Ældre foretrækker tablets fremfor en PC

Tablets kan gøre det nemmere for seniorerne at klare kommunikationen med det offentlige og vælges ofte fremfor en PC.

Ældre foretrækker tablets fremfor en PC

Digitaliseringen af bank, papirer fra kommunen osv. gør, at ældre er nødt til at komme ”online” for at håndtere dette. Og meget tyder på, at mange ældre nu foretrækker tablets fremfor den almindelige computer. Det skriver dr.dk.

 – Web-tv: Nu skal farmor have tablet, mobil og PC

En ny undersøgelse, foretaget af analyseinstituttet YouGov for teleselskabet Telia, viser at godt hver femte dansker nu ejer en tablet. Det skriver Kristeligt Dagblad. Og det er ikke kun de unge, som er med på bølgen. 19 procent af alle over 50 år har en tablet og blandt ældre over 65 år er tallet 13 procent.

 – ”Jeg tror 200 procent på, at gamle mennesker skal have tablets i stedet for computere. De er enklere at betjene, hurtige at slå op på og så små og lette, at man kan bruge dem alle steder,” siger 66 årige Annette Hellmann, som er næstformand i Københavns Ældreråd.

Ældre Sagen oplever også, at tablets appellerer til ældre.

 – ”En tablet er mere intuitiv og nem at betjene, fordi man bare bruger fingrene på skærmen og ikke behøver en mus som på en almindelig computer,” siger Ingrid Lauridsen, konsulent i Ældre Sagens samfundsanalyseafdeling.

Mette Stentoft, der er Medieforsker på Aarhus Universitet, har igennem flere år forsket i brugen af tablets og deler holdningen om, at den kan være med til at lette digitaliseringen for de der ikke tidligere har benyttet computere.

Seneste nyt

Her finder du efterfølgende nyt og anvisning til de seneste nyheder om emnet. mobilsiden gik videre med historien. 5/3/2013 postede redaktionen en ny vinkel med sagen Første kig på Sony Xperia tablet ZKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Få også seneste nyt om sagen her..