10 små tips til iOS 4

Mobilsiden.dk giver dig 10 små tips, som kan hjælpe dig i gang med iOS 4 på iPhone 3GS.

10 små tips til iOS 4

Multitasking, kamera-zoom, iBooks, mulighed for at arrangere apps i mapper og fælles indbakke for alle e-mailkonti. Det er nogle af de mest omtalte opgraderinger i den nyeste udgave af Apples mobilstyresystem, iOS 4.

Mobilsiden.dk har derfor samlet 10 små tips, som sætter fokus på nogle af de andre nye muligheder i opdateringen.

Har du et godt tip til iOS 4? Skriv gerne i kommentarfeltet neden under artiklen

ios4 nyt artikelfoto

Hurtig Wikipedia- og web-søgning

Den såkaldte ’spotlight’-søgefunktion er blevet udvidet. Nu er det ikke blot muligt at gennemsøge sin telefon – nu kan man vælge ’søg på webbet’ eller ’søg i Wikipedia’.

ios4 nyt artikelfoto

Synkroniser noter – trådløst

Applikationen ’Noter’ giver nu brugeren mulighed for at synkronisere noterne med en e-mailkonto. Det betyder, at man eksempelvis kan logge på sin Gmail via computeren og finde sine noter – de ligger under en ny etikette, der passende hedder ’Noter’.

Synkroniseringen mellem iPhone og e-mailkonto sker trådløst, uanset om man er på Wi-Fi eller det mobile datanetværk. Man kan vælge, hvilken e-mail der skal være standard for noter via indstillinger ->
E-post, kontakter, kalendere (nederst på siden). Hvis man trykker på selve mail-kontoen (øverst på siden), kan man vælge om noter skal synkroniseres eller ej for denne konto.

Avanceret adgangskode

Tidligere var det kun muligt at sætte en firecifret kode på telefonen. Med iOS 4 er det imidlertid blevet muligt at lave en længere kode bestående af både tal og bogstaver. Det sker via indstillinger -> generelt -> lås med kode.

Antallet af tegn i sms

Man kan sætte en iPhone med iOS 4 til at vise antallet af tegn i den sms, man er ved at forfatte. Det sker via indstillinger -> beskeder -> antal tegn.

Søg i beskeder

En anden ny feature i besked-delen er et søgefelt. Det sker ved at ’trække ned’ i beskederne i oversigten.

ios4 nyt artikelfoto

Slå mobildata fra

Alle iPhone-brugere, der udelukkende ønsker, at mobilen skal gå på nettet via Wi-Fi, har fået deres ønske opfyldt. Med iOS 4 er det således blevet muligt at spærre for mobildata i Danmark. Det sker via indstillinger -> generelt -> netværk -> mobildata.

Samme sted finder man i øvrigt knappen til data-roaming. Når det er slået fra, kan iPhonen ikke bruge mobildata i udlandet.

Brug et bluetooth-keyboard

Med iOS4 er det muligt at parre iPhonen med et bluetooth-keyboard. Tænd for keyboardet, slå bluetooth til på telefonen, og vælg keyboardet fra listen over bluetooth-enheder.

Lås skærmen vertikalt

Hvis man er træt af, at skærmen ’vælter’, kan man låse den i det såkaldte ’portrait mode’ – det vil sige vertikal visning. Det sker ved at dobbelttrykke på home-knappen, ’swipe’ ud til venstre og klikke på det grå ikon.

Lokalitetstjenester

Mulighederne for at bestemme, hvornår bestemte apps skal have lov til at bruge din geografiske placering, er blevet udvidet med iOS 4. Via indstillinger -> generelt – lokalitetstjenester kan man til hver en tid slå ’sporingen’ til eller fra for de enkelte applikationer.

Fokus ved videooptagelse

Du kan selv bestemme, hvor fokus skal være, når du optager video. Det foregår på samme måde som med telefonens ’still kamera’. Tryk på skærmen, hvor du ønsker, at kameraet skal stille skarpt.

Sagen efterfølgende

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. d. 19/5/2010 dykkede vi igen ned i emnet med et indlæg omkring YouSee lancerer kabel-tv på fiber – Du kan læse det videre forløb her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..