Test af HTC HD2 – dag 3

Hvor stor er den? Får skærmen ridser, og hvordan er touchskærmen egentlig? Her er den tredje dag af vores test af HTC HD2.

Test af HTC HD2 – dag 3

Hvor stor er stor?

HD2 er ikke stor – den er enorm!

Underligt nok vænner man sig dog hurtigt til størrelsen. Det er lidt ligesom at få et 40 tommers TV i stuen; I starten er det kæmpestort, men efter få dage er størrelsen bare naturlig.

I forhold til iPhone 3GS virker HD2 visuelt noget større, men når der kigges nærmere på målene, er der ikke den vilde forskel. Du kan se tallene herunder.

HD2 / iPhone 3GS

Bredde: 67 mm. / 62 mm.
Højde: 121 mm. / 116 mm.
Tykkelse: 11 mm. / 12 mm.
Vægt: 157 g. / 135 g.

Jeg er af den overbevisning, at kan man størrelses-mæssigt leve med iPhone, så kan man også leve med HD2.

Der hvor forskellen virkelig ses, er på skærmen – 4,3 tommer mod 3,5 tommer på iPhone. I denne sammenligning kommer iPhone til at se lidt “tiny” ud.

Når alt kommer til alt, skal der jo være noget at bruge størrelsen til. Jeg er ikke nødvendigvis overbevist om, at det er lykken bare at gøre skærmene større og større – med mindre der er et behov.

HD2 skærmen er lækker til film, internet, navigation og billeder. Men omkring f.eks. SMS synes jeg ikke, jeg hverken rammer mere eller mindre præcist, i forhold til andre telefoner med mindre skærme.

Ridser i skærmen?

Skærmen er den mest udsatte del på alle touchenheder, men HD2 virker relativt holdbar.

Jeg har ikke gjort mig specielt umage for at undgå ridser – omvendt har jeg heller ikke smidt rundt med den eller haft den i en lomme med penge og nøgler.

Heller ikke den del af bagsiden som er konstrueret i metal har fået brugsridser.

Generelt buer bagsiden af mobilen lidt. Det betyder, at den ikke ligger helt plant på bordet.

HTC HD2 nyt artikelfoto

Mere om batteriet

Kapaciteten på batteriet er 1230 mAh, mod 1350 mAh på HTC Touch HD og godt 1400 mAh på iPhone 3GS. Alligevel formår mobilen at holde strøm overraskende længe.

Holdbarheden på batteriet afhænger naturligvis af brugen – men jeg sparer ikke på noget, når mobilerne testes. Der kører altid Exchange Pushmail synkronisering og trådløst netværk samt Bluetooth bruges også en del. Også mængden af samtaler er pænt stor.

Den første dag efter udpakning, nåede den kun 12 timers drift. Dag to gav 16 timers drift (to-fem procent tilbage, da jeg gik i seng) mens dag tre endte på 16 timer med cirka 15 procent tilbage.

Jeg vover pelsen og konkluderer, at trods større skærm og hurtigere processor holder HD2 længere end både HTC Hero og for den sags skyld også iPhone.

Brug HD2 til mobilt bredbånd

Med HD2 behøver du ikke også gå rundt med USB-donglen til den bærbare for at komme på internettet via mobilt bredbånd.

Med HTC HD2 er det for alvor blevet let, at bruge mobilen som modem til den bærbare.

Funktionen “Wi-Fi router” skal blot aktiveres, så kan computeren se mobilen som et trådløst netværk. Ingen opsætning overhovedet – andet end adgangskoden. Få sekunder senere er din bærbare på nettet via mobilen.

Det fungerer fremragende, men bruger naturligvis en del strøm.

Betjeningen i dagligdagen

I forhold til HTC’s tidligere produkter med Windows Mobile-systemet adskiller HD2 sig på to væsentlige punkter. Det ene er den lynhurtige processor, det andet er skærmtypen.

HD2 er det første produkt i Windows Mobile-serien, der har en berøringsfølsom skærm (capacitive). Tidligere produkter som Diamond, Diamond2, Pro2 og den oprindelige Touch HD har alle været med trykfølsom skærm (resistive).

Betjeningen af en mobiltelefon med berøringsfølsom skærm opleves meget lettere og mere enkel end en med trykskærm. Dette er blandt andet med til at hæve HD2 op til, hvad vi kan kalde for “iPhone”-niveau. Apple var de første til at benytte skærmteknologien i en mobiltelefon og siden da, har den begejstret brugere verden over.

Berøringsfølsomme mobilskærme har dog en række ulemper. Det er f.eks. ikke muligt at bruge en betjeningspind (stylus), en negl eller spidsen af en kuglepen, når mobilen skal betjenes. Heller ikke iskolde fingre eller handsker er en kombination der duer.

I forhold til f.eks. Diamond2 er betjeningen på HD2 både lettere, hurtigere og langt mere intuitiv. Og dette er alene på grund af skærmtypen og den kraftfulde processor.

HTC HD2 nyt artikelfoto

Konklusion på vej

Du har nu haft mulighed for at læse om vores oplevelser med HD2, fordelt på tre arbejdsdage. Tilbage står så den endelige bedømmelse.

Læs den samlede bedømmelse af HD her…

Skriv gerne kommentarer på artiklen herunder.

Læs også:
 – Test af HTC HD2 – dag 1
 – Test af HTC HD2 – dag 2
 – Video: Se HTC’s egen fremvisning af HD2
 – Video: Oplev HTC HD2 – og hør om udviklingen

Det sidste nye om emnet

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. mobilsiden fulgte op på sagen. Allerede d. 13/11/2009 kørte vi en opfølgning med en artikel med tematikken Test af HTC HD2 – dag 1 – Du finder artiklen her. Se også seneste nyt om tematikken her..