Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson Xperia X10 - stortest - del 2

Sony Ericsson Xperia X10 - stortest - del 2

TEST: Her i del 2 af Xperia X10-testen ser vi nærmere på SMS-skrivning og kameraet på 8 megapixel.

X10 Xperia
X10 Xperia

Testen af Sony Ericssons flagskib og helt store satsning Xperia X10 er i fuld gang på redaktionen.

I første del af testen behandlede vi design, opsætning, skærmen og Android Marked.

I anden del af testen af Sony Ericsson Xperia X10 er vi kommet til punkterne SMS-skrivning og kamera.

Læs også: Test del 1...

X10 taler ikke dansk

Tastaturet på Xperia X10 er, som man kender det fra for eksempel iPhone. Fuldt tastatur eller QWERTY på touchskærmen, som lægger sig ned, når man tilter telefonen. 

Tastaturet fungerer rigtig udemærket, tasterne er nemme at ramme, og de reagerer med det samme.

Som udgangspunkt vibrerer tasterne ikke, når man trykker på dem, men det kan ændres i indstillingen, hvis man foretrækker at kunne mærke, når man rammer en tast.

X10 har ikke en dansk ordbog eller T9 tastatur. Til gengæld gemmer telefonen alle de ord man én gang har skrevet, og foreslår dem i fremtiden.

Man kan i Android Market hente både dansk tastatur og ordbog, så den selv foreslår ord, når man har skrevet dele af ordet, eller selvom man har skrevet forkert.

Det er nødvendigt at hente dette program, før at SMS-delen fungerer ordentligt.

Fantastisk kamera

Xperia X10 er udstyret med et 8,1 megapixel kamerader tager nogle rigtig flotte billeder, som du kan se i galleriet nederst på siden.

Når man har taget et billede, kan man straks dele det via Bluetooth, Facebook, e-mail eller Picasa. Videoer kan deles via Bluetooth, e-mail eller Youtube. 

Xperia X10 tager også okay billeder i bevægelse, langtfra det værste jeg har set, men heller ikke det bedste. 

Del 3 om Xperia X10
Læs her den tredje del af anmeldelsen af Sony Ericsson Xperia X10

Billeder taget med Xperia X10


Sony XPERIA X10 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Victor 19-10-2011 12:50:01

Når jeg tænder min Experia, viser den bare på skærmen, et kamera over telefonen med en pil fra kameraet til telefonen. Hvad er dette?

0 0
Pernille 07-04-2011 04:34:43

hej.
Jeg er ved at blive sindsyg! Kan man ikke fjerne vibrationen i tasterne når man skriver en sms? og hvordan gør man det?

Hilsen Pernille

0 0
nichlas-sp 14-03-2011 16:00:42

har den her mobil ikke den nyeste android ??

0 0
kuinie 10-08-2010 13:29:55

syns x10 ser fed ud, men den mangler mobiltastatur, øv øv kan man hente det til den nogen steder ?????? kuinie

0 0
Michael A 10-08-2010 20:17:44

Du kan ligge HTC`s tastatur på, det har jeg selv gjort og det fungere fint.søg på - tastatur xperia x10! på google, så er det noget af det første der kommer! håber det kan hjælpe! :-)

0 0
kuinie 11-08-2010 04:51:25

Hejsa Michael A
Tusind tak for svaret, jeg vil prøve at gå ind og se på det, jeg er sikker på det vil være en stor hjælp. :O)

0 0
louise larsen 13-04-2010 21:38:35

jeg har modtaget en sms og når jeg prøver af åbne den laver den ny side så jeg kan skrive
og den bliver ved af blinke grøn og skrive beskeden øverst og jeg kan ikke fjerne det på nogen måder!..
HJÆLP!

0 0
May Frederiksen 06-04-2010 14:07:44

Nu kan du læse tredje del at testen af Xperia X10
http://mobilsiden.dk/?aId=11199

0 0
Nygaard 04-04-2010 19:29:44

Programmerne kan hentes fra Android Market, direkte fra telefonen.
Og så det med farverne.. På GSMArena står der "16M-color ready (65K effective colors under Android OS v1.6)" så den burde kunne udnytte displayet fuldt ud, så snart der kommer en 2.1 opdatering til den.

0 0
Tim sodemann 04-04-2010 18:56:45

noget andet nu har jeg ligget på forskællige telefoner her på det sidste og faldt over at sony ericssonen har ca 57.000 farver hvorimod en satio eller vivaz har ca 16.000.000 hvordan kan det være der er denne kæmpe forskel og hvad har det af betydning

0 0
May Frederiksen 06-04-2010 14:03:17

Hej Tim,
Her kan du se, hvordan du får dansk tastatur og ordbog på X10
http://mobilsiden.dk/?aId=11192
Jeg håber det var det du efterlyste, ellers må du endelig sige til.
Mht. musik, så tager jeg den del med i opsamlingen.
// May @ mobilsiden

0 0
Tim sodemann 04-04-2010 18:46:55

Nu har jeg haft en nokia N95 8 gb tidligere og blev træt af at effekten i lyden var for lav når jeg hørte musik. hvordan er lyden, og bliver musikken afbrudt når man får sms'er og sådan? og så tænkte jeg .. nu skriver i at man skal have en masse programmer for at få det fulde ud af telefonen er det sådan i kan skrive links eller henvisninger til steder man kan få de programmer. p.f.h Tak

0 0
Nygaard 04-04-2010 18:44:01

Hvornår kommer 3 del af testen?
Jeg glæder mig meget til at se GPS delen, som er afgørende for om jeg bestiller en X10.

0 0
Stephanie 03-04-2010 22:51:41

Jeg ville vælge x10. Den er nyeste og indeholder android system som fungere godt.
X2 er mere for erhvervsfolk. Den er større og indeholder tastatur. Det har x10. Ikke.
Prøv evt. At gå ind på sony ericsson hjemmeside og sammenlign dem.
Jeg er selv 22 og har en x10. Uden tvivl den bedste touch tlf jeg har haft. ;)

0 0
janni 03-04-2010 18:03:25

jeg overvejer hvilken en af sony ericsson's nye modeller jeg skal købe, jeg overvejer x2 og x10 men hvilken en er bedst? hvilken en passer bedst iforhold til at jeg er HTX elev og derfor skal bruge den i forskellige timer, som fx stopur og til at tage billeder med.. jeg ønsker også en mobil jeg kan bruge til meget, ikke bare til at sende sms og ringe... hvad er for og imod til de 2 forskellige modeller?

0 0
Mobilsiden.dk 06-04-2010 13:55:25

Hej Janni.

Jeg vil klart anbefale dig at købe X10. Tror også Sony Ericsson har rettet deres fokus på X10 i stedet.

Læs evt. her om X2: http://www.mobilsiden.dk/?aId=10186

0 0
kim 03-04-2010 01:02:51

er hved og lave en hjemmeside hvor jeg vil skrive om x10 og smide nogle videoer op på. Der vil også komme nogen tip til den. men min x10 er ikke kommet i nu.
der vil nok komme mest video på siden da jeg er ordblind og jeg ikke skriver så godt
så derfor vil jeg godt have en til og lave en anmeldelse af telefonen som kan komme på siden

her er min side
http://www.se-xperia-x10.webbyen.dk/

0 0
Allan Holm Winther 02-04-2010 23:18:45

Hej lars. Nøjagtig samme problem. Fedeste mobil, ever men max power til 1 dag. Det skal der gøres noget Ved.

0 0
Lars 06-04-2010 22:24:33

Har talt med sony ericsson i dag ang. batteri. Det ER en rigtig strømsluger siger de selv, troede ikke en software opdatering ville komme til at løse det.Han Sagde,juster skærmen helt ned i lysstyrke,sluk bluetooth,gps,mobilbredbånd,wifi og timescape så den ikke henter facebook osv. Pas på med for mange aplikationer. Øhhh hvorfor er det mon lige man køber en telefon til jeg ved ikke hvor mange penge sony ericsson???

0 0
Lars 02-04-2010 22:11:05

Nu har jeg brugt min i 4 dage, synes den æder batteri rigtig hurtig, i dag har jeg så prøvet at lade være med at have tændt Bluetooth,trådløs net eller gps. har ikke haft så meget som en telefon samtale kun sms, maks 20 stk, alligevel kan den ikke holde strøm 1 dag uden den skal i lader,jeg tænker bare på hvordan det skal gå når det bliver hverdag igen og den skal bruges.
Er det sådan det er?
Vil godt lige høre i andre der har fået en?
Håber i gider svare, for hvis det er generelt kan jeg ikke bruge den, ærgeligt for ellers er den total i orden

Mvh Lars

0 0
May Frederiksen 06-04-2010 13:42:17

Hej Lars,
Jeg kan forstå, at der er mange der klager over batterilevetiden på X10, men jeg må sige, at min holder pænt strøm. Den skal lades op hver nat, for ikke at gå død om formiddagen på 2. dagen, men det synes jeg egentlig er meget rimeligt for en smartphone.
Det kan eventuelt være en fejl på din telefon, som man måske kan konkludere der har været et par stykker af, jf. denne kommentartråd.
// May @ mobilsiden.dk

0 0
Kim 01-04-2010 12:32:10

Hvordan er lyden i den, hvis man sættet et andet headset på uden mic.

0 0
Stephanie 01-04-2010 09:19:13

Jeg vil blot lige fortælle min mening om x10. Det er en super smart og god tlf.
Dette indlæg der også blicer skrevet fra den af.
Jeg synes på ingen måde at den er langsom. Tværdimod er jeg blevet yderst ove yderst overrasket. Den er rigtig let at vænne sig til. Jeg har haft 2 touchtelefoner før som jeg har været nødt til at sælge. Denne her tlf er ren fornøjelse i forhold til. :-) der er så mange muligheder og detaljer i f.eks sms menu.
Eneste lille minus er mangel på t9 ordbog. Men den del er så lille at det ikke skal afholde en fra at købe den :-)
Man bør måske også lige huske at anmeldere tester tlf på det yderste.

Go go go Sony ericsson xperia x10 :-D

0 0
01-04-2010 11:28:43

Du kan få T9 ordbog inde på marked, tror egentlig at der følger en med til det skandinaviske tastatur ;D

Fik min i går, og fatter på ingen måde hvad det er div. testsites brokker sig over. Den er sq da hurtig, lige pånær når den skal opdaterer timescape. Men hvilken telefon ville ikke det, når facebook, twitter, email, billeder, musik og sms/MMS skal opdateres på en gang (oven i købet med billeder)...

0 0
01-04-2010 11:30:14

Lige en tilføjelse til timescape. Dette "lag" kan fjernes ved at lade den opdatere automatisk...

0 0
Michael A 31-03-2010 11:03:38

Nogen der har en ide om hvornår man kan opgradere android fra 1,6 til en nyere?

0 0
Lars 30-03-2010 21:46:56

Hej

Kan det virkelig passe man ikke kan oprette en skarbelon under sms beskeder?
Er der nogen der kan fortælle helt nøjagtig hva det hedder, det man downloader for at få t9 tastetur

Lars

0 0
May Frederiksen 06-04-2010 13:34:30

Hej Lars,
Her er en lille guide til at få dansk tastatur og ordbog på X10 http://mobilsiden.dk/?aId=11192.
Mht. skabeloner, så må jeg være dig svar skyldig. Prøver at finde ud af det for dig.
// May @ mobilsiden.dk

0 0
Jeppe Larsen 30-03-2010 13:16:28

Moxier er programmet der bruges til mail, kalender osv. og er bare super godt. Bruger det selv til hverdag, og der er ikke noget der kan følge med. Åbne pdf og officefiler er super lækkert og rent faktisk brugbart. Så det er absolut en fed arbejdstelefon. Mangler dog stadig bare batteriet kommer helt i top.

Jeppe

0 0
Jeppe Larsen 30-03-2010 13:14:17

Hej med jer!

Jeg har nu haft min X10 siden i torsdags, og er som sådan meget imponeret over den. Specielt time/mediascape delen. Meget flot. Men har en del batteri problemer, de første dage har den holdt batteri i ca. 4 timer, så skal den lades igen. Sony Ericsson har set det er en fejl på min, og denne bliver ombyttet. Super skærm, og generelt en lækker telefon, glæder mig dog til der kommer en opdatering, således den kan komme på mit Parrot Mki9200 :-( God dag til jer alle, og god påske.

Jeppe

0 0
Allan Holm Winther 04-04-2010 08:46:45

Hej Jeppe. Ja det er en super telefon og tak for tippet med Moxier, det spiller bare. Det gør resten af moblen også. Klart bedste mobil jeg har haft og jeg har haft mange:-)
Men jeg har altså også det batteri problem. Selv om jeg har "vedligeholdt" det fra start. Lade det op efter den helt er kørt død,holder den knapt en halv dag. Du skriver du har samme problem og SE er opmærksomme på det. Er det telefonen eller bare batteriet? Hvad har SE sagt til dig? Jeg har ikke henvendt mig endnu grundet påsken. Håber da "bare" det er batteriet som skal ombyttes da jeg ville være ked af at skulle sætte det hele op igen. Men det skal jo til hvis det er. Men alt spiller bare på den. Nej kan faktisk ikke modtage MMS men godt sende, men det kommer:-)
Ser frem til at høre fra dig eller andre der har disse batteri problemer.

Hilsen Allan

0 0
sam 29-03-2010 23:38:09

hvad vil i anbefale mig vis jeg skulle ha en god mobil? den her Sony Ericssons Vivaz eller Sony Ericssons Xperia?

den skal være nem
både skrivning nem og finde rundt i problemfrit osv.

mvh sam

0 0
Henrik 30-03-2010 17:03:39

Jeg synes, at Vivaz'en er federe end X10'eren. Især video-optage delen er fed pga. "continuous auto-fokus" og at den optager i 720p HD som faktisk betyder, at Vivaz er ligeså god som et kompakt video-kamera(!)

Medie/musik delen i Vivaz er også fantastisk.

X10'eren har en "kønnere" brugerflade, men Vivaz'en har flere muskler under hjelmen.

0 0
Henrik 30-03-2010 17:04:45

Glemte lige - e-mail er faktisk nemmere at sætte på Vivaz'en end den er på X10'eren. Underligt nok...

0 0
Stephanie 01-04-2010 09:28:24

Vivaz og x10 er 2 vidt forskellige tlf.
Vivaz er video mobil. X10 er mere alsidig og genial allrounder.

0 0
Henrik 01-04-2010 12:36:08

Det ved jeg.
Men man kan faktisk gøre stort set alt med Vivaz'en også, da den kører Symbian. Den kan køre alle de programmer som allerede findes til f.eks. Nokia 5800XM, bare hurtigere fordi den har meget hurtigere processor.

Eksempler er:
- Messenger/GTalk/Skype/etc. klienten, Nimbuzz.
- Man kan også installere Opera Mobile 10 (den fulde version).
- Stort set alle spil der findes til Nokia 5800 virker også på Vivaz, bare hurtigere og bedre.
- WordPress til at lave blogs kører også.
- Google Maps med Latitude og StreetView
- Gravity - een af de bedste Twitter apps derude.
- Mobbler - en Last.fm client
- Spotify

Man kan finde stort set det hele på nettet.

0 0
May Frederiksen 30-03-2010 10:08:54

Hej Sam,
Det er jo altid en individuel vurdering, når man bedømmer mobiltelefoner, og folk har forskellige favoritter. Det kommer også an på, hvad du foretrækker for et styresystem. Vivaz har Symbian S60, mens X10 har Android 1.6 - der er jo en verden til forskel.
Men jeg vil nok anbefale dig Xperia X10. Du kan jo vente på afslutningen af vores test, så du kender vurderingen, inden du beslutter dig :).
// May @ mobilsiden

0 0
Bjørn A 28-03-2010 20:51:49

Davs

Ja DLNA supporten vil jeg gerne høre mere om også, kan man også styre ens PS3 som ved Satio? det er jo samme teknologi. og kan man lige som så meget andre, streame ting fra mobilen til sin PS3 eller sit TV eller fra sin NAS harddisk? Har selv alle 3 nævnte ting.

og så vil jeg høre, om man kan få live mail til den? Hotmail versionen af Outlook. jeg har ikke kunne finde noget om det, ville jo være rart at beholde sin mail, i stedet for at være bundet til Gmail.

Og jeg kan lige nævne, at jeg er blevet fortalt af en medarbejder fra Sony Ericsson at man arbejder på en opdatering til Android 2.X

0 0
Allan Holm Winther 28-03-2010 19:35:23

Hej alle
Jeg går med længsel og venter på en butik der gider sælge en x10 til mig inden påske så i ventetiden må man jo nøjes med andmeldelser m.m
Jeg vil lige høre om det er muligt at synkronisere mellem X10 og outlook eller en exchange server. Jeg tænker på kalender, kontakter og noter? JEg vil ligeledes høre om i ved om der med den leverede software er tænkt på DLNA support?

Ser frem til test del 3 og svar på ovenstående.

Hilsen

Allan

0 0
camilla 27-03-2010 09:30:28

ja jeg har nu haft x10 i test i en lille uge.. Og syntes ikke der nogle problemmer med at touch ikke virker. det jeg skulle vende mig til at x10 er varme følsom, men det lære man jo hurtigt:) Måske det er mig der ikke kan finde rundt i telefonen eller også er det en andriod ting, men jeg syntes ikke jeg kan være personlige ringer tone, kan kun bruge dem der er lagt ind for starten af, nogle der ved om dette kan ændres?

Så jeg tro godt det kunne blive en stor sælger:)

0 0
May Frederiksen 28-03-2010 14:39:05

Hej Camilla,
I Android Marked kan du hente forskellige applikationer, hvor du kan få en masse forskellige ringetoner. Det koster ikke noget :)
// May @ mobilsiden

0 0
Bjørn A 26-03-2010 10:18:53

i test nr. 1 skriver i at skærmen er til tider langsom og sløv.... men her skriver i at skærmen reagere perfekt? det hænger sgu ik sammen venner!

jeg vil gerne se en video hvor man ser en skrive en sms, en som std (uden tilføjelsesprogrammer) og en med ordbog og dansk tastatur, for at der er sådan en stor forskel om i beskriver tvivler jeg lidt... når man har qwerty tastatur har man jo ikke rigtig brug for ordbogen....

Så lige en video så vi kan bedømme følsomheden derfra tak. dem å youtube viser jo kun demo modellernes følsomhed og dem kan man ik stole på.

0 0
May Frederiksen 26-03-2010 12:43:51

Hej Bjørn,
når jeg skriver, at skærmen ikke altid reagerer er det mere i den almene brug, som når jeg vil låse telefonen op, eller er inde i menuen. Men det har ikke været et problem i sms-skrivningen.

Jeg vil lige overveje at lave en video med tastaturet. Grunden til, at ordbogen er væsentlig er, fordi det så ikke er nødvendigt at skrive ordene ud, og selvom du måske ikke rammer alle taster rigtigt (og det kan jo være svært med så små taster, afhængig af størrelsen på ens fingre), så foreslår den selv det rigtige ord. Det sparer en del tid, skulle jeg hilse og sige.

Vi laver helt sikkert en video, hvor man kan se følsomheden på skærmen. Vi arbejder på at lave den så hurtigt som muligt, så snart testen er færdig :).

// May

0 0
Peder 26-03-2010 08:37:20

Hm... Billederne I har lagt op er i noget lav opløsning - kunne det ikke lade sig gøre at få fuld-res billederne op? Og gerne nogle i bevægelse? Og hvordan med noget video?

0 0
May Frederiksen 26-03-2010 12:27:44

Hej Peder,
jeg arbejder på at få taget billeder og lavet video i ordentlig opløsning. Det kommer først i næste uge :).
// May

0 0
Lars 26-03-2010 05:35:59

Vakler lidt mellem x10 og htc, er skærmen på x10 godt nok en rigtig glas skærm som htc legend feks.

0 0
May Frederiksen 28-03-2010 14:41:40

Hej Lars,
Skærmen er i ridsefrit mineralglas.
// May @ mobilsiden

0 0
kim 25-03-2010 23:49:28

hvad tilbehør fik i med til den

0 0
May Frederiksen 26-03-2010 12:22:25

Hej Kim,
i den første del af testen kan du læse, hvad der var med i kassen.
"Med i kassen følger et 16 GB hukommelseskort (MicroSD), in-ear walkman-headset og et microUSB-kabel til opladning og filoverførsel."
http://www.mobilsiden.dk/?aId=11069
// May @ mobilsiden

0 0
Rasmus Røge 25-03-2010 16:43:14

Igen vil jeg anbefale smart keyboard pro. Der findes dansk ordbog til, det er meget nemt at tilføje sine egne ord, den er meget hurtig og responsiv! For mig virker den klart bedre end HTCs ellers gode danske tastatur!

0 0
John H. 11-04-2010 19:48:17

Hvordan har du fået pro versionen?
Er det noget root og marketenabler?

0 0

Om brug af cookies