Nokia 5230 – billig men godkendt! (mobiltest)

TEST: Nokia plejer generelt at være gode med standardtelefoner, og Nokia 5230 er på mange måder også en ganske god telefon.

Nokia 5230 – billig men godkendt! (mobiltest)

Der er dog intet nyt eller nyskabende ved Nokia 5230, og der er rigtig meget ved telefonen, som får den til at minde om en billig udgave af Nokia X6.

Nokia 5230 har et 2 megapixels kamera, bluetooth, 3,2″ touchskærm, FM-radio, vækkeur, kalender, lommeregner osv. Den har 70MB indbygget hukommelse, men understøtter microSD kort op til 16GB. Hvilket iøvrigt kan udskiftes, mens telefonen er tændt. 

Mobilen har Symbian OS Series 60 version 5.0.

Symbian virker efter min mening, efterhånden lidt “gammeldags” og trægt i det i forhold til mange andre styresystemer, og den største ulempe er bl.a. at der ikke er kinetisk scroll i menuerne, dette er der f.eks. inde i beskeder, men ikke inde i menuen programmer.

Kinetisk scoll vil sige, at man med fingeren kan “svirpe” en liste, hvorefter den scoller selv.

Online 24/7

Der er utroligt mange lighedspunkter på Nokia 5230 og Nokia X6. Den er i sig selv heller ikke nogen dårlig telefon, at blive sammenlignet med. Imodsætning til f.eks. Nokia X6, så er Nokia 5230 ikke med capasitive touchskærm, men derimod med resistive touchskærm (trykfølsom).

Nokia 5230 er designet til personer, der lever et aktivt liv, og som bruger mobiltelefonen til musik, foto og video og på at være online døgnet rundt.

Smart feature

På hjemmeskærmen kan man lave en innovativ kontakt-menu med små billeder af op til 20 af de nærmeste venner – dette er super smart – og giver en hurtig og let adgang til kontakterne.

Kontakt-menu’en indeholder kommunikationshistorien med de sms-beskeder, mails, opkald, billeder osv. omkring den enkelte kontaktperson.

Så en rigtig smart oversigts feature fra Nokia’s side af, denne er mere end godkendt.

Designet – skab dit eget look

Generelt synes jeg, at Nokia på både X6 og 5230 mangler at kæle for de designmæssige detaljer. Den 5230 jeg har haft til test er hvid og sølvfarvet med en sølvfarvet bagklap (i pakken medfølger også både en pink og lyseblå bagside).
Men selve telefonen synes jeg er “stor” – og der er ikke rigtigt nogen lækre detaljer ved selve designet.

Udover skærmen har Nokia 5230 har desuden tre taster på fronten, en tag rør- og læg på, og så en menu-knap i midten. Hvilket igen minder om designet på Nokia X6. Dog er Nokia 5230 tydeligvist en meget billigere mobiltelefon og kan måske minde en smule om en legetøjstelefon.

De medfølgende bagsider giver mig et lille “flash-back” og får mig til at mindes de gamle Nokia modeller, hvor man kunne skifte cover. Så jeg synes, det er lidt sjovt, at Nokia igen med 5230 gør at man kan skabe sit eget look, som på f.eks. Nokia 3210 og Nokia 3310.

SMS-beskeder

Det undrer mig lidt, at en telefon som denne – der umiddelbart henvender sig til teenagere – ikke kan vise sms-beskeder i samtaletråd. Det er en ting jeg synes mangler, da det giver et utrolig godt overblik over samtaler til de enkelte kontaktpersoner.

Hvis jeg ser bort fra det, så fungerer sms-delen ganske fornuftigt. Man kan også selv vælge, om det skal være med T9-tastatur eller med QWERTY-tastatur. Holdes telefonen lodret, så skriver man med T9-tastatur, men vendes telefonen vandret, så skifter den automatisk til QWERTY-tastatur.

Kamera

Kameraet er, som tidligere nævnt, med 2 megapixels. Det er derfor heller ikke en wauw-oplevelse man får, når man tager billeder med kameraet. Men i de rette lysforhold ender billederne faktisk med at blive ganske hæderlige.

Billeder taget med Nokia 5230

Nokia 5230 – also Xpress Music

Musikdelen i Nokia 5230 fungerer rigtig godt, både FM-radioen og musikafspilleren fungerer som de skal. Det er også utroligt nemt, at overføre musik til telefonen,  da musikdelen meget brugervenlig.

Det medfølgende in-ear headset giver en ok lyd, og muligheden for at bruge andre hovedtelefoner er også tilstede. Da telefonen har et standard 3,5 mm jackstick.

Batteriet

Telefonen holder batteri i næsten to dage, hvis man bruger den til at være online 24/7 på facebook, mail samt ringer og sms’er en del.

Batterilevetiden er, som man kan forvente på en touchskærmstelefon. Det er ingen hemmelighed, at de store skærme bare sluger mere batteri end telefoner med små skærme.

Brugbart internet

Internetbrowseren er, som den kendes fra andre Nokia modeller. Derfor er den også godkendt, men heller ikke mere end det.

Nokia trænger til en opfriskning på flere punkter, når det kommer til hvordan internet kan opleves på touchskærmstelefoner.

Ovi Store

At besøge Ovi Store fra en Nokia 5230 er let som en leg. Ovi Store er let tilgængelig fra telefonens startmenu, og man kan med det samme begynde at downloade og personliggøre telefonen med de forskellige applikationer og spil, for at gøre telefonen sjovere.

Applikationstilbuddene indeholder også den seneste version af Ovi Maps, der bl.a. har luftfotos, 3D-billeder med vartegn fra mere end 200 byer og terrænkort til navigation for både fodgængere, cyklister og bilister.

Konklusion

Nokia 5230 har en konkurrencedygtig pris på omkring 1000-1200 kroner, og er derfor et stærkt tilbud til de kunder, som ønsker en billig mobiltelefon, der er perfekt til musik, sociale medier osv.

Nokia 5230 findes også i en Nokia 5230 Comes With Music version, men denne kommer ikke til Danmark, da tjenesten ikke understøttes her i landet. Grunden til dette er, at Nokia ikke har indgået de nødvendige aftaler med KODA.

Generelt er Nokia 5230 en ganske fornuftig mobiltelefon til prisen. Dog har touchskærmen generet mig en smule i ny og næ, men telefonen er trods alt også i den billige ende.

Hvis jeg sammenligner den med Nokia X6, så er der bestemt steder, hvor 5230 har mangler, men prisen er også cirka 2,5 gange mindre.

Alt i alt er Nokia 5230 en god telefon, som ikke overrasker. Men den holder ganske pænt, hvad den lover. Det lidt for billige look (efter min mening), synes jeg dog også trækker lidt ned på den samlede bedømmelse.

  Nokia 5230 ender på 4 ud af 6 stjerner. Hvilket er det samme som Nokia X6, der kan noget mere – men prisen er også det dyrere.

Læs også vores anmeldelse af Nokia X6

Seneste tilføjelse til historien

Fortællingen slutter ikke her. mobilsiden har holdt fast i temaet. 19/4/2010 kom der flere nuancer om emnet med fortællingen om Moodagent er på vej til Android – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Seneste højaktuelle stof om “Musik” finder du i denne spalte..