LG G Watch: Knapt så smart ur [TEST]

Anmeldelse: LG G Watch vil hjælpe dine notifikationer op af lommen, og hen til dit håndled

LG G Watch: Knapt så smart ur [TEST]

LG har det med at være blandt de første på scenen hvad angår kreationer – LG G Flex med sin buede skærm, laser-anvendelse i det seneste flagskibs kamera – G3, Quad HD-opløsning m.m.

Efter Android Wear blev præsenteret og modtaget med klapsalver verden over, var det Motorolas Moto 360 smartwatch der skulle vise hvordan det skulle gøres. På daværende tidspunkt var der dog ikke dato for tilgængelighed, så Samsung og LG trådte til.

På Google I/O messe i juni blev Samsung Gear Live og LG GWatch præsenteret, og skulle ligeså være fakkelbærere for det nye system.

Nu er den her så – LG G Watch. Det smarte urs mission er at ”forlænge” modtagne notifikationer på telefonen, og gør dem synlige på dit håndled ved et enkelt blik.

Det er nogle diskutable designvalg der er truffet omkring LG G Watch

Mix af materialer

Ure skal være smarte, fortælle tiden og samtidig fungere som smykke. LG G Watch formår ikke at leve op til alt dette.

Som der blev nævnt i vores Unboxing-video af LG G Watch, er den medfølgende silikonerem mildest talt tarveligt. Sommeren er ved at være ovre og for dette ur er det en god ting – ens håndled får det hurtigt varmt, og remmen skal gerne være meget løs, for det ikke bliver ubehageligt.

Heldigvis kan remmen udskiftes.

Uret selv er dog ganske rar mod håndleddet, trods sin flade bagside. Med sine 63 gram er det en heftig lille sag, indsvøbt i glas, rustfrit stål og plastik.

Fronten er indehaver af to ting: en skærm og dets lidt for store skærmkanter. Med sine mål på 37.9×46.5×9.95 mm, finder man en 1.65” LCD-skærm med en opløsning på 280 x 280 pixels.

For denne størrelse er det tilstrækkeligt, men tekst vil ikke stå knivskarpt, og med en skuffende lysstyrke, især til udendørsbrug, er der intet imponerende ved dette- farvegengivelsen er dog fin.

Eftersom et urs vigtigste attribut er skærmen, er det skuffende at der ikke er gjort mere ud af dette, såvel som betragtningsvinkler.

Man finder ingen knapper eftersom alt input er touch-baseret.

Læs også: Se Com1, det første crowdfundede Android smartwatch

Uret indeholder et 400 mAh batteri, og dette lades op vha. den medfølgende magnetiske dock, hvor uret lægges og tilsluttes et micro USB-kabel. Docken har en lettere klistrende underside som sikrer sin position på natbord, og det føles alfdeles tilfredsstillende at klikke uret i om aftenen.

Ved denne løsning har LG kunne fjerne åbne svagheder på uret, og derved gøre det IP67 certificeret – vandtæt i op til 30 minutter på 1 meters dybde. Det tager godt og vel 1 time og 30 minutter at lade fra o til 100%.

Ur uden tandhjul

Det er ikke traditionel ur-mekanik der driver LG G Watch.

Android Wear drives i denne enhed af en Snapdragon 400 processor fra Qualcomm, med en en-kernet CPU på 1.2 GHz. Dette akkompagneres af 512 MB RAM og 4GB internt lagerplads, så der altså kan lagres nogle oplysninger. Det er ikke muligt at udvide hukommelsen.

Dette kan være svært at oversætte til hvordan et smartwatch performer, men det er skam rigeligt.

Et ur skal først og fremmest fortælle dig, hvilken tid på dagen det er. Man kan enten lade skærmen være tændt hele tiden, eller spare på batteriet ved kun at vække uret ved dobbelt-tap. Ligeså kan uret tændes ved at man hæver sit håndled, som når man normalt kigger på sit ur, og dette fungerer rigtigt godt.

Læs også: HTC-snartwatch kommer alligevel

Eftersom der ingen knapper er til at tænde og slukke uret, er der liv så længe batteriprocenten ikke siger 0.

Apropos batteritid. Mange når aldrig at skifte batteri i deres ur før selve uret udskiftes – med LG G Watch skal du i den grad sørge for nyt liv. Hvis man har skærmen til altid at være tændt, får man ikke mere end én dags brug. Med auto-sluk funktionen slået til, kan man presse længere tid ud af batteriet, men regn ikke med adskillige dage.

Google Now på din arm

LG G Watch er ikke et selvstændigt produkt. Det skal snakke sammen med din Android smartphone, der kører Android 4.3 eller nyere, og sættes op gennem applikationen: ”Android Wear”. Setuppen er heldigvis gnidningsfri, og ved at være forbundet gennem Bluetooth er man hurtigt i gang.

For den fulde oplevelse, foreslås der at man aktiverer Google Now på sin telefon. Man får derved automatisk listet sin næste kalenderaftale eller oplysning om vejret i ens område.

Ved at holde fingeren på startskærmen, kan man gå igennem de mange flotte, nørdede og sjove ure-looks der medfølger fra start. Herfra kan man også swipe ned fra toppen for at se batteristatus og mute notifikationer.

Al navigering foregår ved at swipe vandret eller lodret mellem menuerne, der alle designmæssigt stemmer overens med Google Now-looket.

Når skærmen er tændt, kan man med sætningen ”Ok Google”, få uret til at lytte. Man kan spørge efter sin kalender, sætte en timer eller søge på nettet. Rammer man de præcise fraser fungerer det meget godt, men der må ikke være meget støj før uret ikke opfanger sætningen.

Ved en lettere vibrering på hånden, gøres man opmærksom på nye notifikationer. Det kan være alt fra Asphalt 8 der minder dig om at spille, eller en e-mail der kræver opmærksomhed. Man kan derved hurtigt afgøre, om det er noget der kræver handling med det samme.

Hver notifikation har sine muligheder, om man skal svare, slette, åbne på sin telefon m.m. Det er en fornøjelse at slette sin mail fra hånden, og at den ikke florerer i notifikationsskuffen på sin telefon næste gang man kigger. Synkroniseringen fungerer altså godt.

Læs også: Huawei arbejder også på et smartwatch

Dog er der ikke megen funktionalitet hvad angår besvarelser. LG G Watch forstår ikke dansk, så du er henlagt til at besvare dine venner på engelsk, hvilket man bare ikke gider. Desuden oplevede jeg ved sætningen: ”Send a text to Bjørn”, at uret troede jeg ville få fat på Beyonce… – æ, ø og å er altså ikke forståelige.

Selve navigering rundt i menuer, overgange og feedback ved tryk foregår dog flydende, og Google Nows kortbaserede designlinjer er både flot og brugervenligt på den begrænsede plads.

Vind i sejlene

Trods Android Wear få måneders levetid er app-udviklere godt i gang hvilket er en fornøjelse at se.

Man har fra starten applikationer som world clock og kompas. Ligeså har man Google Fit, der ikke gør meget andet end at tælle skridt og vise en oversigt over aktivitet. Man kan på sin startskærm få vist sine daglige skridt, og holdt op mod Fitbit Flex som vi også har testet, er de ganske enige om hvor meget man rør sig.

Android Wear har fået sin helt egen sektion under Google Play hvor specielt-udviklede applikationer er at finde. Man kan her finde alt fra Tinder, til Wunderlist og RunTastic. Det er yderst anvendeligt at have små post-it notes på sit håndled, der skal hjælpe én med at huske mælken.

Er applikationen kompatibel med Android Wear, er den automatisk at finde på uret, efter at være installeret på telefonen.

God software, kedelig hardware

Google viser med Android Wear enkelte genistreger, sammen med andre områder der skal modnes.

At kaste et blik på sit håndled føles naturligt – at skifte til næste nummer på playlisten, se hvem der ringer eller afgøre en mails vigtighed ved et enkelt kig er en sand fornøjelse.

Software-designet er både flot, intuitivt og man føler sig hurtigt hjemme blandt Googles oplysende kort. Man vænner sig derved hurtigt til at have denne forlængelse af sin telefon.

Læs også: Sony Smartwatch 3 og Smartband Talk er officielt lanceret

Men her stopper legen også – det er nemlig en forlængelse og intet selvstændigt produkt man har at gøre med.

Eftersom notifikationer kun kan interageres med på engelsk manér, falder funktionaliteten for os danskere. Uret for sig selv har ikke meget at byde på, og 1400,- kroner for at se notifikationer på håndleddet er mange penge.

Med en så dårlig batteritid som smartwatches desværre har i dag, er det svært at implementere det fuldt ud i ens dagligdag. Den medfølgende dock er smart, men samtidig er man dybt afhængig af den hver aften.

Android Wear har meget potentiale, men bliver først rigtigt et køb værdigt, når man nemmere kan se hvad klokken er i solskin, har bedre batteritid og mere dybde i brugerfladen.

LG G Watch lander derfor på 3 ud af 6 stjerner.

Fordele

  • Flot og intuitivt
  • Mange applikationer
  • Gode funktioner
  • Vandtæt

Ulemper

  • Dårlig batteritid
  • Svømmebåndsrem 
  • Forstår ikke dansk
  • Prisen