HTC Wildfire S – et godt køb til prisen (mobiltest)

TEST: Vi har testet HTCs nye Wildfire S, der er en billigere version af de dyrere Android-modeller. Holder den, hvad den lover?

HTC Wildfire S – et godt køb til prisen (mobiltest)

Wildfire S er efterfølgeren til HTC Wildfire, der kom for cirka et år siden.

Ligesom sin forgænger er Wildfire S en billigere version af de dyrere HTC-modeller, som for eksempel Desire S, Incredible S, Sensation og så videre.

Kombinationen af en Android-mobil med smartphone-egenskaber, i en lille og prisvenlig udgave, har vist sig at være utrolig populær, og Wildfire har været HTC’s bedst sælgende mobil i året der er gået.

Den nye version har fået en make-over og har et opdateret udseende, og nogle få ændringer i specifikationerne. Selvom der ikke er mange ændringer, kan det sagtens forsvares at sende Wildfire S på gaden i dag, især til prisen.

Den har dog et par skønhedsfejl, og især en skærm, der hænger i bremsen. Den reagerer ikke hver gang, og sammen med en processor, der er lige det mindste, kan man irritere sig over det i hverdagen. 

Ikke meget nyt

Efter offentliggørelsen af HTC Wildfire S, men inden vi fysisk havde den på redaktionen, sammenlignede vi specifikationerne på de to Wildfire-modeller.

Her var det tydeligt, at der ikke er den store forskel på de to modeller, der er lanceret med et års mellemrum. Den største forskel er størrelsen, og skærm-opløsningen.

Og efter have testet Wildfire S står det klart, at der virkelig ikke er den store forskel på de to modeller.

Med det blotte øje er det også svært at kende de to modeller fra hinanden, med mindre man har dem ved siden af hinanden. Størrelsesforskellen gør ikke det store væsen af sig i virkeligheden.

I dette indslag gennemgår vi fem forskelle på den nye og den gamle Wildfire.

 HTC Wildfire S, Smartphone
HTC Wildfire S (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Pænere…

Til gengæld er det tydeligt at se, at HTC Wildfire S har fået en flottere skærm.

Skærmen på HTC Wildfire S er (ligesom på Wildfire) en touch-følsom skærm på 3,2 tommer, men antallet af pixels har fået et hak opad, og grafikken er langt fra lige så pixeleret og kornet, som på den første Wildfire.

Farverne står også tydeligere, og betragtningsvinklen (når man ser på skærmen fra siden), er blevet meget bedre.

Nu er der tale om en helt hæderlig og pæn skærm, og med mindre den sammenlignes direkte med de dyrere modeller, vil man ikke have noget problem med skærmens udseende.

…men irriterende skærm

Selvom skærmen er blevet pænere, er udseendet jo ikke alt. Derfor irriterer det, at betjeningen af HTC Wildfire S ikke er lige så hurtig, som på de større modeller.

Det er nemlig tydeligt at mærke, at der er tale om en billigere model, når man navigerer rundt i telefonen og skærmen reagerer langt fra altid. Nogle gange skal man trykke på et ikon flere gange, før det opfattes.

Også de faste touch-knapper nederst kan det være svært at få til at tage fat.

Det betyder også problemer med SMS-skrivningen, som beskrives længere nede i testen.

For lille processor?

Udover skærmen, der ikke altid reagerer, virker det også som om, at processoren i Wildfire S nok er en tand for lille. 

I en gamle Wildfire var processoren på 528 MHz, men er blevet opgraderet til 600 MHz i Wildfire S. I Desire S er den til sammenligning på 1 GHz.

Den lille processor gør, at menuen “hænger i det”, og der tit er en forsinkelse fra du gør en handling, til den udføres på mobilen. Også et irritationsmoment i hverdagen.

HTC Wildfire S, Smartphone
HTC Wildfire S (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Gør din Wildfire S personlig

HTC Wildfire S er på mange måder ideel til den unge bruger, eller førstegangs-smartphone-ejere. Derfor får opsætningen lige et par ord med på vejen.

HTC er fantastisk gode til at lave en opsætnings-guide, der er nem og intuitiv.

Når man køber en telefon med Android-styresystemet, er en GMail en nødvendighed. Med den opsat på telefonen kan man hente massevis af applikationer – små programmer og spil – i applikationsbutikken Android Marked på mobilen.

Så er det endnu nemmere at lave en mobil, der er helt personlig.

På mobilen ligger fra købet en række applikationer og widgets (interaktive applikationer), blandt andet HTCs populære vejr- og tids-widget.

Musikken med i lommen

Der følger høretelefoner med i salgspakken, som dels passer til telefonen i farven (en detalje – ja ja, men det tæller), og tildels fungerer rigtigt godt, både til musik-lytning, og som brug som håndfri-sæt.

Lyden er god og klar, både under opkald, og musik-afspilning. 

Høretelefonerne fungerer også som antenne ved brug af FM-radioen, som også fungerer udmærket.

Er musik-programmet ikke nok, kan det anbefales af hente applikationen Moodagent, der kan designe spillelister efter dit humør.

HTC Wildfire S, Smartphone
HTC Wildfire S (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Skuffende batterilevetid

Efterhånden har jeg vænnet mig til, at de store smartphones kun holder strøm én dag. Men da det især er skærmen, der sluger meget batteri, er de mindre modeller oftest bedre til at holde på batteriet.

Derfor bliver jeg skuffet, når HTC Wildfire S kun holder strøm som de helt store topmodeller med skærme på op til 4,3 tommer – hvor Wildfire S’ kun er 3,2 tommer.

Man skal ikke forvente batteri til mere end en dags tid på HTC Wildfire S. 

Det burde kunne gøres bedre.

Gå på nettet

Internet-oplevelsen på HTC Wildfire S er udmærket. Der kan zoomes med to fingre på siderne, og mobilen vender fint siderne, hvis man lægger telefonen ned.

Faktisk er internet-oplevelsen på Wildfire S bedre, end jeg synes man kan forvente af en telefon i den størrelse, prisklasse og med den processor (600 MHz). Samtidig vil jeg dog stadig anbefale, at man bruger hjemmesider, der er tilpasset mobiltelefoner – det er helt klart her Wildfire S bedst kan være med.

Skærmen er dog ikke den største, og har man stort behov for at surfe rundt på nettet, bliver det hurtigt alt for småt.

Kamera med mange funktioner

Kameraet i HTC Wildfire S er på fem megapixels, og er egentlig fint. Der er både auto-fokus og touch-fokus, hvor kameraet fokuserer der, hvor du prikker med fingeren.

Det er også muligt at dele billederne på for eksempel Facebook, eller sende dem som mail eller MMS.

Billederne er dog ikke af særlig god kvalitet, og man skal ikke forvente at kunne bruge billederne til ret meget andet end på telefonen og måske som hurtige billeder til Facebook. Billede-kvaliteten er for kornet til at de fungerer, når man får dem over på en større skærm.

Det samme gælder for video-kvaliteten.  

Se et par eksempler på billeder taget med HTC Wildfire S herunder.

Billeder taget med HTC Wildfire S

HTC Wildfire S, Smartphone
HTC Wildfire S (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

SMS-funktionen frustrerer

Det er altid vigtigt, hvordan en mobil er at skrive SMS’er på, men efter min mening er det endnu vigtigere på de billigere modeller, dels fordi alternativet til den her slags “førstegangs-smartphones” måske er en mobil med fysisk tastatur, som er dejligt ligetil at skrive på, men også fordi målgruppen til for eksempel Wildfire S typisk skriver mange SMS’er.

Derfor er det yderst frustrende, når funktionen ikke leverer. Og det gør den ikke i Wildfire S. Mobilen reagerer simpelthen ikke hurtigt nok, og kan derfor ikke følge med, når man skriver.

Jeg bruger T9-tastaturet frem for det fulde QWERTY-tastatur, fordi jeg ikke synes skærmen er stor nok – men det er jo en smagssag.

Når tastaturet er fremme, oplever jeg tit (flere gange per SMS), at den ‘hopper ud’ af tastaturet, altså fjerner det.

Alt i alt en meget frustrerende opgave at skulle skrive en SMS.

Spil Angry Birds og andre spil

Den første version af Wildfire havde nogle udfordringer i forhold til spil. For eksempel var det ikke muligt at spille Angry Birds – senere blev det muligt, men tit en meget hakkende oplevelse. 

På HTC Wildfire S er oplevelsen en helt anden. Angry Birds kører uden problemer, men sammenligner man med “de store” modeller, kan man godt mærke, at det ikke er helt det samme. 

Men når man bare spiller – for eksempel Angry Birds – på Wildfire S, ligger man ikke nødvendigvis mærke til, at det ikke går så hurtigt.

Fejl i kort-funktionen

HTC Wildfire S har, ligesom alle andre Android-mobiler, en række applikationer forudindstalleret, heriblandt kort- og GPS-applikationen Google Maps Navigation. 

Her kan du dels finde lokationer på et kort, få rutevejledning eller blive guidet med offentlig trafik.

Men i HTC Wildfire S er der er såkaldt “bug” i Google Maps Navigation – altså en fejl. Når man søger på en adresse får man den normalt vist på kortet – men det kan ikke lade sig gøre på Wildfire S. Til gengæld viser den blot, hvor du selv befinder dig.

Navigations-funktionen fungerer dog stadig.

HTC Wildfire S, HTC Wildfire, Smartphone
HTC Wildfire S til venstre. HTC Wildfire til højre. (Foto: Mobilsiden.dk). Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion: Okay til prisen

HTC Wildfire er på mange måder en god mobil – specielt til prisen. Du får mange af de samme funktioner, som i de større modeller, men i en nedskaleret version.

Wildfire S er annonceret til en pris på 2.200 kroner uden abonnement fra salgsstart, og det passer meget præcist på de priser, man finder på Mobilpriser.dk pt.

Prisen er flere tusind kroner under den, som topmodellerne fra HTC koster. Der er hele 3000 kroner op til den kommende topmodel HTC Sensation.

Problemerne med SMS-funktionen, en sløv touch-skærm og generel sløvhed i manøvreringen gør dog, at vi ikke kan komme helt op og ringe på karakter-skalaen.

Wildfire S kan dog godt være et godt køb, til den helt unge bruger og første-gangs smartphone-ejer – hvis prisen er altafgørende. Er man bare en smule kræsen omkring smartphone-oplevelsen kan det  anbefales at ofre lidt flere penge, og i stedet købe en Desire S. 

HTC Wildfire ender på fire ud af seks stjerner.

For og imod
+ Adgang til masser af applikationer i Android Marked
+ Godt musik-program og fine høretelefoner
+ Smartphone til smal pris
+ Kan afvikle Angry Birds

– Sløv skærm
– For lille processor 
– Dårlig SMS-funktion
– Fejl i Google Maps Navigation

Mere til sagen

Efterfølgende kom der mere om sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 2/5/2011 publicerede redaktionen sagen Jabra Freeway – “Baby – You Can Drive My Car” (produkttest) – Læs her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.