, så du kan hente dem igen fra computeren eller en tablet.

Dropbox gør det også muligt, at lægger filer op i skyen fra computeren, som efterfølgende let kan tilgås fra mobilen, eller hente ned på den interne hukommelse, direkte fra mobilen.

Aftalen om de 25 GB dataplads gælder i to år. Efter to år kan du ikke længere uploade nye data, men dem der ligger der, kan stadig hentes. Denne begrænsning kan dog undgås, ved at betale for Dropbox, når de to år er gået.

Alt i alt har jeg ikke savnet den eksterne hukommelse, og integrationen med Dropbox er et plus. Det hører dog stadig til ”nørd”-delen af produktet, og ”Mogens fra Esbjerg”, opdager nok aldrig, at muligheden eksisterer eller hvordan den anvendes i dagligdagen.

HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One X (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Den store dom over One X – konklusionen

Jeg synes det er tydeligt, at HTC One X er HTCs topmodel lige nu. Det er den der viser, hvor innovative HTC aktuelt er. Set i forhold til 2011-produktlineup, er One-serien LANGT mere interessant, og bestemt også en serie der bringer HTC tilbage i feltet af producenter, som vil være med til at bevæge smartphone-markedet fremad.

Men One X er ikke fejlfri. Der er problemer hist og her. Internet-delen sparker ikke bagdel, HTC Sense interfacet går ind i mellem ned, og genstarter sig selv, kameraet har fokusproblemer, tastaturet kan drille osv.

Men One X ER stadig en god mobil. Særligt musik, kamera, skærm- og designkvalitet trækker op.

Dertil kommer en fornuftig batteritid, som for mit vedkommende betyder, at mobilen holder en hel dag, uden opladning.

Men prisen er for høj. Uden abonnement koster HTC One X lige under 5.000 kroner, så her skyder HTC over målet. Det samme gælder i øvrigt for lillebroderen HTC One S, der koster mellem 4.300 og 4.500 kroner.

Mon ikke at HTC One X er tiltænkt nørder og first-movers – og den der trækker køberne ind i forretningen. Og mon så ikke, at de fleste vil gå derfra med One S i stedet – det ville jeg i hvert fald selv gøre.

HTC One X er et stærkt produkt som HTCs fanskare vil juble over. Jeg svinger mig op på fem ud af seks stjerner, da der stadigvæk er ting som burde virke der endnu ikke gør.

Opdatering 23.08.12: Siden ovenstående test af HTC One X, er der kommet en stor softwareopgradering, der løfter produktet markant. Derfor er karakteren ændret til seks ud af seks stjerner.


Web-TV:
- Oplev HTC One X - se testen her

Første kig på HTC One X


HTC One X - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mobilsiden.dk 23-08-2012 14:04:44

Vi har re-testet HTC One X efter en stor mainrelease af softwaren er udsendt. Produktet er blevet markant bedre, og nærmer sig Galaxy S III fra Samsung.

Læs:
http://www.mobilsiden.dk/nyheder/htc-one-x-er-blevet-markant-bedre-taet-pa-galaxy-s-iii,lid.22879/

0 0
beikes 14-04-2012 18:47:50

Umiddelbart er One X toppen af poppen indenfor smartphones på det danske marked. Jeg ser bare ikke quad-core for nær nødvendig, og specs er specs, og sjældent meget andet. Jeg synes dog den er lækker, både at se på og røre ved. Det HELT store minus, er som med mange high-end enheder, det latterligt lille batteri. Motorola er de eneste der har taget det kriterie seriøst, med Droid Razr Maxx, som leverer dobbelt kraft end alle andre. Nå, men nu henter jeg en på Mandag, og så må jeg vurdere om det er noget jeg kan leve med. Razr Maxx kommer åbenbart ikke på de danske hylder, og så må man jo nøjes. Jeg har læst alle de store sites' anmeldelser af One X, og de er stort set alle e nige i, at det er den klart bedste smartphone på markedet lige nu.

0 0
Kim F. 13-04-2012 18:00:57

HTC er ikke de eneste som har en aftale. Sony har også en tilsvarende på 50 gb
Følg link og få dem

http://blogs.sonymobile.com/products/2011/12/12/this-holiday-season-xperia%E2%84%A2-is-giving-you-the-gift-of-cloud/

0 0
errri5000 11-04-2012 15:58:26

man kan altså se lige så meget af det over tastaturet på en iphone 4s.

0 0
Frank 04-04-2012 22:51:31

Hej Jhon..

Har lagt mærke til at du lægger meget vægt på brugervenligheden af produkterne. Derfor undre det mig at i ikke har været omkring HTC car panel og HTC media link, der begge virker til at være ret gennemførte funktioner?

Dette er funktioner som jeg mener burde have været med under bedømmelsen og som efter min mening helt klart er et plus.

Især car panel er ikke noget jeg menes andre har lavet, og slet ikke så gennemført.

Syns det er vigtig vi husker det er en smartphone og ikke bare en mobil til at snakke i. Det er derfor vigtig at fremhæve alle de funktionerne der kan gøre hverdagen lidt lettere ;-)

0 0
Mobilsiden.dk 03-04-2012 10:41:40

Her kan du se vores indslag om HTC One X: http://www.mobilsiden.dk/web-tv/htc-one-x-htc-er-tilbage-med-en-rigtig-topmodel,lid.20443/

0 0
Allan Olsen 03-04-2012 10:14:51

Tak for en fin anmeldelse - jeg sidder bestemt ikke med kogende mavesyre efter at have læst den. Jeg har fået de indtryk jeg har brug for.

Skal have ny phone og var spændt på HTC One X. For mig trækker HTC design ALTID ned, så der skal ekstra til at overbevise.

HTC er for mig lig med DÅRLIG lyd under samtale og særligt ved lyd gennem højttaler, samt sløj understøttelse af Bluetooth protokoller, GPS etc.

Ingen batteri skift + ingen hukommelseskort + browser + skærm konkurrerer kun med HTC + Pris => Det bliver ikke min næste phone.

Som et forslag kunne man til fremtidige anmeldelserne måske overveje at kvantificerer lyd/antenne kvalitet, samt forbindelses evner. Et index tal i forhold til en gammel Nokia 3310 ville være super brugbart.

Min egen Samsung Galaxy S opnår i hvert fald kun omkring 30 % i forhold til den gamle nokia i skuffen. Den smider samtaler til højre og venstre og lydkvaliteten er sløj. Det ville jeg gerne have vidst inden jeg købte den.

Er John ikke Endomondo mand? Så er det vel oplagt at løbe en tur i skoven med tlf og præsentere os for resultatet, så vi kan se om GPS'en kan noget eller ej. (Der kan man passende bruge Iphone 3gs som nedre grænse for hvor dårligt en GPS kan virke i en skov)

I kunne også parre telefonen med den Jabra Freeway Lene "anmeldte" sidste år, så man kan lure om alt er understøttet og virker.

0 0
Nygaard 03-04-2012 08:33:04

Jeg forstår ikke helt kritikken af priserne.
Det er da hvad topmodeller koster, uanset hvilken producent der står for dem! (Med mindre der er et æble på dem, naturligvis. Så er prisen endnu højere.)

0 0
Jan Ålund 02-04-2012 21:05:20

Jeg må indrømmer at det er rigtig rart med en grundig og gennemarbejdet artikel. Og langt hen af vejen kan man få forhåbninger om at det er et nyt spor for Mobilsiden.

Specielt kan jeg godt lide den kritiske del. Den er velfunderet og der bliver ikke lagt skjul på den subjektive opfattelse.

Faktisk er jeg ikke uenig i noget som helst. Bortset fra at internetdelen faktisk virker ret godt på min kollegas. Men heldigvis har den gode funktion af Exchange mail betydet at alle nye mobiler hos os bliver One X... Det hjælper dog ikke mig da jeg er sidst ankommet og fik en 4s.

Der bliver skulet til prisen og her må jeg sige at HTC har lagt sig i den dyre ende. Men og et stor MEN der ligger rigtigt af de andre også og den overstråler de fleste(det manglede måske lidt i artiklen). Jeg vil meget stærkt overveje om ikke det var tiden at give slip på firma mobilen og tage dette kræs i hånden.

0 0
02-04-2012 22:42:33

Ja det er en Nice telefon, bestemt.... meeen, jeg venter lige et par måneder og ser, hvad samsung disker op med, galaxy III er vel lige på trapperne og jeg forventer at den kommer med LTE 4G europæisk standard ligesom deres 8.9 tab.
Det ville være ærgerligt at brænde 4 - 5 kilo af på den telefon, hvis samsung kommer med noget der sparker max balder.

0 0
DX 03-04-2012 08:47:11

@Thomas. Nu behøver du jo ikke brænde 4-5 kilo af,du kan jo gemme den originale emballage samt kvitteringen og hvis du passer på telefonen med et feks et PDair book type cover, kan du jo nulstille til fabriks indstillingen om feks 4-6 måneder & sælge telefonen, så er der også stadig garanti på den, og så har det måske kostet dig 1 kilo at have en top model, så længe.

0 0
03-04-2012 08:54:13

Ja, men jeg har pt en galaxy 2, som er super. Jeg ville dog godt have en lidt større skærm med bedre opløsning, samt 4g kunne være overfedt :-)

0 0
gert 02-04-2012 20:34:35

tænkte på at skifte min sensation ud med one x. men bliver bekymret, når du siger at nettet er en mindre god oplevelse så ville høre om det er bedre end sensation ?

0 0
Mobilsiden.dk 03-04-2012 11:26:58

Hej Gert,

Netoplevelsen er faktisk lige ringe på begge produkter med ICS. Men som andre nævner, kan Chrome være løsningen.

0 0
Mikkel Secher 02-04-2012 22:01:23

Ellers kan Quick ICS Browser og meget varmt anbefales! Den bruger jeg også på min Sensation XE nu... Jeg kan endnu bedre lide den end Chrome også.

0 0
Mads 02-04-2012 20:57:21

Ellers download Chrome browseren. Den kører fint på min sensation :)

0 0
Munken13 02-04-2012 20:11:14

Hey John.
Synes for første gang at du har lavet en udemærket mobiltest af en Android mobil ;) Det ser næsten ud til at dit "had" til Android er væk...

Vil du ikke fortælle lidt mere om batteritiden på One X, hvor lange holder den med, og er det rigtigt at den er meget langsom om at lade op igen???

På forhånd tak John og god påske til jer alle sammen.

0 0
Daniel Jørgensen 02-04-2012 18:55:05

Er der nogle anmeldelser af den ? Nu er vi jo nogen, som ikke vil have en telefon der er kæmpe stor ..

0 0
Daniel Christensen 02-04-2012 13:10:16

Nu ved jeg at dit evige argument er, at enhver anmeldelse er subjektiv. Det er dels rigtigt. Dog formår de fleste tech blogs at skrive meget mere saglige og faktuelle anmeldelser. Og så kan man kun ryste lidt på hovedet af sådan én som den her.

"Jeg er personligt træt af dårlige undskyldninger fra inkarnerede Android-fans, når det kommer til styresystemets fleksibilitet og smidighed. Det er ikke usædvanligt, at blive mødt af den ene eller anden, mere eller mindre søgte forklaring på, hvorfor det ikke er helt flydende"

Jeg skal ikke forsvare dem som "undskylder" dårlig performance. Men for det første er folks smertegrænse for den slags forskellig. For det andet er det da helt væk at skrive sådan en omgang vås i en anmeldelse. Hvem tager sig af at du er træt af en bestemt type nørd?

Stram op. Dit indlæg er for følelsesbetonet og for lidt professionelt.

0 0
Mobilsiden.dk 03-04-2012 11:25:53

Men for det første er folks smertegrænse for den slags forskellig

Det er korrekt. Min pointer er bare, at det er flere gange vist, at man godt kan lave et styresystem der er smidig og ikke hakker. Hvorfor skal Android-køberne så nøjes? Det er jo ikke raketvidenskab, men programmering af software.

0 0
Martin Jensen 03-04-2012 07:29:52

jamen vi er jo trætte af fanboys, der gider side og forsvare ting, selvom der er noget åbenlyst galt... og måske lige dreje den over og gi Steve Jobs skylden. Jeg er android-mand men jeg er bestemt ikke fan, jeg troede android ville være nået meget længere end de er, i forhold til da jeg købte min HTC Desire...

0 0
Kenneth Sørensen 02-04-2012 16:26:34

... og hvem tager sig om du kan lide anmeldelsen? John har lagt en masse links op til andre anmeldelser. Brug dem.

0 0
Oliver Brejnholt 02-04-2012 18:01:50

Enig. Lad nu for guds skyld vær' med at skyd med skarpt efter John. Han har sgu lavet en god, dybdegående test, og mangler han et par områder, så brug da de hjemmesider han har linket til!
Det er sgu utroligt at i sortseere altid skal 'rakke ned' på deres anmeldelser. Fair nok at i er utilfredse- men spar os andre for at høre på jeres brok!

0 0
02-04-2012 15:08:35

Enig et langt stykke hen af vejen.

0 0
John 02-04-2012 12:57:43

Til dem der vil sammenligne One X og One S er der flere anmeldelser af de to modeller:

The Verge anmeldelse af One X
http://www.theverge.com/2012/4/2/2919202/htc-one-x-review

The Verge anmeldelse af One S
http://www.theverge.com/2012/4/2/2916098/htc-one-s-review

Engadget er også klar med deres anmeldelse
http://www.engadget.com/2012/04/02/htc-one-x-review/

Engadgets anmeldelse af One S
http://www.engadget.com/2012/04/02/htc-one-s-review/

Slashgear anmeldelse af One X
http://www.slashgear.com/htc-one-x-review-02220844/

Slashgear anmeldelse af One S
http://www.slashgear.com/htc-one-s-review-02220931/

Bestboyz har lige lavet en videoanmeldelse af One S (på tysk), og er ret begejstrede.
http://bestboyz.de/review-htc-one-s/

0 0
Mikkel Secher 02-04-2012 12:24:35

Fin test, men kommer der en anmeldelse af One S, eventuelt en sammenligning af de to, inden One S udkommer?
Jeg ved jeg skal have en af de to, men jeg vil gerne have en ordentlig sammenligning af dem inden valget skal tages... :)

0 0
Mobilsiden.dk 03-04-2012 11:22:33

Tak Mikkel. Det vil vi bestemt overveje at lave.

0 0
Mobilsiden 02-04-2012 14:02:45

Vi håber det kan lade sig gøre :) Men afventer stadigvæk testeksemplar af HTC One S.

0 0
DX 02-04-2012 11:46:49

Opsætningen er godkendt, men mine tanker og bekymringer går til Louise på Nykøbing Mors, der nok sidder og ser på listen, på forhånd opgiver, og trykker ”skip”. Dermed mistes en del funktionalitet i telefonen.

Læs mere: http://www.mobilsiden.dk/mobiltest/htc-one-x-kaempetest-af-android-topmodellen-mobiltest,lid.20421/#ixzz1qsHhHzzT Nu er det jo sådan at email & koder skal tastes, før eller siden, og "Luise fra Mors" køber nok ikke en X One til Kr 4800,- ! Og hvis hun gør kan hun nok godt gennem skue, at for at bruge de forskellige tjenester skal man logge ind med sine mails & koder, som på alle andre telefoner ;)

0 0
Kenneth Sørensen 02-04-2012 11:24:14

HTC One X ku godt blive afløseren for min efterhånden temmelig gamle HTC HD2.

Jeg har dog lige en bøn i forhold til mobilsidens mobil layout. Ku i ikke lave det sådan at man kan springe direkte til kommentarene? Som det er nu, læser man først artiklen, hvorefter man skal trykke for at læse kommentarer. Så skal den læse siden ind forfra og man skal bladre hele vejen igennem igen. Ku kommentarene ikke bare blive læst ind med det samme? Eller der ku ligge et link til kommentarer øverst, eller ovenover artiklen?

0 0
Mobilsiden.dk 03-04-2012 11:22:01

HTC One X ku godt blive afløseren for min efterhånden temmelig gamle HTC HD2.

One X vil være en FREMRAGENDE erstatning for en HTC HD2.

0 0
Mobilsiden 02-04-2012 13:17:12

Hvis du klikker i den lille røde parentes der er ved testen, så kommer du direkte til kommentarerne...

0 0
Kurt L Andersen 02-04-2012 10:13:43

Øhe har HTC ikke lige lukket HTC Sense.com ned, det gjorde de vist den 30/3
Og tak for en god beskrivelse, men hvordan er selve lyden i den når man snakker i den er den bedre end andre HTCer??? for det er der HTC er noget rigtig skrammel.
HVad med antennen kan den holde en god forbindelse og ikke noget der ligner - 107 dBm ??
Jeg har en DHD idag og skal have en ny snart og skal vælge mellem One X eller Nokia lumia 900, og jeg sætter lyd "tale" meget højt og forbindelsen højt også, da det ikke er meget ved 3G hvis man har mellem - 90-107 dBm.

0 0
Bjarke Hansen 02-04-2012 11:36:33

Ja lidt mere om antennen kunne være dejligt.. Nu er telefonen jo i "et stykke plastik" så er der jo rig mulighed for diverty antenner, hvor der er flere antenner der kan skifte i imellem. Ligesom på Nokia´s modeller.

Men om telefonen modtager med -107dBm er jo godtnok, forbindelsen afbrydes først efter -113dBm..
Mere spændende er det jo at vide hvordan telefonen modtager i forhold til andre.

Det kan jo være at Nokia modeller modtager sigalet med -99dBm hvor HTc´en modtager med -107dBm så viser det jo netop at HTC telefonen modtager 8db lavere...

John G, prøv at indstaller´ "gsm monitoring test" og test signalstyrken afhængig af hvordan telefonen holdes med hånden. Det er tydeligt hvis signalet dæmpes et bestemt sted på telefonen

0 0
Kurt L Andersen 02-04-2012 12:55:36

Hej Bjarke

det er lige det der med de "-107dBm "
med de tal har du ikke 3G ikke engang Edge, Men har prøvet at sidder med min DHD og en Nokia lumia 800 og der hvor min viste -105 dBm viste Nokiaen -89 dBm altså en HEL DEL bedre i signal.

0 0
John 02-04-2012 14:14:29

Lumia 800 er også rigtig god til at holde signalet. Klart bedre end nogen af de Android-telefoner jeg har haft gennem tiderne.

Hvilket program brugte du til at måle signalstyrken med til Lumiaen?

0 0
Bjarke Hansen 02-04-2012 13:18:40

Nu er signalstyrken jo sigende på det bånd der køres på... -107dbm
kan man jo både have på 2g,3g og 4g. Man kan ikke altid bestemme hvordan de forskellige selskaber laver handover mellem de forskellige teknologier

0 0
Kurt L Andersen 02-04-2012 13:55:20

begge mobiler havde TDC Clik og der var stor forskel..

0 0
Mobilsiden.dk 02-04-2012 10:42:31

Hej Kurt,

Jeg har oplevet en række dropcalls på One X, men det er svært at vurdere, hvor fejlen ligger, for det sker også på andre telefoner.

Lydkvaliteten fejler ikke noget, men bruger du speakerphone, er lyden ikke ret god.

0 0
Kurt L Andersen 02-04-2012 10:52:28

Tak John
Det er lige nettop speakerphone lyden jeg gik efter, "det er jo trods alt en telefon" ikke og der er HTC nemlig normalt meget dårlig. Min Nokia C1-01 er meget bedre der og ja den koster hele 249,95kr ;)
Så det bliver nok en Nokia lumia 900 eller måske IP 5 ;)

0 0
Mobilsiden.dk 03-04-2012 11:20:44

Det er lige nettop speakerphone lyden jeg gik efter, "det er jo trods alt en telefon" ikke og der er HTC nemlig normalt meget dårlig

Som sagt, så lyder speakerphone ikke ret godt.

0 0
Ronni 02-04-2012 10:13:11

Hold kæft hvor er det ærgeligt flere og flere dropper SD kortet og nu også HTC.
Syntes det har været en af Androids store plusser frem for IOS.
Kender snart mange som ikke har fået taget backup af deres iphone og dermed mistet alle deres billeder og video når mobilen går i stykker.

Øv det er sku en tilbage gang for Android!

0 0
Zeb 02-04-2012 11:29:04

Kan kun være enig i at det er en kæmpe mangel. Det er i mine øjne til grin at lancere en telefon der er så fokuseret på musik og så ikke understøtte ekstra hukommelse. Og skyen hjælper jo ikke noget. Det er fint man kan have 25GB liggende hos dropbox, men det hjælper mig ikke til at høre musik når jeg er på vandretur udenfor mobil dækning (eller med så dårlig dækning at man ikke kan streame), når jeg er i udlandet, eller når jeg bare har brugt mit månedlige dataforbrug.

Men jo det er da sikkert en tendens vi vil se mere af. For det lokker jo folk til at købe de væsentligt dyrere modeller med mere hukommelse.

0 0
Erling 05-04-2012 15:08:43

Men jo det er da sikkert en tendens vi vil se mere af. For det lokker jo folk til at købe de væsentligt dyrere modeller med mere hukommelse.


Hej Zeb. Rigtig god pointe. Det sætter nemlig fingeren på et, for langt de fleste Android produkter, rigtigt ømt punkt: At de kun udkommer med én størrelse hukommelse.

Jeg kører Desire HD og er rigtigt godt tilfreds men den bliver jo ikke yngre. Jeg har et 32 GB kort i lige nu og kan skift til 64 GB SDXC hvis behovet opstår (ja - ved godt - officielt understøttes kun SDHC men reelt kører, i hvert fald 64GB SDXC fint i DHD).

Hvis jeg skulle investere i et håndsæt uden kortlæser skulle jeg da minimum have 64 GB at råde over - gerne 128 GB. Ja - Hvor jeg bor er Dropbox noget der koster kassen i trafiktakst.

Men når man kan vælge mellem 1: 32 GB, 2: 32 GB osv. så indsnævrer det unægteligt valgfriheden en smule. Jeg har aldrig haft et æbleprodukt og har ikke tænkt mig at lave om på det men man må erkende at Apple har været flinke til at udgive deres håndsæt i forsk. str.

Fra Artiklen:
Selvom der er ulemper, så er der også fordele. Den væsentligste er helt klart, at den interne hukommelse er meget hurtigere at tilgå, end en brugers micro-SD kort, der fås i mange forskellige kvaliteter og hastigheder


Javel - et langsommere kort giver en ringere generel oplevelse. Det bør man jo så overveje når man skal ud og anskaffe sig et kort.
Det er hverken en dårlig undskyldning eller en søgt forklaring. Det er et simpelt - generelt - faktum: Større valfrihed og flere muligheder nødvendiggør grundigere omtanke.

0 0
02-04-2012 22:26:24

Ja det er ærgerligt at de ikke bruger SD kort mere. Jeg syntes også det er ærgerligt at man ikke lige kan skifte batteriet.

0 0
Klintø 02-04-2012 10:19:11

Det er jo det vi har Skyen til :-)

0 0
Ronni 02-04-2012 11:25:40

Så længe man ikke har 100% dækning lige meget hvor man er i landet/verden samt roaming priserne er dyrere, så er skyen til at lukke op og skide i.
Sidst jeg tjekkede google+ så komprimere den billeder ved opload.

0 0
Thomas 02-04-2012 09:54:38

Alt i alt en fin test. Dog syns jeg stadig du bedømmer den for meget ud fra dine egne præferencer.

Man kan også læse en meget mere teknisk test fra PoulOBrien - en mand der stort set ved alt om Android.

http://android.modaco.com/topic/352944-htc-one-x-review/

0 0
Mobilsiden.dk 02-04-2012 10:00:23

Alt i alt en fin test. Dog syns jeg stadig du bedømmer den for meget ud fra dine egne præferencer

Hej Thomas,

Tak for det :-)
Enhver der anmelder, vil skrive en subjektiv vurdering, ud fra netop personlige oplevelser. Jeg har svært ved at se, hvordan det ellers kan gøres.

Men One X er KLART et af HTCs bedste produkter, nogensinde.

0 0
Dan Mørk Frandsen 07-04-2012 11:25:28

Hej John.

Lækker test du har lavet og ja jeg endte med at sælge min iphone 4S for at købe den efter at have set testen. nå men under din gennemgang af soundhound kan man se sang teksterne. men når jeg prøver med sangtekster så går den bare på google og finder sider med tekster, hvordan fik du den til at vise det inde i programmet? har endda købt pro udgaven til 30 kr. håber du kan hjælpe. god påske.

Venlig Hilsen Dan

0 0
Mobilsiden.dk 10-04-2012 10:22:28

Hej Dan,

Ja, men selv tak da :)

Jeg gjorde ikke noget særligt, for at få hul igennem. Ved ikke om noget af tjenesten måske er nede, for jeg kan heller ikke få det til at virke nu.

0 0
Dan Mørk Frandsen 10-04-2012 13:51:26

Oplever du meget at den går ned og genstarter? jeg er oppe på 12 gange om dagen af den blir mørk i skærmen også står der indlæser hvorpå det hele kommer frem igen?

0 0
Thomas 02-04-2012 10:50:39

Det er nok også svært at gøre anderledes når man bruger iOS til hverdag - hvilket jeg går ud fra du gør (virker såen i din anmeldelse)
Man kunne evt. have en Android mand i huset som sørger for at teste jeres Android mobiler - og som bruger Android til hverdag. Han ville nok have en mindre tilbøjelighed til at se iOS's måde at gøre tingene på som den "rigtige" måde... men derimod se det som Androids måde der er den "rigtige".

En ting som "Jeg er ikke blevet helt gode venner med tastaturet. Mange fejltryk, og punktum hvor der skulle være mellemrum er en del af hverdagen." ville nok hellere ikke veje noget for en der er vant til at bruge en android mobil til hverdag.
Jeg selv laver f.eks. utrolig mange fejltryk på en iPhone, men stort set ingen på en HTC. Dette gør jeg fordi for mig sidder space og punktum "rigtigt" på en HTC og "forkert" på en iPhone.

0 0
Mobilsiden 02-04-2012 13:14:06

Vi kan herpå redaktionen fortælle John ikke benytter iPhone til hverdag...

0 0
whpsnp 02-04-2012 21:11:51

Så Windows Phone da.
Min pointe var denne: Sæt en person der rent faktisk kan lide Android og forstår at man kan erstatte dele af brugerfladen efter behov til at anmelde Android telefoner. Hvordan skal man ellers komme forbi en evindeligt gentaget klage over tastaturet i en given telefon? Det er sgu da trivielt...

0 0
Mobilsiden.dk 03-04-2012 11:19:03

Sæt en person der rent faktisk kan lide Android og forstår at man kan erstatte dele af brugerfladen efter behov til at anmelde Android telefoner.

Ja, men jeg bruger faktisk Android.

Hovedparten af de seneste tests jeg har lavet, har været af Android-produkter. Det er også den platform, jeg har testet flest produkter på overhovedet.

Når jeg tester anvender jeg produktet som min egen mobil, så jeg har altså hverken en iPhone eller Windows Phone i den anden lomme. Og jeg har heller ikke "min egen mobil", jeg er på testprodukter hele tiden.

0 0
02-04-2012 15:06:51

Haha ej man er vidst ikke i tvivl om det er en lumia. Men udemærket artikel, synes dog omsorgen for "mogens fra esbjerg" grænser sig til det vage. iTunes/Zune er det ikke mindre komplekst end dropbox, hvorfor jeg synes i undervurderer og skyder med hagl mod det i nu kan..

0 0
whpsnp 02-04-2012 12:18:04

Enig i at det ville være fint med en anmelder, som ikke var forudindstillet i IOS modus hver evig eneste gang. Jeg synes dog denne anmeldelse er helt ok.

@John G.
Mht. tastaturet, så er jeg ret sikker på, at Mogens fra Esbjerg godt ved hvordan man installerer et alternativt tastatur, som passer smagen. Jeg ved godt at du anmelder den leverede pakke, men jeg synes det er din pligt som anmelder at oplyse om at det meget let kan skiftes - specielt når du klager over det medfølgende.
Som default kommer der et punktum og et mellemrum bagefter hvis du trykker space to gange hurtigt efter hinanden. Det kan du slå fra...

Desuden så har Louise fra Mors sine passwords godt lagret i baghovedet og har ingen problemer med at logge ind på diverse konti ;)
Hvis en person har en Dropbox konto, så logger vedkommende naturligvis på ved opsæt - hvis ikke, så springer personen det trin over.

0 0

Om brug af cookies