Amerikansk luftvåben dropper BlackBerry

5000 iPhones skal erstatte ældre BlackBerry enheder. Samtidig proklamerer BlackBerry at luftvåbnet vil fortryde skiftet.

Amerikansk luftvåben dropper BlackBerry

BlackBerry har i mange år været fast inventar ved mange afdelinger i det amerikanske militær på grund af deres høje sikkerhedskrav. Denne trend ser tilsyneladende ud til at være på retræten idet hæren tidligere bestilte 7.000 Samsung telefoner der skulle erstatte gamle BlackBerry enheder. Nu har luftvåbnet i samme stil bestilt 5.000 iPhones og fortæller ifølge siden CrackBerry at alle medarbejdere på sigt skal have deres gamle BlackBerry erstattet med en iOS eller Android enhed.

BlackBerry er naturligvis ikke glade for denne udvikling, og fortæller i en erklæring at “den løbende trussel for cyber-angreb kræver, at organisationer er opmærksomme på mobil sikkerhed. Der er intet der er mere sikkert end BlackBerry enheder håndteret af en BlackBerry Enterprise Server. Vores konkurrenter har ikke været testet på dette område, ej heller har de været udsat for de langvarige strabadser som kritiske applikationer udsættes for – hvilket gør det svært at stole på deres sikkerhedsmodel. BlackBerry er fortsat den bedste løsning til regeringer rundt omkring i verden”.

Samsung har ganske vist haft lidt problemer med deres Knox løsning, men det har ikke stoppet det amerikanske forsvarsdepartement fra at indføre Samsung telefoner. Imens kan BlackBerry ikke gøre andet end at sidde på sidelinjen og håbe på at Android/iOS satset fører til en række sikkerhedsbrister.

Kilde: Boy Genius Report