LG G Flex anmeldelse: En mobil til entusiasten

Den bliver markedsført som fleksibel, selvhelende og generelt fremme i skoene. Vi har set nærmere på LGs nye flagskib.

LG G Flex anmeldelse: En mobil til entusiasten

G Flex er LGs nye topmodel. I markedsføringen har LG fremhævet den kurvede og fleksible skærm, den selvhelende bagside og en række nye funktioner. Mobilsiden har set nærmere på kæmpen og forsøgt at vurdere, om den er pengene og ståhejsen værd.

LG G Flex er opfølgeren til LG G2, selvom de på mange måder slet ikke er i samme kategori. LG G Flex er nemlig både en del større og har med kurven, sin bøjelighed, det selvhelende bagcover og OLED-skærmen, en del attributter – men koster derfor også 2000 kroner mere, end LG G2 gjorde ved lanceringen for under et halvt år siden.

Læs også: LG G Flex – Første indtryk

Det giver derfor mening at sammenligne de to – hvor LG G2 sætter barren. For hvis man som forbruger skal lægge 2000 kroner mere for et produkt, skal der også være noget værdi at hente for pengene.

LG G Flex får, ellers granvoksne, lillebror G2 til at se klejn ud.

En ordentlig krabat

Man kommer ikke udenom, at LG G Flex er en stor kleppert. Skærmen har fra LG G2 til LG G Flex haft vokseværk, og er vokset fra 5,2” til fulde 6”.

Det giver en helt anden fornemmelse. Det betyder for mig, der har relativt små kvinde-hænder, at jeg ikke længere kan betjene telefonen med én hånd, uden samtidig at frygte den smutter fra mig. Dog skal det siges, at dét, at mobilen er buet gør en stor forskel, så den ikke føles helt så klodset, som den muligvis kunne have gjort. Det er dermed nemmere at nå fra den ene ende af skærmen til den anden, med én hånd. Ligesom det ikke føles lige så meget som en stor plade, når man taler i den, fordi den kurver sig efter dit ansigt. Samtalekvaliteten er god, muligvis også derfor.

Finishen er plastisk, men vellykket.

Godmorgen og godnat med et tap

Aktivér-, samt volume-knapperne, sidder bag på mobilen, ligesom vi så på LG G2. Det kræver lidt tilvænning, men giver til gengæld mening, når man først er tilvænnet. Til gengæld har Flex LGs nye “knock on”-funktion, hvor du med et par bank på telefonen med fingeren kan “vække” den. På samme måde kan du også “lægge den til at sove” igen – hvis du tapper på låseskærmen eller et sted, hvor der ikke er nogen ikoner.

Se også: LG G Flex – første møde

Designet og materialet virker lækkert og en tand mere eksklusivt, end vi så det på LG G2. Samtidig er det en mobil, der er opsigtsvækkende, fordi den skiller sig ud fra alle andre mobiler i gadebilledet. Så er du til blær-effekten, er LG G Flex lige noget for dig.

Flot skærm, men med kun 245 PPI kan man godt ane de enkelte pixels når man kommer tæt på.

Fornemmelse for farver

Skærmen er, udover at have haft vokseværk, samtidig gået fra LCD til OLED-typen. OLED udmærker sig ved, ikke at have baggrundsbelysning, som vi er vant til fra LCD-skærme. Det påvirker den måde, skærmen gengiver farver på, så hvor der med LCD-skærme altid vil slippe lidt lys igennem, når farven skal være sort, er sort på OLED fuldstændig sort.

Men ved direkte sammenligning med skærmen på LG G2, må jeg indrømme at forskellen ikke er overvældende. OLED-skærme er samtidige dyrere, så det kan også være en del af forklaringen på prisen på LG G Flex.

Der er knald på farverne på skærmen, hvilket desværre også ind imellem gør, at farverne bliver lidt forvrængede. Ved en simpel farvetest bliver det tydeligt, at LG G Flex gengiver farverne en anelse blåligt. Til gengæld er kontrasten ret god og detaljerne i skyggerne og højlysene er tydelige. Generelt – flot skærm, ligesom vi også så det på LG G2. Men altså ikke den helt vilde forskel på de to modeller.

Den nye OLED giver fantastiske betragtningsvinkler i forhold til LG G2.

Mere juice i batteriet?

En anden fordel ved OLED-skærme er også, at de bruger mindre batteri. Det skal alt andet lige giver længere batterilevetid på Flex. Samtidig er batteriet i Flex vokset fra et 3000mAh i G2’eren, til 3500mAh.

Men det er altså ikke nødvendigvis lig med længere levetid på batteriet. I hverdagen er min virkelighed, at G Flex lever lige så længe som G2’eren – som i forvejen er klassens duks når det kommer til driftstid.

Men hvis jeg ved jeg skal være ude i verden en hel dag, med gang i smartphonen, skal jeg have en oplader med. Træerne vokser altså ikke ind i himlen og man skal ikke forvente sig noget udover den allerede imponerende batteriydelse i LG G2.

Snappy software

Chipsettet i LG G Flex ligner det, man finder i G2, en Snapdragon 800 med quad-core 2.26 gigahertz. Det virker på G Flex som et godt match, man oplever aldrig, at softwaren hænger eller på nogen måde ikke er med helt fremme.

På styresystemsfronten er G Flex ikke med helt fremme, da den er født med Android 4.2.2 JellyBean, mens efterfølgeren Android 4.4 KitKat er frigivet. LG har dog lovet, at Flex vil kunne opdateres til KitKat. På et tidspunkt. Hvornår det bliver, er uvist. Men for langt de fleste forbrugere vil dette være fuldstændig underordnet. Flex kører fuldstændig smooth, der er ikke en finger at sætte på indmadens præstation.

Brugergrænsefladen læner sig forventligt meget tæt på LG G2’s

Nye funktioner

Da LG præsenterede G Flex for den danske presse, blev der også lagt vægt på de nye muligheder, der ligger inde i Flex.

Blandt andet split skærm, hvor det er muligt at have to ting åbne på skærmen samtidig. LG fremhævede her, som eksempel på hvordan den funktion kan komme til sin ret, situationen, hvor man både har en restaurantomtale på aok.dk åben, sammen med Google Maps, der viser, hvordan man nemmest kommer til den pågældende restaurant.

Knappen på bagsiden fungerer på LG G Flex som notifikation og lyser op, når du modtager en besked eller et opkald. Og LED-notifikationen foran indikerer, om du har en besked, en mail, et misset opkald eller lignende. Det er muligt at tildele forskellige kontakter forskellige farver, så du endda kan se, hvem der har kontaktet dig. På den måde kan Flex blinke blå, når mormor skriver en SMS, mens dioden kan være rød, når kæresten har ringet. Med standard-indstillingen er notifikationen et grønt blink.

6 tommer biograflærred i lommeformat.

Genial medieafspiller

Der hvor LG G Flexs buede skærm virkelig kommer til sin ret, er når der skal ses TV eller film på mobilen. Den buede skærm er ideel til at “omslutte” seeren, så oplevelsen er meget mindre flad 2D.

Det er muligvis derfor LG har indbygget hurtig adgang til medieindhold. Fra låseskærmen kan man med to fingre “åbne gardinet” ind til Billeder, Videoer og Youtube. Nemt og praktisk og bestemt en mulighed jeg tror man vil bruge i hverdagen.

Hvor godt klarer G Flex ridsetesten?

Selvhelende?

LG G Flex har som nævnt ført sig frem som verdens første selvhelende mobil. Men igen – træerne vokser ikke ind i himlen, og som LGs danske salgschef, Morten Aagaard tidligere har pointeret over for Mobilsiden.dk, betyder det langt fra, at den er usårlig. Det betyder blot, at Flex kan fjerne NOGLE af de ridser, den kunne tænkes at få.

Det betyder i praksis, at får din LG G Flex et par småridser af at ligge i tasken med nøglebundtet, kan den efter lidt tid på radiatoren fjerne langt de fleste ridser. Men er den hinde, der beklæder bagsiden, brudt, er der ikke noget at gøre. Min egen erfaring med ridser og smadrede mobiler siger mig, at de små, overfladiske ridser, desværre ikke er dem, jeg selv har flest af. Men LG fremhæver også, at bøjeligheden i LG G FLex også gør, at mobilen frigiver energi på en måde, så den ikke i lige så høj grad smadrer, hvis den tabes på en hård overflade.

Alt i alt må vi konkludere, at der er gjort en del for at minimere risikoen for en ødelagt mobil.

Bliver ridserne for dybe kan de altså ikke selv hele.

Kamera med mangler

Kameraet på LG G Flex, er på papiret meget lig det man finder hos LG G2. Alle LG G2s smarte kamera features såsom HDR, Dual Camera, manuel fokus, mm. er til stede. LG G Flex tynde format har dog betydet at den optiske billedstabilisering måtte skrottes.

G Flex optager billeder i 13 gode megapixels, her er masser af veleksponerede detaljer – i dagslys. Dæmper man lysene er f/2.4-optikken og den manglende billede-stabilisering stadig kun et mulehår efter klassens bedste.

Men min oplevelse af kameradelen, er ikke altid optimal. Det kan tage lang tid at fokusere og så snart du har med et levende og bevægeligt objekt at gøre, bliver det noget nært umuligt at tage gode, skarpe billeder. Kameraet virker som det, der er i LG G2, men overraskende nok, oplevede jeg at kameraet i LG G ikke led af disse problemer.

På videofronten er G Flex med helt i front. Med full HD optagelse i både 30 og 60 fps og Ultra HD (4K) optagelse er videokvaliteten ualmindelig potent. Det er derfor ekstra ærgeligt her, at billedstabiliseringen er røget i svinget.

Kameraet indfanger en masse detaljer og eksponerer korrekt til trods for det lidt kedelige motiv.

En dyr teknologisk perle

LG er med G Flex de første med en hel ny type mobil – endnu vigtigere, en hel ny type skærm. LG mener, at den buede skærm er et skridt på vejen mod skærmtyper, der med tiden vil kunne foldes, som man vil. Men om det er noget, forbrugerne vil efterspørge, kan være svært at spå om.
Som kvinde, der aldrig opbevarer (eller har nogen) min mobil i en baglomme, er argumentet om, at den bedre kan holde til det, spildt på mig. Men til at se TV-indhold og film på, er den buede skærm genial. Til samtaler og SMS-skrivning, er den buede skærm også et hit, hvis man er oppe i den størrelse. Jeg føler dog ikke, at den buede skærm revolutionerer min brug af mobilen på nogen måde.

Der er ingen tvivl om, at den selvhelende bagside virker – men om det kommer til at gøre en forskel for mobilbrugerne, vil kun længere tids brug og slid af telefonen vise.

Prisen er ikke uden betydning, når vi rammer op i 5-6000 kroners klassen. Er du firstmover og har brug for at være med fremme, er der ingen vej udenom LG G Flex. Men er du ikke nødvendigvis sulten efter den nyeste teknologi, kan LG G2 langt hen ad vejen gøre det for dig.

LG G Flex lander på 5 ud af 6 stjerner.

Læs også: LG G2 – den hidtil mest gennemførte Android-smartphone

LG G Flex er i butikkerne fra den 14. februar, til en startpris på lige under 6000 kroner. Lige nu kan Flex ifølge Mobilpriser.dk erhverves for lige omkring 5.500 kroner uden abonnement.

Fordele
+ Blære-faktor
+ God medieafspiller
+ Mere robust ved ridser, slag og stød
+ Flot skærm, brede betragtningsvinkler
+ Tager skarpe billeder

Ulemper
– Svær at fokusere
– Prisen
– Slærmen er ikke fuld HD / let overdrevne farver