Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Microsoft Surface RT - et interessant bud (produkttest)

Microsoft Surface RT - et interessant bud (produkttest)

TEST: Surface RT er et interessant bud på en iPad-konkurrrent. Microsoft står bag en tablet, du roligt kan købe.

Microsoft Surface RT. (Foto: Mobilsiden.dk).
Microsoft Surface RT. (Foto: Mobilsiden.dk).

Microsoft har haft langt tilløb til lanceringen af Surface, deres bud på, hvordan en konkurrent til iPad skal skæres. Trods alt er iPad for mange lig med en tablet, og derfor et marked der er svært at komme ind på.

Nu er den så i butikkerne, og det er et ganske interessant produkt.

De vigtige fakta er: 10,6 tommer skærm i 16:9 format, altså én tomme større end iPad. Men opløsningen nede på 1366 x 786 pixels, hvilket altså er mindre end hvad der findes på en iPad.

Det betyder ikke at Surface RT er dårlig at kigge på, for det er den bestemt ikke. Det betyder blot, at det ikke er helt samme kraftfulde oplevelse, som der gives på en iPad med Retina skærm.

Inden i Surface RT sidder en quad-core processor på 1,3 GHz med systemchips fra NVIDIA (Tegra 3 T30). Der er 32 GB intern hukommelse, men du skal nok regne med at indsætte et microSD kort (op til 64 GB), da en del af pladsen er optaget af systemet. Min enhed rapporterer om 24,9 GB tilgængelig plads men kun 15,7 GB frit til brug.

- Surface Pro lider af hukommelsestab

Styresystemet er Windows RT, altså en tabletudgave af Windows 8, der kun kan afvikle tablet-apps og ikke de almindelige programmer du kender fra Windows på computeren. Lad dig ikke narre! Selvom systemerne RT og Windows 8 ligner hinanden, er de ikke ens.

Solid kvalitet

Microsoft har vagt at Surface RT skal veje 681 gram, hvilket er en hel del, særlig hvis den holdes i hånden længe tid af gangen.

Enheden føles virkelig solid, men designet er også udført i magnesium. Alt i alt solid byggekvalitet og rigtigt godt kram.

Microsoft: Surface skal vise mulighederne i Windows 8

Fronten har ingen fysiske knapper, kun et touch-baseret Windows-logo bryder den sorte ramme omkring skærmen. I bunden et kommunikationsstik til tastatur. På venstre side et oplade stik og en USB-port til f.eks. USB-stik eller tastatur og mus. Der er tale om en USB 2-port.

Der er indbygget kickstand i bagsiden, altså en fod der kan klappes ud, så Surface RT kan stå selv på bordet – en lille men genial feature.

Microsoft Surface RT er i Danmark

Højtalerne (i stereo) er placeret på kanten, så lyden kan altså komme frit ud, også når tabletten lægges på bordet. Lydkvaliteten fra de små højtalere lyder som, ja, lyd fra små højtalere.

Microsoft Surface RT. Typecover forrest. Touchcover bagerst. (Foto: Mobilsiden.dk).
Microsoft Surface RT. Typecover forrest. Touchcover bagerst. (Foto: Mobilsiden.dk).

Tastaturet det store argument

Dem som ejer en iPad og måske bruger den som primærcomputer i hjemmet, savner måske ind i mellem et rigtigt tastatur. Præcis denne målgruppe forsøger Microsoft at tale til med Surface RT.

Som ekstra tilbehør kan købes to typer af tastaturer der med et ”snap” kan klikkes på under skærmen. Touchcover er kun 3 mm. tyk og fremstillet i hele syv lag. Som ekstra bonus fungerer, som navnet antyder, tastaturet også som beskyttelsescover til skærmen – genial feature.

Ulempen er vægten. Selvom Touchcover kun vejer omkring 202 gram i sig selv, stiger den samlede vægt til 884 gram.

På Touchcover berøres tasterne blot let med fingrene. Der skal altså ikke trykkes men touches – og dét kræver øvelse. Stor øvelse! Jeg synes ærligt at Touchcover er totalt misforstået, så jeg vil klart foretrække at skrive direkte på skærmen.

Prisen for Touchcover ligger på omkring 969 kroner.

Microsoft Surface RT med Touchcover. (Foto: Mobilsiden.dk).
Microsoft Surface RT med Touchcover. (Foto: Mobilsiden.dk).

Det rigtige tastatur

Microsoft har udviklet et alternativ kaldet Typecover. Det vejer 215 gram, men har til gengæld rigtige taster der kan trykke på – en klar fordel. Typecover fungerer også som beskyttelse af skærmen.

Typecover er væsentligt bedre en Touchcover at skrive på, og efter min opfattelse det der skal købes, hvis et tastatur, udover det på skærmen, er vigtigt.

Prisen er omkring 1049 kroner.

Med begge covers minder Microsoft Surface RT ganske meget om en lille bærbar computer.

Microsoft Surface RT med Kickstand klappet ud. Tastaturet er klappet op over skærmen.(Foto: Mobilsiden.dk).
Microsoft Surface RT med Kickstand klappet ud. Tastaturet er klappet op over skærmen.(Foto: Mobilsiden.dk).

Meget power i motoren

På skærmens venstre side sidder micro-HDMI udgang til tilslutning af ekstern skærm – og vupti, så har du faktisk hvad der kan minde om en lille computer.

Der er rigeligt med power inde i hardwaren på denne tablet, og den har ingen problemer med at trække ekstern skærm samt mus og tastatur.

Microsoft har vedlagt Office 2013 med Word, Excel, Onenote og Powerpoint med Surface RT. Med andre ord, så kan du altså sagtens sidde og skrive dokumenter, surfe på nettet og mange af de andre aktiviteter en bærbar computer normalt anvendes til.

Benytter du Office-programmerne på Surface RT, uden ekstern skærm, vil du opleve, at nogle af programmenuerne og den generelle betjening er gnidret, da Office reelt ikke er tilpasset til brug på en forholdsvis lille touchskærm. Med ekstern skærm tilsluttet, er oplevelsen dog som på en almindelig computer.

Der er fortsat udfordringer omkring netbank, da de store banker endnu ikke har app’s oppe at køre på Windows RT-platformen. Ligeledes er NemID heller ikke muligt at anvende.

Integration til en vis grad

Surface RT (og andre Windows RT tablets) sættes op med en Microsoft konto, hvorefter ens skrivebordbaggrund fra Windows 8 på computeren overføres til tabletten.

Windows apps (dem på fliserne i Windows 8) installeres ikke automatisk, men du kan gå ind i Windows Store og se hvilke app’s der er installeret på andre Windows-enheder, og den vej igennem let få dem ned på Surface RT. Det sker gennem punktet ”Mine apps”.

Hvis du gemmer alle dine filer fra computeren på Microsofts cloudtjeneste Skydrive, kan disse åbnes og redigeres på Surface RT, der er født med Skydrive-tjenesten. Det fungerer utroligt godt.

Microsoft Surface RT. (Foto: Mobilsiden.dk).
Microsoft Surface RT. (Foto: Mobilsiden.dk).

Det store app-issue

Surface RT har ikke det applikationsudvalg som du kender fra iPad, men kvaliteten af applikationerne er bedre end det der findes på Android-tablets.

Men selvom Microsoft arbejder på at få applikationsantallet op, så er der stadig lang vej mellem de vigtige. Facebook, Twitter og Danske Bank findes ikke, blot for at nævne nogle enkelte.

Microsoft: Bankerne er på vej til Windows RT

Jeg håber virkelig at Microsoft får succes med applikationsdelen, for der er tale om vældigt gode apps, altså dem der findes.

Elendig opladning

Surface RT er virkelig strømøkonomisk, og du behøver ikke løbe fra stikkontakt til stikkontakt.

Desværre sker opladning gennem et fempolet magnetstik, og ikke gennem USB. Og når opladeren er grim og med laaang netledning, er det bare en dårlig brugeroplevelse.

Hvis du er kommet hjemmefra uden opladeren, er der altså INGEN hjælp at hente nogle steder, når det kommer til at få ekstra strøm på tabletten.

Microsoft Surface RT. Ladestik. (Foto: Mobilsiden.dk).
Microsoft Surface RT. Ladestik. (Foto: Mobilsiden.dk).

Konklusion: Fremragende bud på iPad-konkurrent

Microsoft Surface RT er et fremragende produkt, men der er ting, som gør, at du ikke kan udelukke en iPad, når der skal vælges tablet. Microsoft er på vej i den rigtige retning, og når applikationsantallet kommer op og vægten på enheden ned, så har vi et produkt, der er virkelig konkurrencedygtigt.

Test: Samsung Ativ Tab

Microsofts tablet er klart at foretrække, over en Android-tablet. Jeg er desuden sikker på, at Windows Phone-brugerne, hvis de kender Windows 8, godt kan se mening i at købe Surface RT.

Men det er noget rod at Microsoft har beholdt skrivebordet (desktop) på Surface RT, da det forvirrer. Det giver ingen mening, at vise et skrivebord der ligner det fra computeren, når det langt fra er det samme. Du kan nemlig ikke afvikle almindelige Windows programmer på Surface RT, men kun de særlige Windows 8-flise (tiles) apps.

Flere artikler om Microsoft Surface

Microsoft leverer et godt forsøg med Surface RT til 3.999 kroner (uden tastatur) og det er en fair pris.

Microsoft Surface RT fortjener 5 ud af 6 stjerner.

Microsoft Surface RT. (Foto: Mobilsiden.dk).
Microsoft Surface RT. (Foto: Mobilsiden.dk).

PLUS

- Flot brugerflade og fede apps. Office med i pakken
- Mulighed for ekstern skærm, mus, tastatur
- God design-kvalitet


MINUS

- Mangler apps i forhold til iPad
- Ikke muligt at bruge Nem ID og netbank (appudvalg er begrænset)
- Kræver specialoplader

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

larsll 26-03-2013 15:57:15

Lækker anmeldelse. Jeg har selv prøvet den for ganske nylig, og den virker til at have masser af potentiale, og vil vælge sådan en, hvis jeg selv skal have ny tablet.
Jeg har ikke helt forstået, om man kan installere/afvikle programmer på windows 8, som er kendt fra windows 7? Og i den sammenhæng, kan man afvikle de samme programmer på windows 8 RT?
Der er en lille snert af det i anmeldelsen, men stadig ikke helt klart, synes jeg.

0 0
MLT 26-03-2013 17:57:53

Som udgangspunkt fungerer programmer lige så godt på Windows 7 som på Windows 8. Det er ikke anderledes end at tage et program, som kører på Windows Vista, og installere det på Windows 7. ;-)

De samme programmer kan dog ikke køre på Windows 8 RT - eller bare Windows RT. Det er hele humlen i RT, nemlig at RT KUN kører apps som du downloader fra Microsoft Store (med undtagelse af Office som er præ-installeret). Det er med andre ord en tablet som en iPad, der dog har en desktop til forbedret filhåndtering og sådan.

0 1
larsll 26-03-2013 22:30:44

Tak for fyldest gørende svar. Håber de kommer til at MS ender med en tablet, som næsten også er en computer.

0 0
MLT 26-03-2013 23:19:36

Det var så lidt. :-) Det er her Surface Pro kommer ind i billedet. Den er ikke i Danmark endnu, men den kører Windows 8 og ikke Windows RT, og det gør, at den praktisk talt er en bærbar computer i tablet-form. Med andre ord kan den altså køre programmer som enhver anden computer med alle de fordele og ulemper det giver.

0 0
27-03-2013 00:02:54

@MLT
eller Acer iconia w510, der er på marked med fuld windows 8.
hp envy x2 er ligeledes på marked nu...

0 0
MLT 27-03-2013 11:21:25

Ja naturligvis, der er flere tablets på markedet som kører Windows 8. Det var nu mere i forhold til hvorvidt Microsoft har en sådan maskine, hvilket de har. Men ja, der er bestemt flere på markedet, og sikkert endnu flere på vej fra forskellige producenter.

0 0
Rasmus L. Posselt 21-03-2013 21:14:40

Tak for en god anmeldelse!
Dog vil jeg gerne kommentere på touch cover, som jeg synes fungerer rigtig godt; ja, det vejer 202g - men de fleste iPad covers vejer vist det samme eller mere, mens et Logitech iPad cover med tastatur vejer over 300g... så det kan vel næppe betegnes som et minus..?

0 0
OliverB95 20-03-2013 21:27:03

Jeg er ikke sen til at kritisere jer, hvis I laver en lorteanmeldelse, så nu vil jeg da også lige rose jer for en god anmeldelse.

Dog er det nogle ret tynde minusser!
Det er trods alt heller ikke muligt, at bruge Nem-ID på de fleste andre tablets. Og så bruger iPad altså også en specialoplader!

Men alt i alt en god anmeldelse, hvor I får mange af de gode og dårlige ting dækket.

0 0
MLT 18-03-2013 16:30:41

På min Lumia 800 bruger jeg touch.facebook.com så i mangel af Facebook app på Surface ville jeg helt klart bruge denne udgave af Facebook også. ;)

0 0
MLT 18-03-2013 16:25:36

Jeg har leget med den i butikker og overvejer bestemt at skaffe en til mine studier, da jeg skal bruge en lille let maskine med Office og ikke behøver fuld Windows 8 til det formål (tværtimod i virkeligheden - RT vil kræve langt mindre vedligeholdelse end fuld W8).

Jeg forstår godt, at folk undrer sig over desktop-delen, men det er også en af RT's styrker. Desktopdelen giver jo nemlig adgang til filhåndtering og kontrol, som man aldrig har set det på en tablet før. Endvidere kan du jo også nemt skifte mellem flere åbne Office filer som vi kender det, og du kan jo ændre størrelsen på ikonerne så de bliver nemmere at ramme, så jeg ser det ikke som et problem.

0 0
18-03-2013 15:25:45

forstår ikke hvorfor speciel oplader trækker ned, der sammenlignes med ipad'en, bruger den usb ? Og hvor mange tablets kan logge på nem-id ? Det er sq nogle tynde argumenter, for en så lækker tablet. I kritiserer også altid for at et produkt er lavet i plastic, når der så virkelig bliver kræset for materiale valget, og ikke bare det sædvanlige alu, så bliver den sørme for tung.....Det er metal, det kan ikke blive let.

0 0
Jonas 18-03-2013 14:10:06

det er godt og vel 5 måneder nu.

Det er rigtigt at touchcoveret kan virke en smule tosset i starten men efter 2-3 måneder var jeg næsten ligeså hurtigt på det som jeg var på min almindelige laptop. Den sidste smule tror jeg skyldes at der er mistryk hvilket skyldes mindre knapper og touchcoveret.

Man bliver dog aldrig ligeså gode venner med det som almindeligt tastatur men derfra og til at sige at man foretrækker at skrive på skærmen.. Nej. Jeg tror at jeg efter 1 uge klart foretrak at skrive på touchcoveret.

Det kan være svært at skrive uden lyd dog, da lyden helt klart er med til at give følelsen af at skrive på et tastatur og man udfra lyden kan høre om man rammer eller ej. En af grundene til at jeg har været hurtig til at lære det er måske at jeg taster hårdt i forvejen..

Skærmen er også fin. Den er lidt frusterende at holde vertikalt hvis man evt vil læse en pdf fil(har mange af mine studiebøger som pdf). Den vejer lige lidt for meget(selvom den kun vejer 40g mere end en Ipad). Det er egentlig ikke vægten men selve formen på den. Den er simpelthen for lang til at det er behageligt. Ender altid med at lægge den horisontalt hvis jeg vil bruge den til at læse PDF.
Tilgengæld er det så super rart at skærmen er så lang når man sidder og vil mulittaske og kan åbne 2 apps på samme tid. De bliver lagt så den ene fylder 2/3 og den anden fylder 1/3. Det fungerer super godt med nogle apps da de er designet til at ændre størrelse så de er brugervenlige selv i 1/3 format. Well done MS.

Mht. opladeren. Det kunne være rart at kunne oplade via mini usb på en cafe eller noget andet. Men opladeren giver mening. Jeg vil til en hver tid foretrække at ledningen røg ud af min tablet fremfor at min tablet røg på gulvet. En ting ved opladningen er dog at opladeren lige mangler det sidste touch. Det er simpelthen for åndsvagt at man ikke lige har lavet opladeren så den lige giver et peg om hvornår den er fuldt opladt. Den lyser hvidt på trods af den er 100%. Det er jo ikke fordi at man falder på halen over det men det ville have artet sig at have den lille simple detalje med.

Synes opladningen går flydende og det er super hurtigt. Tager godt og vel 2 timer for en fuld opladning og jeg har ladet mig fortælle at en fuld opladning på en Ipad 4 varer 5-6 timer(confirmation?). I hverdagen betyder det at jeg hurtigt lige kan smide min surface til opladning i en halv time og få et par timers brug ud af det.

RT er et vidunderligt system på trods af at skrivebordet virker lidt kluntet og som en halv løsning. Virker som om at MS ikke lige har orket at gøre det 100% men i stedet har gjort det de orkede. Hvis det havde været Apple havde det været anderledes. Det har dog sin funktion da man kan gå til mapper, bruge office(skal bruges via skrivebordet) osv. Deciderede app funktioner havde dog virket bedre og det burde have været løsningen. Men man vænner sig til det efter noget tid selvom det virkelig ikke burde have været nødvendigt.

Designmæssigt er den flot og det føles som kvalitet. Ridser er svære at få men når der så endelig er kommet en ser det også ud af helvede til. Den sorte maling bliver ridset af og så er der en grå underflade. Det er en meget lille rids jeg har fået(og jeg har behandlet den dårligt) så med det i mente er det godkendt. Er bare ærgeligt at en lille bitte, bitte rids kan se så forfærdelig ud pga. den sorte lak.

Det største problem er dog deres app udvalg. IE 10 er dog en fantastisk browser til tablet så problemet er ikke massivt men man mangler stadig apps til tider. Facebook ville have været rart, især da facebooks hjemmeside ikke er lavet til touch.

Bor i Kina på nuværende tidspunkt og VPN blockere osv. ville have været rart. Det er ikke noget MS kan gøre synderligt meget ved medmindre de valgte at tage en lavere pris for deres tablet så RT kunne blive mere udbredt. Lidt en skam men jeg synes nu prisen er okay. Man får mere for pengene end en Ipad i mine øjne men skulle det ha været en succes skulle de ha været mere aggressive så de kunne få gang i apps udviklingen.

men jeg er glad ved den for mange årsager. Synes det er et fantastisk produkt til den studerende som ville have en fiks arbejdstablet til lettere opgaver som PP, Word og excel, samt det er super kvikt lige at overføre en fil fra USB. Er super nyttigt når man i lige hurtigt vil overføre en fil fra en andens computer men mangler internet adgang. Dertil er touchcoveret mere end godkendt efter lidt øvelse til at skrive på og med støtten er fungerer det hvis man sidder ved et bord. Sidder du og arbejde på dine lår eller en anden flade som ikke er plan virker det lidt kluntet af og til.
Derudover er RT et flot of brugervenligt system hvis man ser bort fra desktop delen. Ærgeligt at MS ikke har pillet lidt mere ved det.

Jeg er super godt tilfreds med mit køb og vil anbefale den til enhver som går rundt og overvejer en tablet men ikke kan se pointen i en Ipad fordi det virker mere som et legetøj og en facebook maskine.
Der er nogle småfejl hist og her og kommer der en surface 2 hvor MS retter det til samt at app udvalget lige bliver lidt bedre(er på vej og twitter kom for 1-2 uger siden!) så er jeg sikker på at den kommer til at sparke røv.

0 0
Styxx 18-03-2013 13:54:18

God anmeldelse. Stemmer meget godt overens med mine egne erfaringer :)

Har haft min et par uger nu, og jeg er ovenud tilfreds. Savner dog officiel Facebook og Youtube app.

Ellers er jeg rigtig tilfreds med kvalitet, udseende og power.

Min forholdsvis lille bank, Hvidbjerg Bank, har endda lavet en app :) Så har jeg bank app på min Win 8 studie bærbar, WP8 telefon og Surface, så må sige jeg er dækket ind.

ENESTE rigtige kritikpunkt, som jeg simpelthen ikke forstår, er vinklen på den kickstand. Vinklen er alt for lille, synes jeg :)

0 0
Alfix 18-03-2013 14:12:00

Jeg burger bare youtube direkte I browseren, det spiller bare! :)

0 0
Styxx 18-03-2013 15:05:50

Plejer jeg også at gøre, men kunne være fint at have en app, hvor det var lidt mere "clean" :)

0 0
19-03-2013 00:12:03

Hvad med metrotube??.
er den ikke i RT store, den er faktisk ret god..

0 0
Alfix 19-03-2013 00:13:42

Ville oenske den var, den er fantastisk paa windows phone. Men den skulle vaere paa vej. :)

0 0
Alfix 18-03-2013 12:33:18

Syns touch type er helt genialt jeg ligger i snit mellem 55 og 60 ord i minuttet og saadan var det faktisk fra dag et.... Syns det er helt fint men jeg foretraekker dog at have lyden skruet op fordi den giver en bedre indikator om hvor og hvornaar jeg rammer og ikke ramer det jeg skal osv. No probs her.

0 0
18-03-2013 12:30:15

I tirsdag kom der en opdatering til windows 8/8rt så der nu er fuld flash på enheden. Både modern UI og i desktop delen. Det er et kæmpe plus i min verden.
den af de banker der er på et er al-bank. Stor ros til dem..

ved nem-ud så skulle det jo snart blive muligt at tilgå det fra mobile enheder.

https://www.nemid.nu/om_nemid/videreudvikling_af_nemid/nemid_til_mobile_platforme/

0 0
18-03-2013 12:33:33

UPS, det gik lidt hurtigt, skulle stå
i sidste uge kom der en opdatering til windows 8/8rt så der nu er fuld flash på enheden. Både modern UI og i desktop delen. Det er et kæmpe plus i min verden.
en af de banker der er på RT er al-bank. Stor ros til dem..

vedr nem-id
så skulle det jo snart blive muligt at tilgå det fra mobile enheder.

https://www.nemid.nu/om_nemid/videreudvikling_af_nemid/nemid_til_mobile_platforme/

0 0
hellas7 18-03-2013 22:55:26

vedr. nem-id så lovede de, at det ville komme forrige år til mobile enheder.

Den dag nem-id kommer til mobile enheder er den dag man kan købe en Lumigon i sin telebutik

0 0
19-03-2013 00:09:46

Hvis det er rigtigt, et det jo aldrig. Hehe

0 0
Peder Alipio Thurøe 18-03-2013 12:24:36

Kunne i lave en test og sammenligne Asus Vivo og Microsorft Surface???og se hvem der er bedst

0 0
Simon\n 18-03-2013 11:58:34

Hvorfor er det et problem at den har special stik, det er jo tilsyneladende ikke et problem forhold til Ipad, der også kræver special stik?

Altså forstår ikke hvorfor i synes det er så stort et problem, ligefrem siger det er elendigt, det gør netop at den gør at man ikke river tabletten på gulvet, hvis du falder i ledningen. I burde se pointen i deres design valg.

0 0
August 18-03-2013 17:24:21

Fordi så mange har Apple-produkter, at et opladerstik ikke er sjældent at se. Det er det med Surface, fordi ingen gider købe den.

0 0
Alfix 19-03-2013 00:13:05

Ikke noget problem. Den er det vaerd. Det bedste stykke hardware markedet har set I mange aar. :)

0 0
Mathias 18-03-2013 11:45:30

Spændende anmeldelse, jeg gik personligt efter en ipad denne gang, men næste gang jeg skal opgradere pc/tablet vil jeg sandsynligvis køber mig en surface.

Jeg håber dog de får udviklet betydeligt flere apps, eller får surface proen til DK. Jeg satser på den næste generation af surface blive endnu bedre og med et mere spiseligt app udvalg.

0 0
18-03-2013 11:23:28

Hvordan er batteritiden på den? Fx sammenlignet med en iPad.

0 0
Mobilsiden.dk 18-03-2013 11:26:59

Det afhænger af brug. Men umiddelbart ingen problemer med at holde strøm, omend en iPad måske er en smule mere strømøkonomisk.

0 0
Jonas 18-03-2013 13:31:20

En Ipad bruger en smule mere strøm på trods af at surface har en større skærm(det skyldes en højere opløsning på skærmen=flere pixels=nødvendig med en større processor). Så i sidste ende er en Ipad strømslugende end en Surface RT men tilgengæld er batteriet større i en Ipad. Ipad 4 holder vist strøm omkring 9½ timer mens en surface holder 8½.

0 0
Alfix 18-03-2013 12:36:35

Sammenlignet med min foraeldres ipad som godt nok ikke er den nyeste er vi meget taet. Jeg vil tro at jeg har noget der ligner 8 til 12 timers batteri ved normalt konstant brug. Det er dog omvendt en ipad en maskine du vil bruge mere netop fordi at man kan lave mange flere praktiske og produktive ting som blogge fra browseren og ikke en app, opdatere hjemmesider og skrive i Word mm.

0 0
Alfix 18-03-2013 12:40:39

Det skal lige siges at, hvis man gaar ind og feks. deaktiverer flere af appsene muligheder for at give notifications kan man altsaa bosste batteri tiden til endnu mere... Hvis man vil.

0 0

Om brug af cookies