Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Motorola Xoom - en Android-tablet med power (produkttest)

Motorola Xoom - en Android-tablet med power (produkttest)

TEST: Motorolas Android-baserede iPad konkurrent gør det godt. Men ikke helt godt nok. Læs her anmeldelsen af Motorola Xoom.

Motorola Xoom (Foto: Mobilsiden.dk)
Motorola Xoom (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

For omkring 4.500 kroner får du 713 gram tablet-computer baseret på Googles Android-styresystem for tablets, Honeycomb 3.0.1. Men du får også en tablet som er noget mere "nørdet" end iPad - men dog stadig en værdig iPad-konkurrent.

Selve hardwaren og designet føles lækkert og er af god kvalitet, men efter kort tid bliver enhedens fysiske udformning lidt bøvlet. Selvom små 100 gram i vægtforskel, i forhold til iPad 2, ikke virker som det store, er vægten alligevel rimelig afgørende under det daglige brug.

Motorola Xoom er en buttet sag, og sammen med vægten bliver den simpelthen ganske tung at stå eller sidde med.

Bagsiden er buet og ikke flad, det betyder at den ligger og vipper når den anvendes på et plant underlag, som f.eks. et bord, hvilket gør Xoom direkte uanvendelig på denne måde.

Samtidigt er den for stor til at betjeningen kan ske fornuftigt med to hænder. Alternativet er at have enheden liggende på ens ben under anvendelsen, hvilket på ingen måde er optimalt.

Brugerfladen kræver øvelse

I forhold til en iPad, så er der noget mere at sætte sig ind når, når det handler om brugerfladen på denne Android-enhed. Hvor iPad blot har ikoner, som er genveje til programmer (apps), så byder Motorola Xoom på mange flere tilpasningsmuligheder for brugeren.

Udover almindelige genveje, har systemet også widgets, som er interaktive programmer der kan placeres på de fem forskellige forside-skærme.

Et personligt udtryk med ens favorit-indhold er fordelen ved widgets, men ulempen er, at der er noget mere at sætte sig ind i for brugeren. Dertil kommer systemets egne genveje og små menuer hist og her. Der går lige nogle timer, inden man helt forstår hvorfor tingene fungerer som de gør.

Særligt notifikationerne med beskeder om f.eks. nye mails samt systemindstillingerne i højre hjørne, er i starten noget forvirrende.

Hurtig betjening

Jeg har testet en del billigere tabletcomputere som desværre alle langt fra var pengene værd. Men Motorola Xoom er anderledes.

Processoren på 1 GHz (dual-core) giver en ganske hurtig oplevelse af Xoom. Her starter programmerne hurtigt, internet-browseren åbner let selv større hjemmesider og man har på ingen måde fornemmelsen af, at der mangler power.

Men alligevel kan maskinen godt blive træt og gøre mærkelige ting, der ender med at gøre en genstart nødvendig.

Generelt er Motorola Xoom smidig og flydende i menuerne, her er vi næsten på "iPad-niveau".

Skærmen på 10,1 tommer (1280 x 800 px) står klart og tydeligt, men der skal ikke ret meget sollys til, inden betjeningen nærmest er umulig på grund af genskin. Så Xoom egner sig ikke til brug udendørs.

Motorola Xoom (Foto: Mobilsiden.dk)
Motorola Xoom (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Internet-browseren har Flash og kan køre det

Med Motorola Xoom kan "det rigtige internet" benyttes - (næsten) uden begrænsning. Det er Adobe Flash som gør dette muligt.

Du får altså mulighed for at se DRs live web-TV eller benytte f.eks. YouSee web-TV direkte i browseren. Og Xoom er kraftig nok til at trække disse tjenester i fuld skærm. Derimod har vi haft store problemer med at få Ekstra Bladets web-TV til at køre ordenligt.

Heller ikke TV 2 Sputnik kan køre på Zoom, men det hænger tilsyneladende sammen med manglen på det browserplugin der hedder Microsoft Silverlight.

Zoom på websites sker med to fingre, ganske som på iPad - og siden kan flyttes mens der zoomes. Denne del virker helt fantastisk. Desværre tilpasses tekstsider ikke til bredden på skærmen, så her må du finde dig i, at skulle scrolle fra side til side, hvis der er zoomet tæt ind på noget.

Der er i øvrigt faneblade i browseren, så man kan have flere websites åbne på én gang.

Du skal ikke forvente at kunne bruge netbanken i browseren via denne tablet, med mindre din bank har en applikation. Der er et eller andet som forhindrer en i at logge på med Nem ID.

Velfungerende skærmtastatur, men

Når der skal skrives tekst, så sker det på et komplet QWERTY-tastatur som vises på skærmen - inklusive de danske karakterer æ, ø og å.

Tastaturet virker fuldt ud lige så godt, som det der findes på iPad. Men Xoom har en klar ulempe.

Som tidligere nævnt i denne test, så buer bagsiden på enheden en smule. Den kan altså ikke ligge plant på et bord, men ligger og vipper når man taster. Dette umuliggør en fornuftig skriveoplevelse.

Motorola Xoom. Her ses bundstikkene. (Foto: Mobilsiden.dk)
Motorola Xoom. Her ses bundstikkene. (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Ingen USB-oplader

Motorola vinder klar prisen for den grimmeste og mest uhensigtsmæssige oplader; En stor klods med lang ledning - og i øvrigt Motorolas eget ladestik.

Med andre ord, så kan enheden ikke lades op via et standard USB-stik.

Dertil kommer, at ladestikket tilsluttes i bunden af enheden. Den kan dermed kun svært stå og balancere, hvis der skal oplades samtidigt med brug.

Denne konstruktion er noget af det mest usmarte jeg længe har set!

Begrænset mængde applikationer

En tabletcomputer kommer først rigtigt til sin ret når der findes et stort udvalg af applikationer som udnytter den store skærm. Præcis her har de Android-baserede tablets et KÆMPE problem.

Mens der kun findes meget få tablet-apps til Android, er der lige nu over 100.000 til iPad. Og dem som findes til Android er umådelige vanskelige at få øje på i Android Market.

Jeg begriber ikke, hvorfor Google ikke på en mere tydelig måde "flasher" de tablet-apps der trods alt findes. I sidste ende betyder det nemlig, at forbrugeren er mere tilbøjelig til at købe en iPad, hvor udvalget både er større og lettere at finde.

I testperioden har jeg dog fundet et par tablet-apps som er ret fede. "Stock Alert - Tablet Edition", "USA Today for Tablet", "CNN App for Android Tablet", "IMDb Movie & TV" og "AccuWeather for Honeycomb".

Køber du denne tablet skal du dog ikke regne med Facebook. Der findes nemlig ikke en Android-tablet version af "Facebook for Android" - og standardudgaven kan man ikke hente. Dermed er man henvist til at benytte Facebook i en internetbrowser.

Husk tilbehøret

Inden du smider en lille fem-tusind krone efter Motorola Xoom så husk tilbehøret.

En eller anden form for docking-enhed til at placere Xoom i når der oplades, eller en transportlomme med mulighed for at stille enheden skråt, er absolut undværlig. Særligt hvis du vil bruge Xoom til web-TV eller film.

I salgspakken medfølger ingen form for tilbehør. Alt er ekstra. Der er dog 32 GB indbygget hukommelse, men denne kan ikke udvides.

Et kæmpe plus er, at Xoom kan tilsluttes et TV via HDIM-stik uden man behøver at købe noget ekstra.

Du kan se udvalget af tilbehøret til Motorola Xoom på Motorolas-website.

Konklusion: Er den så ALT dét?

Motorola Xoom er IKKE perfekt, men den er LANGT bedre end hovedparten af de Android-baserede tablet-computere som jeg indtil nu har testet.

Tidligere var der reelt kun ét valg når det kom til tablets, nemlig valget mellem iPad / iPad 2 og Samsung Galaxy Tab. Men Motorola Xoom kommer efter min mening flot ind på hylden, hvor den klart er en overvejelse værd.

Men ikke alt er godt. Særligt den buede bagside og den generelt uhåndterlige konstruktion trækker ned. Derimod er det positivt, at man kan køre web-TV fra f.eks. YouSee direkte som fuld skærm i browseren.

Det trækker naturligvis også op, at batteritiden er rimelig god.

YouTube-folket får med Xoom en rigtig lækkerbisken i form af en virkelig flot YouTube-app - og heller ikke musikfolket bliver skuffede.

Motorola Xoom skal have fire store flotte stjerner ud af seks mulige. Vejen til at slå iPad er ikke så lang som den har været.

Se også videotesten af Motorola Xoom.

Plus:
- Hurtig at betjene
- Kræfter nok til store websites inkl. web-TV
- Relativt stabil
- Flot skærm der reagerer præcist
- Kan tilsluttes TV via HDMI uden efterudstyr

Minus:
- Stor grim oplader med underligt stik
- Har behov for genstart i ny og næ
- Buet bagside så den ikke kan ligge fladt
- Høj vægt og klodset design
- Mangler tablet-apps

Læs også:
- Advarsel: Hold dig fra billige tablets


Motorola XOOM - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

claus 16-08-2011 12:11:26

Som tekniktosset, læser jeg gerne anmeldelser af spændende nye gadgets. Jeg har selv en ipad2 og er superglad for den. Migrerede fra android til ios for 6 mdr. siden og har ikke fortrudt det.
Det virker som om at mange androidbrugere har lavt selvværd, farer i flint lige så snart at android kritiseres for noget ipad ikke kritiseres for. HVorfor dog være så meget i offensiven hele tiden. Slap af og nyd produktet, hvis du er tilfreds med det. HVis du synes det er et godt produkt, bliver det vel ikke dårligere af det med en kritisk anmeldelse. Nyd at android baserede produkter er produkter under udvikling med masser af potentiale.
At diskutere mac og pc - android og ios, er som at be' venstre og socialdemokraterne om at blive enige om et fælles politisk udspil. No can do.
Der går følelser, værdier og overbevisning ind i debatten. Det er som at diskutere æbler og pærer (eller æbler og forskellige istyper!).
Jeg har har fornøjelsen af at sidde med en xoom. Det er en spændende maskine. Den er android og ikke en ipad. Den har andre forcer, som man nok skal være tekniktnysgerrig for at udnytte fuldt ud. ipaden virker og er mere bombesikker, fordi at tweeks er stærkt begrænsede.
Undskyld forstyrrelsen..

0 0
Mick 31-07-2011 13:32:01

Hey

Tillykke med din eeepad
Så meget bedre end xoom er den nu hellere ikke :-)
Eller jeg vil hellere sige den er ikke bedre, men anderledes.
Se link for sammenligning.

http://www.youtube.com/watch?v=pVAk6DEnTUY&feature=youtube_gdata_player

Skærmen vinder, men men den er da ret stor.
Jeg mangler ikke fysiske keyboard, da jeg allerede har 2 laptops:)

Mvh
Mick

0 0
31-07-2011 21:38:53

Du har fuldstændig ret i at den er "stor" altså, at rammen rundt om er ca. 8 mm. bred.

Hvad angår dit link. Skærmen er bedre på eee pad ja. Det point han giver til Xoom for dens "smoothness og sensitiviteten" gælder ikke rigtig længere, da eee pad'en lige er blevet opdateret til 3.2 hvilket har gjort den en del bedre end tidligere. Det har også fikset det lille problem med 1080p film.

Du har ret i at det er en smagssag. Men muligheden for at udvide hukommelse og at den er ca 1000 kr. billigere, vinder det for mig. Desuden finder jeg eee pad'en langt mere brugbar til studie og egentlig arbejde, frem for andre tablets der ikke rigtig dur til tekstbehandling osv.

0 0
Mick 31-07-2011 13:31:59

Hey

Tillykke med din eeepad
Så meget bedre end xoom er den nu hellere ikke :-)
Eller jeg vil hellere sige den er ikke bedre, men anderledes.
Se link for sammenligning.

http://www.youtube.com/watch?v=pVAk6DEnTUY&feature=youtube_gdata_player

Skærmen vinder, men men den er da ret stor.
Jeg mangler ikke fysiske keyboard, da jeg allerede har 2 laptops:)

Mvh
Mick

0 0
30-07-2011 14:32:53

Forstil dig en Xoom, bare bedre på næsten alle punkter. Asus eee Pad Transformer!

Den kører smukt og flydene. Du kan få den med 16 eller 32 gb lagerplads, men du kan sagtens udvide med SD kort.
- Mini-hdmi port
- Samme flotte opløsning som Xoom, med LED IPS skærm
- 9.5 timers batterilevetid!!
- USB oplader ;)
- Flad på bagsiden (den vipper altså ikke)
- Og her kommer "transformer" ind i billedet. Der kan nemlig købes en keyboard dock der passer til, således at du kan bruge den som en slags bærbar/netbook. Det fungere overraskende godt, og et lille plus, er at der et batteri i docken på yderligere 7 timer = 16.5 timers forbrug!! Der er 2 USB porte i keyboardet samt SD kort læser.

Desuden kommer den med en app ved navn Polaris Office, der gør det muligt at lave dokumenter, fremvisninger og regneark, gratis! Desuden kan du redigere i word dokumenter osv ;)

PS: Den vejer 680 gram og koster ca 1000 kr. mindre end xoom. Keyboardet koster dog 1000 kr. ET lille minus ved den, er at der endnu ikke er kommet en 3G model. Man må altså nøjes med Wifi, indtil videre.

0 0
Martin Jensen 30-07-2011 23:25:05

Please, anmeld 2'eren når den kommer. Går ud fra den vil have 3g :) anmeld da også gerne 1'eren :)

0 0
31-07-2011 13:16:28

Går ud fra det er mig du taler om? :)

Jeg har skam allerede den uden 3G - og jeg tror skam jeg holder mig til den, da jeg vil væde min gamle hat på, at 3G modellen er dyrere. Desuden har jeg en telefon med 3G og Wifi-Hotspot, så jeg kan skam bare benytte min telefon som netværks kilde :D

Hvis du vil have en anmeldelse, vil jeg råde dig til at kigge på youtube. F.eks: http://www.youtube.com/watch?v=0Rm8NQAib-A
og
http://www.slashgear.com/asus-eee-pad-transformer-review-03149807/
og naturligvis
http://www.engadget.com/2011/04/18/asus-eee-pad-transformer-uk-edition-review/

;)

0 0
31-07-2011 13:22:34

Det ser dog ud til at 2'ern kommer til at have ICS (Ice Cream Sandwich - Android 4.0 OS) og en Tegra 3 processor, men det er kun rygter, og vi ved ikke hvornår den kommer :) Google frigiver nok først ICS i slutningen af året, og derefter går der nok noget tid før der bliver frigivet tablets med 4.0 :)

0 0
Bo Belkov 30-07-2011 18:56:09

Er der så indbygget 3G i den

0 0
30-07-2011 19:01:53

Nix, det er lige det der ikke er (endnu) :-)

0 0
Katron 30-07-2011 01:36:20

Fint nok altsammen, men kan man se porno på den??

0 0
Katron 30-07-2011 02:31:02

Har iøvrigt fjollet lidt rundt med et par forskellige tablets.

Har også problemer med helt at se hvorfor. Hvad er de til.

Nu er jeg så godtnok nokiamand, så kan ikke bruge hverken apple eller android, som et stort alternativ til mobilen.

Det er måske fordi jeg ikke har behovet for at læse nyheder på sengekanten.

Jeg har DRupdate på fjerneren.

Skal jeg høre musik i stuen, har jeg en bluetoothmodtager i anlægget, og afspiller direkte fra min Nokia N8. Er der ikke musik nok, har jeg adgang via min N8 til min NAS server, og kan streame musik direkte den vej.
Den adgang virker også via 3G, så bluetooth musik via anlægget i bilen fungerer også via N8.

Er jeg på tur har jeg den bærbare med. Den har plads til flere gigs end en tablet, så data er ikke nødvendig i samme grad. Skal jeg alligevel på nettet, eller ha hentet filer fra min NAS server derhjemme, så har jeg data på N8'eren, og laver blot et trådløst netværk.

Det er muligt jeg bare ikke er voksen nok til en tablet, men kan ikke rigtigt passe den ind i min hverdag, som fungerer rigtigt godt uden.

0 0
Katron 30-07-2011 02:33:24

OBS. Jeg laver et trådløst netværk med internetdeling selvfølgelig, som den bærbare hopper på. Ingen grund til at have et hav af abbonementer.

0 0
Martin Jensen 29-07-2011 23:17:06

Fin anmeldelse. Dog meget præget af at være skrevet af en applefan.
Som altid fremhæves Apple hver eneste gang de gør noget bedre(rund bagside eksempelvis), men omtales ikke når Apple heller ikke virker (NemID).
Det hvor du overgår andre fanboys er når du fremhæver Ipad positivt på punkter hvor Android er foran - tilpasningsmuligheder.

Men fint når man se bort fra brillerne det er set igennem. Dog er det rigtig godt at folk der har brugt den i dagligdagen, har meldt ind i comments med hvad de oplever af problemer :)

Er opdateringen til 3.2 ikke kommet til Danmark ? Det er tabletten måske ikke engang ? :)

(ps det er en lille typo: undværlig/uundværlig)

0 0
nudsen4ever 29-07-2011 18:07:57

Er der nogle herinde som kan forklare mig, hvorfor findes der tablet? udover de har en større skærm, kan de så mere end en high-end smartphone?? du kan hvis ikke ringe fra den? og hvis du skal skrive på den kan man i det her tilfælde kun bruge én hånd, da den ikke kan bruges på et bord, og skærmen er for stor til to hænder kan skrive på den.. hvad kan en tablet som en bærbar ikke kan? og hvorfor foretrække en tablet frem for en bærbar?? jeg forstår bare ikke behovet..

0 0
Martin Pagh Ludvigsen 29-07-2011 23:10:06

Det er et ret godt spørgsmål. De er jo ret bekvemme, men prisen (specielt i DK) er helt urimelig i forhold til, hvad man ville kun få af laptop for de samme penge. Jeg ville ikke selv have en tablet, hvis jeg ikke fik dem betalt af mit arbejde, men de er meget rare at have.

Det eneste sted, hvor de VIRKELIG kommer til deres ret, er på langdistanceflyvninger, men man skal dæleme flyve meget, hvis det skal kunne forsvare investeringen.

Det er tydeligvis lykkedes for Apple at opfinde et behov, der ikke var der i forvejen, og det kan man jo kun beundre.

0 0
Blank 29-07-2011 20:39:48

Køb een, og så finder du ud af det..

Den er let at have liggende på sengekanten til at læse nyheder og mails inden man går i seng..
jeg bruger eksempel også min til at styre mit musik anlæg, min film streamer.
http://www.youtube.com/watch?v=RriGmE-HMNc
Den fylder mindre en en bærbar, og er let at have på skødet på sofaen.
Jeg savner ikke at have en bærbar.. men jeg tror at jeg ville komme til at savne en tablet, hvis det markede går i stå "igen"

0 0
Benjamin Jensen 02-08-2011 23:35:41

Igen...hvad kan den som alt andet ikke kan?

Jeg kan via mit Sony fjernsyn se Sputnik, youtube og alskens andre internet baserede tjenester. Jeg kan endda spille på mit fjernsyn. Jeg kan endda styre min musik fra fjernsynet som kan køre fra en NAS server.

Det er faktisk temmelig mindre kompliceret end det du har vist.

Og nyhederne kan jeg læse på min iPhone mens jeg ligger i sengen. ;)

0 0
Bjørn 29-07-2011 21:51:54

Wow nice setup :-)

0 0
Martin Pagh Ludvigsen 29-07-2011 16:43:30

Tak for en fin anmeldelse. Jeg har haft en Xoom gennem mit arbejde i Los Angeles i 4 mdr, og er yderst tilfreds med den, specielt efter opdateringen til 3.2.

Forstår ikke helt problemet med den buede bagside, for det oplever jeg slet ikke, men måske er der forskelle i designet fra Europa til USA?

I øvrigt er jeg enig i problemet med de manglende apps, men jeg vil tillade mig at fremhæve et par af dem, I endnu ikke har adgang til i Danmark. Amazons alternative appstore giver fx en anderledes inspirerende tilgang til apps, og Google Music er simpelthen den fedeste tilgang til en musikapp, jeg nogensinde har set.

Som arbejdsredskab er Xoom uovertruffen med sine fantastisk udformede mail og kalender apps og widgets. Og så vil jeg da også fremhæve batteritiden, der gav mig mulighed for at se hele fjerde sæson af Mad Men på 1 flyvetur. 16:9 formatet gør den i øvrigt meget bedre end iPad til at se video.

Min iPad 1 og 2 bliver i skuffen, når jeg tager fra arbejde, for Xoom er meget federe i hverdagen.

0 0
PJ 29-07-2011 14:39:31

Der er næste 10000 apps som udnytter tablets skærmopløsning, og det stiger dagligt(og 99% af resten kan stadig køre på en tablet) - en app kan sagtens designes til at køre på en telefon OG en tablet, appen benytter bare et forskellige layout alt efter hvad skærmen størrelsen er.
Der er nogle apps som laver en special version, men det er mest spil for at benytte textures af høre opløsning.
Så det er ikke sandt at sige der næsten ingen findes.

0 0
Thomas Andersen 29-07-2011 14:22:38

Jeg så på google præsentation hvor de brugte xoom, hvor de viste hvad gmail kunne på den. det har i ikke skrevet om. hvorfor? den virker nem og overskuelig

0 0
29-07-2011 14:20:43

det tilføjes at den formentlig på et tidspunkt bliver opdateret, så man kan kører LTE på den..

0 0
Mick 29-07-2011 13:47:52

Hej John

Er du ved at falde af på den?

Jeg har læst og set mange af dine indlæg.

Dette er til tider ok, men desværre også mangelfuldt.

Jeg sidder og skriver på min Xoom WiFi version 3.2.

Der er åbent for ram udvidelsen nu, at så mit 16gig ekstra indsatte flash kort kan benyttes. (dog kun i read only mode _ endnu)

Tekst tilretning på websider aktiveres med dobbelt tab. (når du har zoomet ind)

Vil du skrive med den siddende og benytte begge hænder så vender den på højkant. Super med 2 "tomler".

At du kan bruge så mange linier på at beskrive en oplader som ligner meget andet som findes på markedet, tja... Hvad skal jeg næsten sige... Suk.

Mht notification nederst højre hjørne. Det er da super smart. Jeg forstår ikke dine beskriver her.

Facebook beskrives som næsten ubrugeligt. Det virker jo i browseren som er væsentligt bedre end en app.

Genstart er ovre efter opdatering.

Jeg har selv følgende at tilføje.
Der skal købes et etui så den kan stå oprejst på bord og i skød. (køb ikke det originale)
Skærmen måtte gerne være bedre til udendørs brug :)

Udover dette er Motorola Xoom vildt fed.
Din artikel lugter for meget af "jeg er Ipad mand"

Mick

0 0
mathias 29-07-2011 13:14:16

Kan man på noget tidspunkt forvente sig en anmeldelse af Samsung Galaxy Tab 10.1??

0 0
Bo Belkov 29-07-2011 12:46:31

Den er sikkert alt for dyr, men når man kigger på ipads og android tablets så prisen nok rigtig nok

0 0
MLH 29-07-2011 10:27:59

omtales ikke i "testen" den er da ellers en ret så væsentlig del af en tablet :-) Er det fordi den er uovertruffen ringe???

0 0
Mobilsiden.dk 29-07-2011 10:50:46

Hej MLH

Skærmen er omtalt her (klip fra teksten)

Skærmen på 10,1 tommer (1280 x 800 px) står klart og tydeligt, men der skal ikke ret meget sollys til, inden betjeningen nærmest er umulig på grund af genskin. Så Xoom egner sig ikke til brug udendørs.

0 0
Cebastian 29-07-2011 01:38:46

Jeg har selv siddet med Xoomen i 10 dages tid nu, men har slet ikke noget imod opladeren, og det at den ikke opladede med usb. Den tablet holdte hele dagen med intensivt brug. Og hvis den kun skal bruges fra tid til anden, kunne den da snildt holde 3 dages tid. Så hvem bekymrer sig om opladeren?
Jeg oplevede heller ikke noget dårligt med vægten eller formen. Tilgengæl vil jeg rose den form og design, samt placering af kmapper. Genialt at den ligger bag på, lige når man samler den op :) Rigtig behageligt :)

Men jo, den var ikke perfekt. Ville gerne have opdateret den og se. Helt klart en værdig modstander af iPad :) Ville dog nok gerne satse på en Asus Transformer. For hvem kan ikke elske den?? :D Glæder mig til jeg en dag får lov at lege med den!

0 0
Søren D 28-07-2011 23:47:08

Fin test som kommer godt rundt, men vil lige komme med et hurtigt Android-indkast. Hvis man "kommer fra Android platformen" fx. fra sin mobil, kræver Xoom'en nu ikke den store tilvænning - alt fungerer som du er vant til fra din mobil og det eneste der er et problem, er at komme tilbage til din mobil,,,alt er krympet og min Optimus 2X som før virkede stor, er pludselig miniput og spil og film bliver aldrig det samme på din mobil igen! :-) Vægten har jeg ikke oplevet som et issue, men jeg har heller ikke noget at sammenligne med da det er min første tablet.

Genstarterne var måske et problem på HC 3.0, jeg oplevede dem nu ikke og på 3.2 (US WIFI version) har jeg heller ikke oplevet problemet. Alt kører smooth og glidende. Med 3.2 er der ganske rigtigt blevet åbnet for muligheden for at udvide med ekstra 32GB via mikro SD, men det er indtil videre kun "read"! Er tilsyneladende et issue mellem Google og Motorola...

I starten var jeg også ret træt af at ladestikket sidder i bunden, men med den fine batteritid er det ikke et problem til daglig - dog er den originale case fra Motorola så åndet skruet sammen, at den ikke kan lades når den er helt lukket (det blev dog hurtigt fixet med min Dremel) Case'n løser også udfordringen med den buede baggrund, men nogen skrivemaskine bliver den nu aldrig - så skal der som til alle andre tabletter et eksternt tastatur til. Men med børn i huset og mange ture op og ned af tasken er case'n ganske enkelt uundværlig!

Googles marked er ganske rigtigt ikke opdelt så widgets og apps til tablet'er har deres egen gruppe, (og jeg fatter heller ikke hvorfor Google ikke gør noget alvorligt ved søgefunktionen på deres Market - de skulle trods alt ha' kompetencen) men jeg mener, at da jeg loggede på i USA første gang, var der en sådan gruppe, så det var nemt at finde indhold - kan være det kun er i USA?

De mange tilpasnings muligheder mener jeg personligt er Android systemets største force og for dem, der er vilde med de mange forskellige launcere til mobilerne, vil ikke blive skuffede på tab'en - her er de samme muligheder for at tweake og sætte sit personlige præg på sin tab (bruger selv ADW) så den passer til dit behov, men pga den store skærm er det bare så meget federe på en tablet.

Skal ærligt indrømme at jeg i starten morede mig over hypen af tabletterne, for hvad skulle man dog med en sådan en "semi-computer", når man nu havde en fed bærbar? Jeg har dog stort set ikke brugt min bærbare siden jeg købte min Xoom og mail, websurf, spil, film og musik er flyttet helt over på tab'en. Firmaets applikationer kører over Citrix app'en som rigtig kommer til sin ret på den store skærm.

Alle her i husstanden har taget tablet-ideen til sig og bruger den nu til det daglige online- eller underholdnings-fix :-)

0 0
Daniel Jørgensen 28-07-2011 22:53:24

At den har et andet stik end USB kan jeg ikke se hvorfor skal være negativt ved denne Tablet når i ikke mener det er negativt ved iPad ? Det samme gælder netbank.. Det kan iPad jo heller ikke i en browser, men der er det heller ikke en negativ ting .. :S

0 0
Bjørn 28-07-2011 18:13:08

Kan ikke forstå hvordan det ses som skidt at der er mange tilpasningsmuligheder, bevares hvis man ikke kan overskue at sætte sig ind i dem, kan man jo stadig køre helt plain med genveje til apps som på iOS.

Derudover skriver i at det er skidt med oplader stikkets form, det er det også, men Ipad bruger også et alternativt stik.

At den buer på rykker, der gør Ipad også, og det kan løses med et case.

0 0
Jørgen 28-07-2011 23:48:49

iPad 2 buer ikke på bagsiden...

0 0
Bjørn 29-07-2011 21:49:46

Måske ikke, men Ipad'en, altså 1'eren gør. Du kan lægge den på et bord og knipse på hjørnet af den, og den vil snurre som en snurretop.

0 0
Bjørn 30-07-2011 13:07:56

Fordi det er den jeg har...

0 0
johannes 30-07-2011 14:37:21

Og for det ikke var et kritik punkt da ipad (1) blev anmeldt. http://www.mobilsiden.dk/mobiltest/index.php?aId=13650

0 0
28-07-2011 18:01:52

Du skal ikke forvente at kunne bruge netbanken i browseren via denne tablet, med mindre din bank har en applikation. Der er et eller andet som forhindrer en i at logge på med Nem ID.

Er det for at alle kan følge med, eller ved I ikke at det er på grund af mangel af Java, som NemID skal bruge?

Der er dog 32 GB indbygget hukommelse, men denne kan ikke udvides.

Når Xoom i Danmark får 3.2, vil den få SD card slot support, så der vil være mulighed for at udvide hukommelsen i fremtiden, så den vil være bedre formuleret hvis i havde skrevet.
"Der er dog 32 GB indbygget hukommelse, og på nuværende tidspunkt kan dette ikke udvides."

0 0
PJ 29-07-2011 14:33:03

Lige som ipad'en heller ikke kan bruge nemid

0 0
Mobilsiden.dk 29-07-2011 10:49:10

Hej Mokka

Den Xoom vi har fået, er kommet direkte til os fra Motorola.
Derfor betegner vi den som "den endelige version".

Vi har godt set at der er plads til SD-kort i enheden. Men det fungerer ikke.

Motorola er nu kontaktet for at få en officiel udmelding.

0 0
Jesper 31-07-2011 12:18:46

burde ikke være nødvendig fra Motorola DK. Det er allerede meldt ud, at når Xoom bliver opgraderet til 3.1.0 vil der blive support for SD-slot. Det har været meldt ud i lang tid.

Derud over en udmærket test af Xoom.

0 0
Hans Jákup Danielsen 28-07-2011 22:44:03

java scriptet gider ikke at køre på min HTC desire

0 0
Blank 29-07-2011 10:48:27

Java, og Java Script er ikke det samme..

Javascript her på siden, er når du trykker Besvar, så skal siden ikke "reloade"

Java, er en slags app på hjemmesiden.

0 0
Anders 28-07-2011 17:18:03

Rigtig god anmeldelse, bare ærgeligt at i ikke nåede at teste med 3.1, det skulle løse alle genstart problemerne, og endda også gøre enheden lidt hurtigere. Glæder mig til anmeldelsen af Samsung Galaxy tab 10.1, den er på hardwaresiden bedre på alle punkter end xoom.

0 0

Om brug af cookies