Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Jabra - headset til sportsbrug (produkttest)

Jabra - headset til sportsbrug (produkttest)

TEST: Træner og løber du meget, så tag et kig på denne test af Jabra Sport Corded, som tåler sved, regn og støv.

Der findes et utal af forskellige headsets på markedet, som egner sig til sports- og udendørsbrug.

Jabra Sport Corded, er ”ledningsversionen” af Jabra Sport – som taler sammen med mobilen via Bluetooth.

Denne artikel er baseret på Jabra Sport Corded.

Allerede fra udpakningen gør dette sports-headset væsen af sig. Den gule signalfarve og gummiagtige ledning, der er i øvrigt er ganske lang, gør at man allerede fra starten har en fornemmelse af, at der er tale om et produkt til en aktiv livsstil.

Jabra’en monteres uden på øret med en bøjle, og selve headsettet sidder lige ved øregangen.

I salgspakken medfølger et par gummidutter, som anvendes for at sikre en bedre pasform.

Ledningen indeholder mikrofon, der bruges ved telefonsamtaler, samt en lydstyrke-regulering.

Rimelig komfort

Jabra Sport sidder godt fast på ørene, og er i testperioden ikke faldet af under hverken træning eller løb.

Selve komforten er rimelig god, men ikke den bedste jeg har prøvet.

Når kroppen bevæger sig under f.eks. løbeturen, er det ikke altid at headsettet beholder sin position ved øregangen, hvilket forringer lydkvaliteten en smule.

En klips sikrer at ledningen kan fastholdes på tøjet, uden at flyve for meget rundt, og da ledningen er lang, er det let at placere telefonen der hvor den passer bedst i løbetøjet, uden man ”løber tør for ledning”.

Jabra Sport Corded.
Jabra Sport Corded.

Ikke HiFi-lyd

Sportsheadsets har ikke den gode lydkvalitet som der findes i almindelige gode musik-headsets, men Jabra Sport er heldigvis ikke i den dårlige ende.

Selvom lyden ikke har dyb bas, så er den alligevel tålelig. Lydbilledet er afbalanceret, men du får ikke en super HiFi-lyd i ørene på løbeturen.

Jeg godkender lyden, men jeg er samtidigt nødt til at gøre opmærksom på, at det ikke er et headset man anvender i sofaen, for at lytte til hyggemusik. Dette er et headset til sport, og intet andet.

Konklusion – sport til fire stjerner

Udformningen af Jabra Sport Corded, der er certificeret af det amerikanske militær til at være regn-, støv- og stødafvisende, er genial, og man er ikke nervøs for, om headsettet holder til den aktive brug.

Jeg synes dog ikke at dette headset er super komfortabelt og lyden er heller ikke helt i top. Men prisen er rimelig. Jabra oplyser en vejledende udsalgspris på omkring 499 kroner – og til sportbrug er dette en okay pris.

Jeg har tidligere testet Bose MiE2i headset som også har været brugt på mine løbeture, selvom det ikke er bygget til sport. Men komfort og lydkvalitet, er betydeligt bedre end på Jabra Sport Corded.

Karakteren ender på fire ud af seks stjerner.


Eksternt link:
- Jabra Sport Corded - produktside

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mikkel 04-11-2011 16:47:48

Hvorfor er det random at anmelde noget der er med til at gøre oplevelsen/udnyttelsen af sin mobil bedre?

Det er vel det samme som at anmelde en app. Det gør også udnyttelsenaf mobilen bedre.

Man behøver ikke at brokke sig, bare fordi man kan.

0 0
Rallerbabz 04-11-2011 17:06:07

Jeg brokker mig ikke, jeg bidrager til siden med råd, hvilket jeg vil mene min kommentar var fuld af :-)
Gav blot min mening - at jeg synes en anmeldelse af et sæt gode alternative headsets istedet for stock som følger med ville være en god idé.

0 0
Slaraffenland 06-11-2011 14:29:41

Det er rigtigt at anmeldelse er lidt tilfældig (random på dansk). Hvorfor vælger man at anmelde netop Jabra´s headset? Hvorfor vælger man ikke at anmelde 4-5 forskellige headsets i samme prisklasse?
Da anmeldte et Bose in-ear headset for nogle måneder siden klagede jeg over samme problematik, idet anmeldelse var lidt for ensidig.

Så Rallerbabz du har ret. Du kommer med et godt råd. Men overvej måske hvordan du formulerer det... jeg opfattede også dit indlæg som brok.

0 0
Rallerbabz 06-11-2011 16:24:46

Jamen okay da, nu ville jeg umiddelbart ikke mene at jeg på nogen måde lyder sur i min kommentar, der er endda flere eksempler på smiley'er :-)

0 0
Cebastian 04-11-2011 16:13:58

Og de har endnu ikke faldet ud mens jeg har været ude og løbe. De sidder lidt sjovt til at starte med. Men det kommer man hurtigt til at synes om :)

Synes desuden anmeldelses passer fint. Man bruger jo ofte sin mobil som tracker i disse dage, og så ville det da være praktisk med et par høretelefoner som var lavet til det. Fin anmeldelse!

0 0
Rallerbabz 04-11-2011 15:32:44

Undskyld, men jeg synes det er lidt random at se et review af et headset her på mobilsiden :P
Det hører ikke helt hjemme, hvis det endelig skulle være så burde det handle om en række almindelige, billige headsets som er gode til prisen og som er et godt og bedre alternativ til standard der følger med :)

IMO kan jeg heller ikke se hvad man skal bruge et sports-headset til - Det er endnu en måde at trække penge ud af folk på. Nu kender jeg heldigvis en del til lyd, og dette headset der er rimelig dårligt af hvad jeg har hørt.

Et godt bud på et headset er evt Head-Direct RE0 eller Brainwavz M2 uden at prisen bliver ekstrem.
REO = 5-600 kr
M2 = 300 kr
M2, den billige, giver langt bedre lyd, komfortable og kan også godt holde til lidt sved, regn og støv - Nu er det jo også begrænset hvor mege
t man sveder i øret, og ikke mindst hvor meget det regner der.

Men i tilfælde af at man er en rigtig sports-nørd skal der selvfølgelig også være plads til det og så vil jeg foreslå Sennheiser's CX 680i til de 400 kr som skulle være en af de bedste ude på markedet :-)

0 0
Mikkel 07-11-2011 09:25:20

"IMO kan jeg heller ikke se hvad man skal bruge et sports-headset til"

Måske hører du ikke musik, mens du dyrker sport.

"Nu er det jo også begrænset hvor mege
t man sveder i øret, og ikke mindst hvor meget det regner der"
Måske er jeg unormal, men hvis det regner, så bliver jeg også våd ved ørene, samt når jeg sveder så kommer der også sved ved ørene (ikke inden i :)
Måske handler det også om hvor godt de sidder "fast".

Dog vil jeg give dig at de Sennheiser du nævner ser intressante ud. Måske du skulle have søgt om at blive skribent for mobilsiden.dk, så har du rig mulighed for at forhindre, at det IYO bliver random ;)

0 0
Rallerbabz 07-11-2011 10:35:47

Jo, plejer altid at høre musik når jeg løber eller når jeg er i motionscenter ;)

Nu ville jeg jo blot hjælpe, ikke ud i en kamp om rigtigt/forkert og gav egentlig bare min mening.

Et IEM headset(InEar-Monitor), altså dem jeg foreslår, sidder inde i øret hvor der ikke bliver vådt ved regn og hvor man ikke sveder så meget(og selv hvis man gør, kan de holde til det) og dermed kan de vel sagtens bruges til selv samme formål som Jabra Sport Corded. Det gør jeg ihvertfald selv, og det fungerer perfekt.

Om det handler om at de sidder godt, er også en vigtig faktor, men det behøver man ikke ofre lyd for at de gør. Dem jeg henviser til sidder rigtig godt, og er meget komfortable - og formindsker ikke lydkvaliteten som Jabra Sport Corded tilsyneladende gør.

Selvom lyden ikke har dyb bas, så er den alligevel tålelig. Lydbilledet er afbalanceret, men du får ikke en super HiFi-lyd i ørene på løbeturen.

Jeg godkender lyden, men jeg er samtidigt nødt til at gøre opmærksom på, at det ikke er et headset man anvender i sofaen, for at lytte til hyggemusik. Dette er et headset til sport, og intet andet.


Igen, jeg gav min egen mening - jeg tænkte at det ville være relevant idet folk som ser denne artikel måske er interesseret i et headset til deres løbetur.

Desuden tvivler jeg på at jeg er egnet til skribent, det kunne bestemt være sjovt at prøve, men mine grammatiske færdigheder rækker vidst ikke så langt :-) - Og on-demand skrivning er ikke just mig.

Fortsæt god mandag folkens!

0 0
Kristian 04-11-2011 17:40:22

Enig, forstår ikke alle de forskellige produktkategorier der er her på MOBILsiden. Hvis de er så vigtige burde der laves en mobil-tilbehørs-side.

Men udover det, tror jeg bare at mobilsiden har lavet en aftale med Jabra, om at de skal promovere deres produkter. Jeg kan virkelig ikke se andre muligheder, da de har fået "anmeldt" ALLE deres produkter siden jeg begyndte at tjekke mobilsiden.

Hvis Jabra ikke har kontaktet mobilsiden om dette, har mobilsiden gjort dem et KÆMPE stykke markedsførings arbejde.

(Har hørt om Jabra 5-6 gange herinde, men aldrig andre steder)

0 0
KimDotDK 05-11-2011 18:00:24

Random ligefrem??
Altså det bliver vel ikke meget mere mobilt, end et headset. Og kan det oven i også bruges sammen med din mobil? Ja, det kan det. Jeg synes det er særdeles relevant, på denne side.
Eller mener du slet ikke tilbehør, bør anmeldes? Altså er docks, AR Drone osv. ikke velkommen på siden?

Kristian>> Hvis de har lavet en aftale med Jabra, har de vel også lavet en aftale med Apple? De har også fået anmeldt alle deres telefoner herinde. Det kunne også bare være at Jabra var gode til at sende testprodukter ud.

0 0
Mads 04-11-2011 14:47:28

Batterilevetiden på dette headset er virkelig ringe, jeg tror maks jeg normalt får 2 timer, mit stammer dog fra de test produkter endomondo sendte ud, men jeg tror ikke der er forskel på batteriet i dem forhold til salgsmodellen.

0 0
Thomas Ulvedal 15-11-2011 13:21:47

Jeg har også headsettet som endomondo/jabra sendte ud til 100 testpersoner, og oplever det samme med batterier som dig. Dog er jeg ret sikker på, at det ikke er det batteri der sidder i deres salgsmodel. Tror at de har sat et billigt batteri i de testmodeller der er sendt ud. De gør netop også opmærksom på, at der ingen garanti er på. Men udover dette, er jeg meget tilfreds med headsettet, det fungerer rigtig fint til mine løbeture :-)

0 0
Jakob B. 05-11-2011 10:05:09

hvor pokker har du et batteri i dit headset (med ledning)?

0 0

Om brug af cookies