Analyse: Apple rykker fra Nokia inden 2013

Apple rykker fra Nokia på markedet for smartphones, mener et analysefirma.

Analyse: Apple rykker fra Nokia inden 2013

Det britiske analysefirma Generator Research spår, at iPhone inden 2013 har overhalet Nokia på smartphonemarkedet. Det ventes, at App Store når samme popularitet som iTunes.

En vigtig regel i mobilindustrien er, at lave en fuldt integreret platform til udvikling af tjenester, der er åben for tredjepartsprogrammer. Apple har i øjeblikket den bedste platform, og går derfor en lys fremtid i møde fortæller Andrew Sheehy fra Generator til Cellular-news.

Generator spår at Nokias markedsandele på smartphonemarkedet vil falde fra de nuværende 40 procent og 20 procent inden 2013, mens Apple i samme periode vil sælge 77 millioner iPhones.

I tredje kvartal sidste år blev mistede Nokia tre procent af sin andel på smartphonemarkedet og Apple øgede sine markedsandele med hele 400 procent.

Mere om temaet

Siden vi bragte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 12/1/2009 kørte vi en opfølgning med artiklen Marvell præsenterer mobil-processor med 1GHz – Den videre historie om temaet finder du her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..