Lenovo Yoga 3 Pro – Tynd, sexet og dyr ultrabook [TEST]

Anmeldelse: Lenovo har skabt noget helt specielt med Yoga 3 Pro, der er en fornøjelse at arbejde med.

Lenovo Yoga 3 Pro – Tynd, sexet og dyr ultrabook [TEST]

Jeg vil allerede nu afsløre, at Lenovo Yoga 3 Pro er en ultra fed ultrabook, med flotte finesser og god performance. Så det er her du skal nærlæse, hvis du gerne vil have en helt speciel ultrabook, der giver dig flot skærm, god batteritid, fede features og en yderst fleksibel krop. Men du skal være parat til at betale for det.

Her kan du først opleve Lenovos egen promotionvideo:

Fleksibel som en yoga-instruktør

Lenovo Yoga 3 Pro er en ultrabook og dermed også ultratynd. Yoga måler bare 12,8 mm, hvilket får den til at virke let og elegant, når den bæres under armen.

Yoga 3 Pro har top og bund i metal, men resten er udført i plastic. Det giver et godt kompromis mellem udseende og vægt, som holdes nede på 1,19 kg, samtidig med at det eksklusive alu-look bevares.

Yogas glansnummer findes i hængslerne, der holder skærmen og tastaturdelen sammen. Hængslet er udformet, så skærmen kan drejes 360 grader rundet, og ligge fladt mod bagsiden af computeren (tablet mode)

Læs også: Asus Zenbook UX305: Gedigen high-end til lavpris [TEST]

Om man kan lide udseendet med hængslerne er nok en smagssag, men umiddelbart vil jeg mene, at hængslernes urlænke-look tilfører noget anderledes og eksklusivt til det samlede udseende af Yoga 3 Pro.

Hængslerne giver nogle yderst yoga-agtige fordele, da Yoga 3 Pro dermed kan vinkles forskelligt og bruges på flere måder. Skærmen kan flippes rundt og enheden bruges som tablet eller stilles som et ”telt” og fungere som et TV.

Jeg må indrømme, at jeg ikke faldt for disse muligheder, og for det meste vendte jeg tilbage til det klassiske laptop setup.

Masser af tilslutningsmuligheder

På trods af sit smalle ydre, er der blevet plads til adskille tilslutningsmuligheder i kabinettet:

2 stk. USB 3.0 porte
1 stk. DC(oplader) der også fungerer som USB 2.0
4-i-1 kortlæser til SD, MMC, SDXC og SDHC
Micro HDMI-out
Audio jack

På dette punkt lægger Lenovo sig foran konkurrenter som for eksempel Microsoft Surface Pro 3, hvor brugerne må nøjes med én USB 3.0 port, HDMI og jack.

Læs også: Surface Pro 3 anmeldelse – En kærlighedshistorie [TEST]

Lyden fra det smalle kabinet leveres af to højtalere fra JBL. Tykkelsen taget i betragtning spiller de over middel, men placeringen på undersiden er langt fra optimal og kvæler i mange tilfælde lyden.

Godt samspil giver fin ydelse

Lenovo leverer Yoga 3 Pro med Windows 8.1, der spiller godt sammen med maskineriet og touchskærmen, men om man kan lide Windows 8.1 er selvfølgelig en smagssag.

I Yoga 3 Pro´s indre finder man en Intel core M 5Y70 dual core 1,1GHz processor, der måske ikke lyder af så meget, men sammen med 8GB RAM og en 256GB SSD giver det samlet set nogle rigtig gode forudsætninger for en fin ydelse.

M-processoren kan i korte perioder booste til 2,6GHz, men meget tyder på, at det kun sker i meget begrænset omfang, da processoren let bliver varm og dermed ikke er i stand til at booste. Det kan hænge sammen med den begrænsede mulighed for kølig i det meget smalle kabinet.

Læs også: Sonys VAIO-computere genopstår med monster-laptops

Ser man bort fra de kolde specifikationer, lukker øjnene og oplever Yoga 3 Pro skuffer den da heller ikke. Selvom der flere steder på nettet har været påstået, at den kun udmærker sig til kontoropgaver, har min erfaring været, at Yoga også kan klare Photoshop-opgaver og let videoredigering.

Skal du redigere lange HD-film eller er du hardcore gamer skal du nok kigge efter et andet produkt. Ellers vil jeg godt love, at du næsten ikke kan blive skuffet over Yoga 3 Pro.

Knivskarp skærm i stort låg

Lenovo Yoga 3 Pro har en 13,3 tommer QHD touchskærm med en opløsning på 3200 x 1800 pixels. Der er ingen tvivl om, at med disse specifikationer er forventningerne skruet i vejret, og Lenovo indfrier da også de fleste.

Eneste sted hvor jeg blev en anelse skuffet var, da jeg første gang åbnede låget. Jeg var godt klar over at skærmen var på 13,3 tommer, men den syner bare ikke at meget i låget, der har væsentlig større dimensioner. Rammen omkring skærmen er da også til den tykke side, men når det er sagt er der ikke meget negativt at sige om skærmen.

Læs også: Microsoft BUILD: Gør din Windows telefon til en mini-PC

Billedet står knivskarpt med flot farvegengivelse og en touch-skærmen der reagerer omgående på berøring – ovenikøbet uden at afsætte fedtede fingeraftryk i samme grad som andre touch skærme. Eneste lille men er, at kontrasten ikker er nær så dyb som hos årets hidtil bedste ultrabooks som Asus UX305 og Dell XPS 13.

Tastatur med luftige taster

Kabinettets størrelse på 33 x 22,8 cm giver rigeligt med plads til tastaturet. Faktisk så meget plads, at der næsten er for meget plads mellem tasterne. Der er god respons i tasterne og så giver det store mellemrum jo åbenlyse fordele: Det er nemt at fjerne snavs og skidt, og så har tasterne ikke tendens til at ”hænge sammen” når de bliver slidt.

Læs også: Microsoft Surface 3 – Fiks og bærbar med lang batteritid [TEST]

Clickpaden, der er analog med andre producenters ”touchpad” eller ”trackpad” er stor og nem at benytte. Bevægelserne opfanges hurtigt og præcist, og eneste lille malurt er den resonans der høres i kabinettet når det klikkes/trykkes. Det er desværre med til at give det ellers så eksklusive udtryk et billigt nyk nedad.

Batteri

Når Lenovo opgiver at Yoga 3 Pro har en batteritid på op til 9 timer, er det nok ikke et helt retvisende billede af den reelle batterilevetid. Jeg har oplevet meget svingende præstationer i testperioden, hvor jeg har ramt en batterilevetid på 5-7 timer på en balanceret strømstyringsplan.

Det betyder at det er nødvendigt at medbringe opladeren når du går ud af døren, hvis du vil være sikker på at kunne arbejde en hel dag på kontoret.

Læs også: Apple Macbook eller Surface Pro 3 – hvilken er bedst?

Lenovo Yoga 3 Pro´s sexede tynde look levner ikke meget plads til batterier, og i forhold til andre producenter vokser træerne da heller ikke ind i himlen. Men vil man have et tyndt ydre, må man også være villig til at gå på kompromis med andre ting, som for eksempel batterilevetiden.

Opladeren er dog et positivt indslag i sig selv. Den oplader via USB, hvilket vil sige at du kan oplade andre gadgets med samme lader, hvis du altså selv medbringer kabel til mobil, ipad eller lignende.

Konklusion – Tynd, sexet og dyr

Der skal ikke herske tvivl om, at Lenovo Yoga 3 Pro er en lækker slank model, der med sine finesser appellerer til brugere med stil for øje.

Ydelsen er nogenlunde og vil kunne opfylde de flestes behov, om end hardcore gamere og filmproducenter nok skal se andre steder, efter produkter med større muskler.

Skærmen er glimrende og lækker at arbejde med. Den står skarpt og flot, men de 13,3 tommer syner ikke af meget i det væsentligt større låg. En 14 tommer skærm havde nok passet bedre til de øvrige dimensioner.

Læs også: Apple iPad Air 2 – Forfinet til fingerspidserne [TEST]

Batterilevetiden varierer end del afhængig af brugsmønster, og således har vi i testperioden oplevet batteritider på 5-7 timer. Ikke så dårligt når man taget kabinettets tykkelse i betragtning, men det betyder også at opladeren for en sikkerheds skyld bør tages med i tasken.

Det helt store minus ved Lenovo Yoga 3 Pro kommer når dankortet skal køres igennem ved kassen. Prisen er ifølge Lenovo på 10.999 kroner! Den findes dog billigere rundt omkring på nettet, hvor den er set til 9.499 kroner eller lidt billigere i forbindelse med kampagner.

Det ændre dog ikke ved, at der findes mange alternativer i samme eller lavere prisleje, som kunne være mere eller lige så interessante.

Lenovo Yoga 3 Pro får 4,5 ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Flot skærm
  • Tilfredstillende ydelse
  • Ekslusivt tyndt look

Ulemper:

  • Høj pris
  • Tynde højttalere
  • Gennemsnittelig driftstid