Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Galaxy Tab - et angreb mod iPad (produkttest)

Samsung Galaxy Tab - et angreb mod iPad (produkttest)

TEST: Galaxy Tab er en fremragende konkurrent til iPad. Men det er ikke uden problemer, at købe en tablet som ikke har et æble på coveret.

De såkaldte tablets er spået til at været aftager-produkterne for de små netbooks som i langt de fleste tilfælde, er helt håbløse at bruge til noget som helst fornuftigt. Årsagen er typisk, at styresystemet ikke er tilpasset den begrænsede størrelse på skærm og øvrig hardware.

På tablets er hardware og styresystem tilpasset hinanden, hvilket er en kæmpe fordel.

Apple var først ude med deres iPad på 10 tommer. Dernæst kom Samsung med Galaxy Tab på syv tommer. Udover størrelsen er styresystemet forskelligt.

iPad kører på iOS der også kendes fra iPhone mens Galaxy Tab er bygget over Google Android der også ses på mobiler som HTC Desire og Samsung Galaxy S.

Samsung Galaxy Tab - menu
Samsung Galaxy Tab - menu

Galaxy Tab ud af pakken

Salgspakken til Galaxy Tab indeholder kun enheden, headset og opladeren. Der er f.eks. ingen bordlader eller beskyttelses-lomme med. Med andre ord, alt er ekstra.

Opsætningen sker fuldkommen som på en mobiltelefon med Android. En guide hjælper dig gennem opsætningen til mail, kalender, kontakter m.v., og kort efter, er alle data synkroniseret - præcis som på mobilen.

Nu er de syv forside-skærme klar, og så er det egentlig bare at gå amok i Android Marked og hente de apps, som du synes der mangler.

Nyttige programmer

Galaxy Tab er født med en række nyttige apps og widgets, blandt andet ThinkFree Office som lader dig oprette og redigere Word, Excel og Powerpoint-dokumenter.

Fra ThinkFree Office kan dokumenterne enten synkroniseres med ThinkFrees gratis onlinelager eller sendes som vedhæftet fil i en e-mail, direkte fra Galaxy Tab.

Jeg vil også gerne slå et slag for kalender og kontaktapplikationen der på glimrende vis udnytter den store skærm. Det samme gør sig gældende for musikafspilleren.

Der er god plads til musik og billeder. Den indbyggede 16 GB hukommelse kan udvides via microSD-hukommelseskort på op til 32 GB.

Ellers er Galaxy Tab fyldt pænt op med mange af de samme programmer som kendes fra Android-mobilerne. Det betyder, at man kan bruge Google Maps Navigation, vækkeur, Facebook, Twitter, YouTube og meget andet.

Hvis du har lysten, så kan denne tablet faktisk også anvendes som telefon - f.eks. med et headset tilsluttet. Og det indbyggede kamera kan lynhurtigt benyttes til at tage et billede. Nyttigt hvis man sidder til et møde og lige har brug for et foto af præsentationen.

Skærmen på 7 tommer (WSVGA 1024x600 pixels) indbyder også til afspilning af film. Film-entusiaster vil i den forbindelse glæde sig over, at Galaxy Tab understøtter DIVX HD formatet.

Samsung Galaxy Tab - internet
Samsung Galaxy Tab - internet

Perfekt til internet i en vending

Internettet er genialt på en tablet. Samsung Galaxy Tab har en browser som understøtter hele internettet, dvs., også Adobe Flash. Der er altså ingen blanke pladser på hjemmesiderne, og der er fuldkommen de samme muligheder som på den rigtige computer.

Også håndtering af e-mails er ret genialt på denne enhed.

Det hele sker mægtigt hurtigt og forbindelsen er sikret enten via trådløst netværk eller det indbyggede SIM-kort til 3G-nettet (mobilt bredbånd). Det er endda muligt at få Galaxy Tab til at fungere som trådløst adgangspunkt til internettet så flere computere kan komme online, via Galaxy Tab.

Det eneste ankepunkt jeg har i forhold til internetoplevelsen er, at tekstindhold ikke automatisk skaleres til skærmens bredde.

Spil på Galaxy Tab

Hardwaren er kraftig nok til at håndtere 3D-tunge grafiske spil men aktuelt findes der ikke spil i Android Marked, der er tilpasset den store skærm. Spillet opskaleres i stedet til fuld skærm.

Det fungerer fint, men giver ikke samme oplevelse som hvis spillet var udgivet i en "tab"-version.

Samme problemstillings findes i teleselskabet 3's TV-applikation (kræver 3 abonnement). Her er TV-oplevelsen en gnidret oplevelse der leder tanker tilbage til web-TV's barndom.

Konklusion: Samsung halter på indhold

Designet er kompakt, batteritiden god og internetoplevelsen fantastisk. Grundstenene er altså fuldkommen i orden. Men indholdet mangler!

Samsung burde have indgået indholdsaftaler med kendte magasiner, aviser, spilproducenter eller kabel-TV udbydere, om at producere indhold der matcher skærmens størrelse og muligheder. Man kan ikke bare opskalere Android og forvente at succesen kommer af sig selv.

Selvom Galaxy Tab faktisk er sjov for hele familien, så er det stadig en dyr gadget som et langt stykke hen af vejen lider af samme udfordring som iPad; Det er svært at finde en rigtig god plads til den i dagligdage - særligt hvis man i forvejen har en god laptop og en smartphone med fx fire tommer skærm.

iPad har altså forspring på indhold mens Galaxy Tab har en bedre fysisk størrelse.

Hardwaren på Galaxy Tab er altså i orden og Android-systemet virker glimrende. Men det er altså det manglede dedikerede indhold og en høj pris, der er med til at trække ned på den samlede vurdering.

Derfor får Samsung Galaxy Tab fire ud af seks stjerner.

Læs også:
 - Samsung Galaxy Tab - læs mere
 - Galaxy Tab i fotos
 - Mobilsiden.dk's første test af Samsung Galaxy Tab
 - Flere billeder og videoklips med Galaxy Tab

Web-TV: Samsung Galaxy Tab (preview - august 2010)


Samsung Galaxy Tab - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Naveed Kronholm 01-12-2010 10:58:22

Hej kloge folk!
Jeg har købt mig en Samsung Galaxy Tab igår!
Er rigtig glad for dena allerede..
jeg har indtil nu været inkarneret Apple bruger(Macbookpro og iphone) og har ikke gjort mig bekendt med android market før nu.
Jeg synes den er en smule mangelfuld i forhold til AppStore.

SPØRGSMÅL

Hvor downloader jeg lovligt musik til min Tablet?
Hvordan sykronisere jeg min Samsung galaxy tab med min MacbookPro?
Jeg har en masse sange, film, billeder og andet som jeg virkelig gerne vil have over på min tab.

0 0
RA 01-12-2010 11:29:36

Musik
Jeg downloade fra TDC musik (lovligt og betalt)
til min PC. Derefter tog jeg sd kortet ud af tabletten og satte ind i PCen og kopieret over i en mappe jeg oprettede til musik. Lavede så undermapper til div. kunstner. Gentog procedyren på mobiltlf. (HTC legden) så nu har jeg den samme musik 3 steder. Det er muligt det kan gøres smartere, men det her er mit bud.

0 0
Naveed Kronholm 01-12-2010 13:05:16

Jeg har ikke nogen PC

0 0
RA 01-12-2010 16:59:53

Naveed
Du kan gå på nettet med din Galaxy tab.
Gå ind på http://www.tdc.dk/musik derinde kan du oprette en konto og købe enkelte nr. og hele plader. Jeg formoder du kan downloade dem på samme måde som det var en pc.
Hvis nogen ved noget bedre/mere så kom frit frem

0 0
Jesper 19-11-2010 13:49:41

Jeg er mangeårig ipod touch bruger og glæder mig til at komme ud af klørene på Apple når jeg køber en Galaxy Tab. Jeg venter dog på to ting som lige skal på plads. Samsung Danmark support siger at der her i Nov/Dec kommer en forbedring af skærmen ift de første der er på markedet. Derudover venter jeg med spænding på officiel info om version "Samsung GT-P1010" der er uden SIM kort, og "kun" kører på wifi. Den bliver væsentlig billigere og opfylder perfekt mit behov for en sofa Tab.

0 0
Mitte 16-11-2010 18:07:34

Jeg har haft min galaxy tab i snart 2 uger, er ny i touch-tlf, men faldt for den da jeg sku ud og købe tlf til knægten.
Har kun positivt at sige om den, den har været med i bilen, kan være i min taske og er nogle gange både med i seng og på sofa. Den er til at håndtere og hvis jeg lige vil se noget på nettet, ja så går det hurtigere med den end hvis jeg skal starte computeren.
Jeg har forsøgt at rette i dokoumenter, måtte dog på androidmarked for at finde en anden end den forudinstallerede for at den kunne takle redigering af nyere dokumenttyper.
Gps-funktionen er afprøvet og fungerer også helt fint.
Det eneste jeg nu mangler er at tilbehøret kommer på markedet og at min bank får lavet en app så jeg ka gå på netbank og ordne mine ting der også, Danske bank er allerede så langt fremme i skoene at de kan tilbyde deres kunder dette... så hvor bliver nordea af?
Men ellers alt i alt er jeg fuldt ud tilfreds med min galaxy tab, den er 10 gange nemmere at ha med på farten end min 14,6" bærbare, og batteritiden er fin nok, hørte netradio samtidig med jeg spillede og undersøgte hvad kræet ellers kunne i små 5 timer før den så sku ha en opladning + den havde kørt en del dagen før også

0 0
Mobilsiden.dk 16-11-2010 19:35:13

Hej Mitte. Vil du fortælle hvilken app du har hentet til dokumenter?

0 0
Mitte 16-11-2010 20:39:01

Ja da. Det er prøveversionen af officesuite pro fra mobile media. Den koster godt nok en del i forhold til mange andre når trial er overstået men virker det er det et mindre problem for mig. Den har fint slugt både en *.doc og en *.docx fra microsofts office, har endnu ikke prøvet ecxel da den ikke er af stor betydning for mig

0 0
Jeppesen 16-11-2010 13:10:25

Hvis jeg selv skal fremhæve de fordele jeg selv ser og som får mig til at overveje en pad:
Jeg har en stationær pc som jeg bruger til word/excel mv.
En 10" og en 17" labtop samt en touchmobil.
Mobilen er for mig kun anvendelig til meget korte artikler når jeg ikke har adgang til en pc.
Den stationære er placeret på mit kontor i modsat ende af stuen i mit hus. Opstartstid samt det sociale element i at den er placeret væk fra tv og familie gør at jeg kun starter den når jeg skal bruge den i længere tid end bare læse nyheder på en side eller to.
Den 17" bærbare er lidt stor og klodset og træls at sidde med på skødet i sofaen.
Den 10" passer egentlig fint til mit behov for at læse nyheder, tjekke mail, billeder, kalender og musik.
Dog bruger jeg ikke tastaturet meget så det er mest musepadden jeg bruger på den.
Ud fra dette er min tanke at en pad kan gøre de samme ting som jeg bruger 10" labtoppen til, bare lidt bedre til mit behov.
Den er mere håndterlig end en 10" på skødet, JEG elsker måden styringen på min touch mobil virker. Og sidst men ikke mindst virker Airplay som snart introduceres som en supermåde at håndtere min musik på.

0 0
RA 16-11-2010 13:51:54

Det var dejligt at andre kunne se de umiddelbare fordele, der viser sig sikkert flere hen ad vejen.

0 0
Jeppesen 16-11-2010 12:55:44

Det er da utroligt som folk opfører sig når de skal diskutere et emne.
Jeg ejer ikke selv en pad men overvejer stadig.
At du så ikke kan se formålet med en til det brug du har, berettiger ikke til at latterliggøre at andre finder den bedre end en telefon/labtop.
Argumentationen ført langt ud ender vel med at såfremt man har en labtop så er en touchmobil med netadgang latterlig, de erstatter jo hinanden.
Og inden længe går udviklingen sikkert også mod at den stationære skal ned i en 14" skærm da det jo er mere end rigeligt.

0 0
Kasper 12-11-2010 15:15:49

Er der nogen der ved hvilke videoformater som Tab'en understøtter?

Kasper

0 0
JS 12-11-2010 14:56:11

Naar man laeser anmeldelsen her er det klart at den allerede fra start er paa vildspor, quote:

"de små netbooks som i langt de fleste tilfælde, er helt håbløse at bruge til noget som helst fornuftigt. Årsagen er typisk, at styresystemet ikke er tilpasset den begrænsede størrelse på skærm og øvrig hardware."

I praksis er det jo lige netop omvendt, grunden til at netbooks kan bruges til noget fornuftigt, hvorimod pads som ipad og galaxy ikke kan brugest til andet en spil og lidt lettere surfing er netop at de mangler et rigtigt tastatur. Touch tastaturer er da fine naar man skal sende en SMS, men til at skrive en email eller et dokument er de totalt ubrugelige.

Kan vi faa en anmeldelse baseret paa et serioest grundlag naeste gang, tak!

JS

0 0
RA 12-11-2010 18:34:05

Til JS. Mon du kan uddybe hvad du mener med at anmeldelsen er på vildspor og ordet Quote ??
Anmeldelsen er ikke på et seriøs grundlag, hvad er den så ???
Hvad paden kan bruges til er du helt ude på et useriøst grundlag.at der mangler rigtigt tastatur er da en absolut fordel,men med Touch tastaturer kræver det selvfølgelig at man ike har alt for klodsede fingre men ret beset er de jo noget større end på en mobil tlf.Galaxy tab er nok ikke lavet til dit temperament men derfor behøver den bestemt ikke være ubrugelig. For mig er den bedre og mere stabil end de små laptops

0 0
13-11-2010 23:03:19

Jeg er enig med JS, en pad er et produkt der har en fordel over en netbook og det er at du kan ligge og læse på den i sengen eller på sofaen, men det kan du også med en kindle(som koster en tredjdel). Pads kan ikke bruges til specielt meget som du kan på mobil eller som du kan gøre bedre på en netbook.

Hvis du er uenig, så må du jo skrive hvor en pad er bedre end en netbook eller kindle.

0 0
RA 14-11-2010 11:48:13

Nu sammenligner jeg ikke taben med netbook for den er for mig /uanset størelse/ til mit forbrug alt for klodset at håndterer.Jeg er begejstret for Galaxy tab for netop sin størelse,nettets stabilitet,touch tastatur, lang batteri tid, og så er den nem at have med overalt. Den er billig i brug- mobilt bredbånd til 49kr om mdr.Det væsentlige for mig er at jeg kan se/læse hvad der står på skærmen. E-mail, gmail, GPS, kan ordne banken
når jeg vil, kan handle aktier når jeg vil. Kalenderaftaler er smart for når jeg kommer hjem er de aftomatisk overført på komputeren.
Man kan læse TV2 nyhedder/TV2 finans OSV- OSV
Jeg indrømmer at det største minus er den meget høje pris. Når det kommer til stykket handler det vel om hvad vi hver i sær har brug for. Mobil telefon er for lille og Netbook for klodset og ustabil. Velkommen til Galaxy tab.

0 0
14-11-2010 16:30:08

Du skriver længere oppe at det er en fordel den mangler et rigigt tastatur. Desuden så er det med bredbånd til 49kr/mdr ligegyldigt i forhold til en pads funktion.

Det er muligt du har et dårligt syn(det ved jeg ikke), men jeg tror de fleste kan udføre de funktioner du nævner på en stor mobiltelefon. Måske ikke helt lige så godt, men godt nok til at det ikke er værd at bruge 6.000kr for at få det lidt bedre. Men jeg kan fornemme at de får solgt mindst en Galaxy Tab.

I øvrigt så må du ikke misforstå mig, jeg synes Galaxy Tab er et interessant produkt rent teknisk, men jeg har svært ved at se at de små fordele den giver pga. større skærm kan retfærdig gøre en ekstra pris på 4000kr i forhold til en notebook eller kindle, især når ulemperne også regnes ind.

Lenovo har for lang tid siden sagt at de vil lave en hybrid mellem en pad og en netbook, hvor du kan afmontere skærmen. Den skulle komme til at koste ca. 7.000kr. hvilket set i forhold til den typiske pris for en pad, virker rimeligt. Det er det produkt inden for genren jeg ser mest frem til.

0 0
12-11-2010 11:29:52

PCWorld har en artikel om Toshibas kommende tab med en dualcore processor. Det vil måske interessere nogle.

Bemærk at tabben giver adgang til Toshiba marketplase, som vist nok fik nogle hårde ord i en anmeldelse af Toshibas Android Notebook i So Ein Ding. Om tabben også har adgang til Android Marked er uvist, men det burde den vel.

Læs artiklen her http://www.pcworld.dk/art/112089?fpindex&fppos=4&a=block&i=113

0 0
JB 11-11-2010 20:53:09

Kommer man til at kunne opdatere den til Gingerbread og Honeycomb?
(Det virker umiddelbart ret vitalt i kampen mod kommende tablets, da Android fra disse Gingerbread og frem, er optimeret til tablets.)

0 0
BE 11-11-2010 15:33:36

men den er sgu lidt stor til en brystlomme eller en anden lomme i det hele taget.

Det jeg sytnes der er mere interessant er, at mobiltelfonerne(smartphones) nu har nået en størrelse hvor de efterhånden kan afløse en bærbar, - vi er der ikke endnu, men godt på vej, og hvad så?

Jeg mener at huske I skrev om en snapdragon med 2 kerner på 1 - 1.5 Ghz, og det sammen med mere RAM og plads til hukommelseskort, vel også snart på 64 Gb samt en masse mere software indbygget,
- hvad skal man så bruge en bærbar til?

Spørgsmålet er om ikke vi snart skal have en server(med back-up) ved siden af derhjemme, til dataudveksling med mobilen, og den evt. stationære eller bærbare(af pladshensyn), hvis ikke de da bliver overflødige for de fleste?

0 0
11-11-2010 18:44:49

Jeg ved ikke hvor afhængig du er af et tastatur, men jeg har lige afsluttet en uddannelse på Aalborg Universitet hvor jeg har skrevet en del projekter. I den tid har jeg haft og brugt to bærbare(ikke netbooks) og en smartphone eller pad er ikke i nærheden af at kunne ersatte en bærbar eller en netbook:

1. En pad har ikke et fysisk tastatur, så den er ikke god at skrive mange siders tekst på
2. Enten skal du holde padden i hånden eller have den liggende på et bord(og dermed kikke ned i bordet), ingen af delene er en fordel hvis du skal skrive mange sider
3. Der er meget få specialprogrammer der ville kunne fungere på en pad, tekstbehandling er formentligt det eneste.

Tag ovenstående tre punkter og erstat padden med en smartphone(uanset størrelse) og så ser det fuldkommen håbløst ud. En lille skærm, intet ordentligt tastatur, det dur ikke.

En smartphone er et supplement til en bærbar/netbook ikke en erstatning, en pad er et eller andet midt i mellem og mangler stadigt en definitiv fordel over en netbook/bærbar og kindle.

0 0
BE 11-11-2010 21:17:45

OK Peter L., men det var egentlig ikke det der var mit mål med indlægget.

Så vidt jeg husker er googles NEXUS mobil udstyret med talekommandoer til bl.a. vejvisning til forskellige steder, - altså skal du ikke længere taste en besværllig afdresse, postnr. o.s.v. ind, som på en alm. GPS.
Mon ikke indtaling af tekst også kommer til både tekstbehandlingen m.v. og nok også på dansk?
SÅ kan det udveksles med serveren derhjemme, og redigeres på evt. via en bærbar, som også har fat i serveren. Det kan jo også være teksten var i orden, og kunne afsendes via mail, så det blot skulle "arkiveres" på serveren.

- Alt kan ikke laves endnu på mobilen, men med den udvikling vi har set hidtil, er det vel en mulighed i en ikke for langt væk fremtid.
Det var egentlig det perspektiv jeg prøvede, at fremkalde nogle tanker omkring.

0 0
11-11-2010 22:37:33

@Randi hvis du køber en pad med transportabelt tastatur som egentligt bare betyder at de får en netbook der skal samles hver gang du skal bruge den... og så kan du lige så godt købe en lille laptop eller netbook, hvilket både vil være billigere og formentligt mere mobilt eftersom tastatur og skærm kommer i én indpakning. Derfor er pkt. 1 og 2 stadigt yderst relevante.

@BE Jeg kan til en hvis grad følge din tankegang med stemmegenkendelse, men der kommer til at gå nogle år inden det reelt kan bruges til andet end korte beskeder.

En måde hvorpå jeg kan se din filosofi blive til virkelighed, er hvis du kan tilslutte(fx via bluetooth) skærm, mus og tastatur til en smartphone. Dog vil du stadigt have de samme problemer som med en pad jf min kommentar til Randi. Dog ser jeg mere mening i at benytte en mobiltelefon, fordi den også har essentielle funktioner når du ikke slæber rundt på en ekstra skærm, mus og tastatur.

0 0
BE 12-11-2010 00:05:44

JA Peter L. det er netop det sidste der er det essentielle, og så hvordan du bevarer data bagefter for mobilen kan ikke trække disse i evigheder.
I øvrigt kan du få et tastatur med Bluetooth der kan anvendes sammen med mobilen, og så må du tage skærmen som den er.

Min mening om Ipad og Tab er, at det er ligegyldige mellemstader, der alene forsøger at holde / skabe nyt liv til / omkring bærbare, men slet ikke lever op til hverken at være "fugl eller fisk".

Størrelsen og batterilevetiden er nærmest en joke.

0 0
12-11-2010 10:14:54

Uden en ordentlig skærmstørrelse kan en mobil ikke erstatte en bærbar eller notebook. 4" eller 7" er meget i underkanten, så skærmen er lige så vigtig som mus og tastatur.

Angående din kommentar om Ipad og Tab, så er jeg enig. Det fortæller vel også noget om dem der drøner ud og køber en Ipad uden at have gjort sig tanker om hvad den skal bruges til. Gad vide hvor langt Apple kan gå, tror du det ville være muligt at sælge en beskidt svamp til 1.000kr hvis der var et æble på?

0 0
BE 12-11-2010 14:29:03

Jeg køber din afsluttende bemærkning, men sgu ikke give 1.000 for en beskdit svamp hverken med æble på eller æblesmag!

0 0
RA 11-11-2010 19:54:34

Nu er der jo ingen der har sagt/srevet at Galaxy Tab er et universal middel for ALLE, men til PeterLs orientering fås der et transportabel tastatur hvor taben står på højkant Så punkt 1+2 har du ikke ret i.

0 0
RA 11-11-2010 15:24:55

Hej John G. Pedersen
Undskyld, Belager jeg var for hurtig, men det giver da Galaxy endnu et pluds. Hen af vejen skal den nok blive ret populær.

0 0
Jonas 11-11-2010 15:03:13

Jeg har et spørgsmål, som jeg ikke kan finde svar på... Kan man bruge denne tablet som "trådløst" musikcenter, forstået på den måde: Kan man tilslutte den sit anlæg og fx hænge tabletten op på væggen, og derfra styre musikken med sin mobil (Htc Desire)?

Uddyb gerne hvis der er nogle fede programmer eller lign. Det kan både være mp3-afspillere/internet radio-programmer/widgets man kan styre på tabletten, fra sin htc mobil?

0 0
Frandsen 11-11-2010 16:20:57

Hej Ricki,

Jeg tror ikke den mulighed du nævner er tilgængelig. Det kan være du kender til dem, men i værste fald kan du så bare se bort fra dette svar. Der findes en hel del fornuftige muligheder til at styre musikken på anlægget via sin Android mobil:
- XBMC (medie center løsning til en pc, der er tilsluttet anlægget). Har en virkelig god remote applikation. Min foretrukne.
- iTunes - kan sluttes til anlægget via pc igen eller alternativt via en airport express. Også en ganske fornuftig remote applikation (du kan dog ikke gemme albumcovers på samme måde som med XBMC).
- WinAmp. Igen via pc. Har ikke testet det særlig meget.
- Squeezebox løsning. Kræver en Squeezebox receiver som minimum. Squeezebox touch lyder lidt som det du er ude efter.

Nå, der var lidt hints til musikopsætningen derhjemme. Ikke super Galaxy Tab relateret, men håber det var anvendeligt alligevel ;-).

0 0
Jonas 11-11-2010 17:21:10

Hej Frandsen. Tak for svaret.

Jah, jeg er ude i noget squeezebox touch-agtigt, men jeg ville slå to fluer med et smæk, hvis galaxy tabben kunne det? Jeg tænker, det må da kunne lade sig gøre. Ellers skal jeg undvære "remote" delen og så bare hænge den op med fx grooveshark kørende? Det er selvf. en mulighed...

0 0
Frandsen 11-11-2010 22:21:27

Hej igen

Jeg tvivler godt nok på, at du kan styre Tab'en med din Desire. Der er dog et par alternativer mere hvis du vil spille musikken direkte fra Tab'en, som du kunne overveje. Først vil jeg starte med at antage, at du har udelukket iPad+Airtunes løsningen, da det lyder til at du ligesom jeg har valgt Android sporet - ellers er det jo en rimelig elegant løsning.

Derudover underbygger Tab'en DLNA - og jeg vil mene at det skulle være muligt at streame musik den vej - her har HTC i hvert fald en løsning på vej (og der er sikkert et par andre løsninger derude).

Jeg har valgt en hel 3. løsning, som synes at fungere efter hensigten. Har købt en eee EB1501 hvorfra jeg afspiller lyden digitalt til min forstærker (og styrer afspilning via Desire). Kvalitetsmæssigt er der en anelse at hente, da de fleste af de tidligere omtalte dimser har tvivlsomme digital analog convertere.

Nå, der er vist et hav af løsninger. Æble banditterne har vist lavet den mest elegante (nemmeste at få til at virke). XBMC løsningen har dog den lille fordel, at det meste af musikken får kastet et album cover efter sig. Det er ikke tilfældet i iTunes.

God fornøjelse med det.

0 0
Jonas 12-11-2010 12:29:59

Arh, det er måske mig, der ikke har udtrykt mig godt nok. Jeg har allerede et mediecenter, hvorfra musik etc. kan fjernstyres..

Mit ønske er, at få et musik-center hængt op på væggen med touchskærm (en digital jukebox). Dvs. faktisk en squeezebox touch (men UDEN det er nødvendigt at have en server kørende på en anden pc)

0 0
Frandsen 13-11-2010 17:03:53

hov glemte lige at nævne at med AppleTv løsningen kan du have musikken til at ligge på den og styre både med Padden og jeg mener at det musikbiblioteket på AppleTv kan styres med Desiren.

Nå, der er usandsynligt mange muligheder :-). Og så har jeg jo slet heller ikke nævnt Sonos - men det er du sikkert bekendt med.

0 0
Frandsen 13-11-2010 16:55:39

Ok.

Men så er der nærmest kun to alternativer, og det er
- iPad + AppleTv, som tillader direkte streaming (mener ikke man kan streame til en airport express),
- og et Grooveshark + touch skærm lignende produkt, der hedder Touch Diva.

Men med Squeezeboxen kan du kun streame radio, hvis du ikke har en server eller lignende til at køre... Hvis det ikke må være på en støjende pc kan man efterhånden få nogle ret lækre lydløse NAS servere.

0 0
RA 11-11-2010 13:42:27

Nu er de syv forside-skærme klar.
På min galaxy tab er der kun 5 skærme. derudover synes jeg Mobilsiden er lige lovlig hård i bedømelsen. Der er masser af tillægsprogrammer og den er absolut mere anvendelig i hverdagen end de små minipcer. Det er da også et stort pluds,at den "kun" er 7" for så kan man have den med i næsten enhver taske. Så er den kompatibel med Windows, hvad IPad ikke er. Mange pludser fra mig det eneste store minus er den høje pris

0 0
Mobilsiden.dk 11-11-2010 14:06:06

Hej Randi. Det er da fedt du har glæde af den :)
Jeg er også selv rimelig glad for Galaxy Tab. Men jeg prøver at beskrive plusser og minusser så godt jeg kan.

Ps. Fra forsiden tryk "menuknap" (touchknap længst til venstre) + Rediger. Så kan du tilføje op til ni skærme...

0 0
11-11-2010 13:02:54

Samsung Galaxy Tabs største problem er prisen. Selvom det er et fin stykke hardware, så er ipad altså både større og mere lækker, men de to pads koster det samme.

Dermed er prisen et stort problem. Hvis jeg stod og manglede en tab og Galaxy tab kostede 1000kr. mindre end ipad, så ville jeg helt sikkert vælge den.

0 0
Mobilsiden.dk 11-11-2010 13:16:40

Personligt ville jeg så vælge Galaxy Tab. Årsag: Flash, størrelse, SD-kort, SIM-kort, Android.

0 0
Christoffer 12-11-2010 10:43:41

hej John nu er det selvfølgelig din personlige mening, men jeg synes nu iPad'en har en bedre størrelse for hvis tablets computere handler og mindre størrelser så vil Desire HD jo nærmest være den perfekte tablet computer.

0 0
Adam Bondorf 12-11-2010 19:29:21

Ja, det synes jeg også :)

0 0
Adam Bondorf 11-11-2010 17:08:06

Jeg synes ikke størrelsen er bedre end iPad, bare fordi den er mindre - hvis jeg skulle have en tablet, skulle den bl.a. være til at skrive notater på, og der er 7 tommer for lidt.

0 0
11-11-2010 18:51:56

@Jon jeg er enig med dine argumenter for at vælge en Galaxy Tab og de gør at jeg ikke ville kunne vælge iPad, men samtidigt kan jeg heller ikke få mig selv til at vælge Galaxy Tab hvis jeg skal betale lige så meget for mindre lækkert hardware. Det svarer lidt til at sælge en VW Golf til samme pris som en Audi A3 stationscar.

Og så er der det største problem som du også nævner i anmeldelsen, hvad skal man bruge den til?

0 0
evilguy 11-11-2010 12:55:01

Samsung *HAR* indholdsaftaler med kendte magasiner og aviser. Der ligger ligefrem en speciel App forudinstalleret til download af e-bøger, magasiner og aviser. At den så ikke er aktiv i Danmark endnu er en helt anden sag...

0 0
Bo Westerby 11-11-2010 11:30:38

1st!!!!

0 0

Om brug af cookies