Plantronics BackBeat FIT – Skræddersyet til løbeturen [TEST]

Anmeldese af Plantronics’ BackBeat FIT - Et prisvenligt, trådløst headset som er klar til sport og eventyr.

Plantronics BackBeat FIT – Skræddersyet til løbeturen [TEST]

Solen skinner, grusstierne kalder og med de lange løbeture følger behovet for adspredelse. Her er et bluetooth-headset den oplagte løsning, for her dingler ingen kabler og du vil samtidig kunne besvare opkald eller få din favoritpodcast eller track serveret direkte til øregangen.

Plantronics BackBeat FIT er skræddersyet til det formål – den er udformet til sportsbrug, vandtæt, holdbar, tilbehøret uhyre godt tænkt og prisen er skarp.

Er det her mon der perfekte løbepartner?

Læs også: Beoplay H5: Prøv dem før du køber dem! [TEST]  

Plantronics BackBeat FIT specifikationer

Dimensioner: 24 gram, 32 cm kabel
Teknik: åben in-ear, 20-20.000 Hz
Batteri: 6 timers tale, 8 timer musik, 2,5 timers micro-USB opladning
Materialer: Plastik med refleksbånd
Farver: Rød+grå, Sort+limegrøn, blå eller grå
Mikrofon: omni-direktionel
Forbindelse: Bluetooth 3.0
Øvrigt: IP67 vand- og støvtæt, medfølgende løbebånd.
Pris: omkring 500 kr.

Plantronics BackBeat FIT
Plantronics BackBeat FIT er både smidig og hårdfør. Foto: Mobilsiden.dk

Man er ikke i tvivl når man tager fat i BackBeat FIT – den er skabt med sport i mente.

BackBeat FIT er støbt i blødt gummilignende plast, der er både støv og vandtæt og derfor ikke frygter hverken vind, vejr eller sved og tårer. Det gør den så også nem at skylle og tørre af.

Hele konstruktionen virker meget slidstærk og er det mest sportstunede jeg har oplevet til dato.

Selv den lille medfølgende bærepose synes at være fintunet til formålet. Den ligner et lille hylster, men den kan vendes på vrangen til at blive en armbåndsholder med refleks til smartphones på op til 5,2” tommer. En genial detalje.

Se også:  Jabra Halo Smart – Stærk til prisen [TEST]

Plantronics Backbeat FIT
Plantronics BackBeat FIT er vandtæt

Falder aldrig ud

Et tilbagevendende problem for trådløse headsets er den ofte for løse pasform mellem øregang og headset. Det kommer ikke til at ske her, for BackBeat FIT synes at gå med både livrem og seler.

Kablet tager nemlig en tur omkring ørene, mens en lille plastmodhager sikrer at headsettet sidder præcis hvor det skal. Gummioverfladen på Backbeat giver til sidst et ekstra lag skridsikkerhed.

Hører du til dem der helst lukker verdenen ude med dit headset, skal du dog se dig om efter en anden løsning. BackBeat FIT er nemlig åbent i sit design – hvilket vel også er sikrest, når du skal høre trafikken omkring dig mens du løber eller cykler.

Den lidt rigide gummirem har dog en lille bagdel: den rager ud bagpå – hvilket er småirriterende, for den har det med at sætte sig fast i hætter eller kraver når jeg vender hovedet bagud.

Se også:  Bose Soundlink Mini II – fuldendt minihøjttaler [TEST]

Plantronics BackBeat FIT
Plantronics BackBeat FIT’s etui kan vendes på vrangen – du får derfor et armbånd til smartphonen med i købet. Foto: Mobilsiden.dk

Simple trådløse funktioner

Hvor flere headsets forsøger at klemme stadigt mere elektronik i de små ørepropper, er backbeat FIT relativ enkel. Her er kun det basale til at styre musikken og headsettet mens du træner.

Styring af musik funktioner foregår via en enkel dobbeltknap på venstre side, mens telefonfunktioner og off/on foregår på højre side.

Knapperne er altså ikke dedikerede til en enkel funktion, og du skal derfor lige lære dig, hvordan styringen foregår. Et klik øverst på venstre side skruer op, mens et langt tryk skruer ned. På samme vis kan du starte/stoppe med et enkelt klik, spole frem med et dobbeltklik og spole tilbage med et langt klik.

Det er ikke lige intuitivt, men med lidt øvelse lærer man at mestre headsettet.

Headset-funktionerne er også basiske – du kan modtage et opkald ved et klik og derefter lægge på. Headset-lyden er tilstrækkelig til at alt forstås, og ens tale bliver også modtaget klart og tydeligt på den anden side.

Læs også:  Bose QuietComfort 35 – Hold omverdenen udenfor [TEST]

Selve parringen foregår igennem den simple Bluetooth 3.0 standard – hvilket givetvis ikke vil tilfredsstille de mest audiofile – men til hverdagsbrug fungerer det. Plantronics tilbyder samtidig app’en ’PLT Hub’ som rummer tips og tricks i brug samt en smart ’Find mit headset’-funktion.

Hvad der også glæder, er en lang driftstid på mindst 6 timer – det er i den bedre ende for den slags kompakte headsets og vil række til en uge mellem opladningerne for de fleste.

Plantronics BackBeat FIT
Plantronics BackBeat FIT oplades med et almindeligt micro-USB stik. Foto: Mobilsiden.dk

Fin, åben lyd

Headsettets primære kvalitet, lyden, vil tilfredsstille de fleste. Du skal dog ikke regne med nogen tonstung bas – det kræver et mere lukket design end det grundlæggende åbne design som BackBeat FIT besidder.

BackBeat FIT minder faktisk en del om det lydbillede som Apples medfølgende headset byder på: godt, men altså ikke noget Hi-Fi udstyr. Ønsker du mere end bare tilfredsstillende lyd, skal du regne med også at skulle invester i et andet sæt hørebøffer til kontoret eller stuen.

Det bedste ved BackBeat FIT’s lyd kommer faktisk fra den gode pasform. Den sikrer, at headsettet aldrig lyder dårligt.

Læs også:  Beoplay A1 – Dansk design når det er bedst [TEST]

Plantronics BackBeat FIT
Plantronics BackBeat FIT er selsvskrevene til sport og eventyr. Foto: Mobilsiden.dk

En stærk træningspartner

Plantronics BackBeat FIT har en enkel mission i livet: at levere god lyd til dine træningspas.
Missionen må siges at være lykkedes, for BackBeat FIT er i en al sin enkelhed noget af det bedste du kan have med på din løbetur.

Lydkvaliteten vil ikke vinde nogle priser, men den er god nok til at tilfredsstille de fleste. Hvad der til gengæld vil glæde er de slidstærke materiale, den gode pasform, den lange driftstid og smarte detaljer som det medfølgende etui som kan forvandles til et armbånd.

Prisen på ca. 500 kroner gør samtidig BackBeat FIT til at betale for de fleste. BackBeat FIT høster derfor 5 stjerner ud af 6 mulige.

Fordele:

  • Slidstærk, vandtæt design
  • God pasform
  • Smart etui/armbånd
  • God driftstid
  • Skarp pris

Ulemper:

  • Kabel kan komme i vejen
  • Ikke for audiofile
  • Letbenet bas 
 

Efterfølgende nyt om emnet

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med sagen. Allerede d. 28/7/2016 fulgte vi op med nyheden Beoplay H5: Prøv dem før du køber dem! [TEST] – Artiklen finder du her. Du kan læse absolut seneste nyt her.