Parrot Rolling Spider – begrænset sjov [TEST]

Rolling Spider har kort batterilevetid, og kræver tilpasning og øvelse for at blive rigtig sjov.

Parrot Rolling Spider – begrænset sjov [TEST]

Parrot har udviklet en minidrone, Rolling Spider, der har fået sit navn efter de store hjul der kan monteres på siderne. Med hjulene kan den køre rundt på loftet og afværger samtidig de værste ulykker ved kollisioner med vægge, lamper, børn, dyr og meget andet.

Rolling Spider er en quad-copter, altså en drone med fire propeller, der med den rigtige opsætning gør den stabil, og ikke mindst sjov, at flyve.

Det startede skidt, men endte nogenlunde

I starten kunne jeg bare ikke få styr på Rolling Spider og oplevede derfor en del problemer. Det blev dog bedre med tiden, og til sidst endte vi med at blive nogenlunde venner.

Enheden styres via smartphone eller en tablet, med applikationen Free Flight 3, der forbindes til Rolling Spider via Bluetooth.

I applikationen kan man vælge tre forskellige former for styring, Normal, Joypad og Ace.

Som standard er styringen sat til Normal, og her styres Rolling Spider, ved at vippe sin smartphone eller tablet fra side til side samt frem og tilbage. Det er utroligt svært, og jeg ved ikke hvor mange gange jeg har crashet Rollings Spider med denne ”normale” styreform.

Efter lidt tid fandt jeg ud af at den styreform der virkede bedst for mig var Joypad, hvor styringen foregår ved hjælp af to virtuelle joysticks på skærmen.

Det ene joystick styrer enheden frem, tilbage og fra side til side. Den anden kan få enheden til at flyve op og ned, og rotere om sin egen akse. Det fungerede, og nu begyndte vi at blive gode venner.

Der kan laves flere justeringen i opsætningen, der gør at Rolling Spider for eksempel ikke overstiger en defineret maksimumhøjde, så man undgår sammenstød med loft eller trætoppe.

Batterilevetiden er alt for kort

Jeg fandt hurtigt ud af at manøvrere enheden gennem døre og rundt i huset, men desværre varede glæden kun kort, da der efter ca. 5 minutters flyvning kom en advarsel på skærmen om ”Low battery” – øv!

Der fulgte godt nok et ekstra batteri med, men ingen lader, hvorfor batteriet skulle sidde i dronen for at lade. Ikke særlig gennemtænkt, da man dermed ikke kan oplade sit ekstra batteri, mens man flyver på et andet – suk!

Foto: Parrot

Race på loftet

Med til Rolling Spider følger to store plastichjul, der kan monteres på siderne af enheden. Rolling Spider kunne nu suse rundt som en bil på loftet, og samtidig undgik jeg de værste skader ved kollisioner.

Mine børn på 3 og 7 år synes det var vældig morsomt, når Rollings Spider tog en tur hen over loftet i stuen, men for mig blev det hurtigt kedeligt at se på, og udfordringen var større ved free style flyvning.

Rolling Spider blev dog tungere med de påsatte hjul, og den øgede vægt gjorde, at dronen havde svært ved at løfte sig fra jorden. Det findes der en løsning på – Free fall take-off, hvor drones holdes i strakt arm, og så snart hånden fjernes under dronen, starter motorerne.

Foto: Mobilsiden.dk

Tag fotos med indbygget kamera

Rolling Spider har indbygget vertikalt kamera, der sidder på undersiden af enheden og kan tage billeder ved et tryk på kameraknappen i Free Flight 3.

Du kan ikke se hvad der bliver optaget mens du flyver. Billederne bliver lagret i dronens interne hukommelse, og efter landing kan du overføre de ønskede billeder til din styreenhed.

Billederne er ikke af fantastisk kvalitet, da kameraet er på 640 x 480 pixels, hvilket da også begrænser mulighederne meget.

Dron med egen vilje

Rolling Spider forbindes til styreenheden via Bluetooth, og i det medfølgende materiale oplyser Parrot, at rækkeviden er op til 20 meter. I praksis var det nok mere 12-15 meter.
Dronen kan flyve 18 km/t, og kommer dermed hurtigt ud på sin maksimale rækkevidde. Det betød, at legen helst skulle foregå i en snæver radius fra piloten.

Ved flere lejligheder har jeg oplevet, at Rolling Spider mistede forbindelsen til styreenheden under flyvning. Det bevirkede, at Rolling Spider fik sin egen vilje, hvor den vendte på hovedet og styrtede, eller fløj relativt højt op i luften, uden mulighed for at styre den ned igen. Her kunne man kun vente på at dronen løb tør for batteri.

I forbindelse med crash skete det ofte, at forbindelsen mellem de to enheder gik helt i stykker. En meddelelse på styreenheden fortalte, at Bluetooth forbindelsen mellem Rolling Spider og styreenheden skulle reetableres og enhederne genstartes. Det var simpelthen for irriterende og tog alt for lang tid, når man havde gang i en god leg.

Mest til indendørs brug

Udendørs gav Rolling Spider også udfordringer, da specielt vinden og den usikre forbindelse kunne gøre den unødigt spændende at flyve.

Jeg tog Rolling Spider med på den lokale fodboldbane, og mente at her måtte være plads nok. Det viste sig dog, at for meget plads giver Rolling Spider mærkelige idéer.

Dronen blev startet op i den ene side af banen, hvor vinden var i ryggen. Jeg ville prøve at tage billeder med det indbyggede kamera, og fløj derfor dronen op til omkring 10 meters højde.

Selvom dronen blot svævede stille i luften bevægede den sig i et jævnt tempo henover fodboldbanen, da vinden havde tag i den. Samtidig mistede styreenheden forbindelsen, og forgæves forsøg på at styre og lande dronen, var uden effekt.

Så jeg kunne blot følge dronen, som hurtigt bevægede sig i retning over nogle villahaver på den anden side af fodboldbanen.

Jeg forsøgte febrilskt at trykke på “Emergency”, men forbindelsen var stadig ikke etableret. Kun i sidste øjeblik kom forbindelsen tilbage og Rolling Spider styrtede i grønsværen med et brag.

Det må anbefales, at benytte Rolling Spider indendørs, eller udendørs med RIGTIG god plads og kun i HELT vindstille vejr.

Konklusion – kort tids sjov

Selvom jeg har haft mine udfordringer med Parrots Rollings Spider har jeg bestemt også moret mig og haft det sjovt. Det har faktisk været rigtig sjovt i perioder, og derfor kunne jeg også se lidt igennem fingre med nogle af ulemperne, mens andre bare var alt for irriterende.

Batterilevetiden var for kort. Det sjove sluttede før det var begyndt, og den manglende lader til ekstra batterier, har nok været et skidt sted at spare.

Det mest irriterende ved Rolling Spider var forbindelsen der jævnligt forsvandt. Det var et alt for stort irritationsmoment, at skulle genstarte enheder og oprette ny Bluetooth-parring. Det trækker ned!

En anden ting der gav anledning til stor frustration var manglen på manual. Der findes kun en meget lille grundlæggende beskrivelse i pakken. Hver gang jeg løb ind i et problem måtte jeg ty til Google for at løse problemet.

Når det så er sagt, har det været sjovt, og der er jo tale om et stykke legetøj, som godt kunne være en oplagt julegaveide for gadgetnørder. Men med en pris på omkring 900 kroner får Rolling Spider ikke mere end 3 ud af 6 stjerner.