HTC Wildfire – knap så vild (mobiltest)

TEST: Det noget catchy navn til trods, er HTC Wildfire ikke en vild mobil, men det er prisen heller ikke. I denne mobiltest svarer vi på, om du kan nøjes med Wildfire, hvis en Desire er ønske-mobilen.

HTC Wildfire – knap så vild (mobiltest)

HTC Desire og Google Nexus One er forbilledet for Wildfire, der på blandt andet design, fremtræder som en neddroslet udgave af de to topmodeller, med den forskel at Wildfire er lidt mere “buttet” at se på.

Wildfire er som de fleste nye HTC-modeller baseret på styresystemet Google Android, og derfor er den grundlæggende funktionspakke på mobilerne ens. Det betyder, at synkronisering med e-mail, kalender og kontakter via Googles Gmail, fungerer perfekt. Adgangen til YouTube, programbutikken Android Market, hvorfra du kan hente programmer og spil, samt Google Maps findes ligeledes på HTC Wildfire.

I Google Maps er mobilen endda kraftig nok til at anvende Google gratis navigationstjeneste Google Maps Navigation. Navigationen glider perfekt, og man fornemmer på ingen måde, at Wildfire kun har halv maskinkraft af, hvad der findes i de store modeller.

Bruger du Exchange ActiveSync eller Hotmail, kan disse tjenester også sættes op på Wildfire.

HTC Wildfire
HTC Wildfire: SMS med QWERTY tastatur.

God følsomhed i skærmen

Skærmen (TFT) i Wildfire er 3,2 tommer (3,7″ på Desire og Nexus One) og opløsningen er reduceret til 240 x 320 pixels. Har man topmodellerne ved siden af, ses forskellen tydeligt, men i dagligdagen er det ikke noget, der overhovedet bekymrer. Trods alt skal man jo huske, at prisen på Wildfire er noget lavere.

Kun meget få steder i brugen af mobilen, opleves udfordringer ved, at skærmen kun er 3,2 tommer. Der hvor det irriterer mest er på internet-delen. Dog er det stadig muligt at zoome ind på teksten (multi-touch) og dermed få tingene tættere på. Browseren understøtter i øvrigt Adobe Flash.

Der er tale om en capacitive touchskærm, dvs. berøringsfølsom og ikke trykfølsom. Det gør, at mobilen føles meget enkel at betjene. Selv ved SMS-skrivning rammes de rigtige taster uden problemer og kan du ikke leve med fuld tastatur (QWERTY) kan et almindeligt T9-layout i stedet benyttes.

HTC Wildfire
HTC Wildfire: De fire berøringsfølsomme taster.

Berøringstaster er en fordel

Lige under skærmen sidder fire berøringsfølsomme taster (hjem, menu, tilbage, søg). Både for oplevelsen af designet og for betjeningen, er dette panel en succes.

Tasterne har den helt rigtige følsomhed, og mobilen vibrerer en smule, som kvittering for et tryk. Her vinder Wildfire klart over de andre HTC’ere som Legend og Desire, der har ‘rigtige’ taster, til disse funktioner.

På fronten findes desuden en optisk trackball der blandt andet kan anvendes i menuer, og som kameraudløser. Trackballen virker fint, men er ikke noget, jeg personligt bruger ret meget.

Her skal vi bemærke, at HTC ikke har tilføjet en dedikeret kameraknap. Du er altså afhængig af en genvej på skærmen, for at kunne starte kameraet op.

HTC Wildfire
HTC Wildfire: Se syv forside skærme i overblik.

Aktiv brugerflade med personlighed

HTC Wildfire har brugerfladen HTC Sense, der byder på mange muligheder for at gøre mobilen personlig.

Som standard har mobilen en mængde gode widgets (interaktive skærmprogrammer), der kan placeres individuelt på de syv forsideskærme, som også kan sættes op med genveje til programmer.

Widgets er dog de sjoveste, da de giver mulighed for hele tiden at have en opdateret vejrudsigt, se Facebook-status, eller have favoritkontakterne lige ved hånden. Widgets er simpelthen med til at gøre mobiltelefonen levende og personlig.

Baggrundene kan også tilpasses, men såkaldt “live wallpaper”, er ikke understøttet.

Også i Wildfire har HTC integreret Facebook i kontakterne, som blandt andet tilføjer et billede på dine venner samt deres fødselsdag. Den samlede kommunikation med en ven, er i øvrigt integreret direkte under den enkelte person i kontaktbogen.

En nyskabelse i denne mobil, er “app share”, hvor en anbefaling af en applikation som man selv har installeret, kan sendes til andre venner med en Android mobil. Der kan deles via f.eks. mail, SMS eller Facebook. Funktionen er såmænd meget smart, men den danske oversættelse af teksterne i “app share” er horribel dårlig.

HTC Wildfire
HTC Wildfire: Deling af links til applikationer.

Småproblemer hist og her

På mange områder er Wildfire en glimrende billig touch-mobil, men enkelte steder kan der findes problemer.

Skærmtastaturet fungerer som nævnt fint, men nogle gange har man brug for, f.eks. efter indtastning af en tekst i en formular, at kunne fjerne tastaturet for at kunne trykke godkendt / ok. Det er dog ikke helt logisk, hvordan tastaturet minimeres, hvilket er voldsomt irriterende.

Vi er også nød til at bemærke, at FM-radioen har samme ringe modtageforhold, som tilfældet er på HTC Desire. Noget så simpelt som at køre i bus, og lytte til DR P3, kan være en udfordring.

Dertil kommer nogle enkelte steder i systemet, hvor den danske oversættelse halter.

Mange gode sider

En af de gode nyheder er, at Wildfire fint holder strøm til en hel lang arbejdsdag med fuld knald på alle tjenester. Vi synes også det er lækkert, at HTC’s designere har givet genveje til trådløstnetværk, bluetooth, GPS m.v. nogle lækre farver, fremfor de tidligere grå og kedelige ikoner.

Et andet stort plus er muligheden for at tilslutte egne hovedtelefoner via 3,5 mm. standardstikket i mobilens top.

Både kamera (5 MP) og internettet virker som forventet, og selve menuen og brugerfladen opleves hurtig. Desuden har Wildfire en perfekt lommestørrelse.

Billeder taget med HTC Wildfire

Wildfire, Legend eller Desire?

Grundlæggende handler det om, hvad mobilen må koste. Ifølge Mobilpriser.dk ligger Wildfire aktuelt omkring 2.200 kroner, Legend koster godt 3.300 kroner mens Desire er på cirka 3.500 kroner uden abonnement.

Jeg mener ikke du skal købe Wildfire, hvis du har sat dig en Desire i hovedet. Godt nok minder Wildfire meget om, men specielt skærmstørrelse og kvalitet, er så markant bedre på Desire, at Wildfire kun kan blive en skuffelse.

HTC Legend vs. Wildfire er samme problematik. Legend har både bedre skærm og langt bedre design. Derfor køb en Legend, hvis den står på ønskelisten.

HTC Wildfire henvender sig derimod til førstegangs touchbrugere, som gerne vil prøve teknikken, uden at binde en stor økonomi i halen på det. Det var præcis det, som HTC Tattoo også satte sig på, for et lille års tid siden.

Siden Tattoo er der sket meget på mobilmarkedet – og det er Wildfire en fin opfølgning på.

Så Wildfire skal altså ikke købes for at spare, men for at prøve.

HTC Wildfire
HTC Wildfire: Twitter program.

Konklusion…

HTC Wildfire er i det hele en fin mobiltelefon, med mange muligheder og den rammer målgruppen rimelig præcist, uden at det betyder, at der mangler funktioner i dagligdagen.

Der ER både Facebook, gratis programmer i Android Market, Gmail, Hotmail og et fem megapixels kamera, pakket sammen i et rimelig design og intuitiv brugerflade.

Jeg synes dog mobilen mangler et overraskelsesmoment, for at nå toppen på karakterskalaen. Derfor giver vi fem ud af seks stjerner, der gives til en mobiltelefon, der yder præcis det den skal til prisen.

Læs også:
 – Web-TV: Se HTC Wildfire

Efterfølgende om emnet

Historien slutter ikke her. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 13/7/2010 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med et indlæg med tematikken Mobildækning er vigtigere end havudsigt i sommerhusetKlik her for den påfølgende artikel.. Du finder seneste nyt her.