10 forskelle på iPhone 4 og iPhone 3GS

Den nye iPhone 4 byder på en række opgraderinger i forhold til 3GS-modellen. Her kan du se hvilke.

10 forskelle på iPhone 4 og iPhone 3GS

Et nyt medlem af iPhone-familien er født. Den såkaldte iPhone 4 skal erstatte iPhone 3GS som Apples flagskib på markedet for mobiltelefoner.

Mobilsiden.dk giver derfor et overblik over de 10 væsentligste forskelle på den nye og den gamle iPhone. 

1: Nyt design
Med den nye iPhone 4 gør Apple op med den buede platik-bagside fra 3G- og 3GS-modellerne. Nu er bagsiden både flad og lavet af glas – hvilket ifølge Apple er 30 gange så hårdført som platik.

Derudover er der kommet en ny stålramme, og telefonens tykkelse er blevet minimeret med 24 procent. iPhone 4 er 9,3 mm tynd, mens iPhone 3GS måler 12,3 mm.

2: Frontvendt kamera
iPhone 4 bliver den første Apple-mobil med frontvendt kamera. Det betyder, at man kan foretage video-opkald – foreløbig kun over Wi-Fi. Apple kalder det for FaceTime.

3: Bedre kamera – med LED-blitz
Kameraet på bagsiden af telefonen er blevet opgraderet fra 3 til 5 megapixels. En såkaldt ’backside illumination sensor’ skulle angiveligt medvirke, at den nye iPhone tager væsentligt bedre billeder i lav belysning.

iPhone 3GS har ikke blitz, men det har Apple rettet op på iPhone 4. Derudover kan man nu zoome (5 x digital) i telefonens kamera-app. Tidligere skulle man downloade en alternativ app i App Store for at få digitalzoom.

4: Optag video i HD
Med iPhone 4 er det nu muligt at optage video i HD-kvalitet (720p med 30 fps). Den ’gamle’ iPhone optager i VGA (640 x 480 også med 30fps).

Blitzen kan også benyttes ved video-optagelser.

5: To mikrofoner = mindre støj
Apple har tilføjet en ekstra støjreducerende mikrofon, som skulle fjerne den værste baggrundsstøj.

6: Højere skærmopløsning
Skærmstørrelsen er stadig 3,5”, men opløsningen er til gengæld fire gange så stor. Den nye iPhone har således 960 x 640 pixels, mens 3GS-modellen kører med 480 x 320 pixels.

7: Stærkere processor
Da iPhone 3GS blev afsløret for et år siden, blev den annonceret som en mobil med fart på. Den nye iPhone 4 er imidlertid blevet udstyret med Apples egen A4-processor, som også sidder i iPad’en. Det betyder formentlig en kraft på 1GHz. 3GS-modellen kører med 600MHz.

8: Gyroskop
Den nye iPhone har også fået indbygget et gyroskop, der skal komplementere kompasset og accelerometeret. Ifølge Apple skulle det give endnu bedre muligheder for applikationer og spil, der kræver, at man tilter, vender og drejer telefonen.

9: Bedre batteri
Med den nye iPhone 4 har Apple formået at presse to timers taletid mere ud af batteriet i forhold til 3GS-modellen. Det betyder op til 7 timers tale over 3G, og op til 14 timers tale over Edge.

Man kan surfe op til 6 timer via 3G og 10 timer via Wi-Fi – det er en time længere end med den ’gamle’ iPhone. Musikken kan spille 10 timer ekstra – det vil sige op til 40 timer.

Standbytiden er stadig op til 300 timer, og videoafspilningen forbliver op til 10 timer.

10: Micro SIM
”Vi havde brug for pladsen,” lød det fra Steve Jobs, da han fortalte, at den nye iPhone 4 kun understøtter Micro SIM.

Micro SIM er en mindre udgave af det almindelige SIM-kort, som passer i de gamle iPhones.

Læs mere:
– Telia, Telenor og 3 får den nye iPhone 4
– Afstemning: Skal du ha den nye iPhone 4?
– iPhone 4 kommer til Danmark til Juli
– Alt om iPhone 4
– Opdater din iPhone i juni
– Billeder: Se den nye iPhone 4
– Farmville på iPhone

Opfølgning på historien

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. mobilsiden gik videre med historien. 8/6/2010 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en sag med fokus på Telia, Telenor og 3 får den nye iPhone 4 – Nyheden kan læses her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..