3 presses til at genindføre mobiltilskud

Interessen for afdragsordninger er faldende hos 3, fordi Elgiganten og Dansk Supermarked har aggressive priser. Derfor genindføres nu mobilskud.

3 presses til at genindføre mobiltilskud

De danske teleselskaber har i lang tid solgt mobiltelefoner med afdragsordninger på op til 24 måneder. Den strategi sælger mange dyre telefoner, fordi den månedlige udgift for kunden er lav, men nu går ét selskab en anden vej.

3 har atter besluttet at sælge mobiltelefoner med tilskud, hvilket tidligere har ført til aggressive tilbud, med priser helt ned til en krone. Det nye tiltag, betyder dog langt fra foræringspriser på telefonerne.

– Mobiltilskud genindføres – iPhone til 199 kroner

Årsagen er blandt andet, at Dansk Supermarked og Elgiganten ofte har lave priser.

– ”Over det seneste halvandet år har vi set, at mere og mere af mobilsalget sker gennem Elgiganten og Dansk Supermarked. Vi har solgt mange rene abonnementer, men når salget flytter, mister vi også dialogen med kunderne i vores butikker. Derfor ønsker vi at gøre det attraktivt, at komme ind i forretningen, hvilket sker med samlede priser, som lægger sig op af, hvad telefonen koster uden abonnement,” fortæller privatkundedirektør Mikkel Torsting fra 3 til Mobilsiden.dk.

Tilskud er lig med dyrere abonnementer

I forbindelse med 3’s nye struktur, skal kunderne betale mere om måneden, for at have et mobilabonnement, hvis de vil have tilskud.

De kunder som tidligere har haft pakken 3Basis med 10 timers tale, 5 GB data, Fri SMS / MMS, uden opkaldsafgift til 179 kroner om måneden, skal nu forholde sig til abonnementet 3Fordel.

Prisen er her 279 kroner. Altså 100 kroner om måneden mere end på basispakken..

3Fordel indeholder 10 timers tale, Fri SMS/MMS og er uden opkaldsafgift. Desuden får man tilskud til mobilkøbet.

– ”I forhold til basis er der mere indhold i pakken på ‘fordel’, og prisen er anderledes, fordi du får tilskud ved køb af ny mobil. Det er klart, at når vi giver store tilskud, skal pengene komme et andet sted fra, ” forklarer Mikkel Torsting.

Telia: Afdragsordningerne er kommet for at blive

Afdragsordningerne blev opfundet i 2010 af Telia, der for alvor tog dem i brug ved lanceringen af iPhone 4. Siden da er de øvrige mobiloperatører fulgt med, og Sverige og Norge, har også ladet sig inspirere af den danske model.

3’s genindførelse af mobiltilskud får ikke opfinderne til at ryste på hånden.

– ”Afdragsordningen er kommet for at blive, fordi alternativet er at købe telefonen til fuld pris, med et dyrere abonnement til følge. Og da abonnementerne ikke ser ud til at stige, kan jeg ikke se, hvordan den gamle model med fuldt tilskud kan komme tilbage,” siger Telias salgsdirektør Michael Bech til Mobilsiden.dk.

Omkring 80 procent af Telias salg af mobiler, sker på afdragsordninger. Telia mener, at ordningerne gør topprodukterne tilgængelige for den brede befolkning.

De nye priser hos 3 træder i kraft mandag den 9. juli 2012.

Seneste tilføjelse i sagen

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 6/7/2012 fortsatte vi fortællingen med sagen om De 15 seneste mobilanmeldelser – få overblikket her – Historien kan du læse her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..