Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Omnia SGH-i900 - de første indtryk

Samsung Omnia SGH-i900 - de første indtryk

Kom tæt på Samsungs kommende flagskib Omnia med fem megapixels kamera, lækkert touch-interface og bunkevis af muligheder på Windows Mobile 6.1. Her er de første indtryk og billeder.

Omnia er en spændende mobilenhed i serien af touch-mobiler på markedet. I forhold til Touchwiz er den større, men konstruktionen halter ikke. Den er simpelthen fremragende bygget. Hvor Touchwiz har eget styresystem, køres Omnia SGH-i900 af Windows Mobile 6.1.

Vægten på godt 123 gram gør, at Omnia også vægtmæssigt, udtrykker fylde.

Trykskærmen på 3,2 tommer viser et flot tydeligt billede - og i alle menuer og programmer, kan skærmens indhold roteres ved blot at vende enheden. Det virker endda også, når man vender Omnia på hovedet. Vendingen sker total flydende og virkelig overlegent - intet hak - ingen pauser. Thumbs up!

Forsiden består af en widget/gadget-bar, hvorfra programmer og indhold kan trækkes ud på skærmen. Dermed kan alle fuldkomment individuelt tilpasse frontskærmen. Godt gået!

Hovedmenuen har Samsung gjort virkelig fingervenlig. Det samme gælder telefonbogen og opkaldslog. En virkelig fed feature er vibrationsrespons, der gives ved alle tryk på skærmen.

SMS'er og mails fungerer ved onscreen-tastatur, som det kendes fra iPhone. Kontaktpersonerne og opkaldsskærmen har et moderne udtryk, og ligner ikke noget, som vi normalt kender fra Windows Mobile-systemet.

Fotoalbummet er ligeledes uanmindeligt godt lavet, og giver igen tankerne hen omkring iPhonen.

Netadgangen sker via Operas browser - og er man på trådløst netværk, loades og betjenes internetsiderne med en sjælden smidighed. Det er som om, der er rigtig mange hestekræfter i motoren.

Af andre fede ting kan nævnes FM-radio (med RDS) med mulighed for at optage fra radioen, og efterfølgende afspille optagelsen i mediaplayeren. Kameraet på 5 megapixels tager selv i testudgaven af mobilen, virkelig flotte billeder

De første indtryk - konklusion

Samsung Omnia SGH-i900 er FED - RIGTIG FED! ...sådan lidt iPhone-lækker på en Windows Mobile-agtig måde (på en god dag).

Jeg er ikke i tvivl om, at rigtig mange bliver rigtig begejstrede for Omniaen.

"A truly all in one phone" står der på salgsboksen... Hvilket er tæt på 100% korrekt.

Naturligvis bringer vi en dybdegående anmeldelse, når produktet frigives til test.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Guldmaj 03-11-2008 08:50:21

Hej..

Vi har allesammen fået at vide, at omnia'en kommer ultimo oktober, og den er da også kommet enkelte steder, men er der ingen af jer som ved, hvornår man kan forvente, at den kommer med abonnementer? Det er da vildt frustrerende det her.

Håber på et svar hurtigst muligt.

Hilsen Guldmaj.

0 0
Mobilsiden.dk 03-11-2008 11:03:30

Hej Guldmaj. Ifølge mine oplysninger kan den købes/bestilles torsdag i denne uge... :-)

0 0
Guldmaj 03-11-2008 13:29:06

Hvor lang tid regner i så med der går, før i får lavet en endelig test af den?

- Vi er jo nogen der bygger vores valg af mobiler, på de anmeldelser i giver. ;) Det kan man kalde tillid. Haha.

0 0
Mobilsiden.dk 03-11-2008 14:03:31

Godt spørgsmål. Det tør jeg ikke lige love :-(

0 0
13-10-2008 15:28:33

Hej jeg er ved at købe ny mobil, men hvad for en skal jeg købe. Skal det være en Lg Kc910, eller en Samsung SHG - i900, eller en Samsung F480 Touchwiz.

Hvad for en skal jeg købe.

Mvh. Peder

0 0
fornavn 07-10-2008 23:26:25

folkens. kig ind i http://www.mobil.nu der er en webvideo med den. og man kan se at tlf'en faktisk er ret fatsvag ( den de har fået ) den reagere langsomt, lagger lidt, og så er den ikke god til at forstå når man tager en ting frem, så tager den en anden ting frem..

0 0
Mikkel 08-10-2008 07:28:11

Yes det er noteret, men pågældende video er fra 1/7-2008 og meget er sket siden. Prøv at hoppe på youtube, og søg efter Samsung Omnia new rom. Hvis du også ser efter på modaco.com´s Omnia forum, vil du se at der hele tiden opdateres rom´mer. Alt i alt ville jeg nu ikke være så nervøs for en video der er 4 mdr gammel. Bare mine 2 cents.

0 0
dennild 07-10-2008 20:30:54

jeg vil være mere end glad hvis der snart kunne komme en ETA på en mere grundig test af produktet. eller om der er noget nyt angående release af den, muligvis en dato??.

/Dennild

0 0
Mikkel 03-10-2008 23:46:36

Dette svar modtog jeg idag fra Samsung, efter 6. mail til dem...
Tak for din henvendelse til Samsung Electronics Nordic.

De oplysninger vi her på Supporten har fået, er at SGH-I900 Omnia kommer
i butikkerne i uge 42. Om det er i starten eller slutningen at uge 42
ved vi desværre ikke.

Hvis du har nogen yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte
os igen.

Så der er håb endnu ;-)

0 0
29-09-2008 09:43:11

Til alles oplysning.
Den hedder M8800 Pixon
se den her: http://kortlink.dk/gsmarena/5tn3

Måske den er værd at vente på.

0 0
26-09-2008 21:16:20

Hej,
Mikkel jeg må give dig ret. Samsung har tydeligvis ikke det danske marked som 1. prioritet og dette på trods af at Nokia bolter sig her som en fisk i vandet (læs Skandinavien) og er det ikke lige Nokia Samsung gerne vil hamle op med - fatter det ikke *S*
Har svært ved at forstå deres salgstrategier i DK !!

Og utroligt nok har jeg aldrig haft en Samsung og er klar på at skifte. Bare ret synd at Samsung ikke virker klar på os her i DK ?
Som der skrives her og andre steder tror jeg at jeg venter, der er nemlig andre produkter på vej fra andre fabrikater så som LG, HTC, og måske når Nokia også at komme på banen inden Samsung har tænkt sig at komme frem i skoen. Både omnia og Innov8 er allerede på markedet i Eu men ikke her.
De ønsker os måske ikke som kunde ?

Ha en god w-e
Jan

0 0
fornavn 27-09-2008 15:17:52

er sq enig med dig,

men seriøst synes sq efterhånden at der er mange dansker, især unge som har samsung. men ihvertfald, HTC har deres HD som snart kommer, LG med deres Renoir. men men men,! inde http://www.GSMareana.com står der at samsung allerede er klar i november måned med en 'nyere' omnia phone med 8Mp. som kan optage WVGA i 30fps også er det nok 120fps med VGA. og den skulle vær total syg til billeder og plus den har så fået nyere og federe bruger venlighed.. men det rimelig irriterende, for jeg har nu tænkt på om jeg skulle ha samung omnia eller LG renoir også kommer den lille fætter. ?

0 0
26-09-2008 11:32:59

Hejsa,
Er ved og skal købe mig en ny mobil og denne Omnia ser for mig ret tiltalende ud da jeg syns den har alt det som Iphone mangler. Men fordælen hvor er det svært at vælge. Iflg forskellige netsider og månedsblade kommer Samsung også med deres ûberphone i8510 Innov8 som godt nok er en lidt anden slags end Omnia'en - hvad skal man så? Vælge Windows mobile eller Symbian ? Og nu skrives der allerede om en Samsung M8800 så Omnia'en er næsten "gammel" inden den er på markedet her i DK. Hvorfor er Samsung DK så længe om at lancerer deres produkter her i DK ? Omnia'en var ude omkring august i europa. Innov8 er det ligeledes.
Mage spørgsmål JA men kan redaktionen svare på disse ;-)
på forhånd tak - Jan

0 0
Mikkel 26-09-2008 12:45:10

Hej Jan og andre,
Jeg står i samme situation som dig og skal til at vælge ny mobil. Jeg har siden juni ventet på Omniaen og har skrevet flere gange til Samsung for at få nyt info. Det er dog mest standard svar jeg får tilbage. Sidste mail jeg skrev til dem, kom jeg med nogle tanker om hvorvidt det jeg mente det var klogt at blive ved med at holde den tilbage, når nu HTC og andre bruser så meget frem med nye telefoner, senest Touch HD. Svaret tilbage fra Samsung var, og jeg citerer "Tak for din mail, jeg kan ikke informere om hvornår den kommer, bare at den er værd at vente på..." Den modtog jeg i mandags

0 0
Martin Laursen 25-09-2008 14:46:28

Hvornår forventes denne model at komme i handel?
Hvornår forventer I at få den endelige model til en grundig test?

Når i så laver jeres test, så husk lige at sammenligne den med de rigtige konkurrenter.

0 0
Mobilsiden.dk 25-09-2008 15:11:50

Hej Martin. Samsung Omnia kommer ultimo oktober 2008 til cirka 5.000-6.000 kroner. Aktuelt ved jeg ikke hvornår den færdige version dumper ind af døren, men der kan vel ikke gå længe.

0 0

Om brug af cookies