Motorola Razr – rasende hurtig (mobiltest)

TEST: Vi har testet Razr, som er Motorolas nyeste bud på en topmodel med Android.

Motorola Razr – rasende hurtig (mobiltest)

Motorola kan meget vel få et stærkt comeback med Razr, som skal følge op på de gamle Razr-successer som for eksempel klaptelefonen V3 Razr fra 2004.

De tidligere Razr-modeller har samlet solgt mere end 130 millioner eksemplarer på verdensplan.

Razr er da også en af de telefoner, hvor jeg har oplevet at Android kører bedst på, hvis jeg sammenligner med de andre store “tunge drenge” i Android-kategorien.

Der er visse ligheder mellem den nye og gamle Razr, da den næsten er ligeså tynd som originalen. På det tyndeste sted er den kun 7.1 mm, og er derfor også uden sammenligning, den tyndeste smartphone på markedet netop nu.

På telefonen ligger den nyeste version af Android Gingerbread 2.3.5, hvor Motorolas brugerflade, Motoblur, er lagt ovenpå.

Motorola Razr
Motorola Razr (Foto: Mobilsiden.dk).Foto: Mobilsiden.dk

Designet – en smagssag

Motorola Razr er efter min mening LANGT fra en af de kønneste mobiltelefoner på markedet. Men design er jo en smagssag, så måske er du der læser dette, af en helt anden mening end jeg.

Razr er utrolig tynd, og har et lille “knæk” i toppen, hvor kameralinsen sidder. Samtidig er den også rigtig stor pga. skærmen der er på hele 4.3 tommer.

Så man skal også regne med, at det er en VIRKELIG stor telefon, man får i hånden, som på INGEN måde er specielt lommevenlig, med mindre man har store lommer.

Materialet telefonen er udformet i er kevlar, som også bruges til at lave skudsikre veste m.m. Telefonens bagside føles rigtig god, og er et behageligt materiale at have i hånden.

Materialerne på Razr føles rigtigt gode, og for mit vedkommende er det også kun størrelsen, som gør jeg ikke synes den er god at have i hånden.

Motorola Razr, Motoblur
Motorola Razr (Foto: Mobilsiden.dk).Foto: Mobilsiden.dk

SMS’er, MMS’er, mails og internet

SMS-, MMS-beskeder og e-mails er ikke de nemmeste at skrive på Motorola Razr – for mig. Den store telefon gør, at jeg skal bruge to hænder hvis det skal foregå, uden at ramme for meget forkert, og i et okay tempo.

Men har man en større hånd end jeg, så er dette formentlig ikke et problem. Der kan benyttes både Swype- og fuldt QWERTY-tastatur, så der kan vælges den metode, man selv bedst kan lide.

Vil du benytte T9-tastatur, så skal der findes en applikation, som kan dette, da telefonen ikke har funktionen fra fødslen.

Internettet fungerer godt, hurtigt og virkelig smidigt. Hjemmesiderne vises hurtigt, og man føler ikke man “spilder tiden” mens der loades.

Batteriet sluger for meget

Motorola skulle eftersigende have sat et kæmpebatteri i Razr på hele 1780 mAh, og så forestiller man sig, at der vil være batteri nok til en hel arbejdsdag.

Men nej… Jeg har i testperioden endnu ikke oplevet at Motorola Razr har holdt batteri længere end 12 timer ved almindeligt brug. Nogle dage kortere, til trods for jeg ikke har benyttet browsing på internettet særlig meget.

Så det batteriet er gået med er altså reelt set sms’er, tjekke mails og download af et par enkelte applikationer fra Android Market – og samtaler, naturligvis.

Batteriniveauet indikeres kun med 100 %, 90 %, 80 %… osv., og først under 20 % vises det mere præcist. Dette er meget generende, specielt da den virkelig sluger meget batteri hele tiden.

Selv en applikation, som viser batteriniveauet, viser ikke forbruget mere præcist.

Motorola Razr
Motorola Razr (Foto: Mobilsiden.dk).Foto: Mobilsiden.dk

Galleriet indlæser hurtigt

Billedgalleriet loades øjeblikkeligt, som det kendes fra iPhone og Windows Phones. Det er meget atypisk for en Android-telefon, da de oftest viser “grå bokse” indtil billederne er loadet. Særligt HTCs modeller er slemme til dette.

I galleriet er der oversigt over kamerarulle, mit bibliotek, online (Facebook, Picasa m.v.), Venner (giver oversigt over venners fotoalbums på sociale netværk som Facebook) og MotoCast.

Med MotoCast kan du streame og synkronisere musik og billeder fra computeren og til din Razr telefon.

Der kan fra galleriet også kommenteres direkte på billeder fra Facebook m.m, sådan som tidligere har set det på modeller fra Sony Ericsson.

Hurtig og flydende

Hele telefonens interface virker hurtigt og flydende på Motorola Razr, og man har ikke oplevelsen af at menuerne eller programmerne hakker.

Men af erfaring ved vi, at det ikke nødvendigvis er den 1.2 GHz dual-core processor, som sidder i Razr der gør det. For tidligere har vi set dual-core telefoner, som ikke præsterer det samme.

Ved brugen af Razr har man oplevelsen af en telefon, som kører “smooth” og uden problemer. Genstart har også kun været nødvendigt en enkelt gang i testperioden.

Kameraet skuffer

Der sidder i Motorola Razr et kamera på 8 megapixels, og det lille frontkamera er med 1.3 megapixels.

Kameraet har LED-lys, touch-fokus, og kan tage stillbilleder i en opløsning på 3264 x 2448 pixels. Den kan desuden optage video i 1080p HD.

Der er et væld af billedredigerings muligheder i kamera-indstillingerne, så du kan næsten give motiverne det udtryk du ønsker.

Du kan i nedenstående galleri se billeder som er taget med Razr, samt et par bud på redigerede billeder.

Vores vurdering er, at billederne fra Razr oftest er forholdsvist skuffende.

Billeder taget med Motorola Razr

Sådan ser en deling af musik ud på Facebook.

Når musikken den spiller…

… ”gør den mig højere end piller”, sådan lød sangen “Når musikken den spiller” med Anna David featuring Ufo Yepha tilbage i 2006.

Og musikken spiller i den grad også på Motorola Razr, som samtidig har et super flot musikgalleri hvor du kan sortere sangene, som du ønsker, efter genrer, afspilningslister, sange, album og kunstnere.

I vertikal visning ses et flot coverflow, og på “forsiden” af musikprogrammet vises en bunke albumcovers liggende ovenpå hinanden, som lå de på et bord.

Du kan inde fra musikafspilleren dele de sange du lytter til på Facebook, som efterfølgende viser hvilken sang du lytter til, samt et link.

Jeg har for eksempel opdateret min Facebook mens jeg lyttede til Robyn “Dancing On My Own”, som derefter linkede til denne side.

Skærmen er knivskarp

Motorola Razr har Super AMOLED skærm ligesom det kendes fra Samsung Galaxy S.

Farverne på skærmen står helt klare og skarpe, og skærmen reagerer responsivt når man skriver beskeder, e-mails og navigerer rundt generelt.

Skærmen er af typen Gorilla-glas, hvilket også gør den robust til trods for den store glasflade.

Motorola Razr, Motoblur
Motorola Razr (Foto: Mobilsiden.dk).Foto: Mobilsiden.dk

Motorolas egne tilføjelser

Er man vant til Android-platformen, så er der ikke så meget nyt at komme efter på Razr. Og så igen, der er nemlig puttet nogle fede features oveni fra Motorolas side.

De ekstra features er med til at gøre Razr mere interessant. Det er blandt andet MotoCast, hvor du kan forbinde til en computer og streame musik, video osv. direkte på telefonen, lige meget hvor du befinder dig.

Motorolas egne tilpasninger og smidigheden i telefonen gør også, at jeg tænker de med Razr, har et godt bud på en super comeback telefon.

Det største minus den ALT for korte batteritid samt den fysiske størrelse og designet.

Motorola Razr, Motoblur
Motorola Razr (Foto: Mobilsiden.dk).Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion – rasende hurtig smartphone

Mit første indtryk af Motorola Razr var “puha – den er godt nok grim”, og den holdning har jeg som sådan stadigvæk.

Men Motorolas egne tilpasninger af Android på denne enhed spiller efter min mening så godt, at den uden problemer kan konkurrere på lige fod med Samsungs topmodeller.

Smidigheden i Razr er blandt de allerbedste på Android-platformen, og jeg har tidligere prøvet flere forskellige fra både Google, Samsung, HTC, Sony Ericsson og LG.

Indikationen der gives når der enten er kommet beskeder, et ubesvaret opkald eller e-mails er rigtigt synligt. Der blinker en grøn “lampe” med et rigtig godt tidsinterval.

Til en pris på omkring 4.400 kroner uden abonnement, ifølge Mobilpriser.dk, så får man en telefon der til prisen er et ganske fornuftigt køb og fuldt ud konkurrencedygtig op mod Samsung Galaxy S II, som vi tidligere har kåret til den bedste Android smartphone.

Derfor ender Motorolas forhåbentlige comeback telefon (på det danske marked) på 4 ud af 6 stjerner. Grunden til den ikke får topkarakter er simpelthen den sluger batteriet så kraftigt, samt jeg ikke synes om designet og størrelsen.

Læs også:
 – Motorola specifikationer gør ikke vores liv bedre
 – Motorola løfte vil ikke nedprioritere Danmark
 – Her er dansk pris og frigivelse for Motorola Razr

Fortællingen går videre

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. Allerede d. 18/11/2011 fulgte vi historien op med en artikel omkring Motorola: Specifikationer gør ikke vores liv bedreKlik her for fortsættelsen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..