Adobe dropper Flash til iPhone og iPad

Adobe kaster håndklædet i ringen og dropper at udvikle værktøjer, som kan få Flash-formatet til at køre på iPhones og iPads

Adobe dropper Flash til iPhone og iPad

Folk som følger med herinde regelmæssigt, er sikkert udmærket klar over de gnidninger der har været imellem Adobe, som er selskabet bag Flash, og iPhone giganten Apple.

  I starten af marts skrev vi blandt andet at Apple blokerer for Flash på deres enheder. Nu er det endelig kulmineret og Adobe kaster håndklædet i ringen, de dropper deres hidtidige strategi med at udvikle værktøjer, som kan få Flash-formatet til at køre på iPhones og iPads.

Betingelserne er ikke i orden

For en uges tid siden, lancerede Adobe deres Creative Suite 5, som blandt andet indeholder oversættelsesværktøjer, som automatisk kan oversætte Flash-kode til programmer som kan køre på iPhone.

  Umiddelbart inden lanceringen af Creative Suite 5, opdaterede Apple dog deres betingelser som alle trediepartsudviklere skal følge, når de udvikler applikationer til Apples produkter.

  Ændringerne i betingelserne, betød blandt andet, at udviklere ikke må benytte oversættelsesværktøjer som eksempelvis Creative Suite 5.

  Dette har fået Adobes produktmanager Mike Chambers, til at udtale følgende på hans blog:
– “Vi vil stadig levere muligheden for at målrette applikationer mod iPhone og iPad ved hjælp af Creative Suite 5, men vi har ingen planer om at foretage yderligere investeringer i den funktion”.

Adobe vil fokusere på Android

Mike Champers langer også lidt mere personligt ud efter Apple på sin blog:
– “Som udviklere nok ved, så skal man som iPhone-udvikler indstille sig på, at Apple til enhver tid og tilsyneladende med enhver grund, kan afvise eller forbyde dit udviklingsarbejde”.

  Det har fået Apple til at beskylde Adobe for at været lukket og proprietært.

  Apple vil fokusere på at understøtte åbne standarder, som kan det samme som Flash, og Adobe vil lægge kræfterne i at udvikle Flash-værktøjer til Android platformen.

  Som Mike Chambers også nævner på sin blog
– “Heldigvis er iPhone ikke den eneste spiller på markedet”.

Læs mere:
Steve Jobs: Ingen Flash på iPhone
Apple blokerer for Flash på iPhone
Haves: iPhone. Ønskes: Flash
Flash på Android-mobiler

Mere om stoffet

Næste kronologiske artikel om sagen finder du her. mobilsiden gik et skridt videre. 26/4/2010 pustede redaktionen nyt liv til historien med fortællingen Nul Google-navigation til iPhone – Den videre historie om temaet finder du her. Se de seneste nyhede om temaet her.