Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson C905 (produkttest)

Sony Ericsson C905 (produkttest)

Sony Ericsson har rykket grænsen for mobilkameraer. Ingen vil fortryde C905. Læs mere i denne omfattende anmeldelse.

Hold da op. Det er ikke hver dag, at en man forbliver lamslået efter en telefontest. Men Sony Ericsson C905 Cyber-shot gør altså bare et eller andet ved dig. Sony Ericsson har lukket op for alle haner, og ud - er kommet en mobiltelefon, som enhver ville nyde, at have i hånden.

Kamera og skærm
Vi kan lige så godt starte med det ultimative højdepunkt ved C905: Digitalkameraet. 8,1 megapixels, autofokus, panoramatilstand, spottilstand, Smart-kontrast, BestPic, makro, ansigtsfinder, rødøjereduktion, ekstra lysmåling, geo-tagging og mulighederne fortsætter i en uendelighed skulle man tro.

Men man skal samtidigt ikke lade sig skræmme. Kameraet er rigtig kamera-kvalitet. Vi snakker digitalkamera i den høje ende af prisskalaen, og det betyder også brugervenlighed. Som erfaren bruger kan du finindstille alt mellem himmel og jord, indtil du får det perfekte billede, men er det første gang du hører om autofokus, er det intet problem. Alt i kameraet er forudindstillet automatisk, så allerede fra du trykker må "tag"-knappen første gang, får du et fremragende resultat.

C905 er klart en kandidat til årets kameramobil, og det ville undre redaktionen, hvis en anden mobil skulle skubbe den af tronen inden året er omme. Billedkvaliteten er virkelig af den bedste slags, og de mange små features, giver telefonen lidt ekstra underholdning.

Geo-tagging eksemplarisk, og denne funktion kunne nemt gå hen og spille en stor rolle i brugeroplevelsen, når det bliver mere udbredt. Når billedet er taget, sættes positionen automatisk på, og efterfølgende kan den vises på Google Maps-kortet i telefonen. Benyttes fototjenester, som Flickr og Picasa, udnyttes positionsdata online til, at vise billederne på et landkort.

Skærmen er ligeledes i topkvalitet. Opløsningen er yderst behagelig at kigge på, og farverne er meget klare. Både video og billeder bliver vist rigtig flot.

En klart topkarakter til det bedste mobilkamera på markedet. 6 ud af 6 stjerner.

Design

Lidt mere basalt, spiller designet en stor rolle i valget af den nye mobiltelefon. Der er dog ikke mange alternativer til C905, men det har ikke sløvet Sony Ericsson.

Telefonen er stor, ingen tvivl om det. Men det skal den være. De solide materialler, og den fyldige vægt, giver C905 den kvalitetsfølelse, som den fortjener. Når man har 8,1 megapixels, trådløst netværk, GPS og videoafspiller liggende i sin lomme eller håndflade bliver man nødt til, at kunne mærke, at man holder noget vigtigt. 136 gram er helt perfekt.

Det gennemførte sorte design er virkelig elegant. Linjerne er parallelle, og mobilen virker meget symmetrisk udover knapperne på siderne. Det giver et indtryk af, at der ikke bliver løbet om hjørner, og at C905 er en seriøs mobiltelefon. Materialerne er faste, men alligevel giver den matte sorte farve noget "soft touch" over sig.

Slider-mekanismen er en af de bedste til dato, og igen mærker man den gennemgående kvalitet. De nummeriske taster ligger på lige linje, men til gengæld er der lagt tynde forskydninger mellem hver linje. Det gør C905 nem, at bruge. Udover fem-vejs joysticket er der også seks valgknapper på fronten. De ligger perfekt placeret, og ingen på redaktionen har oplevet problemer med fejltryk.

En anden slider-mekanisme beskytter kameralinsen, og den virker super fed. Den sidder tilpas fast til, at den ikke åbnes nede i lommen, men alligevel er den ikke svær, når man så skal bruge den. Rigtig gennemtænkt af Sony Ericsson.

I kameratilstand, sidder der en tag-knap og genveje til afspilnings-, video- og billedtilstand, samt en zoom-knap. Over skærmen sidder der desuden to ekstra knapper, som gør navigationen hurtigere. Det kræver dog lidt tilvending, da man normalt ikke har så mange genvejsmuligheder.

Designet får 6 ud af 6 stjerner - der er ikke en eneste rettelse at komme efter.

Foto taget med C905 Cyber-shot. Hent zip-pakke med flere fotos, så du kan bedømme dem selv. <strong><a title=Klik her! (ca. 20 MB)." />
Foto taget med C905 Cyber-shot. Hent zip-pakke med flere fotos, så du kan bedømme dem selv. Klik her! (ca. 20 MB).

Menu og brugervenlighed

Menuen er Sony Ericssons eget system, og det er efterhånden gennemtestet og virker perfekt.

C905 har masser af kræfter, så der er ikke mange ventetider. Opbygningen giver meget mening, og med den store skærm får man visuel adgang til hele hovedmenuen. Med den smarte Sony Ericsson-patenterede genvejsknap, får man hurtigt adgang til nye hændelser, igangværende programmer, egne genveje, som man selv kan styre, samt internettet. Browseren giver med det samme ekstra genveje til underholdning og RSS-feeds, hvilket giver en intuitiv følelse af telefonen. Man kommer automatisk til, at bruge alle funktionerne.

Der er ellers ikke, så mange nyheder i menuen, og det behøves der heller ikke. Fra start er der forudbestemt et slide-show på hovedskærmen, og fra begyndelsen får man virkelig mulighed for, at udnytte alt.

Brugervenligheden og menuen i C905, er ikke prangende, men der mangler ikke noget. Igen en topkarakter på 6 ud af 6 stjerner.

Musik, radio og internet

Sony Ericsson har lagt deres standard musikafspiller i C905. Den har ikke så mange features, som afspilleren i Walkman-mobilerne, men gør det alligevel rigtig godt.  FM-radio med RDS fungerer ligeledes perfekt.

Internetbrowseren har derimod svært ved at vise rigtige hjemmesider perfekt. Heldigvis er Sony Ericsson godt klar over problemet, og via 'programmer' kan browseren Opera Mini downloades - det løser problemerne.
 6 ud af 6 stjerner.

Tilslutning: Bluetooth, USB, WLAN osv.

C905 er mere end bare en kameratelefon. Med mobilen får du hele pakken, hvilket også er nødvendigt for, at få lov til at udnytte kameraet.

Et krav, som selvfølgelig opfyldes, er muligheden for Turbo 3G, og man kan endda falde tilbage på EDGE og GPRS. Har man mulighed for det, skal man dog huske, at bruge muligheden for trådløst netværk (WLAN), hvor man undgår en stor dataregning fra sit teleselskab. Netværket er nemt, at sætte op, og med den forholdsvis nye teknologi DLNA, er Sony Ericsson C905 klar til, at blive tilsluttet hele hjemmenetværket, så både fjernsyn, computer, anlæg og så videre får adgang til indholdet på telefonen. Og indhold kan der netop være meget af. Sony Ericsson har valgt, at der medfølger et 2 GB M2-hukommelseskort i pakken. Mange tak!

Er man til Bluetooth, understøtter C905 version 2.0 med A2DP, så her er mulighederne også mange. Samtidigt må man ikke glemme GPS-understøttelsen, som blandt andet gør det muligt, at geo-tagge. Oven i kan bruge A-GPS. Der medfølger Wayfinder Navigator, hvilket overraskede mig personligt. Virkelig flot, at man får et helt navigationsprogram med. Samtidig er der Google Maps, hvilket jeg med glæde havde nøjes med, da GPS-delen skulle ses, som en ekstra lille godbid. Men muligheden for, at udnytte GPS'en fuldt ud, er der fra start af.

C905 har desuden TV-out, mulighed for USB-tilslutning (dog via Sony Ericssons eget stik) og 160 MB intern hukommelse. Sony Ericsson har virkelig tænkt på det hele. 6 ud af 6 stjerner endnu en gang.

Basalt: God lyd, telefonbog og kalender

Lydkvaliteten under samtaler ser ud til, at virke glimrende. Størrelsen passer godt til afstanden mellem øre og mund, og netværket fanger telefonen fint.

Batteritiden ser også ud til, at være helt tilfredsstillende. Officielt lyder det på 380 timers standby og 9 timers taletid, og det passer nok meget godt. Standbytiden er i hvert fald i top, mens kameradelen godt kan dræne batteriet lidt for hurtigt.

Telefonbog og kalender er nemt lavet, og man har selv mulighed for, at tilføje ekstra programmer. Sony Ericssons system er dog forholdsvist lukket, og mulighederne er ikke lige så mange som f.eks. Symbian eller Windows Mobile. Man skal også bare huske, at C905 ikke er ment, som en smartphone, og man får endda måske heller ikke behov for flere applikationer. Der medfølger tre spil, og man kunne godt fristes til, at få sig et par ekstra. Det sker nemt over PlayNow-tjenesten.

Ingen problemer giver 6 ud af 6 stjerner.

Konklusion

Som det måske pegede hen af fra starten, så er Sony Ericsson C905 er imponerende telefon.

C905 er perfekt på alle dens områder, og det er meget svært, hvis ikke umuligt, at finde steder, der trænger til forbedrelse eller rettelser.

Man får den bedste kameratelefon på markedet, kombineret med kvalitet, design og masser af funktioner. Ikke funktioner, som man ser fra smartphones, men funktioner der passer til en almindelig mobiltelefon. Og vigtigst af alt, det hele virker!

Et enkelt lille ankepunkt er internetbrowseren, som godt kunne optimeres, men heldigvis kan Opera Mini downloades direkte fra Sony Ericssons programportal, direkte fra mobilen.

Sony Ericsson C905 ser ud til, at kunne tage tronen som bedste mobiltelefon 2008, hvis ikke bedste mobiltelefon nogensinde. Den skal have topkarakter, hvilket ikke engang retfærdiggør den. Den er bedre end alle tidligere mobiler, der har fået topkarakter, og havde vi stadig 13-tallet, ville den få det.

Imponerende arbejde fra Sony Ericsson.


Sony Ericsson C905 Cyber-shot - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bjørn 12-04-2010 15:34:35

Hej John
Ja - jeg var også særdeles begejstret efter at have læst anmeldelsen, det var jo lige den telefon, jeg søger...

Men det ser jo ud til, at der er flere brugere, der har haft problemet.Jeg har lige omsider fået refunderet pengene fra en SE, der frøs på skærmen og vil nu have en mobil, der bare fungerer.

0 0
Bjørn 12-04-2010 10:09:07

Jeg overvejer at købe en SE C905 men er skeptisk over, hvad jeg i dette forum har læst om, at telefonen sletter beskederne, ikke vil sende dem og ikke vil skrive lange SMS´er.

Ved nogen, om der efterfølgende har været opdateringer på dette område, og evt. hvordan telefonen fungerer nu?

Til redaktionen - kan vi fobrugere stole på jeres anmeldelser, i forhold til brugernes erfaringer med SE C905 lader de vist noget tilbage at ønske?

0 0
Mobilsiden.dk 12-04-2010 12:05:57

Hej Bjørn

Tak for din besked.
Nu er anmeldelsen jo fra 2008 så der er nok sket noget siden. Jeg kan dog fortælle, at hvis vi havde set problemer med SMS, så havde det stået i teksten.

0 0
PerH 16-09-2009 13:08:50

Min kæreste der ellers har været rigtigt glad for sin C-905 er ved at være godt og grundigt træt af at hun ikke kan skrive lange sms'er.
Vi har kontaktet TDC for at høre hvorfor dette ikke kan lade sig gøre. De siger at de kræver en software opdatering fra SE. Hun har pt den nyeste opdatering, så det undrer os lidt at hun ikke er i stand til at skrive sms'er der er længere end 160 karaktere.
Er der nogen der ved om dette er et enkeltstående tilfælde, eller om der evt. findes en løsning på dette.

0 0
Michael 27-03-2009 10:03:13

Lækker mobil Men har bare fået en der ikke dur retter sagt har fået 4 stk på en uge og de har de samme fejl med at den ikke kan vidre sende sms i den rigtige længde eller den sletter dem helt.
Har fået bytted dem i den lokale tdc butik uden problemer og sony ericasson har erkendt at der er problemer med dem men kan ikke sige hvornår der kommer en opdatering der kan hjælpe på problemet.
HAR SNAKKED MED tdc (Karen KGO) Og de kan ikke lade handlen gå tilbage pga jeg har taget mobilen i brug ja det er sku underligt at jeg har det ellers kan jeg sku nok ikke finde udaf om den dur HALLOOOOOOO!!!.
Men de vil sende den til rep selvom alle de ander jeg har fået ikke dur hvordan F kan de så tro de kan rep den når en ny ikke dur og de sælger noget der ikke dur og det er mit problem Har været kunde hos TDC i 23 År men det skal der vist laves om på hurtist muligt
MVH Fra en TDC kunde der føler sig godt behandlet :O(

0 0
mads 01-04-2009 23:19:36

Hej

Jeg har købt en C905 tlf gennem 3.

Er der nogle der ved hvordan man får den til at stoppe med at blinke når den er låst??

0 0
Søren S. Hansen 15-03-2009 01:49:11

Jeg er stor SE fan og har indset, at jeg bare trives bedst med telefoner fra SE. Det er ligesom at have sine ynglings sko på. Man føler sig hjemme...

Et meget stort minus ved C905, som jeg har haft nu i en lille måneds tid, er tasteturet.
Det er (undskyld mit franske) røv dårligt!
det knirker og knager og lyder som noget på en 5 kr´s mobil og så er det svært og ramme tasterne korrekt og der er i det hele taget for lidt plads til et par mandehænder. Jeg kommer fra en K810i, som er min bedre halvdels aflagte og jeg var faktisk blevet rigtig glad for den telefon. Den er sat meget bedre sammen end C905 og har det bedste tastetur jeg til dato, har prøvet på en telefon.

C905 har et mega fedt kamara og køber du den for det, bliver du ikke skuffet. Men skriver du mange sms´er og har normal størrelse mandehænder, så glem denne telefon. Det er en ommer SE!

0 0
Jan Iversen 11-01-2009 21:27:19

Når kameraet skal åbnes og lukkes skal man passe på, at man ikke kommer til at røre den plade der sidder på siden af telefonen, for den sidder ikke ordentlig fast. Det er designet der gør at man nemt kommer til at løsne den eller rive sig på den. Når man så sender den ind til reparation vil SE ikke rette for det, de mener man har yder vold mod sin telefon.

0 0
Søren S. Hansen 15-03-2009 01:53:11

Du har ret Jan. Klappen er noget spinkel. Der den bedre lavet på f.eks. en K810i. Et andet minus ved klappen er også, at den er lavet i stål. Det ser godt ud, men den bliver meget hurtigt ridset bare ved, at blive lagt på borderet.

0 0
Ea Kloster 11-01-2009 10:54:09

Årh, hvor har jeg dog bare fortrudt at det var en c905 som jeg ønskede mig i fødselsdagsgave og fik.

jeg fik fra en k810 og jeg syntes at c905'ern er ufattelig langsom når det angår sms. Inden den overhovedet går ind i selve beskeden jeg vil skive, har jeg nået at skrive de 2 første ord. Desuden, hvis jeg slukker den kan den ikke tænde før jeg har haft batteriet ude og sat det i igen.
- Nu må vi se hvad Telmore vil gøre ved det. Er vild med designet og sys det er ærgeligt at jeg så er så skuffet :(

0 0
Mobilsiden.dk 11-01-2009 17:58:06

Hej Ea. Ud fra det du beskriver lyder det som om, at den du har fået er defekt. Jeg har ikke oplevelsen af, at sms skulle være langsom. Og den anden fejl du nævner, har jeg aldrig stødt på.

0 0
Mikkel T Mortensen 06-12-2008 22:08:09

Har du fundet ud af hvordan man slukker det blinkende lys på 905?

0 0
Frederik Hansen 20-11-2008 20:54:11

Okay. Min søster har også en K850i, og den har det samme problem. Men jeg ved ikke om det er noget i mobilen der gør at den går i sort, eller om det er noget andet.

0 0
Frederik Hansen 20-11-2008 13:42:29

Hej John G.
Jeg har et spørgsmål til dig omkring C905 og SE K850i. Havde I, i jeres test-periode, nogle oplevelser hvor C905 gik i sort eller genstartede? Jeg spørger fordi jeg har en SE K850i, og den har en meget stor tendens til at genstarte en masse gange i løbet af en dag. Hvad kan skyldes at K850i går i sort 2-5 gange om dagen?

Venlig hilsen Frederik Hansen.

0 0
Mobilsiden.dk 20-11-2008 15:11:03

Hej Frederik. Tak for din besked. Jeg har ikke oplevet nogle problemer i den retning, overhovedet.

0 0
Henrik 03-11-2008 14:40:16

Er det muligt at tage HDR billeder med den? Eller er det det samme som Smart Contrast?
Hedder den egentlig ikke C905i?
Jeg hat nu en K810i hvor tag-billed knappen ikke virker, så jeg har seriøst overvejet en C905.

0 0
Mobilsiden.dk 03-11-2008 15:18:26

Hej Henrik. Kan du hjælpe os lidt? Hvad er "HDR"-billeder?

0 0
Henrik 03-11-2008 17:02:44

HDR står for High Definition Range og er når man tager 3, 5 eller 7 billeder med henholdsvis 3, 5 og 7 forskellige eksponeringer af det samme motiv i samme vinkel, og sætter dem sammen til et billed der har farver fra alle 3, 5, eller 7 billeder.
F.eks hvis man tager et billed af et flot landskab og bruger 3-billed HDR, tager man et nomalt billed, et under ekponeret et og et overeksponeret et.
Til sidst, enten på pcen eller i kameraet, sætter man de tre billeder sammen, så de danner et HDR billed.

0 0
Mobilsiden.dk 03-11-2008 19:13:08

Har K810i denne feature? Jeg har lige tjekket C905. Og umiddelbart synes jeg ikke der er en sådan funktion. Men "panorama" har den da...

0 0
Henrik 03-11-2008 19:36:17

Nej det har min mobil ikke. Men jeg kan indstille lysstyrken (fra -2,0 til +2,0) inden jeg tager et billed. (Det gør man ved at trykke side til side når man har kameraet tændt (altså op/ned tasterne i portræt))
Panorama har min også.
Øv, men jeg kunne da godt tænke mig at de implementerede det engang.
Og DAB-radio gad jeg også godt der kom i mobiler... Hehe.

Og hvad med det korrekte navn på mobilen. Er det C905 eller C905i?

Og ved i eventuelt hvornår den kommer i andre foretninger end 3?

Lige en ting til: Hvor kan jeg se om jeg har vundet i konkurrencen om en C905?

0 0
Dennis 16-11-2008 15:02:59

- Det er også muligt at ændre lysstyrken fra -2,0 til +2,0 på C905.
- På min æske står der "Sony Ericsson C905 Cyber-shot".
- Sonofon sælger nu også C905 udover 3.
- Her kan du se vinderen: http://www.mobilsiden.dk/?aId=3800

Håber det hjalp dig lidt :)

0 0
Dennis 01-11-2008 19:20:45

Jeg har fået anskaffet mig en C905, og den er helt bestemt den bedste mobil jeg har haft til dato! Jeg synes ikke mobilen er stor og tung - overhovedet, jeg elsker kameraet bruger den mest til billeder, ikke ret tit film. Der følger et headset med, bruger aldrig videotelefoni. Så er stort set kun positiv på området! :)
Og så lige et lille ekstra plus - der er 2GB kort med, super (:

0 0
Mobilsiden.dk 02-11-2008 08:06:11

Hej Dennis. Det lyder som om du har fået en god oplevelse med C905. Tillykke med den :-)

0 0
Dennis 02-11-2008 10:51:28

Tusind tak :)
Skal bare lige have fundet ud af hvorfor den blinker når den er låst :) så skal liiige et smut forbi 3's stand her i eftermiddag, hehe. :)

0 0
mads 01-04-2009 23:17:56

Jeg har købt en C905 tlf gennem 3.

Er der nogle der ved hvordan man får den til at stoppe med at blinke?

0 0
Jan 17-10-2008 12:42:01

I skriver i anmeldelsen bl.a.: "Ikke funktioner, som man ser fra smartphones, men funktioner der passer til en almindelig mobiltelefon." Kan man ikke kalde C905 for en smartphone - eller hvordan definerer man egentlig en smartphone?

0 0
Mobilsiden.dk 02-11-2008 08:05:30

Hej Jan. Det er svært præcist at definere en smartphone. Jeg mener, at en smartphone er en mobil baseret på et styresystem hvor det er let at finde og installere tredjepartsprogrammer - uden de store begrænsninger. Desuden skal der være adgang til internet i en god browser og naturligvis god kalender, kontaktbog m.v.

0 0
JB 15-10-2008 22:43:07

"Det er meget svært, hvis ikke umuligt, at finde steder, der trænger til forbedrelse eller rettelser."

Altså lige bortset fra at den:
- Er stor og tung.
- Har en dårlig internetbrowser.
- Kun optager film i QVGA, og ikke VGA, på trods af dens fremragende kamera.
- Ikke har et jack-stik til høretelefoner
- Ikke har mulighed for traditionel videotelefoni

Men der skal selvfølgelig også være plads til en efterfølger til C905... :o)

0 0
Mobilsiden.dk 02-11-2008 08:07:42

Hej JB. Set ud fra det du skriver burde C905 nok ikke have haft topkarakter. Alligevel vil jeg mene, at den generelt (samlet set) er en virkelig god oplevelse...

0 0
Mike 15-10-2008 18:52:56

- Men kunne I så ikke rette dette under mobilpriser:
Produkttype: Mobiltelefon med to digitale kameraer / digital afspiller / FM radio / GPS modtager

//Mike (:

0 0
Mobilsiden.dk 15-10-2008 19:58:40

Hej Mike. Tak for dit skarpe øje :-) Jeg har opdateret info.

0 0
Mike 15-10-2008 16:08:03

Et lille svar til kjelstrup - det tror jeg ikke, så vidt jeg ved er det kun walkmanphones der har det.. men det er kun en gisning.

Nå Mathias og John, har prøvet at få af vide af SE om den har videoopkaldskamera (altså det der plejer at sidde foran) da der er en masse der peger i hver sin retning - deres whitepaper skriver at den ikke har, men den lille prik vedsiden af ""hoved"taleren" kunne sagtens være et kamera.. er det dét?

//Mike

0 0
Mobilsiden.dk 15-10-2008 16:56:33

Mobilen har videoopkaldsmulighed. Der er IKKE kamera på fronten. Det er "hovedkameraet" der anvendes (jeg har netop testet det). Men ærligt, hvor tit benyttes videoopkald :-)

0 0
Mike 15-10-2008 17:01:40

Tja, ikke særlig tit, men det kunne være fedt, lige at toppe den der :P

0 0
kjelstrup 15-10-2008 15:26:48

Er der 3.5 mm mini jack indbygget, eller skal man have et adapter stik i mellem?

0 0
Mobilsiden.dk 15-10-2008 16:53:25

C905 har Sony Ericssons standardstik og ikke 3,5 mm jackstik direkte i telefonen. Det medfølgende headset hedder HPM-62, og er fuldkommen standard uden jackstik adapter på ledningen. Men telefonen er afprøvet med et "Walkman-headset", og det virker fortrindeligt.

0 0
kjelstrup 15-10-2008 20:02:48

Ok-du siger du har prøvet med et alm walkman headset, følger der så en adapter med til det, eller er det noget man kan købe ved siden af? Så man kan bruge sit yndlings headstset med 3.5 mm stik. Den ser sku eller ret fed ud. Ved du i øvrigt om der kommer en nokia med 8 MP kamera.

0 0

Om brug af cookies