Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Jabra Freeway - “Baby - You Can Drive My Car” (produkttest)

Jabra Freeway - “Baby - You Can Drive My Car” (produkttest)

TEST: Med Jabra Freeway på markedet er der nu ikke flere undskyldninger for at køre i bil og tale i håndholdt telefon.

Jabra Freeway kan monteres på bilens solskærm
Jabra Freeway kan monteres på bilens solskærm

Jabra har med Freeway gjort det muligt at bruge stemmen til at modtage og foretage opkald HELT håndfrit, så nu behøver du ikke nødvendigvis fjerne hænderne fra rattet.

Når man læser om Jabra Freeway tænker man, at det næsten er for godt til at være sandt.

Den har ‘Virtual surround Sound’ der skulle give en mere “omsluttende lyd”. Desuden kan stemmen give fuldstændig navigering, oplyse om batteriniveau m.m.

Men holder det i brug, eller er der blot tale om en “salgstale” fra Jabra’s side? Vi har testet det.

Stemmeguiden er til stor hjælp

Freeway’s stemmeguide er til stor hjælp - udover, at den fortæller dig, hvem der ringer, så bruges den også til parring af enheder og forbindelsesstatus.

Men dette er slet ikke nok, for den oplyser dig også om batteriniveauet, og om enheden er tændt eller slukket.

Men smartest er måden du parrer enheden til andre bluetooth enheder på, hvor man blot siger “pair”.

Biltid er for mange = god samtaletid

Normalt kan samtaler i bilen være et dyrt bekendtskab (hvis man bliver stoppet), men med Jabra Freeway bliver det at køre håndfrit en leg.

Telefonen tilslutter sig automatisk når man nærmer sig bilen (hvis enhederne er forbundet), og går automatisk til telefonens højtaler, når bilen forlades - mens man fører en samtale.

Lyden i højtaleren er klar og tydelig, og man opfanger nemt, hvad der bliver sagt, så man ikke behøver gentage ting flere gange.

Så tiden i bilen bliver nu rigtig god samtaletid, uden at overtræde loven.

Standbytid og samtaletiden er også i top på Jabra Freeway, så her er du heller ikke afhængig af at skulle oplade for tit.

Freeway kan også bruges som højtaler

Jabra Freeway kan også benyttes til at afspille musik fra din telefon via bluetooth.

Det kan være en smart lille “gimmick”, hvis du for eksempel er på skovtur, og ønsker lidt musik fra andet end mobilens indbyggede højtaler.

Ikke en funktion jeg ville benytte i bilen, men smart til når man er på tur og savner lidt musik.

Konklusion

Med Jabra Freeway er det så nemt at køre med håndfrit, at så længe den er i bilen - så er der ikke længere nogle undskyldning for at tale i håndholdt telefon under kørslen.

Brugervenligheden er så god, at alle kan betjene enheden uden problemer. Det hele kører næsten automatisk med god stemmeguide.

Jabra Freeway lander derfor også - næsten automatisk - på 6 ud af 6 stjerner, da den kan mere end man kan forvente og prisen, på omkring 799 kroner.


Jabra FREEWAY - billigste pris fra 569kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Stejlsted 06-12-2011 14:14:32

Jeg har notop fået en Jabra Freeway og førstehåndindtrykket er yderst posetivt. men jeg har et spørgsmål, som jeg har forsøgt at finde svaret på, men forgæves så nu prøver jeg her.

Både konen og jeg bruger bilen og derfor er begge vore mobiler parret med freewayen, men hvad sker der hvis vi begge er i bilen samtidig og begge mobiler har aktiveret bluetooth, er det så hendes eller min den modtager opkald fra? vi bruger den også til musik. Hvis jeg bare siger play til den, vælger den altid konens mobil. kan man bestemme hvilken telefon den skal vælge først?

Håber det er forståeligt det spørger om.

Thomas

0 0
Mobilsiden 06-12-2011 15:58:40

Hej Thomas

Dit spørgsmål er klar.. Har ikke testet det :( men haft flere forskellige telefoner "connected" på samme tid uden problemer.

0 0
JOK 07-11-2011 11:01:47

Jeghar netop anskaffet an Jabra Freeway, blandt andet fordi det af testen fremgår følgende:

"Telefonen tilslutter sig automatisk når man nærmer sig bilen (hvis enhederne er forbundet), og går automatisk til telefonens højtaler, når bilen forlades - mens man fører en samtale."

Der er tidligere opponeret mod at den skulle tænde før man kom ind i bilen og udsatte den for rystelser. Men hvad der er mere irriterende det er, at min Jabra først afbryder forbindelsen til min telefon når jeg er 30-50 meter fra bilen. Og når den har afbrudt tilslutter den sig igen hvis jeg indenfor 10 minutter kommer i nærheden af bilen. Det er meget irriterende al den stund at du ikke kan tale i telefonen når den er koblet til Jabraen.

Hvordan kan I i testen skrive: "går automatisk til telefonens højtaler, når bilen forlades - mens man fører en samtale" - det passer jo ikke. Jabra har bekræftet at den ikke fungerer på den måde !

0 0
Bo 16-07-2011 08:13:41

Hej

Jeg har købt en Freeway og har forsøgt at parre den med både min HTC Desire S og HTC Wildfire. Og så dukker problemerne op. Når telefonerne er parret så siger stemmen stadig væk kun nummeret på den som ringer og ikke navnet. Et andet problem på min HTC Desire S er, at den bliver enorm langsom i betjeningen og når en person forsøger at ringe så går der lang tid før telefonen reagerer på enten accepter eller afvis tryk. Og så sker det, at bluetooth parringen ændrer fra "Parret med telefon og medielyd" til kun "Parret med medielyd". Det betyder så, at Freeway ikke længere finder ud af, at der er opkald til den parret mobil. Jeg har forsøgt at ringe til Jabra og de siger bare "Prøv at parre igen" og HTC vil slet ikke gøre noget, da Jabra ikke er et produkt de har.

Og det kan bare ikke være telefonen den er gal med, da det hverken virker på HTC Desire S eller HTC Wildfire telefonen.

Det er virkelig ringe, at der er så mange problemer med at "parre" telefonbogen, så stemmen kan sige navnet og ikke nummeret på den som ringer. Trist.

0 0
Allan Olsen 17-07-2011 22:36:27

Skal den da sige navnet? Min læser også "kun" nummeret op.

0 0
Bo 22-07-2011 08:58:15

Fik du navne-opråbet til at virke?

0 0
Bo 18-07-2011 09:17:51

Ja det er meningen, hvis telefonen støtter bluetooth PBAP som mine mobiler gør. Men det virker ikke og gør, at jeg får en masse problemer med mine mobiltelefoner (som du kan læse i mit indlæg). Jeg accepterer ikke bare "nummer" stemmen og købte Freeway fordi det er smart den siger navnet ved indgående opkald og man kan styre opkald ved at sige navnet. Men da min mobiltelefoner går helt i "koma" over det så sendte jeg min Freeway retur efter to spildte aftenener med masser af forsøg.

Hvis din mobil understøtter PBAP og det lykkes uden de store armbevægelser af få den til at sige navnet så må du gerne melde tilbage. Eller får du samme problemer som mig så må du også skrive tilbage. Jeg er lidt nysgerrig.

0 0
Allan Olsen 02-06-2011 12:55:26

Nu har jeg været meget aktiv i denne kommentar sektion og også skudt med spydige kommentarer efter anmelderen. Så må jeg hellere selv komme med et par hurtige indtryk efter 3 ugers brug.

Dem jeg ringer til lægger ikke mærke til, at jeg kører bil. Det er ellers en sikker bemærkning, når jeg benytter Parrot. Selv med vinduet på klem er der ingen problemer. Det er tip tip top.

Jeg har ikke ladet den op endnu, men batteritiden ved mit brug er i hvert fald 3 uger plus. Det er super.

Stemmekontrollen er helt væk. Det fungerer ad r.... til. Man skal være utroligt heldig for at få damen til at forstå, at man siger "Battery". Sløjt sløjt.

Heldigvis kan man ringe op fra sin phone og acceptere opkald på sin phone, men stadig få lyden over Jabra. Det er den eneste måde at bruge dimsen på efter min mening.

Lydkvaliteten for den man taler med er rigtig god, men Freeway'en er på størrelse med en CD og modsat flere herinde, så synes jeg den forvrænger voldsomt ved høj volumen. Det kan jeg ikke holde ud at høre på, så jeg har den på lidt for lav volumen. Så jeg skal spidse ører for at bruge den og derfor er lydkvaliteten kun akkurat godkendt herfra.

Men jeg kan stadig sagtens anbefale dimsen :-)

0 0
Mobilsiden 06-06-2011 16:25:14

@Allan Olsen:
Tak for dit input :) og din mening :)

og dejligt at høre du også efter et par uger sagtens kan anbefale den :)

0 0
Ib 06-05-2011 10:03:02

Er det største problem med denne Jabra ikke, at man løber "tør for strøm", fordi man lige havde glemt at lade den op?

Min kone har haft en af de første Sony Ericsson, men hun glemte altid at lade den op. Så i hendes bil sidder nu et fastmonteret Bluetooth håndfri system.

Man burde kunne lave en fast 12V strømtilslutning til denne Jabra, fra f.eks. loftslyset i bilen. Alle biler er jo 12V. Så ville jeg mene den havde været der. :-)

Tror jeg ender med en Jabra Arrow som sidder i en holder med lader, i cigarladeren.

0 0
Mads Kristiansen 06-05-2011 14:19:10

Ud over at den holder strøm i 40 (fyrre!) dage, så fortæller den også når den er ved at løbe tør for strøm. Og det tager så to timer at lade den op igen.
Jeg kan ikke se det store problem i det. Jeg vil hellere have en, end en til at sætte
bag øret. Det er kun en gang, man lige tænker at man ikke gider tage den bag øret, når telefonen ringer, så får man en bøde. :o) Men smag og behag. Så må du jo lige skrive en anmeldelse af den, når du har fået den købt.

0 0
Allan Olsen 06-05-2011 01:36:12

@Flemming Bach og Mads Kristiansen

Takket være jeres kommentarer kombineret med følgende Youtube video har jeg nu en idé om hvordan en hverdag med Jabra fungerer.

NotAnalog.com - Episode 14: The Jabra Freeway Review
http://www.youtube.com/watch?v=f5lGQGRb4Yc

Hvad synes i om stemmekontrollen? Anmelderen fra NotAnalog taler native engelsk, men har problemer med stemmekontrollen. Eksempelvis 07.00 og 11.00.

Er man på nogen måder begrænset hvis stemmekontrollen ikke forstår hvad man siger.

0 0
Mads Kristiansen 06-05-2011 08:50:29

Jeg har en HTC Hero og konen en Desire. De telefoner understøtter tilsyneladende ikke at ringe op via voice command.

Men redail, call back, play, next track, answer og ignore virker fint.

Det er selvfølgelig voice command, hvorfor man ikke skal forvente at den genkender 100%.
Jeg har lidt svært ved nogen gange at finde ud af, hvordan den vil have udtalen.

Min erfaring er, at det er meget lettere lige at trykke på knappen på jabraen, når man skal besvare. Den læser nemlig navn/nummer op på den der ringer, og man kan ikke sige "answer" så længe den selv snakker.

Men begrænset - nej. Småirriteret nogen gange - ja. Men efter min overbevisning kan man ikke lave det 100%.


Tale opfanges også fra bagsædet når mine børn snakker med, hvis jeg snakker med farfar :o) De taler ikke specielt højt, men der er tilsyneladende ikke brug for gentagelse.

Tror ikke samtalekvaliteten er anderledes med solskærmen nede. Alternativt flytter man den jo bare til oversiden, når den er klappet ned.

0 0
Mads Kristiansen 06-05-2011 08:51:02

Rettelse: ringe op via "phone Commands - call xxx"

0 0
Mads Kristiansen 05-05-2011 19:54:44

Er selv ejer af en, og det passer ikke helt, at den forbinder når man nærmer sig bilen. Der er en bevægelsessensor i, så det er først når man sætter sig ind, at den forbinder. Så der er ikke problemer med at man står ved siden af bilen og den så pludselig hopper på bilen. Det fungerer rigtigt godt! Lyden er også fantastisk god.

Ang. "bag øret". Det har jeg prøvet, men fik den aldrig sat bag øret, når man lige skulle køre 15 min. Så dropper man det til sidst. Nej, det her er pt. den bedste løsning efter min mening.

Der kan sluttes to telefoner til samtidigt. Det virker også rigtigt godt.

Og ja, der er rigtig lang standby og tale tid.

Jeg købte min til 629 incl. fragt. Led lidt rundt, så får du den til en god pris.

0 0
Allan Olsen 06-05-2011 02:32:03

"Der kan sluttes to telefoner til samtidigt. Det virker også rigtigt godt."

Hvor følsom er mikrofonen? Kan en passager føre en samtale gennem en Jabra dims, der er monteret i førersædets solskærm?

Hvordan er samtalekvaliteten, hvis solskærmen er slået ned?

0 0
Flemming Bach 05-05-2011 10:03:09

Hej,

Standby tiden er ikke som nævnt 2 dage, men derimod nærmere 40 dage, hvilket også står på indpakningen til produktet! De 40 dage er faktisk reelt når bilen er i bevægelse og enheden er aktiv, men ikke i opkald.

Jeg ejer selv en Jabra FreeWay, og kan bekræfte at den holder strøm rigtig længe. Det er nu mere end 23 dage siden jeg ladede den fuldt op, og den siger at der stadig er 3 timers "talk time" tilbage, men jeg har også snakket en del i den.
Den går jo i dvale, og spare på strømmen når man ikke køre i bilen, pga. dens indbyggede G-sensor.

Nej man kan ikke tilslutte den til bilens anlæg da den ikke har et AUX stik.

Den oplyste tale tid ligger på 13-14 timer med de indbyggede højttalere. I FM tilstand er taletiden faktisk længere!

En opladning tager cirka 2 timer med cigar laderen, men er afhængig at omgivelses temperaturen. Ladning er reduceret hvis temperaturen er under 10 grader C. Så det kan være en fordel at tage JabraFreeWay med ind og oplade den.

Ja den kan spille rigeligt højt til at du kan forstå den du taler med, også med aircon på fuld.

Mvh
Flemming Bach

0 0
Allan Olsen 04-05-2011 20:57:16

Man får et rigtig godt indblik i Jabra dimsen via dette video review.

NotAnalog.com - Episode 14: The Jabra Freeway Review
http://www.youtube.com/watch?v=f5lGQGRb4Yc

@LeneBirkelund: Har du samme erfaring med voice command som der opleves i gennemgange i videoen ved 07.00 og 11.00. Det virker håbløst.

0 0
Allan Olsen 03-05-2011 23:46:35

Kunne være rart med billeder og forklaring. Det burde ikke være nødvendigt at skulle google for at finde ud af, at Jabra dimsen monteres i solskærmen.

Jeg savner svar på følgende:
1) Hvordan skal man lade dimsen op? 12 Volt
Cigarstik. USB. I en stikkontakt? Hvad anbefaler du/Jabra? Er det ikke irriterende at skulle sørge for at dimsen altid er opladet.
2) Kan man tilslutte bilens anlæg uden FM transmitter.
3) Hvor lang er den reelle taletid og standbytid. Afhænger den af eksempelvis FM transmitter on/off.
4) Hvor lang tid tager en fuld opladning?
5) Hvor god er støjreduktionen? Hvor meget skal den presses før lyden bliver uforståelig.
6) Er den bedre end MotoRokr T505 som John tidligere har givet 6 ud af 6 stjerner. http://www.mobilsiden.dk/index.php?aId=5889
8) Hvorfor skal man vælge en solskygge dims i forhold til en dims bagved øret?
9) Kan højttaleren spille højt nok til at man aldrig får brug for at sende lyden til bilens anlæg.

0 0
Allan Olsen 03-05-2011 23:55:58

Og så lige en ekstra ting.

"Telefonen tilslutter sig automatisk når man nærmer sig bilen (hvis enhederne er forbundet)...".

Står Jabra dimsen konstant i discovery mode? Det kan den da ikke klare ret længe ad gangen, eller hvad? Vil en normal brug af dimsen ikke være, at man tænder den ved indstigning i bilen. Bluetooth suger rigtig meget batteri? I don't get it.

0 0
Mobilsiden 04-05-2011 16:15:41

@Allan Olsen:
Du kan uden problemer lade Jabra Freeway op via cigarettænderen i din bil. Standbytiden er cirka to døgn, og den reelle samtaletid er omkring en 12-15 timer er min opfattelse.
Støjreduktionen er rigtig god - og begge parter i opkaldet slipper for en masse støj.
Om man skal vælge headset eller fx. Jabra Freeway der sidder på en solskærm er smag og behag. Ved rigtig lange opkald kan det være en fordel ikke at have noget på "øret", men ellers tror jeg det er smag og behag. Dog er samtaler ikke så private som ved et headset.
Højtaleren har i testen ikke haft problemer med ikke at kunne spille højt nok.
Hvis man f.eks. under en hel dag på farten har Jabra Freeway tændt (og den er forbundet til mobiltelefonen) vil den hver gang man kommer til bilen tilslutte igen. Hvilket stemmekontrollen fortæller.

0 0
Allan Olsen 04-05-2011 20:52:22

Tak for uddybningen

Standbytid på 2 dage. Så man skal altså reelt finde en måde at trække strømledningen fra hattehylden og ned til cigarettænderen uden at det irriterer for meget. Ingen gider vel at have ledningen hængende foran synsfeltet og opladning i midterkonsol/passagersæde/bolig gider man vel heller ikke hver anden dag.

Gad stadig godt se test, der sammenlignede med en reference. MotoRokr T505 er tidligere topbedømt af John. Gad vide hvilken der er bedst?

0 0
Mobilsiden 05-05-2011 08:06:57

Standbytiden bliver længere hvis man ikke snakker så meget - så kommer meget an på ens eget behov.

Sammenligningstests er ikke altid så nemt, da vi ikke altid har produkterne så længe på redaktionen. Det er meget forskelligt hvor længe vi har dem.

0 0
Allan Olsen 06-05-2011 02:24:57

@LeneBirkelund

Nu fik jeg svar på mine spørgsmål fra 2 nuværende ejere. Men jeg kan ikke lade være med at kommentere på, at dette skulle være en produkttest.

"Standbytid og samtaletiden er også i top på Jabra Freeway, så her er du heller ikke afhængig af at skulle oplade for tit."

Det er fint med tolkninger af resultater, men hvor er mellemregningerne? Hvordan skal jeg kunne bruge ovenstående information? Hvordan kvantificeres "i top" og hvad er "for tit".

Indledningen lover, at der skal testes om bl.a. følgende er "salgsgas":
"Jabra har med Freeway gjort det muligt at bruge stemmen til at modtage og foretage opkald HELT håndfrit, så nu behøver du ikke nødvendigvis fjerne hænderne fra rattet."

"Testen" nævner intet om dine oplavelser med at foretage opkald fra dimsen HELT håndfrit. Den nævner knapt hvordan man modtager opkald.

Du nævner, at stemmekontrollen "er god". Men kommentarer fra HrLaursen og mit youtube test link peger i en helt anden retning. Hvad var godt ved stemmekontrollen?

"Lyden i højtaleren er klar og tydelig, og man opfanger nemt, hvad der bliver sagt, så man ikke behøver gentage ting flere gange."

Har du prøvet at teste systemet på motorvej. Med aircon kørende. Med åbne vinduer. John testede eksempelvis T505'eren ved at rulle vinduerne ned for at finde ud af hvornår dimsen ikke virkede mere.

Min pointe er, at jeg som læser ikke kan bruge påstande som "Lyden i højtaleren er klar og tydelig" til ret meget. Jeg kan naturligvis konkludere at under ideelle forhold virker dimsen efter din mening efter hensigten. Men da jeg ikke kender testforholdene er jeg nødt til at antage ideelle forhold. Fint nok at det virkede for dig, men hvad hvis min bil larmer mere end din. Jeg er mere interesseret i at finde grænserne for hvornår man ikke længere kan føre en samtale(altså en test).

Det er ikke nemt at teste noget, når man ikke har kendskab til konkurrenternes formåen. Artiklen bærer kraftigt præg af at håndfrie dimser ikke det primære område for mobilsiden.

Jeg har gennemsøgt google og det ser faktisk ud til at Jabra Freeway er et at de bedre produkter på markedet. Særligt i forhold til prisen.

0 0
Mobilsiden 06-05-2011 10:53:06

Jabra Freeways stemmekontrol fortæller dig hvem der ringer til dig, ligesom du også kan fortælle den hvem du ønsker at ringe til fra din "telefonbog"...

Jabra Freeway fungerer godt i min bil med både solskærmen slået ned og op, ligesom det går smertefrit når Airconditionen eller blæsere kører.

0 0
Allan Olsen 03-05-2011 23:49:11

Det var en del punkter. Reelt er jeg faktisk mest interesseret i 8'eren. Hvorfor skal man vælge en solskygge dims i stedet for en bagved øret dims.

0 0
Ib 03-05-2011 20:35:44

Vil det sige, at hvis man lige abstraherer det at sende lyden over radioen, at så virker den, og den er et godt alternativ til et headset?

/Ib

0 0
Flemming Bach 03-05-2011 15:05:36

Hej Hr. Laursen,

Du kan forbedre Jabra FreeWay´s FM sender, ved at indsætte USB lader kablet i enheder, dog skal du ikke tilslutte den anden ende af kablet til 12Volt laderen.

USB kablet virker som en "antenne" og forbedre dermed transmitterede FM signal.

Mvh
Flemming

0 0
HrLaursen 03-05-2011 14:19:40

Har selv sådan en bandit i bilen. Stemmekontrollen virker lidt som vinden blæser. Men tit fungerer den fint. FM senderen virker ikke i til min radio, forstået på den måde, at jeg ikke kan indstille den uden at det skratter vildt meget. Har prøvet med min. 50 forskellige kanaler. Lydkvaliteten er god når man kører, men hvis man holder stille eller lign., så vil man opleve, at det er rigtig meget støj. Det er dog slet ikke noget problem under kørsel. Der er flere videoanmeldelser på Youtube.
Surround? Det er vidst salgs gas. Jeg har ikke oplevet en surround effekt endnu. :-)
Jeg vil anbefale den, da det fungere fint og smertefrit, men der er plads til forbedringer. Jeg vil sige 5 ud af 6.

0 0
Lindberg 02-05-2011 14:40:11

Kunne være godt med en videoanmeldelse for at se hvordan det fungere...

0 0
Mobilsiden 02-05-2011 14:48:07

@Lindberg: Det meddeler jeg lige til redaktionsmødet i morgen, som et ønske... Så skal gøre mit til det bliver indfriet :-D

0 0
Corell 02-05-2011 16:45:24

Så skal det også være John G på Autobahn med 129.9km/timen :)

0 0

Om brug af cookies