3’s Samsung Galaxy S III kunder kører med gammel software

3 er bagud med software-opdateringerne på Samsung Galaxy S III. ”Kvalitetssikring” er årsagen, fortæller teleselskabet.

3’s Samsung Galaxy S III kunder kører med gammel software

Hvis du har købt Samsungs topmodel Galaxy S III hos teleselskabet 3, så er du bagud.

Selskabet sælger såkaldte brandede versioner af den populære smartphone, hvor 3 har fået lagt egne programmer og tjenester ind i softwaren, og foretaget andre justeringer.

Ifølge 3-brugere på det populære mobilforum, Mobildebat.dk, oplever flere en langsommere telefon, med flere fejl, og højere strømforbrug, end tilsvarende telefoner, uden den 3’s specielle software.

Debattråd: Problemer med 3’s Galaxy S III software

Aktuelt er 3’s kunder med Samsung Galaxy S III to-tre versioner bagud, og de har således endnu ikke modtaget den seneste opdatering, der indeholder mange forbedringer af systemsoftwaren.

3: Bedre 3G med vores software

Hos 3 forsvares deres specielle softwareversion med, at kunderne får en mere stabil 3G-forbindelse.

– ”Radioalgoritmen er ændret, så mobilen hurtigere søger tilbage på 3G-netværket, når den er på et 2G-net. Dette giver med vores erfaring en markant bedre smartphone-oplevelse. Derudover har vi lagt indstillinger ind til SMS, MMS og data og apps til mobil-TV og Mit3 ind,” fortæller kommunikationschef Stine Green Paulsen fra 3.

Ifølge 3 handler det om sikring af en bedre mobiloplevelse, blandt andet fordi kvaliteten af samtaler og hastigheden på data, er bedre på 3G end på 2G.

Kritikken fra brugerne på Mobildebat.dk kan 3 ikke genkende.

– ”De nævnte gener som 3-brugere på Mobildebat.dk oplever, er ikke nogen vi umiddelbart kan genkende. For det er ikke det, som resultaterne af vore egne løbende tests viser. Vores formål med en anden radioalgoritme er jo netop at optimere oplevelsen for smartphone-brugerne. Hvis resultatet ikke modsvarede formålet, ville vi selvfølgelig ikke foretage ændringerne,” siger Stine Green Paulsen.

Ny version på vej

Ifølge 3 er selskabet typisk 1-2 uger senere ude med deres opdateringer, set i forhold til Samsungs generiske version. En ny opdatering skulle dog snart være på vej.

 – ”Er vi mere end en uge bagud skyldes det ofte, at vi ikke er tilfredse med kvaliteten af softwaren. Vores næste release til Samsung Galaxy S III ligger i slutningen af august. Det vil være den seneste Samsung frigiver. Den software vi bruger, udvikles parallelt med den generiske software,” fortæller 3.

Hvis kunderne hos 3 ikke ønsker 3’s software, kan enheden sendes til et serviceværksted, der kan lægge den generiske software ind på telefonen. Prisen er 275 kroner, men teleselskabet anbefaler ikke denne løsning.

Mobilsiden.dk har været i kontakt med TDC, Telenor og Telia. Ingen af disse selskaber, sælger Galaxy S III med modificeret software. Derfor modtager kunderne hos disse operatører opdateringerne, så snart de frigives af Samsung.

Videre om temaet

Næste historie om emnet er også interessant. mobilsiden har bragt sagen videre. 17/8/2012 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en historie med fokus på Radiolytning på mobilen er værdiløs, men vigtig – Nyheden kan læses her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..