Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson Xperia X10 mini (mobiltest) - del 1

Sony Ericsson Xperia X10 mini (mobiltest) - del 1

TEST: Sony Ericsson Xperia X10 mini har været ventet LÆNGE, og forventningerne til telefonen er utroligt store. Du kan her læse de første indtryk.

Mange mobilproducenter har set trenden med at lave en mini-udgave. Men Sony Ericsson er de eneste, der har lavet en model, som for alvor lever op til navnet MINI.

Personligt faldt jeg for X10 mini ved første øjekast, tilbage i februar måned på Mobile World Congress. Lige siden har jeg ventet spændt på, at finde ud af om det blot var en “flirt”, eller om det er ægte kærlighed.

Vi vil i de næste dage teste Sony Ericsson Xperia X10 mini på kryds og tværs, og se om ordsproget “det er ikke størrelsen, men gørelsen” er rigtigt her.

Så har vi X10 mini i hånden

Med X10 mini har Sony Ericsson fortsat designet med den buede bagside, der også prægede f.eks. Vivaz, men med X10 mini rammer de efter min mening helt plet. X10 mini ligger som skabt i min hånd.

Selv i store hænder ligger den lille mini-telefon godt, og tasterne fungerer helt efter hensigten og er nemme at ramme.

Størrelsen på telefonen, kombineret med den buede form gør, at den bare venter på at blive brugt.

Generelt om telefonen

Sony Ericsson har lavet X10 mini med udskiftelig bagside, så man let kan give den sit eget personlige look. Med i salgspakken er der to farver, og disse kan varierer lidt - alt efter teleselskab.

Selve telefonen er ikke større end et kreditkort, rent fysisk er den 83 x 50 x 16 mm, og den vejer kun 88 gram. Selve skærmen er en 2,55 tommer modstandsdygtig overfor ridser, touchskærm (berøringsfølsom skærm).

Telefonen kører ligesom storebroderen X10, Android 1.6 (cupcake) , men Sony Ericsson har tilpasset det, og givet det deres helt eget look på mini'en.

Opsætningen er let

Selve opsætningen af telefonen er "piece of (cup)cake", det fungerer nemt og smertefrit, både med mailopsætning, Facebook osv. I forhold til den store X10, har Sony Ericsson her, gjort det hele en smule lettere og mere intuitivt.

Jeg har ikke oplevet nogen problemer på den front, den er ligeså brugervenlig, som Sony Ericssons telefoner plejer at være.

Overførsler til computeren også sker nemt og hurtigt via et usb-kabel.

Internet på mini

Stor skærm til internet... Tja - hvis dette er et krav for dig, så skal du overhovedet ikke overveje at købe X10 mini, men det siger jo sig selv.

Men jeg vil mene, at de fordele der er ved at den er så lille og fiks, så rigeligt opvejer at internetoplevelsen ikke bliver ligeså god, som på en telefon med en større skærm, som f.eks. Sony Ericsson Xperia X10, HTC Desire eller Apple iPhone.

Nettet fungerer som det skal, og zoom-funktion osv. er bestemt godkendt. Det skal dog nævnes, at denne model ikke har multi-touch (pinch-to-zoom) - og dette betyder, at man kan derfor ikke zoome med to fingre.

Skal man bruge mail, så er dette ikke en begrænsning. Der er selvfølgelig også mulighed for trådløst netværk på X10 mini.

Testen af X10 mini fortsætter....

....jeg vil blandt andet se nærmere på musikdelen, kamera, Timescape funktionen, strømforbruget og meget andet.

Læs anden del af testen her. 

Læs også:
 - Ingen rød X10 mini i første omgang
 - Galleri: Sådan er billederne fra X10 mini
 - Video: Sony Ericsson Xperia X10 Mini - det første kig
 - Web-TV: Xperia X10 Mini kommer ud
 - Web-TV: Se reklamen for Xperia X10 Mini
 - Sony Ericsson Xperia X10 mini (mobiltest) - del 2


Sony XPERIA X10 mini - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

søren 24-06-2010 09:53:38

Hvordna slåes tastvibrator fra når du skriver en besked så den ikk bruger vibrator når man trykker på tasterne når man skriver hva gør jeg for slå det fra

0 0
31-05-2010 13:24:32

Er det muligt at overføre fx. "Gemte meddelelser" o.l. fra fx. en SE W810 til mini'en? :-)

0 0
Mobilsiden 31-05-2010 11:49:54

Bare til info så er den afsluttende del af testen klar. Hvis det har interesse kan den læses her:
http://mobilsiden.dk/?aId=11656

0 0
Mobilsiden 28-05-2010 13:42:10

...bare lige som info - så er anden del af testen klar nu... og kan læses her: http://www.mobilsiden.dk/?aId=11640

0 0
JGMobil 28-05-2010 11:08:44

så glæder jeg mig til mandag, eller tirsdag ;)

0 0
Mobilsiden 28-05-2010 12:04:53

Godt at høre :-)

Anden del af testen kommer online senere i dag, hvis det har interesse :-)

0 0
JGMobil 27-05-2010 23:54:09

Hej :)
Det ville være mægtig fint hvis du ville se lidt på hvor stor del af apps'ne der (ikke) virker på mini, pga den lave opløsning. Måske specielt danske apps, som dmi.

Og hvis du også lige ville runde radioen og headsettet :D

0 0
Mobilsiden 28-05-2010 08:55:34

Radio og headset kommer ikke med i anden del - men i tredje og sidste del, som kommer mandag eller tirsdag...
Der vil jeg også lige se lidt på applikationer...

0 0
Henrikmand 27-05-2010 17:16:18

Nå - den var superlækker! Så længe det varede... :o(

Opsætningen gik i stå for os i går aftes, og Mini'en lavede ikke andet, end at genstarte hele tiden.

Den er nu returneret til Sønderjylland, og vi venter på en ny.

Det er den slags, der kan ske, og vi lader os ikke slå ud at sådan et lille uheld ;o)

0 0
Mobilsiden 27-05-2010 20:45:05

Det var godt at høre I ikke lader jer slå ud af det... Lyder som i har fået en med mange fejl på :-(

Håber der er bedre held med den næste...:-)

0 0
Lotte91 26-05-2010 16:27:02

Jeg tror at pro-udgaven bliver vildt lækker. :) Når du beskriver at den ligger så godt i hånden, så tror jeg pro-udgaven med tasteturet bliver rigtig lækkert for os med små hænder. Vi har nemlig problemer med at typer som fx HTC tattoo ikke er rar at skrive på når man ligger den vandret... Kan simpelthen ikke nå de midterste knapper :P

0 0
Bepper 26-05-2010 14:39:38

Godt arbejde dér, Mobilsiden!

0 0
Endnuen 26-05-2010 11:50:27

Det her tilsyneladende geniale produkt har jo en pro-fætter, kommer der en seperat anmeldelse af den eller bliver den klemt ind i den store anmeldelse?

0 0
Mobilsiden.dk 26-05-2010 12:03:53

Hej Endnuen.

Når Pro frigives til test, kommer der en selvstændig produkttest.

0 0
alpha10 26-05-2010 11:46:43

Der har været meget kritik at batterilevetiden på X10 Mini, kan I bekræfte dette?

0 0
Mobilsiden 26-05-2010 12:12:26

Umiddelbart har jeg ikke oplevet nogen problemer med batteriet... Første fulde opladning jeg selv gav den - holdt den 1½ døgn, hvoraf den ene hele dag var til "Vi Rocker" og der blev skrevet godt og grundigt med folk mht. mødested m.m. Men vi skriver mere mht. batteri i næste del :-)

0 0
alpha10 26-05-2010 12:25:36

Ok, jeg glæder mig, hvornår er anden del klar?

0 0
Mobilsiden 26-05-2010 12:56:27

Anden del kommer på fredag :-)

0 0
Mobilsiden 26-05-2010 12:57:39

Er der andre ting I evt. synes SKAL med i anden del?

0 0
alpha10 26-05-2010 13:33:58

Alt det vigtigste:

Byggekvalitet
Skærmen
Hastighed
Batterilevetid
Funktioner
Navigering
Lydkvalitet

0 0
Mobilsiden 26-05-2010 13:46:28

Noteret... :-) Der kommer ihvert fald noget af det du ønsker med i anden del :-)

0 0
Henrikmand 26-05-2010 09:45:47

Jeg har lige modtaget min kærestes nye X10 Mini her til morgen, og glæder mig rigtig meget til at give hende den i aften!

Jeg synes du mangler at beskrive den første følelse af at få den i hånden ;o) (men du har selvfølgelig også prøvet den før...)

Kors, hvor er den lækker! Den ligger virkelig godt i hånden, og umiddelbart ligger knapper og perfekt til skærmbrug pga den buede bagside.

Det ser dog ikke ud til at batteriet kan udskiftes... Er det rigtigt, John?

0 0
Mobilsiden 26-05-2010 10:04:58

Den er nemlig rigtig lækker :-)

Og tak for tippet... Kan lige smide et afsnit om det i 1 del af testen :-)

Umiddelbart så er mit umiddelbare bud, at man ikke selv må skifte batteri. Men dette er selvfølgelig noget vi lige vil undersøge :-)

Håber din kæreste bliver glad for hendes X10 mini - ellers lyder det til, at du ikke ville have noget imod at "arve" den :-)

0 0

Om brug af cookies