4G på amerikansk Nexus 5 virker ikke i Danmark

Der kan være problemer ved, at købe telefoner i udlandet. På den amerikanske version af Nexus 5 er 4G ubrugeligt i Danmark.

4G på amerikansk Nexus 5 virker ikke i Danmark

Tit og ofte er der nogle af de hardcore mobilentusiaster, som vælger at få mobiltelefoner hjem fra eksempelvis USA, enten fordi de lanceres langt tidligere eller også fordi de er langt billigere. Men det er ikke altid smertefrit.

 – Android 4.4 KitKat og Nexus 5 er officiel

Det kan i værste fald betyde, at man ikke kan benytte alle telefonens funktioner, som eksempelvis 4G/LTE. Dette gør sig også gældende med den nye Nexus 5 telefon, hvor 4G/LTE ikke virker i Danmark, hvis man vælger at købe den amerikanske version hjem.

 – Tips: Det skal du se efter ved køb af 4G-telefoner fra udlandet

 – ”Det er sådan, at den amerikanske udgave af Nexus 5 ikke understøtter de samme LTE frekvensbånd, som der bruges her i Norden. Derfor vil man ikke kunne gå på vores 4G/LTE netværk med en amerikansk udgave af telefonen,” det oplyser LG Danmark til Mobilsiden.dk.

Nexus 5 er dog langt fra den eneste telefon, som har dette problem. Samsung har også meldt ud, at de vil regionslåse deres telefoner, så kunderne ikke kan købe fra andre regioner end dem, hvor de er produceret til.

Nexus 5 forventes at lande i de danske butikker i midten af november måned til en pris omkring 4.000 kroner uden abonnement.