Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Surface Pro - sådan er den (produkttest)

Surface Pro - sådan er den (produkttest)

TEST: Kan Surface Pro virkelig erstatte en almindelig PC’er, sådan som Microsoft påstår? Vi har brugt hybrid-tabletten på jobbet.

Microsoft Surface Pro (Foto: Microsoft)
Microsoft Surface Pro (Foto: Microsoft)

I det tidlige forår testede jeg Microsoft Surface RT, som jeg beskrev som et interessant bud på en ny tablet, specielt fordi den leveres med en version af kontorpakken Microsoft Office. Det store problem for Surface RT er manglen på tabletapplikationer i Windows Store.

Mange forventede sig derfor meget af Surface Pro, der kører en rigtig version af Windows 8, der kan afvikle alle almindelige Windows programmer, inklusive de særlige tablet-apps, der hører hjemme i tiles-universet.

Ved præsentationen i Danmark mente Microsoft, at Surface Pro er en fuldblods erstatning for den almindelige bærbare PC’er.

 - Web-TV: Surface Pro erstatter PC’eren

Vi har taget Microsoft på ordet, og udsat deres hybrid-tablet for en test, der i IKEA-sprog kunne hedde ”testet af hverdagen”.

Microsoft Surface Pro
Microsoft Surface Pro

Høj vægt, kompakt design

Surface Pro er udført i materialet VaporMg, bearbejdet magnesium. Det føles lækkert og er god kvalitet, altså et godt valg. Både når produktet ses og holdes i hånden, er det en god oplevelse. Der er i øvrigt en lille sprække hele vejen rundt i kanten af den bagerste del. Det er for at varmen kan slippe ud.

Skærmen er 10,6” i Fuld HD med 1920 x 1080 pixels i 16:9 format, og den er absolut enorm lækker at se på. Dertil kommer 10-punkts multi-touch.

Målene på Surface er 27,46 x 17,30 x 1,35 cm, men vægten er et problem. Surface Pro vejer lige over 900 gram, så det er ikke længe den kan bruges i sofaen, uden en eller anden form for understøttelse. Med Typecover rammer vægtnålen omkring 1,1 kg.

Microsoft Surface Pro (Foto: Microsoft)
Microsoft Surface Pro (Foto: Microsoft)

Rimelig kraftig hardware

Motoren i Surface Pro er tredje generation af Intel Core i5-processor. Der er 4 GB RAM og intern SSD-disk på 64 eller 128 GB, alt efter hvilken version der købes.

Der kan udvides med enten USB-stick eller microSD-hukommelseskort, men det ændrer ikke på, at Surface Pro, bedst er egnet, hvis man har ens filer liggende på cloud-tjenester som Skydrive eller Dropbox, da en del af pladsen på harddisken, er brugt af styresystem og programmer.

- Specifikationer for Surface Pro

Alt i alt en hardware der er ganske kraftig, i hvert fald til de almindelige kontorarbejdsopgaver som Word, Outlook, internet osv.

Microsoft Surface Pro
Microsoft Surface Pro

Sæt skærmen til

På kontoret har Surface Pro været sat til en ekstern skærm, via en HDMI-skærm adapter, der købes som ekstraudstyr. Mus og tastatur har være tilsluttet via en USB-hub.

Det kræver lidt nørderi i skærmindstillinger, at få den rigtige opløsning sat op, og enheden er ikke særlig god til at huske hvilken opløsning, den skal bruge, når man trækker den eksterne skærm fra, og skal køre på dens egen skærm. Så er det igen ind og rode i indstillinger.

Dette punkt er så irriterede, at almindelige end-usere, der drømmer om en tablet-computer der også er en rigtig PC’er, bliver hægtet af. Det er bare ikke godt nok.

Microsoft Surface Pro (Foto: Microsoft)
Microsoft Surface Pro (Foto: Microsoft)

Som en hver anden computer

Når de tekniske forhindringer er overstået, opdager man stort set ikke, at det er en Surface og ikke en traditionel PC’er, der anvendes.

Der er stadig de almindeligt kendte Windows-problemer med fx Adobe Flash, der kan trække brugeroplevelsen i bund. Men naturligvis er der også de mange gode sider med Windows.

Netbank, musik, videoafspilning, surf, kontorprogrammer osv. Alt kører som du kender det fra en Windows 8-computer. Jeg bruger ikke Adobe Photoshop, men ved præsentationen havde Microsoft inviteret nogle designere, der med held havde kørt store projekter på Surface.

Når arbejdsdagen er ovre, tages Surface under armen, og med Typecover, et beskyttelsescover med indbygget tastatur, kan der efterfølgende arbejdes videre hvor det skal være, men ikke uden problemer.

Ikke touch-optimeret

Microsoft vil gerne give oplevelse af, at Surface Pro kan benyttes uden eksterne enheder, blot på skærmen eller med Typecover.

Teoretisk har de ret, men hverdagen er en anden. Windows 8 er IKKE touch-skærms optimeret, og det kræver en præcis finger (eller den medfølgende stylus) at ramme rigtigt i diverse menuer osv. Office-pakken kan dog få lidt større touchknapper i toppen, men det ændrer stadig ikke på, at resten er småt.

Så på farten er Surface Pro i samme kategori, betjeningsmæssigt, som andre tablets, inklusive iPad, at man alligevel skal have fat i en ”rigtig” computer, for at kunne arbejde komfortabelt.

Microsoft Surface Pro
Microsoft Surface Pro

Ustabilt tastatur

Typecover, der i øvrigt er ekstraudstyr til Surface Pro og koster omkring 1.000 kroner, er ganske fint at skrive på. Det klipses på skærmen med en sindrig magnettilslutning, hvilket fungerer godt. På bagsiden af skærmen sidder en kickstand der kan klappes ud, så Surface Pro kan stå selv.

Dette designvalg er fleksibelt og gør det muligt at klappe tastaturet sammen med skærmen, på en lækker og simpel måde, men samlingen er ustabil, og det med at sidde i sofaen med Surface Pro på benene, som mange gør med bærbare computere, kan ikke lade sig gøre, i hvert fald ikke behageligt.

Her er en almindelig bærbar computer igen at foretrække.

Når Surface Pro anvendes på batteridrift, går der desværre ikke lang tid, inden strømmen forsvinder helt, og opladeren må findes frem. Mellem 2 og 5 timer, mere skal du ikke forvente, naturligvis afhængigt af hvilke arbejdsopgaver at enheden udsættes for.

Microsoft Surface Pro
Microsoft Surface Pro

Windows 8 egner sig ikke til touch

Jeg er slet ikke i tvivl om, at computerne i fremtiden vil blive mere fleksible, men Windows 8 med touchskærm er ikke den løsning, der vinder det store slag om kunderne.

Jeg sidder med minder om dengang at Microsoft forsøgte at ”portere” Windows over på mobile enheder, med systemet Windows Mobile.

Eksisterende systemer egner sig ikke til at være en mobil kombicomputer. Det opdagede mobilbranchen først, da Apple i 2007 med iOS og iPhone, gjorde smartphonen folkelig.

Microsoft forsøger med tiles-interfacet på Windows 8, at lave en semi-touch oplevelse. I princippet en god tanke, men når ikke engang deres egen software, som eksempelvis Microsoft Office er touchklar, giver det ikke mening.

App-udviklerne lancerer hver dag nye touchapps til Windows 8, men der er lang vej, MEGET lang vej.

Microsoft har analyseret markedet rigtigt og Surface Pro er en god idé, men systemet er slet ikke klar til det. I hvert fald ikke til almindelige købere.

Microsoft Surface Pro
Microsoft Surface Pro

Voldsom høj pris

Microsoft Surface koster i 128 GB-versionen omkring 7.500 kroner. Skal du have Touchcover med skal 1.000 kroner ekstra på disken. Dertil kommer adapter til ekstern skærm, der koster omkring 329 kroner.

For den pris, kan man f.eks. vælge at købe en 13” MacBook Air der koster 8.600 kroner. Asus har også et bud, Zenbook Prime UX31A. Den har 13,3” skærm og koster omkring 8.000 kroner. Og disse computere vejer kun en smule mindre end Surface Pro med Touchcover.

Jeg vil så gerne holde af Microsoft Surface Pro, og den kan faktisk erstatte en PC’er, hvis man parat til de kompromisser, der altid er med et umodent system.

4 ud af 6 stjerner.

Plus / minus


Plus:

- Høj kvalitet og flot HD-skærm
- Rigtig Windows 8 uden begrænsninger
- Fleksibel enhed og en god idé

Minus:

- Windows 8 er ikke touchegnet
- Kort battertid
- Meget høj pris

Surface Pro
,
1 2 3 4 5 6
Samlet Karakter:
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 11-07-2013 12:52:21

Det kunne være interessant med sammenligning op mod andre tilsvarende produkter.

0 0
Kim Christiansen 14-06-2013 21:53:12

Der er ingen "normale" brugere som gider Surface. Det er alt for proppet med alt muligt giel, som folk aldrig har brug eller gider at bruge. Det er præcis derfor at iPad er en kæmpe succes. Microsoft tror stadig at hver eneste "bruger" er en supernørd som bare venter på at springe ud. Faktum er at det er de færreste brugere som på noget som helst tidspunkt i deres liv for brug for mere end 10% af hvad Word kan. De er fløjtende ligeglad med "multitasking", swipes og hvad ellers de forsøger at sælge den med. Det vil meget hellere have begrænsninger og simplicitet. Det har folkene fra Redmond stadig ikke fattet og begge deres "tablets" er levende bevis på det. Deres eneste segment er "business" og de vil sgu hellere have en ultrabook eller en Mac.

Microsoft er en død sild på tablet og telefon markedet. Deres eneste håb er at smide office ud på Android og iOS. De har dog stadig Xbox at tjene på, men PS4 ligner i vinder der også.

Det næste store bliver Chromebooks. Simple maskiner, der bare "virker". Hvor folk kan se deres mail, holde sig up to date på diverse sociale tjenester og læse nyhederne.

0 0
Katron 16-06-2013 17:53:33

Hvad sker der for dig Kim.

Med en sådan udtale, følger du godt nok ikke meget med i verden.

Hverken Apple eller Android kan overleve på private kunder alene. Der hvor Microsoft har fat i den lange ende, er indenfor virksomhederne.

Så længe der findes en milliard forskellige programmer til at styre hver sin lille ting i forskellig opløsning, og understøttet af meget forskellig hardware, så kommer hverken apple eller Android nogensinde til at styre noget som helst.

Hvorfor tror du at langt langt langt de fleste virksomheder vælger Windows?? Jeg kan allerede nu sige at det ikke er fordi det er det folk helst vil ha, men nærmere fordi det er det eneste system der fungerer på kryds og tværs af alt.
At du på din Ipad kan installere en app til Citrix, betyder ikke at du kan smide alt Windows udstyr ud. Du skal stadig bruge en Pc til det tunge.
Med Surface Pro havner man ret sikkert. Her kan du både køre den begrænsede app brugerflade, men kan efter behov slå om i fuld programmering og opsætning. Med det sagt har jeg ikke engang taget hul på programmeringsværktøjer i industrien. Vi har allerede købt en håndfuld Surface Pro på min arbejdsplads, og jeg er meget begejstret.

Desuden er Windows i rigtigt mange store virksomheder, stadigt det eneste system der overholder sikkerheden, samt hardware understøttelse.

0 0
Peter Frederiksen 18-06-2013 09:46:51

"Hvorfor tror du at langt langt langt de fleste virksomheder vælger Windows??"

Fordi der ikke har været et klart alternativ, som der er nu...

Jeg tror Linux (Tror på Ubuntu) vil stige i markedsandele i løbet af 2013 og især 2014, da Windows XP supporten slutter i april 2014.

Og med WMware, Citrix og lign., samt open source, er der reele muligheder for firmaer og især det offentlige, at spare mange penge...
EU og Open Source..
http://goo.gl/1LMsU

Damnn, Windows skal genstartes.. Too be continued..

0 0
Logik 15-06-2013 15:35:32

For det andet har Chromebooks eksisteret i en sjat tid, så hvordan kan det være at "the next big thing", allerede er her?

See what i did there`

0 0
Logik 16-06-2013 04:50:04

Så Topseller hos Amazon er per definition The Next Big Thing?

Chromebooks er fine, men vi har vidst fundet ud af at de ikke er The Next Big Thing.

0 0
Peter Frederiksen 16-06-2013 12:49:32

Om ChromeBook er "the next big thing", ved jeg ikke..

Dog har den ligget nummer 1 siden den blev lanceret for 268 dage siden..

Acers CEO var også ud at sige, at deres mest solgte Laptop var deres Chromebook, og hvor han derefter tornede mod microsoft...
http://goo.gl/gDiSD

Så jeg tror man kan konkludere, at det går Chromebooks godt i USA.... Måske ikke en Next, men en big thing...

0 0
Logik 16-06-2013 15:57:33

Jeg vil ikke sige et ord dårligt om Chromebooks, da jeg godt kan lide ideen.
Den passer bare overhovedet ikke til mine behov.

Jeg vil bare gerne påpege at Chromebooks har eksisteret i et par år, så at snakke om dem som om, at den nye Ipad/Walkman er lige om hjørnet.
Det er lidt stramt.

Ja, dine links med folk der piver over Windows er fine.

0 0
Peter Frederiksen 16-06-2013 22:56:59

"Ja, dine links med folk der piver over Windows er fine."

Men igen så har du ikke fattet pointen, det er ikke folk der piver, men CEOs som også er afhængig af at M$ leverer, da de også har produkter de skal sælge.
Samt har Nokia Shareholders har set deres aktier skrumpe markant de seneste par år og ønsker en anden kurs.

Windows 8 vs 7 vs Vista, som er en sammenligning af måneder før (Release Candidate versioner)/efter lancering..
http://goo.gl/VP2mT

Det ser ikke ud til at Windows 8 er en blockbuster, men en LackLuster, som Samsungs CEO udtalte...

"Microsoft har stadig helt misforstået hvad folk (og erhvervslivet) vil have..."

Det kan jeg kun give Kim ret i....

0 0
Logik 17-06-2013 23:07:28

Nå ja, endnu en .jpeg graf.

Så er den ged vidst barberet.

0 0
Peter Frederiksen 18-06-2013 14:28:22

Du kan også få artiklen..
http://www.computerworld.com/s/article/9237252/Windows_8_uptake_slows_for_third_straight_month

0 0
TF 16-06-2013 14:16:21

På amazon side står der i dag 234 dage i top 100.

0 0
Logik 15-06-2013 15:33:57

Er du blevet tabt som barn?

Aldrig har jeg læst noget så imponerende dumt.


"Microsoft er en død sild på tablet og telefon markedet. Deres eneste håb er at smide office ud på Android og iOS. De har dog stadig Xbox at tjene på, men PS4 ligner i vinder der også."

Når du skriver det med så stor overbevisning, må det jo være sandt.

Skyklapper, skyklapper, skyklapper.

0 0
Peter Frederiksen 15-06-2013 22:27:14

Jeg tror nu ikke Kim er, altså tabt som barn.

Hvis man ser på udviklingen indenfor smartphones seneste 5 år
http://goo.gl/wzAbT

Så er det ikke sket nævneværdigt med WP, andet end producenterne er faldet fra og deres WP phones har oplevet en historiske prisfald med op til næsten 60% på under 4 måneder...
F.eks. Samsung Ativ S til 1849 kr. (lancerings pris 4200 kr)
http://goo.gl/8u7o5

Samsung CEO, sagde i Marts.
"Mr. Shin: Smartphones and tablets based on Microsoft's Windows operating system aren't selling very well. There is a preference in the market for Android. In Europe, we're also seeing lackluster demand for Windows-based products."

Jeg tror heller ikke man skal forventet at Samsung kommer med nye WP8 produkter, med undtagelse af Carrier branded WP8.

HTC har også været ud at at de ikke har planer om nye WP8 i 2013, da det salgsmæssigt har været en katastrofe...

Der kun storset kun Huawei og Nokia tilbage på WP, det ser ud til at ZTE og Asus har lagt deres planer om WP på hylden.
http://goo.gl/854aY

Der sker lignede for Windows RT...

"Prices of Windows RT tablets drop, point to failure of OS"
http://goo.gl/HO5q6

Faktisk har Dell's RT tablet været nede og ramme $299...
http://goo.gl/j1wuQ

Og jeg så i Fona at Surface RT koster 3999, nu med gratis cover...(værdi op til 1095 kr.)...
http://goo.gl/Gr7P3

Og windows 8 ligger stadig efter Vista.
http://goo.gl/vbXNz
Hvilket kan give en indikation det ikke er særligt populært.

Om WP og RT er en DØD sild, ved jeg ikke, men jeg vil sige halv DØD sild....

0 0
Logik 16-06-2013 05:20:12

Mhs til at Win8 er efter Vista:

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp

0 0
Logik 16-06-2013 04:42:43

Ikke at jeg skal forsvare Windows Phone eller RT, for den sags skyld, men at kalde det en død sild er lige i overkanten.

Ja, diverse hardware partnere har det utrolig svært. Nok mest fordi Nokia har sat så massiv markedsføring ind af Windows Phone/Lumia serien, at det er blevet deres trademark. I stil med iPhone, så er en Nokia blevet en Windows Phone i folkets øjne. Selvom det var meningen at HTC skulle være det med 8X og 8S.

Af nævneværdige ting der er sket er vel Lumia 920, som har givet enorm meget opmærksomhed.
Nokia pumper low-end og mid-range modeller ud i spandevis, og de er allerede populære.

Samsung Ativ S var da også en ekstremt overpriced telefon. Det var jo dårlig et mid-range produkt, som havde prismærke som et high-end produkt.
Selvfølgelig var det en katastrofe.
Samsung har i det hele ikke lavet noget, der var værd at købe - på WP fronten.

WP klarer sig nok fint uden Asus, Samsung og ZTE. Ligesom Android sikkert også kunne, pånær Samsung måske.

WP forsvinder ikke lige forløbigt.

Windows RT er et mærkeligt træk. Ingen tvivl om det. I forhold til Surface RT og Surface Pro gir det mening, men på det store marked er det bare forvirrende.

Windows RT og 8-tablets salgstal lider generelt under at Microsoft har lagt en standard med Surface. Den er ret høj hardware-mæssigt.
De andre producenter har så de forskellige hybrid-modeller, som nogen fortrækker, men det er nok ikke mange.

Men til dine små "facts", du hiver frem.
Hvem kan ikke finde et par produkter, som har solgt af helvedes til af de millioner Android telefoner og tablets der findes.
Der er sikkert også en eller to, der er på tilbud, så det må betyde at de er usælgelige.

Ja, når noget er på tilbud i Fona, så må det være usælgeligt.
Kan ikke rigtig se hvor du vil hen med det?
Det er et tilbud?

At Windows 8 ligger efter Vista kunne være en indikation for, at det ikke er særlig gammelt.

0 0
Peter Frederiksen 16-06-2013 12:31:31

Men det er ikke kun få, det er stort set alle incl. Nokia, som er faldet i op til 40-60% i pris på 4 måneder, med Ativ S som "the biggest loser"
Og når en L820 er billigere end L720, så i min optik er der noget galt...
http://goo.gl/onuYA

"Men til dine små "facts", du hiver frem"

Nu syntes jeg ikke at det små Facts, jeg henviste til CW artikel og understøttet det med Fona, men det er jo nok alle butikker (http://goo.gl/gyugD), som sælger Surface RT, der har det tilbud, min pointe også er i forhold til hvor kort tid Surface RT har været på markedet. (tilbudet er under 2 måneder efter lancering)

Der er "kun" Nokia tilbage på WP, og Ja de pumper mange Low ends, som f.eks. Lumia 520, som også oplever price drops i Asien, pga hård konkurrence med Android.
http://goo.gl/nTfh6

Hvilket må betyde at Nokia, kan se frem til et måske større et salg, men mindre profits..

"Nokia CEO Stephen Elop has been taking flak from angry shareholders at the company's annual investor's conference, with accusations flying that he's running the company into the ground by keeping Nokia as a Windows-only operation.

"You're a nice guy ... and the leadership team is doing its best, but clearly, it's not enough," shareholder Hannu Virtanen told Elop, Reuters reports. "Are you aware that results are what matter? The road to hell is paved with good intentions. Please switch to another road."
http://goo.gl/tu9Oz

Det ser ikke godt ud i Nokia lejren, når aktionærene også mister tiltroen til WP, hvor jeg tror det bliver skæbnesvangert i Q2 eller Q3 for Nokia og dermed WP, hvis de stadig ikke har formået at tjene penge på Lumia.
Men det må tiden vise...

Vista har været død i næsten 4 år, jeg tror du har misforstået min graf...
Prøv at kigge på den igen og se om du ikke kan få den til at give mening...

0 0
Logik 18-06-2013 13:21:32

Nu har jeg forsøgt at svare dig tre gange, men mine beskeder forsvinder, så ja.

0 0
BE 14-06-2013 14:38:14

Tablets er generelt udvidet legetøj af en smartphone.

Udsagnet om, at tabletten er afløser for såvel den stationære som den bærbare, holder overhovedet slet ikke, og specielt ikke med Windows 8 som brugerflade.

Microsoft er gået helt forkert i byen med brugerfladen i Windows 8, som en fælles brugerflade for såvel mobiltelefoner, tablets, bærbare og stationære.

Hovedårsagen hertil er, at Microsofts kerneområde til såvel stationære som bærbare; "at sælge elektroniske skriveborde via styresystemet", og det sker slet ikke i Windows 8, der maser sig frem overfor brugeren med sine mange nye applikationskasser.

Tænk på når du tænder dit fjernsyn, så får du vist den kanal du sidst så, og kan skifte til den kanal du nu vil se.
Dit fjernsyn smider ikke alle de bagved liggende apps. i hovedet på dig i stedet, når du tænder for fjernsynet, så du skal skifte over til fjernsynskanalerne.

Hvis tabletten skal ovetage den bærbares rolle i fremtiden, så må det primære fortsat være et skrivebord du selv kan administrere med de applikationer du har brug for.

- Det er en regulær tossestreg Microsoft har begået i deres iver for at samle alt i et og kun et styresystem som startside.

Derfor vil virksomhederne heller ikke tage Windows 8 til sig, da den ikke opfylder behovet for et skrivebord med egne valgte applikationer, men i stedet sparker tonsvis af ukendte applikationer i hovedet på brugeren som det første.

1 0
Katron 16-06-2013 17:38:53

Hvis du er utilfreds med få kastet alle app's i hovedet ved opstart, kan du så ikke bare bruge et par minutter til at frigøre de apps du ikke gider kigge på, og så smide dem ind du vil have???

Altså fuldstændigt som et fjernsyn. Når man smider det på for første gang, så bliver man også bombet med funktioner og muligheder, men så snart kanalerne er installeret, og opsætningen er gennemført, så tænder fjernsynet på den kanal man vil have, that's it. Fuldstændig som Windows 8. Bare fjern det du ikke gider kigge på. Tror faktisk du kan vælge at få en helt blank side som opstart, hvis det er det du ønsker. Bare frigør samtlige app's.

0 0
BE 17-06-2013 00:05:18

@ Logik og Katron

Vist kan applikationerne fjernes fra W8 brugerfladen, - men det skal man så bruge tid på, og alligevel bagefter slå over på skrivebordet.

På skrivebordet under programmer findes de medfølgende programmer ikke under programmer, - de eksisterer åbenbart kun som applikationer.

Vist mangler jeg Office med bl.a. Outlook, kalender osv.(jeg ved godt der findes kalender på W8 brugerfladen, men det er som applikation(til hvad i øvrigt).
Hvorfor skal jeg og andre tvinges til at bruge applikationer vi ikke nødvendigvis vil have.
Ældre medborgere som netop lige har fået lidt "tag" på Windows 7 og skal anskaffe sig en computer, - er jo helt tabt overfor denne syndflod af anderledes hed, som Microsoft alene her set og mål sammenhængen med mobiltelefoner, - hvoraf deres W8 udgaver ikke sælger alt for godt i forvejen.

Hvad er der i øvrigt galt i selv at ville have retten til selv at indrette sit skrivebord efter forgodtbefindende?

Alle de "frække" irettesættelser til trods, så er der ingen af jer der syntes at anerkende eller forstå virksomhedernes behov for fortsat at levere og arbejde med skriveborde i elektronisk form, - det springer i helt over i jubel over W8(er i ansat af MS i reklameafd.?)

0 0
Logik 17-06-2013 21:40:01

Det er tåbeligt, at de har lavet to systemer i et i Windows 8. Det fungerer ikke på en stationær.

Det gi'r ingen mening at have to Control Panels. Hvorfor kan bluetooth produkter kun tilføjes i Touch Control Panel
Det gi'r ikke meget mening at have apps og software hver for sig.
Hvorfor er der ikke en Boot To Desktop funktion?
Hvorfor er der ikke flere live tiles?
osv osv.

Der er masser af gode grunde til at brokke sig over Windows 8. Jeg synes ikke at Windows 8 er fantastisk. Jeg kunne sagtens klare mig med Win 7 på min stationær og HTPC.
Windows 8 er klippestabilt, så hvis man kan leve med de underlige elementer i systemet, er det super.
På min Surface Pro er Windows 8 derimod et must.

Jeg er ikke ude på at forsvare Microsoft. Jeg troller bare lidt.

Du mangler Office? Ok?
Kalender (App) bruges sjovt nok som kalender.

Du tvinges ikke til at bruge nogen programmer overhovedet. Det er ikke et Apple produkt.
Der er selvfølgelig standard programmer, som du selv kan ændre i Højreklik -> Åbn med -> Markér "Brug altid"->tryk på progam eller find mappen manuelt.
Præcis ligesom i ALLE andre Windows versioner forskellen er bare at Windows 8 fortrækker sine Apps fordi den kan "snappe" dem.

Kender pensionister som bruger Windows 8 uden større problemer, end med Windows 7. Ikke at alle ældre dermed kan bruge Win8, men det sgu ikke så svært, hvis man stadig har lidt i hovedet. Vil påstå det kun er blevet nemmer, fordi Start menuen opfylder de krav som de fleste ældre har = Mail, Browser, Kalender og Office.
Der er ikke mange ældre, der sidder og roder med app-store, kontrol panel osv. Fordi hvad skal de bruge det til?

Hvordan er det jeg ikke kan tilrette mit skrivebord, som jeg lyster. Kan slet ikke se dit problem. Om nogen er Windows sgu da et system, hvor man kan lege med ikoner, baggrunde, mærkelige skins osv.


Så i sidste ende mangler du:

- Genveje til Apps på "Desktop"
- Et par minutter til at fjerne apps (så har du god tid)
- behov for fortsat at levere og arbejde med skriveborde i elektronisk form - WHAT?

0 0
Logik 15-06-2013 15:50:03

Så du bruger så mange fine ord og så meget eftertanke på at whine over standard apps og at du ikke har en boot to desktop funktion?

Hvordan kan to så små kritikpunkter gøre et styresystem ubrugeligt i det store billede?

Mht producenter og deres fucking bloatware, så prøv at køb en Windows 8 laptop fra Acer. Så skal du se bloatware. Det klarer de fint selvom det er Windows 8.
Dette slipper man i øvrigt for ved at købe en Surface Pro. Derfor valgte jeg den fremfor en Acer,Lenovo, whatever

Du har dine default apps på Windows 8, som i alle andre styresystemer. Du kan fjerne dem modsat IOS, så det er da kun et plus?

Nu kunne der godt være du ikke er klar over det, men det normale skrivebord er et klik væk, hvis din start menu er sådan et clusterfuck, som du beskriver.

0 0
Kim Harder 14-06-2013 14:15:44

Syntes nu ikke det ligner andet end et stykke dyrt legetøj. Tror næsten en lille bærbar med en god motor ville være meget bedre og mere alsidig end Surface Pro.

Jeg ville nok gå efter en Asus bærbar med Touch i stedet for. Den kan købes til det halve og har mere plads på disken.

0 0
Logik 15-06-2013 15:53:47

Skal vi have fat i en bilanalogi?

0 0
frits 13-06-2013 19:09:09

er mobilsiden ikke for mobiler ??
eller hvad

0 0
Tommy 13-06-2013 21:31:57

de anmelder også tablets...

0 0
Bo Westerby 13-06-2013 16:57:18

Jeg tilknytter mig hvad nogle af de andre siger. Win8 er NETOP optimeret til touch. Hele idéen er, at man skal bruge Metro brugerfladen, når man benytter produktet som tablet. Det er i øvrigt derfor den per standard starter op i Metro UI'en, medmindre man har installeret shell.
Det med skærmopløsning og påsætning af ekstern skærm - det er et driverproblem, ikke det overordnede produkt.

0 0
Sebastian H. 13-06-2013 16:40:39

Der er glemt at blive nævnt, at efter et par timer med skærmen tændt, så bliver bagsiden vanvittig varm!
Men det er vel klart, når den ikke har en form for køling...

0 0
Katron 16-06-2013 17:31:34

Pro versionen har da køleblæser indbygget...

0 0
Morten 13-06-2013 15:38:29

Jeg kører XBMC (som netop er kommet i beta til touch) - og det spiller maks. Alt kører forbavsende godt (har ikke prøvet nogen spil). Jeg hader IE Touch til min Pc, men på Surface Pro er den faktisk temmelig god.

Mit størst 'men' er ... fuck hvor er de bare ringe de apps i Windows Store. Man skal bestemt ikke købe den for App'sne skyld, så bliver man god nok skuffet.

Det er heller ikke en tablet jeg ville give mine forældre, for hvor iPad'den er "sikker" og nem for alle, så er Surface Pro altså en Pc - så den skal genstartes engang i mellem. Den kan få virus osv.

Glæder mig til slut juni, så kommer Windows 8.1 - så må vi se om gør noget spændende for Surface Pro.

0 0
Michal 13-06-2013 15:08:18

Jeg forstår ikke helt din anmeldelse.
På RT udgave roste du Windows 8 og gav den + for flot bruger overflade, nu får den -.

På overfladen er der jo faktisk ikke forskel på Windows 8 og 8rt.

0 0
Katron 16-06-2013 17:29:49

Har selv prøvet både RT og PRO, og endte ud med at købe en RT, grundet det jeg skal bruge den til.

Vil tro udtalen kommer sig af de forskellige opløsninger af skærmene på henholdsvis RT og PRO.
Synes selv at opsætningen kunne blive lidt gnidret på Surface PRO, hvorimod den virker helt perfekt på RT.

0 0
Morten 13-06-2013 15:33:02

Good point.

0 0
Henrik 13-06-2013 14:47:44

Siden hvornår er det Windows' skyld at Flash er dårligt?
Om noget må man da sige, at Flash kører endnu dårligere på Mac.

0 0
Rune M. 13-06-2013 14:12:27

Har arbejdet en del på den normale surface, altså brugt office og generelt tabletten - dvs. har ikke arbejdet i exe filer, men brugt den fuldt ud hvordan du beskriver du har brugt den under test.. om NOGET er windows 8 designet til touch! Nemt at bruge, nemt at ramme osv - som en PC bruger vil jeg endda sige at windows 8 er lidt FOR designet til Touch..

På Surface og Surface Pro kommer windows 8 VIRKELIG til sin magt.. Med mindre man har wiener-pølse fingre som John G åbenbart har..



... ikke designet til touch....????????

0 0
Hans Jákup Danielsen 13-06-2013 15:18:29

tror at han mener at desktop ikke er designet til touch... men det har han jo ret i...

dette burde dog ikke komme under minus point, da det er en grund til at der er USB på den, og touchpad på keyboardet...

og prisen er bestemt ikke høj... til samme pris kan du få en macbook air, som man skal bruge extra penge på for at gøre brugbar (windows licens)

med i prisen får man en ægte digitizer, som bestemt er et plus, for note folket.

og kan folk ikke lade være med at sammenligne batteri med andre tablets? dette er en ultrabook... i tablet form... batteritid er sammenlignelig med macbook air...

0 0
August 13-06-2013 15:59:16

@Hans

MacBook Air kan holde op til fra 9 til 12 timer, afhængigt af valg.

De kommer som standard med 128 GB, hvor 20 GB er optaget af systemet. Det er noget, ja, men langt mindre en Surface Pro.

Macbook Air kommer desuden også med nye SSD-harddiske, ligesom at Haswell-arkitekturen også vil blive integreret med deres nyeste MacBook Air.

Og en windows licens?

Du kan bruge Microsoft Office 2013 på en Mac, du kan køre Adobe, Photoshop, Google Chrome, Dropbox på en Mac uden BootCamp.

Tiderne er ovre, hvor en Mac skulle have Windows. Det er overstået.

0 0
Thomas 13-06-2013 20:23:19

Arrrr... Det er nok noget overdrevet. Jeg har selv en macbook air 11 og meget laveste settings kan den med nød og næppe klare de 8-9 timer. Men det er da også flot. Tilgengæld vil jeg også sige der er stor forskel på Macbook air 11 og surface. Surface har en uendeligt bedre skærm. 1920x1080 mod 1366x768.

Og mht. mac ligeså godt som Windows er det godt nok når man er undermiddel bruger. Professionelt rækker den langt fra. Der er flere og flere der får mac i det professionelle miljø, men det er fortsat med Windows på langt de fleste seriøse virksomheder.

0 0
Tommy 13-06-2013 21:29:44

arh, min kærestes mac air holder max 5 timer ved normalt brug, så jeg ved ikke hvad du bruger din mac til, men det kan da ikke være noget produktivt.

0 0
Thomas 14-06-2013 07:49:31

Skru ned for lyset i tastaturet og skærmen, så meget at det stadig er til at holde ud. Skru ned for performance på processor. Jeg bruger Linux Mint på min så det kan godt være der forskellen er.

Og btw, jeg ville mene jo mindre batterilevetid, jo mindre produktiv må man da være. Det er da kun alt det sjove der trækker batteriet ned. :D

0 0
hellas7 13-06-2013 14:50:22

hvis du prøver at bilde mig ind at Microsoft Office er lavet til touch så må du altså længere ud på landet...

0 0
Morten 13-06-2013 15:32:22

@hellas7 ... Office har faktisk en funktion, der optimere den til touch - dvs. den laver mere mellerum mellem ikonerne, så det er nemt at trykke på. Office kører perfekt (også med touch) på Surface Pro. Dog vil jeg anbefale et tastatur, så du får hele skærmen at se.

0 0

Om brug af cookies