Nokia 6220 Classic (Produkttest)

Alt fra GPS til fem megapixels kamera i en lækker lille pakke, desværre driller tastaturet til tider, og det er et stort irritationsmoment.

Nokia 6220 Classic (Produkttest)

Telefonerne i Nokias 6xxx serie, er kendt for deres konservative udseende. Nokia 6220 Classic er heller ikke nogen undtagelse, med et ganske normalt candybar design, er der bestemt ingen, der vil blive forskrækkede.

Under motorhjelmen finder man til gengæld ikke en helt almindelig mobil, den er udstyret med alt, lige fra et fem megapixels kamera til GPS funktion. Der er altså lagt op til en potentiel rigtig lækker model. Funktionerne i Nokia 6220 Classic, leder mest af alt ens tanker hen imod deres N-modeller, men ikke desto mindre tilhører, den altså Nokias Classic serie.

Førstehåndsindtryk

Som udgangspunkt er der ikke meget ved udseendet på denne mobil, der giver et hint om hvilke funktioner, den er proppet med. Udseendet er, som navnet antyder meget klassisk, og det eneste der leder tankerne hen imod de avancerede funktioner, er den blå skrift på bagsiden, der angiver antallet af megapixel i kameraet.

Desværre får man heller ikke fornemmelsen af, at man står med et hav af funktioner, når man får telefonen i hånden. Materialerne er af hård plast, hvilket er fint nok. Dog kunne jeg godt have tænkt mig, at telefonen føltes lidt mere lækker, jeg syntes ikke, at den fornemmelse man får af telefonen ved, at få den i hånden, yder dens indre retfærdighed.

Baseret på udseendet, skulle man altså ikke tro, at modellen havde så meget at byde på, det er heldigvis fuldkomment forkert. Som sagt indeholder enheden ikke bare GPS, men også et fem megapixels kamera med Carl Zeiss optik. Skærmen ser utrolig klar ud, så her er der ingen finger at sætte på den – den er ikke trykfølsom, så der er heller ingen grund til det.

Betjening

Styresystemet er Symbian, som folk kender det. Til dette vil jeg ikke knytte nogle kommentarer, det fungerer som det skal og burde. Til gengæld vil jeg beskrive mit største ankepunkt ved denne telefon, nemlig tasterne.

De to menutaster er, vanen tro, placeret under skærmen i hver sin side, men af en eller anden årsag, er de blevet sænket en smule i forhold til skærmen. Det skaber ikke en glidende overgang imellem skærm og taster, og føles faktisk en smule mærkeligt. Desuden føles de til tider meget hårde og lidt besværlige at trykke ned.

De nederste taster, altså "*, 0, #", føles heller ikke helt optimale. Hele den nederste række, buer op for på en eller anden måde, at afslutte tastaturet. Det ser udmærket ud, når man kigger på det, men jeg syntes, det er hamrende irriterende at benytte. Efter at have leget lidt med telefonen et stykke tid, endte jeg med at få ondt i tommelfingeren. Jeg formoder det er en kombination af de nederste taster, som skal rammes præcist og menutasterne, som har en tendens til at hænge lidt i det.

Ud over disse problemer med tasterne, har jeg ikke oplevet nogle betjeningsvanskeligheder. Navigationsknappen fungerer ganske fint og alle de resterende knapper virker også som de skal.

GPS delen

GPS navigation foregår ved hjælp af Nokia Maps 2.0. Så vidt jeg ved, er det ikke mange måneder siden, at denne version af Nokia Maps blev offentliggjort, i hvert fald var det første gang, jeg prøvede den.

Som udgangspunkt blev jeg utroligt overrasket over, hvor hurtigt enheden fangede signal, og blev klar til at navigere. Jeg fik ikke taget tid på det, men det tog i hvert fald ikke meget mere end halvandet minut.

Med den nye version er der blevet introduceret et par nye features, disse vil jeg forsøge at belyse.
Selve søgesystemet er blevet en smule forbedret, dog skøjtede jeg rundt i det de første femten minutter, men efter jeg blev fortrolig med søgemulighederne, var det utroligt enkelt.

I bunden af kortet, er der en søgeboks, som giver mulighed for, at søge på stort set alt. Resultater vises derefter på skærmen, og man kan vælge, om man vil gå eller køre til destinationen.

Fodgængernavigationen fungerer ganske enkelt fantastisk, telefonen er utrolig præcis og beregner i alle tilfælde nye ruter utroligt hurtigt. I den tid jeg brugte den, oplevede jeg ingen udfald i gps enheden eller lignende.

En sidste ting som jeg vil lægge vægt på, er muligheden for at få vist kortet som satelit billeder. Det vil sige, at man kan navigere på billeder af byen, der vises som på Google Maps. Dog lader det til, at det suger en hel del megabytes, så man skal nok være påpasselig med denne funktion, endvidere går det ikke frygtelig hurtigt, hvis man navigerer rundt på kortet for at udforske nærområdet. Men funktionen virker og det er under alle omstændigheder sjovt at se satelit billeder af sine omgivelser.

Alt det løse

På trods af at telefonen ved første øjekast ikke lader til, at kunne prale med så meget, så har den simpelthen så mange fantastiske muligheder. Af dem jeg ikke lige har nævnt indtil videre, kan nævnes QuickOffice, PDF-læser, radio, mp3 afspiller og stort set alt andet, man kan forvente af en telefon, lige på nær WiFi. Og det hele fungerer utroligt lækkert, menuen reagerer hurtigt, og jeg har ikke oplevet, at skulle genstarte telefonen, fordi den er gået i stå eller lignende.

Batteritiden og også ret imponerende syntes jeg, den holder rask væk tre dage på trods af flittig brug af GPS og spil, det er bare herligt.

Konklusion

Jeg er utrolig begejstret over denne telefon, desværre går der skår af glæden på grund af de elendige knapper, den er udstyret med, det er virkelig ærgeligt.

Jeg vil anbefale folk, at de lige tager et kig på telefonen i en butik, hvor man kan afprøve tastaturet, for at se om man kan affinde sig med det. Kan man det, så er Nokia 6220 Classic en rigtig lækker model med utroligt mange velfungerende muligheder.

Jeg syntes ikke helt jeg kan give telefonen mere end 4 stjerner, egentlig syntes jeg det er synd for den indeholder så mange lækre funktioner. Det er udelukkende på grund af tastaturet, at den ikke får mere, tasterne er brugerens adgang til alle funktionerne, og hvis de ikke er i orden, så bliver man træt af at bruge den.