Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   iPhone 3GS - del 1 (produkttest)

iPhone 3GS - del 1 (produkttest)

Testen af iPhone 3GS er i fuld gang. Er mobilen nu også så vild som hypen siger?

Vi tester verdens mest hypede telefon, og kan lide meget af det vi ser. Men umiddelbart har iPhone 3GS stadig mangler i forhold til konkurrenterne.

I testen sammenligner vi iPhone 3GS med den første generation af iPhone, da vi mener der i forhold til iPhone 3G er for lidt at komme efter.

Jeg har i øvrigt selv været iPhone-bruger siden den første kom. Bare så du ved, at testen ikke bliver udført af en "iPhone-hater".

Designet

Jeg synes det er utrolig kedeligt og skuffende der ikke er sket noget med designet. Selvom det er en flot og stilfuld mobiltelefon, havde det været sjovt med bare lidt ændring.

Når man tænker på hvor meget hype der er omkring iPhone, så undrer det mig at Apple ikke ønsker folk skal kunne kende forskel på iPhone 3G og iPhone 3G S.

Plastikbagsiden er nøjagtig den samme som på 3G-modellen, og den bliver stadig fedtet utrolig hurtigt. Skærmen tager derimod mindre imod fedtfingre.

Skærmen er TFT-typen med en opløsning på 320 x 480 pixels og touch teknologien er  "capacitive touch panel" som reagerer på spændingsforskelle i overfladen.

Følsomheden i skærmen er noget af det allerbedste som findes på markedet.

Software 3.0.1

Den nye software fra Apple virker rigtig godt, og har rettet op på nogle af mangler fra de to foregående. Blandt andet kan der nu sendes MMS- beskeder, optages video og vendes mobilen kan man benytte tastaturet horisontalt.

Touch-tastaturet fungerer stadigvæk helt perfekt, og man behøver ikke ramme "millimeter"-perfekt før iPhonen ved hvad man mener og den indbyggede ordbog hjælper stadig brugeren godt på vej.

De danske karakterer æøå er synlige direkte på touchtastaturet og der skal således ikke bruges genvejstaster. Desværre giver ordbogen kun ordforslag hvis der staves forkert. Det kunne være rart, at lange ord som f.eks. "spændende" automatisk blev foreslået under skrivning.

Voice Control fungerer og er imponerende hurtigt og præcist. Men om det er noget man bruger vil jeg lade jer andre bedømme. Personligt gør jeg ikke, men en sjov feature der både kan styre telefonen og iPod-delen.

Læs også
Test af iPhone 3G S  - del 2

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

trs 23-08-2009 19:29:55

Har gået lidt og kigget på den nye Iphone 3Gs, og har endelig fået bestilt den. Er der nogen der kender noget til historierne om de brændende og eksploderende Iphones? Er denne fejl rettet i den nye Gs model?

0 0
christian nissen 09-08-2009 19:36:28

Skriv din kommentar til artiklen her..

0 0
JB 06-08-2009 15:00:48

Hej igen Lene

Jeg venter stadig - mere eller mindre - tålmodigt på en 3GS fra 3... Kan mobilsiden.dk ikke få en ny udtalelse fra 3 vedr. leveringstiden?

På debatten florerer der et hav af rygter om lange leveringstider, men jeg tror at I som medie, vil have større succes med at få en reel besked fra 3 (ved Stine Green Paulsen) i modsætning til de skiftende udmeldinger der konstant kommer fra deres kundeservice.

Såfremt der virkelige går 1-2 måneder før 3 får den igen, ville det være rart at vide det nu, så man kan gå til Telia eller Telenor i stedet for - de får friske forsyninger i denne og næste uge.

0 0
Mobilsiden.dk 09-08-2009 21:14:17

Hej JB! Det vi aktuelt ved, er at 3 ikke kan oplyse nogle forventede eller cirkadatoer. Det er den officielle udmelding.

0 0
Mobilsiden 05-08-2009 21:14:54

Jeg vil da lige sige, at vi på mobilsiden.dk har valgt både jeg og John G tester iPhone 3G S (samtidigt). Dette gøres af følgende grunde. iPhone er verdens mest omtalte mobiltelefon, og John G testede sidste år iPhone 3G (og har de sidste mange år testet utallige mobiltelefoner). Og jeg er ligesom mange andre, selv utrolig glad for Apple's produkter. Personligt har jeg ikke haft en iPhone 3G, men derimod en 1. generation iPhone, og haft det cirka halvandet års tid.

Men ja - jeg er altså så heldig at hr. John G også tester med og kommer lidt med hans bedømmelse af iPhone 3G S ;-) Så vi føler vi får den dækket bedst muligt...

Håber at høre Jeres erfaringer - hvis I er blandt de der har erhvervet sig en...

0 0
Ingwersen 05-08-2009 14:40:43

Du skriver i din anmeldelse:

"Jeg synes det er utrolig kedeligt og skuffende der ikke er sket noget med designet. Selvom det er en flot og stilfuld mobiltelefon, havde det været sjovt med bare lidt ændring.

Når man tænker på hvor meget hype der er omkring iPhone, så undrer det mig at Apple ikke ønsker folk skal kunne kende forskel på iPhone 3G og iPhone 3G S."

Naturligvis kan jeg ved første tankestrejf godt følge dit ræsonnement, men som anmelder forstår jeg ikke at du ikke bemærker det geniale i at de to ligner hinanden.
Apple har naturligvis været meget bevidste om deres valg af samme design og marketingmæssigt set er det en genistreg.
Alle dem med en 3G'er (ca 40 millioner) vil ikke blive hverken hægtet af eller "hængt ud" ved at skille sig ud med en "gammelt" udseende telefon.
Apple har brugt millioner på at udvikle det rette design på Iphonen, så hvorfor enten muligvis ødelægge en god ting eller - hvis det nye design var federe - gøre 40 mill. brugere kede af deres gamle tlf?
Det er jo vitterligt genialt.
Køber du den nye, så VED du den er federe. Har du ikke råd eller synes det er for meget at give for for lille en opgradering fra din fine gamle 3G'er, ja så er der sgu ikke mange i bussen, toget, på gaden, på cafeen der kommer til at kunne se at lige nøjagtig DU ikke er med på den nyeste model!
Love it. Synes det er en overvejelse man bør gøre sig, for man bare skuffet melder ud at "buh, vi vil have en nydesignet tlf!"
Jeg har ingen Iphone endnu, har bestilt den nye og er jublende glad for at de ikke har pillet ved det gode design! Så det er ikke kun gamle kunder der burde være glade, vi nye kan også godt spotte en god ide, når den ligefrem springer frem og bider os i røven ;-)
Hvorfor kan I på mobilsiden så ikke?

Ingwersen

PS: Ja, jeg provokerer lidt, men det er kærligt ment ;-)

0 0
JB 05-08-2009 15:12:23

Jeg er ikke enig med dig i at det er en "genistreg". Jeg mener faktisk ligesom Lene, at det er lidt af en taktisk bommert.
Jeg er sikker på at de ville sælge mange flere 3GS'ere til de nuværende 3G-ejere, såfremt der var flere synlige forskelle.
Som det er nu, er det nok meget få 3G-ejere der skifter ud, hvilket vil sige at de reelt udelukker deres egen målgruppe, som købere af deres nye produkt.

Til gengæld synes jeg at det er meget mystisk at artiklen starter med at bruge et helt afsnit på at forklare at man IKKE vil sammenligne med 3G - hvorefter at afsnittet vedr. design KUN handler om designet i forhold til 3G. :o)

0 0
Mobilsiden 05-08-2009 17:54:33

Tak for kommentarerne... Rent designmæssigt synes jeg bestemt også det er ærgeligt for Apple de ikke har ændret bare lidt på den nye 3G S i forhold til 3G'eren. Og tror de mister kunder på de ligner hinanden så meget - og forskellen er minimal hvis man opdaterer til det nyeste software.

I forhold til den første generation er der sket en del med designet - og efter min mening burde der måske mere ved iPhone 3G S være ting fra generation 1 og 2 der var taget og kombineret. Jeg havde personligt håbet den nye iPhone 3G S mindede mere om de nye MacBook's, med lidt aluminiums design...

0 0
Lasse 04-08-2009 11:03:19

Jeg er enig med JB om at det ville være mere relevant hvis i sammenlignede 3GS med 3G (selvom det selvfølgelig ikke er den store forskel, og ikke så meget at skrive om.)
Men som han siger, så har de fleste iPhone ejere nu en 3G og vil vel vide om de skal udskifte den med 3GS.

Men eftersom Lene Birkeslund kun har den første, bliver det jo vanskeligt at sammenligne med 3G'eren.
Kunne det være muligt med en fælles anmeldelse, fra en anden journalist der har 3G'eren, så vi kunne få den vinkel indover også?

0 0
Daniel Jørgensen 04-08-2009 10:00:10

Kan egentlig godt forstå i ikke vil sammenligne med 3G for så ville der ikke være ret meget at skrive. De to telefoner har jo ikke andet til forskel end et kompas og en hurtigere cpu.

Og jeg synes også det er ondsvagt de ikke har smidt en skærm i med højere opløsning. Diamond kom for et år siden på det danske marked og skærmen var kun den halve størrelse men havde næsten det dobbelte i opløsning!

Apple burde jo lave nogle ændringer før du udgav en ny telefon.

Jeg er spændt på jeres 2 del af testen. Om den nu er det hurtigere, eller om det man giver ekstra af penge for 3Gs'en egentlig bare er et kompas..

0 0
JB 03-08-2009 19:16:33

"I testen sammenligner vi iPhone 3G S med den første generation af iPhone, da vi mener der i forhold til iPhone 3G er for lidt at komme efter."

Objektivt set virker dette som et lidt mærkeligt valg, da 95 % af de danske iPhone-ejere i dag har en 3G og derfor har interesse i at vide hvilke forskelle der er for dem, mens den første generation af iPhone er fuldstændig irrelevant for dem...

Hvorfor skriver du det ikke bare som det er; din egen iPhone er en første generation, og det er den eneste du har baggrund for at sammenligne med?

0 0
Mobilsiden.dk 04-08-2009 10:26:22

Hej JB. Det er naturligvis korrekt, at étteren ikke kom i Danmark officielt. Alligevel har rigtig mange fået den ind i landet.

Vi prøver at se på produktet med version1 og nykøberens øjne - simpelthen fordi, vi ikke mener forskellen mellem de to seneste er interessant. Efter en update af iPhone 3G ligner den jo rigtig meget iPhone 3G S.

0 0

Om brug af cookies