4G forstyrrelser? Udskift dit TV!

Støj fra det nye 4G netværk kan gøre det nødvendigt at udskifte masser af fjernsyn.

4G forstyrrelser? Udskift dit TV!

Auktionen over 800 MHz rykker nærmere og nu lyder det fra Erhvervsstyelsen, at nogle danskere måske bliver nød til udskifte deres TV på grund af forstyrrelser fra lokale 4G sendemaster. Denne meget kontroversielle påstand kommer fra Erhvervsstyrelsen, som en del af høringssvarene omkring den kommende auktion . Det skriver Ing.dk

Ifølge Erhvervsstyrelsen kan benyttelsen af 800 MHz til 4G LTE betyde, at op mod 10.000 husstande, der får deres digitale TV-signal via antenne, oplever forstyrrelser på skærmen i form af pixelering eller helt sort skærm. Både Boxer og DR mener dog, at dette tal er sat meget lavt.

 

Det er dog ikke kun ældre TV, der måske får problemer med 4G støj. Chefkonsulent Kristian Borten ved Erhvervsstyrelsen siger til Ing.dk:

 

– ”Man kan ikke sige noget om, hvilke tv’er der er berørte. Jeg ville ønske, at man kunne, men det kan man desværre ikke. Alle tv-apparater er anonymiserede i de undersøgelser, der er lavet”.

 

Til spørgsmålet, hvis man køber et nyt TV i dag, om der så er risiko for, at det ikke er modstandsdygtigt over for 4G-støj svarer chefkonsulenten:

 

– “Ja, det er der. Spørgsmålet er, hvilke krav man kan stille til leverandøren. Vi ville rigtig gerne kunne gå ud og fortælle om, hvilke parametre man skal kigge på, når man køber et nyt fjernsyn. Det kunne også være en konkurrenceparameter hos forhandleren, hvis de kunne fortælle, om et apparat var robust over for 800 MHz.”

 

Ulrik Petersen, Senior Manager ved tv-producenten Sonys strategiske afdeling, siger til Ing.dk, at der formentlig er en del apparater, der kan vise sig at skulle udskiftes for at komme støjproblemerne til livs. Til Ing.dk udtaler han:

 

-“Ganske mange fladskærms-tv’er er jo ældre end det tidspunkt, hvor man fandt på at benytte 800 MHz-båndet til mobilt bredbånd. Da problematikken kom op for tre-fire år siden, har nogle af de store producenter nok taget højde for det her.”