Advarsel: Falsk Facebook Home app i omløb

En svindel-app der hedder Facebook Home, til 6 kroner, er i omløb.

Advarsel: Falsk Facebook Home app i omløb

I dag skulle Facebook Home udkomme til udvalgte Android-telefoner. Det har givet grobund for fuskere, der har publiceret en falsk Facebook Home applikation til 6 kroner, der skal lokke penge ud af intetanende mobilbrugere.

Et langt stykke hen ad vejen ser applikationen reel nok ud, men det er langt fra det rigtige Facebook Home. Derfor frarådes du at installere denne. Også applikationen Friends Planet for Facebook, som den første app opfordrer brugeren til at installere, er svindel.

 – Google har fjernet 60.000 applikationer fra Google Play Store

I Google Play er det let for udviklere, at udgive applikationer, da Google ikke nævneværdigt tjekker indholdet. Derfor kan produkter og varemærker let misbruges, hvilket også er sket her.

”Facebook Home” (den falske) er angiveligt udgivet af ”Facebook Inc”. Men i virkeligheden er det ” SWAM Tech” der handles med, hvilket fremgår af ens faktura. Der kan man også se adressen http://www.swamtechnology.com/

Når man besøger siden står der ”If you are seeing this page… you are caught”.

Facebook udgiver officielle apps til Google Play de under navnet “Facebook” – følg dette link.

Facebook Home, fake, svindel
Screenshot fra refunderingen af den falske app. (Foto. John G. Pedersen).

Ved at rapportere app’en som falsk til Google og skrive en kort forklaring. Er det lykkedes at få de 6 kroner refunderet.