Motorola RAZR V3 (produkttest)

Motorola RAZR V3 (produkttest)

Design
Det er næsten umuligt, at kritisere designet hos Motorola RAZR V3, men det skal man vel heller ikke kunne gøre hos en telefon til 4.500,- kr. Jo vidst er det imponerende og nok et af de mest imponerende, kreative og i øjenfaldende designs jeg nogensinde har haft i hånden.

Nu er det også det V3 skal sælges på. Den er fyldt godt op med funktioner, men de er ikke nok til at koste så mange penge. Designet er det der koster. Så vil du have en mobil, som forbløffer alle dine bekendte, så er V3 noget for dig.

Den smarte mobiltelefon er kun 13,9 mm tynd og under 10cm lang. Det giver dig altså en mobiltelefon, næsten i kreditkortstørrelse. Den er samtidig 53 mm bred, som desværre er lidt for bredt. Normalt ville det ikke gøre noget, men hos denne Motorola føles det bare forkert, når den er så tynd.

Noget helt andet er det blåtlysende tastatur, som ikke bare er unikt og stilrent, men også godt at skrive på. Det kommer jeg tilbage på i “Betjening”. V3 er lavet i stilrent aluminium, hvor tastaturet og den interne antenne er støbt som en helhed.

En lille klump er nederst på telefonen. Den virker umiddelbart lidt irriterende, men det er lige før at den faktisk er god at have. Jeg havde i hvert fald ingen problemer med den. Hvis den skulle være fjernet skulle producenterne også begynde at fremstille betydeligt mindre batterier.

5 ud af 6 stjerner til et design, som næsten ikke mangler noget.

Skærm
Du kan umuligt holde på mundvandet, når du åbner op til skærmen på V3. Ikke nok med at farverne er klare og opløsningen er flydende, størrelsen er enorm. Faktisk hele 2,2”, som beviser at Motorola virkelig har udnyttet den lille plads der er i telefonen.

Som sagt er farverne og opløsningen perfekte. Specifikationerne er 176×220 pixels og 262.000 farver, som da også forbløffer de fleste. Specifikationerne imponerer, men skærmen i real life imponerer endnu mere. Den ligger et nyt grundlag for mobilskærme, som andre producenter forhåbentlig vil opfølge. Motorola har virkelig fremskaffet noget kvalitet.

Skærmen kan bruges til at vise kvalitetsbilleder taget med kameraet, være viewfinder for kameraet og her ligner det faktisk skærmen på et rigtigt digitalkamera – hvis ikke bedre, så kan den også vise video og internetsider, som den gør eminent godt.

Men faktisk har V3 ikke kun én skærm, men hele to stykker. Den udvendige har dog kun 4096 farver og 96×80 pixels at gøre godt med. Det er dog nok til at vise en masse data, eller bruge den som viewfinder til kameraet, så man kan tage billeder af sig selv.

6 ud af 6 stjerner til en revolutionerende skærm, som ligger ny standard inden for mobiltelefon. Fortsæt det geniale arbejde Motorola!

Kamera
VGA opløsning! Læste jeg rigtigt? En telefon til over 4.000 danske kroner og så får jeg et kamera med en sølle opløsning på 480×640 pixels. Som jeg skriver tidligere sælger V3 sig på designet, men det ændrer ikke på at VGA opløsning ikke er nok for en topmodel i V3’s kaliber. Vi skal op og have 1,3 megapixels, før det ligner noget.

Dog må man sige kameraet er god kvalitet i forhold til den kedelige opløsning. V3 tager gode billeder og med den geniale skærm, kan man både se dem i god kvalitet direkte på telefon, samt på computeren. Billeder og andet data, kan overføres med datakabel (som medfølger) eller trådløst med Bluetooth.

Kameraet har automatisk lysjustering, som simpelthen er genialt! Kombiner det med 4x digital zoom og du har et stykke rigtig godt legetøj.

Der er et problem, hvis man er vild med at tage billeder. Den lille hukommelse er virkelig en ugennemtænkt løsning fra Motorola. 5 MB er alt hvad brugeren har til rådighed og det er både til billeder, ringetoner, video, musik osv. Så er 5 MB alt for lidt.

4 stjerner til kameraet, som ikke har den ordentlige opløsning til prisen, men som godt kan tage fair billeder.

Betjening
Motorola har valgt det samme operativsystem og brugerflade til V3, som de har brugt i blandt andet E398, der tidligere er testet her på Mobilsiden.dk. Det er der bestemt ikke noget i vejen.

Knapperne virker ved første øjekast rigtig flotte, men svære at skrive på. Men når du prøver dem, ændres din holdning 180 grader. Knapperne er store og lette at trykke på. En skam Motorolas beskedskrivning er så langsom, for ellers ville man kunne skrive beskeder med enorm hastighed.

Menuen er nemt og overskueligt opbygget. Den er ikke svær at finde rundt i, og knapperne er godt placeret på telefonen, så man let kan bruge dem. Desværre er det igen et problem med hastigheden, ligesom med beskedskrivning. Det er nok noget af det eneste man kan brokke sig over.

Hvis nu bare Motorola havde givet V3 kraft nok til at håndtere det gode system, så havde den scoret topkarakter. Indtil Motorola får gjort noget ved det, må V3 nøjes med 5 ud af 6 stjerner.


Helhed

Når du kigger på Motorola RAZR V3 får du indtrykket af at det virkelig er noget kvalitet og at du nok skal blive glad for telefonen – eller multimediemaskinen om man må kalde den. Indtrykket holder imens du holder den i hånden og fortsætter når du begiver dig ind i telefonens fantastiske verden.

Alt passer bare sammen i telefon, hvis du altså kigger bort fra kameraet og hukommelsen. De fleste funktioner er der, Bluetooth, MMS, GPRS, 3D grafik og Java, MP3 og polyfoniske ringetoner, USB port og kalender. Du vil ikke blive skuffet over dit køb af V3 – problemet er så bare om du har penge til det.

6 ud af 6 stjerner.

Konklusion
Et hurtigt regnestykke giver 5,2 stjerner, men jeg går ned og giver telefonen 5 ud af 6 stjerner, for et godt stykke håndværk fra Motorola, som dog mangler de sidste par funktioner for at være prisen 100 procent værd.

Motorola har givet mobilskærme et nyt standpunkt og det skal de virkelig have kredit for. En stor ros til Motorola for, at vælge en sådan skærm. Kameraet kunne til gengæld være bedre, og det gælder også hukommelsen. Resten er en stor ros til Motorola.

Efterfølgende om emnet

Her følger vi op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 7/12/2004 publicerede redaktionen artiklen; Samsung X460 (produkttest) – Den finder du her. Seneste nyheder om Mobiltelefon kan du læse her..