Amazon Fire TV: Spil- og videostreaming i samme boks

Amazon har lanceret deres bud på fremtiden tv med Fire TV, der ud over at streame film og serier også kan streame spil

Amazon Fire TV: Spil- og videostreaming i samme boks

Amerikanske Amazon har løftet sløret for en seriøs udfordrer på streaming-markedet med deres Amazon Fire TV-boks. Den kan ud over at streame film og serier fra eksepelvis Netflix også fungere som spilkonsol. Den kommer bare ikke til Danmark.

Fire TV kører Amazons egen modificerede version af Googles Android styresystem, og har en quad-core processor, 2GB RAM, kan streame i 1080p og understøtter surround sound.

Læs også: Amazon på vej med Android-konsol

Med boksen følger en fjernbetjening, der indeholder en mikrofon, så det er muligt at søge efter indhold via stemmen alene.

Desuden kan der tilkøbes en controller, der ligner dem man ser fra Microsofts Xbox eller Sonys Playstation, som giver en lidt mere behagelig styring i spillene, end hvis man styrede via en smartphone.

Læs også: Google Chromecast anmeldelse: nem og billig streaming til fjernsynet [PRODUKTTEST]

Netop spil-delen er, hvad der adskiller den fra de andre streaming-løsninger som eksempelvis Apple TV og Chromecast, der hverken har en controller eller motorkraften til at køre større spil.

Prisen ligger på 99 dollars, det samme som Apple TV og cirka tre gange så meget som Chromecast i USA. Controlleren til Fire TV koster omkring 40 dollars.

Ville du investere i Amazons Fire TV, hvis den kom til Danmark?

Foto: Mashable.com

Seneste tilføjelse til sagen

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 17/3/2014 kom den efterfølgende historie med artiklen; Amazon på vej med Android-konsol – Det videre forløb i sagen finder du her. Se også seneste nyt om tematikken her..